Har funderat rätt mycket i dag på varför ingen säger något när man dricker för mycket. Jag har kännt ganska länge som om jag håller på att drukna och att alla står på stranden och tittar.
När vi pratat i dag så är det omtanke om mig som gör att ingen sagt något och jag tror dom, för jag vet att dom verkligen bryr sig.
Vet inte riktigt hur jag skall klara mig utan att dricka när jag vill fly från mig själv eller livet, men jag vet att jag verkligen vill vara nykter.
Fick en dikt i dag av en riktig god vän, tänker dela den med er så här Kent Anderssons

Steget

Jag måste ge mig själv en dag, då min tanke strövar fritt,
en dag då jag tar mitt första steg och vet att det steget är mitt.
Jag vill vakna upp i ett eget rum och resa mig upp, och stå på golvet
en stund och fråga mig själv åt vilket håll jag ska gå.

Ett steg i sänder!
Sedan ett steg till!
Det blir härligt att se vad som händer
när man går åt det håll man själv vill!

Jag måste få fråga mig själv vem jag är
och varför jag gör det jag gör.
Jag kan inte leva med dörren stängd om mitt liv står därutanför.
Och ropar man på mig från alla håll så svarar jag: -Vänta en stund!
Idag vill jag följa min egen röst. Idag är ingens hund!

Ett steg i sänder!
Och sedan ett till!
Det blir härligt att se vad som händer
när man går åt det håll man själv vill!

kalla

Tänk att vi har kommit hit, dagarna rullar på och livet är så skönt. Vissa stunder flyger alkospöket genom huvudet men jag har sågat av så många grenar så den har svårt att landa så den flaxar vidare.

Att träna på olika situationer och kriser har hjälpt mig många gånger och det tänker jag fortsätta med, att undvika saker som triggar mig är en annan.

Så nu tar vi ett steg till på vår lilla stig och njuter av våren. I dag skall jag vara nykter för jag vill och kan//Kramar Kalla

Nynykter

20 veckor Kalla! Du är bäst! Och du är verkligen värd ett växthus! Kan inte tänka mig en finare symbol för ditt nya, nyktra liv än ett växthus fyllt av spirande grönska!
Grattiskramar från Nynykter!

Stigsdotter

...och tack för bilden om bortsågade grenar, alkospöket flaxar förbi mig. Jag ser framför mig hur vinden fångar upp fanskapet och dänger det i ett berg, sätter den i en grantopp eller kastar ned i en forsande älv! I mitt sinne får han inget fäste!

viktoria

Kalla, läser och beundrar ditt sätt att ta dig framåt, dag för dag. Blir så glad för din skull att du kommit så långt på vägen och verkar så lugn trots allt i ditt beslut. Stort grattis och keep on walking: )

Dompa

Skitbra jobbat Kalla. Grattis! Du firade väl med ngt gott igår...hoppas jag. Fortsätt att sprina för livet. KKramar/R

kalla

Tänk att man har sådan tur att man är ledig en sådan här solig dag, i dag skall jag bara njuta. Hoppas att ni alla ha underbar dag//Kram Kalla

Dompa

Nu är alla ongar i skolan. Jag älskar dem störtmycket men fy f.. vad skönt det är när dom har gått. Haha, ja här samlar man pappapoäng.
När hade du tänkt köpa växthuset? Det kostar väl ganska mycket vin? Hoppas du får en härlig dag. Själv vill jag lägga mig i hängmattan, jag borde städa...alltså sitter jag här istället. Tröstar mig med att jag iaf. är nykter. Kramar till min nyktra löpande sylfid. /R

kalla

Klart du skall njuta när alla stormat ut, det lägger sig en magisk tystnad en stund :-) Växthuset blir nog ett höstprojekt eller till nästa vår, känns som om jag vill lägga en del pengar på det.

Visst är det skönt att vi är nyktra i dag med, nu njuter vi av solen och värmen och skiter i att städa//Kramar Kalla

Dompa

Visst städade jag igår...även en stund i dag. Men hängmattan blir faktiskt ännu skönare då. Som känslan när man lägger sig efter en helt nykter dag. Men man tycker att samhället borde rycka in, kan inte vara meningen att en så gravt handikappad man som jag ska städa själv?
Visst ska du lägga en rejäl peng på ditt växthus. Där kan du förutom ätbart odla kallor, liljor och magnolior. Tror jag - kan ju inget om växter. Spring vidare så haltar jag vidare på stigen. Kramar/R

Dompa

Visst städade jag igår...även en stund i dag. Men hängmattan blir faktiskt ännu skönare då. Som känslan när man lägger sig efter en helt nykter dag. Men man tycker att samhället borde rycka in, kan inte vara meningen att en så gravt handikappad man som jag ska städa själv?
Visst ska du lägga en rejäl peng på ditt växthus. Där kan du förutom ätbart odla kallor, liljor och magnolior. Tror jag - kan ju inget om växter. Spring vidare så haltar jag vidare på stigen. Kramar/R

kalla

Konstigt att man sitter här när det är sol och varmt ute, men måste ju veta att ni alla mår bra. Har tänkt rätt mycket på hur det skall gå till midsommar men nu har jag löst det. Jag skall jobba extra hela helgen vilket blev jätte bra och mina arbetskamrater tycker jag är en mycket trevlig tjej :D
Kanske är jag en fegis men jag litar inte på mig själv och försöker undvika alla fällor.
Hoppas ni njuter i värmen//Kram Kalla

Dompa

Alla vinner på det...och nu har lite tillgodo...när du själv vill vara ledig.
Själv sköter jag det mesta av mitt Forumsurfande från hängmattan :-)
Kram på dig/R

kalla

Måste ha tryckt på fel knapp, trodde man skulle bli firad på morsdag. Men här stressar jag runt som en tok för här skall bli grillning med mammor och barn dvs min mamma, svärmor och en hög med barn och lite släkt.
Fattar inte riktigt att mannen kan sova när vi har tusen saker att fixa nu, kan ju bero på att han gick över till grannen igår och kom hem lite halvpackad.

Ibland undrar jag hur det här skall gå för vi är nog rätt trötta på varandra och nu kommer ju allt upp till ytan. Förr drack jag bort att jag inte trivs, men nu har jag större krav på livet.

Nu får jag väl sätta fart, kanske skall dammsuga under sängen då kanske han vaknar eller så rymmer jag istället :-)
Kramar Kalla

Nynykter

Nä, hur kunde det bli så, att du ska slava på mors dag? Själv har jag flytt hemmet och sitter på jobbet eftersom det är en bra (läs skittråkig) studiemiljö.

Det är mycket som förändras i en relation när den ena parten slutar dricka. Allt rubbas liksom. Även att en del av det dåliga försvinner rubbar cirklarna. Men det kan bli bra också i slutändan!

Morsdagskram från nynykter mor

Dompa

Själv är jag just idag så oerhört trött på de behov andra levererar pga. alkoholen. Om han inte hjälper till för att han är lat? Fine!!! Om han inte hjälper till för han är bakfull? Fuck him...och då menar jag inte att du ska göra det. Låt dammsugaren sköta jobbet! Låt honom också veta att du kan springa ifrån honom...

Eftersom min egen mamma är död så får min överblivna Morsdagskram gå till dig! Du är en bra morsa! Dina barn ska vara glada. /R

kalla

i dag tog sommaren rast och det var ganska skönt lite regn kan man stå ut med. Morsdag blev riktigt trevlig tillslut och ännu en gång inser att jag att stress är mitt stora problem. Denna gången slutade det väl, men just detta att kroppen skriker efter alkohol så fort så fort det blir stressigt. Tycker synd om gubben för jag ser ju hur jag gjort, blivit sur, starta ett gräl och sen hällt i mig vin.

Nu var jag sur en stund, men tog en vända med hunden i skogen och försökte analysera mig själv och sen när jag kom hem var humöret bättre.

Har pratat med läkaren om att börja med typ lyckopiller för att få balans och lugn ett tag, skall tillbaka nästa vecka och jag tror att jag skall pröva iallafall.

Hoppas att ni alla har det bra där ute//Kram Kalla

Stigsdotter

För lyckopillrens effekt kan hämmas av A. Visst är det konstigt att vi måste lära om och lära oss att hantera livet utan vin. Jag ville egentligen inte äta lyckopiller eftersom jag tänker att jag som jag är i mitt dåliga mående på grund av alkoholen men träffade på en bra läkare som sa att det förmodligen stämmer, kanske var det något som gjorde att jag mådde dåligt och tröstdrack till att börja med och sedan ledde det ena till det andra i en ond cirkel. Enligt honom är det bra som en tillfällig hjälp men man ska absolut inte knapra piller hur länge som helst!