Har funderat rätt mycket i dag på varför ingen säger något när man dricker för mycket. Jag har kännt ganska länge som om jag håller på att drukna och att alla står på stranden och tittar.
När vi pratat i dag så är det omtanke om mig som gör att ingen sagt något och jag tror dom, för jag vet att dom verkligen bryr sig.
Vet inte riktigt hur jag skall klara mig utan att dricka när jag vill fly från mig själv eller livet, men jag vet att jag verkligen vill vara nykter.
Fick en dikt i dag av en riktig god vän, tänker dela den med er så här Kent Anderssons

Steget

Jag måste ge mig själv en dag, då min tanke strövar fritt,
en dag då jag tar mitt första steg och vet att det steget är mitt.
Jag vill vakna upp i ett eget rum och resa mig upp, och stå på golvet
en stund och fråga mig själv åt vilket håll jag ska gå.

Ett steg i sänder!
Sedan ett steg till!
Det blir härligt att se vad som händer
när man går åt det håll man själv vill!

Jag måste få fråga mig själv vem jag är
och varför jag gör det jag gör.
Jag kan inte leva med dörren stängd om mitt liv står därutanför.
Och ropar man på mig från alla håll så svarar jag: -Vänta en stund!
Idag vill jag följa min egen röst. Idag är ingens hund!

Ett steg i sänder!
Och sedan ett till!
Det blir härligt att se vad som händer
när man går åt det håll man själv vill!

kalla

Många tankar som snurrar i huvudet det har är en konstig resa vi är på. Ena stunden känns livet toppen och man tycker man tagit det enda rätta beslutet, för att sedan gå en match mot alkospöket och livet känns pest.
Tror att det är detta är en anledning till att man är så trött och lite överkänslig ibland. Är så mycket som skall ställas till rätta igen och man skall bygga vidare på det nya livet.

I dag skall jag lyssna på den lilla kloka björnen "Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar.
Källa: Nalle Puh -

Hoppas ni alla får en underbar dag, Kramar Kalla

kalla

I dag är en sådan stund som man bara vill ta bort, vet inte om det här en test för livet. En bekant dog i natt, en har fått cancerbeskedet, sprang på X-et som jag inte sett sen rättegången och så fortsätter dagen. Jäkla skit liv

Dompa

Mycket skit i ditt liv nu. Visst känns det så som att Gud ibland väljer att pissa på oss...och hans blåsa verkar inte vara att leka med.
Håii idig nu Sylfiden....du kan. Men jag håller med; Djävla skitliv! Skitkram från din medpassagerare i dyngan. /R

viktoria

Usch Kalla, ibland hopar sig prövningarna onekligen. Hoppas du får en lugn kväll, kanske med skön filt i soffan och något gott. Varma tankar till dig.

Nynykter

En olycka kommer sällan ensam... De där gamla talesätten stämmer ofta. Det låter som om du haft en överjävligt tuff dag. Kram till dig och kom ihåg - efter regn kommer sol :-)
Nynykter

Maria42

Låter hemskt, men vi vet ju att A inte gör saker lättare, endast värre. Hoppas du får en bättre dag imorgon. Tråkigt med dina vänner. Kram!!

kalla

I dag kan det ju bara bli bättre, skall iväg och hämta barnbarnet. Det skall bli så mysigt att ha honom här i flera dagar här.
Gårdagen tog musten ur mig och känner mig mentalt helt slut i dag med, så några dagar med en 6 åring kommer pigga upp sinnet igen :-)
Så ett steg till på vägen//Kramar Kalla

Stigsdotter

...jag har upptäckt att händer en jävlig sak så händer oftast tre jävliga saker till. Konstigt. Hoppas du får en toppendag med 6-åringen!

kalla

Regnet öser ner och vi har myst i soffan med frukost och tv, man kan inte annat än bli lycklig av dessa barn.
I dag skall vi baka till födelsedagskalaset, mycket roligare att göra det med en 6-åring.
Denna helgen har inte alkospöket en chans så den tog nog semester och återkommer på onsdag när barnbarnet åker hem.
Hoppas ni har det bra där ute,Kramar Kalla

Dompa

Bra att du har det bra! Jag har det också bra. Spöregn även här...så jag ska ta mig samman och fixa istället för att dröna i min hängmatta halva dagen. Njut av barnbarnet...sedan njuter du av lugnet när ongdjäveln har åkt! Haha. Kram

kalla

Barnbarn är perfekt man lämnar tillbaka dom när man tröttnar, nu kom ju denna lilla kille in i livet mycket tidigare än man förväntat sig men en gåva är han.

Skall bara meddela alla att jag är cool detta efter att jag slagit både store sonen och barnbarnet i wii bowling:D

Vet inte hur mycket mina barn har märkt att jag druckit de senaste året, man blir ju en mästare på att se till att man är själv med sitt begär.
Tror att dom ser att jag är gladare och jag vill ju göra mer saker, har ju haft tur att dom flyttat hemifrån innan jag rasade alldeles.

Borde finnas ett piller mot dåligt samvete, men jag förstår att man skall igenom det här också.

Men nu skall det lagas middag 6-åring har beställt tacos så det får det bli :-)Vi kämpar vidare ryggsäcken blir väl lättare ju mer man packar upp//Kram Kalla

kalla

Har suttit och läst trådar på morgonen, blir ledsen när man ser alla tunga ryggsäckar vi bär på. Alla vi som flyr livet in i dimman och sen detta hårda uppvaknande när vi skall försöka rätta till allt igen.

Att man behöver stöd för att bli av med alkoholbegäret är ju en sak, men svårare att få stödet att hantera livet. Frågan för dagen :Kan man hålla sig nykter om man inte ändrar på sitt liv eller hur man tänker?

Nu blev det lite deppigt så här på lördagsmorgonen, men nu vaknar 6-åringen och ny äventyr väntas.

Så jag går vidare med min ryggsäck med ett steg i taget på min lilla stig//Kram Kalla

är det väl det som vi kallar att "Gå med vita knogar". Jag vet ju själv hur skönt det är att öppna ryggsäcken och lasta ur lite så jag kände att den vägde mindre. På det sättet är ju AA's 12 steg ett förnämligt redskap att använda som livsnorm. Stegen är ju ett sätt att visa hur det går att leva nykter om jag förändrar mitt liv och där finns råden jag kan stödja mig på.

Det svåra är nog inte att sluta dricka, det svåra är att inte börja igen.

Lilja-12

Hur känns det nu? Kan du lägga det dåliga samvetet åt sidan och njuta av barnbarn?

Javisst blir det för mycket mellan varven, med vänner som blir sjuka och påminnelser om trista bitar i ens liv.

Jag blir ledsen ibland när jag tänker på hur mycket tid jag förspillt med att älta saker och ett dåligt mående, en dålig självkänsla, istället för att sluta dricka och stå upp för mig själv.

Tänker att mycket har att göra med vilka människor man har i sin omgivning. BLir man lyssnad på? Bekräftad i sin känslor? Tagen på allvar?

I min nya lilla Kärleksbubbla med en man som verkar så fin, kan jag ibland tänka att hur ska jag fixa en normal, frisk sund karl med all min byk? Allt mitt bagage?
Men jag försöker också vara snäll mot mig själv och tänka, jag har haft så många energitjuvar i mitt liv tidigare, som sugit ur det bästa ur mig och det enda jag kunnat fylla på med var vin..
Nu har jag inget behov när jag blir sedd och bekräftad för den jag är.

Kanske din lilla 6-åring ger dig samma sak Kalla? Visar dig kärlek och hur mycket du betyder? Att nu är nu och egentligen det enda vi har?

Ta hand om dig. Du har gjort en sån fantastisk resa!

Liljakramar!

kalla

Kan min man blivit senil och glömt att jag är alkoholist, jag skulle aldrig dricka något när vi har barnbarnet här. Då ringer han hem när han är och handlar och frågar om han skall köpa hem något vin till i kväll. Nu får jag tro att han är senil och inte elak för så kan det ju inte vara eller?

Ibland tittar jag på honom och undrar hur han tänker, tror att han har haft det ganska bekvämt när jag var inne i dimman och alltid hade dåligt samvete.

Men jag har sagt att jag skall inte fundera på att göra något innan det har gått 1 år av nykterheten, men ibland vill jag snabbspola :-)

Nu går vi ut i solen, hoppas att ni också har sol livet blir lite lättare då :-)//Kram Kalla

att han hade det ganska lugnt... Ta det lugnt du också och håll din riktning. Du är stark och blir starkare! Kram / mt

Villervalle

en bekräftelse från dig att det är okay om han köper med sig vin hem innan han gör det. Jag tror inte det var elakt menat, att han skulle vara så cynisk så att han skulle vilja köpa med sig vin hem för att göra dig glad. Men vem vet, kanske han också har ett behov av alkohol, och det var i så fall enklare att gömma detta bakom ditt drickande?

kalla

Pågår olika diskussioner om varför man dricker på olika trådar här och det får en att fundera över sig själv.

Jag levde som medberoende i många år och då var jag nästan nykterist, men har alltid haft svårt att hantera alkoholen har gärna druckit för mycket de gånger jag drack.
Sista året i mitt förra förhållande var en katastrof då x-et blev blandmissbrukare på grund av en företagsläkare som överöste honom med piller. Från att flippa ut varannan månad till ett dagligt beteende antingen full och galen till utslagen av något piller.
Polis, inlagd osv men mannen har talets gåva så han snackade ut sig hela tiden och ett tag så fick han både läkare och polis att tro att det var jag som var tokig.

Men som alltid när det går överstyr när det gäller missbruk så slog han nästan ihjäl mig, dömdes till fängelse och nu var det över för mig. Kunde inte längre skydda denna man och han kunde inte prata sig ur situationen.

Nu rasade min värld uppfostrad till att vara lojal och att man håller ihop, hann aldrig stanna upp utan jobbade som en tok för att städa upp och då kom vinet in. Kunde inte sova så då funkade ju alkohol jätte bra, kände fortfarande ansvar för X-et dövade det med vin osv.

Gick några år träffade en ny man som är snäll men tyst och svag och då började jag känna mig ensam men dövade det med. Sen gick det fort utför, med alkoholen blev man deprimerad och försökte döva det med. Kommer nog aldrig att posta detta men det var skönt att skriva ner det eller kanske gör jag det, kanske är ett steg för mig//Kalla

skrev och att du postade... alla ärliga inlägg bidrar till inspiration att fundera över och förstå lite mer om sig själv. Det är forumets styrka - på båda sidor. Jag har haft stor hjälp av att läsa på beroendesidorna. Att skriva och läsa hjälper mig att förstå både mig själv och andra.

Önskar dig en fin söndag! Kram / mt