Har funderat rätt mycket i dag på varför ingen säger något när man dricker för mycket. Jag har kännt ganska länge som om jag håller på att drukna och att alla står på stranden och tittar.
När vi pratat i dag så är det omtanke om mig som gör att ingen sagt något och jag tror dom, för jag vet att dom verkligen bryr sig.
Vet inte riktigt hur jag skall klara mig utan att dricka när jag vill fly från mig själv eller livet, men jag vet att jag verkligen vill vara nykter.
Fick en dikt i dag av en riktig god vän, tänker dela den med er så här Kent Anderssons

Steget

Jag måste ge mig själv en dag, då min tanke strövar fritt,
en dag då jag tar mitt första steg och vet att det steget är mitt.
Jag vill vakna upp i ett eget rum och resa mig upp, och stå på golvet
en stund och fråga mig själv åt vilket håll jag ska gå.

Ett steg i sänder!
Sedan ett steg till!
Det blir härligt att se vad som händer
när man går åt det håll man själv vill!

Jag måste få fråga mig själv vem jag är
och varför jag gör det jag gör.
Jag kan inte leva med dörren stängd om mitt liv står därutanför.
Och ropar man på mig från alla håll så svarar jag: -Vänta en stund!
Idag vill jag följa min egen röst. Idag är ingens hund!

Ett steg i sänder!
Och sedan ett till!
Det blir härligt att se vad som händer
när man går åt det håll man själv vill!

Dompa

Kära Sylfid! Nu förstår jag...har ju mina "bilder" av er forumkamrater. När jag läste ditt inlägg så "hörde" jag "Flickan och kråkan" men Mikael Wiehe...jag visste inte ens att jag kände till den sången. Var tvungen att googla och när jag hörde den...då visste jag att det var min "bild" av dig han sjöng om. Och den kan ju vara tokig...men den är min...och den är vacker.

Tack snälla för att du delade, förstår att det satt väldigt långt in. Men som mt skrev; Det hjälper även oss andra. Fortsätt att springa för livet. Kramar /R

Nynykter

Tack Kalla!
Jag sitter just och funderar över varför jag själv drack. Ska formulera det när jag har funderat färdigt. Din berättelse är värdefull. När jag försöker förstå mig själv och andra blir det som att lägga pussel. Där bidrar alla berättelser med en egen pusselbit. Det du skriver om lojalitet och att "man håller ihop" känner jag igen mig i. Själv är jag plikttrogen och lojal långt över de gränser som är bra för mig och sen måste jag ta till vinet.
Tack fö att du delade med dig!
Kram från Nynykter

kalla

Kan bara säga tack att jag har er, ni betyder så mycket. Kan bara säga att det blev en lång tur i skogen, många tårar och prat med Moder natur. Men nog tyckte jag att ryggsäcken kändes lite lättare sista biten.Så många kramar, styrka till er alla nu tar vi ett steg till ♥ ♥ ♥

Dompa

Det känns som vi närmar oss varandra här på forum...genom att veta mer. Jag känner mig så ödmjuk för att du och Nynykter delat sin historia. Och så ledsen över ewazebras smärta över sin dotter. Att lära känna varandra är en gåva på gott och ont. Kram fina Kalla...eller min Sylfid/R

Maria42

Kalla!! Tack för att du berättade din historia. Känner en klump i magen, har nog inte velat tänka på varför jag drack, men ngt hände när jag läste ditt inlägg. Det väckte ngt i mig. Återkommer när jag vet vad som orsakade klumpen i magen. Kram!

kalla

Det var rätt skönt att skriva ner det, Maria. Känner nog att det var viktigt att se hur allt hänger samman. Har fått för mig att man kanske måste ändra på livet för att inte börja igen när man känner sig säker.

Det satte igång massa tankar igår, så jag håller väl på att packa upp lite till ur ryggsäcken och det är väl tid att göra det nu. Har tur och är ledig så jag får väl vandra i skogen gråta och prata med moder natur, blir ett och annat skratt också.

Det är rätt lustigt att ni är de människor som känner mig bäst och ger mig så mycket tillbaka. Ångrar lite att jag skällde på ungarna och sa att de skulle gå ut i den riktiga världen och inte sitta vid datorn :D
Så ett jätte tack till att ni finns kramar,styrka och stolthet//Kalla

Stigsdotter

För att du delade din berättelse. Bra också att den finns här med dina ord, du kan själv gå tillbaka till den och titta och fundera vidare. Jag tror att man måste förändra livet, i stort eller i smått, för att undvika att trilla tillbaka. Det är klart att det är svårt - ofta är det ju jobbiga saker som ligger bakom vårt drickande, sådant som är svårt att ta tag i och det har varit lättare att gömma dem i alkoholdimman.

Om vi packar upp ryggsäcken lite pö om pö och lär känna oss själva med alla bra och dåliga sidor, så tror jag att det så småningom går vägen. Att vara lojal är en fantasisk egenskap. Men, det är viktigt att inte glömma bort att vara lojal mot sig själv också! Om lojaliteten och den goda viljan inte går åt båda hållen, är ömsesidig, så måste man ifrågasätta sitt engagemang.

Kram från mig, hoppas du får en skön dag därute i skogen!

Nynykter

Hej Kalla! Jag tror som Stigsdotter att hela livet måste förändras för att vi ska kunna hålla fast vid nykterheten. Oj, vad dramatiskt det lät, HELA LIVET liksom. Men jag menar små, små, steg. Sådana saker som att lära sig uppskatta alkoholfria drycker, förändra sitt umgänge, börja lyssna lite på sin inre röst....

Kram från Nynykter

ÄnnuEnVindåre

Tack för att du tog med oss alla till en ny nivå av uppriktighet! Vad bra att du kom ifrån den dåliga relationen med livet i behåll.

Jag ruvar också på historien om varför jag dricker. Den allra sannaste sanningen där inne blir tydlig till slut när man inte dränker den.

Hoppas du har en mysig dag i naturen, här är det faktiskt soligt nu!

Kram VD

kalla

Solig morgon med kaffe,tidningen och en ny helg mitt i veckan. Gårdagen gick jag i skogen i flera timmar och lyckades undvika regnet.
Konstigt att man kan se så klart ibland på sitt eget liv och se olika val som fått betydelse senare i livet.

Men i dag blir det inte mer analys av mig själv utan mer praktiska saker, slå stolp och bygga fårhage.
Dotterns skall sätta några får här under sommaren, lustigt hon har släpat hem allt möjligt sedan hon var liten grodor skadade skator osv. Jag trodde vi skulle slippa detta nu när hon har en egen gård.
Men i helgen kommer tackor och lamm, kanske vad bättre när hon kom med grodyngel och fågelungar :D

Så nu vandrar vi en bit till på stigen//Kramar Kalla

Villervalle

Jag hade själv 100 tackor, 5 suggor och 30 mjölkkor under en period av mitt liv och denna period var absolut den bästa än så länge.

Dompa

Tycker jag. Man blir harmonisk i deras sällskap. Tänk till helgen får du krama lamm Kalla! Du har det bra nu...och det förtjänar du verkligen med din historia. Kram/R

kalla

Jag har alltid haft mycket djur, men denna sommaren hade jag inte tänkt ha några djur på gården utan kunna åka som vi vill. Men vad gör man inte för barnen och får är rätt enkla bara man stängt bra :D

Så i dag blir det att krama lammen och har vi otur så blir det att jaga får alltid en sport det med.

Alkoholspöket håller sig ganska lugnt, vi är kanske inne i en vapenvila och det känns väldigt bra,
Så kramar, styrka och stolthet till er alla där ute//Kalla

kalla

Gick ju bra att sätta hagen utan att dricka, livet befinner sig i en fas som är lite konstig. Frågan till er som har varit nyktra länge är om det bara jag som pendlar rätt mycket i humöret. Kommer in i dagar då jag inte får något ur händerna, blir sittande i tankar långa stunder.
Jag känner inte riktigt igen mig själv i detta, men det är väl någon mental trötthet och det går väl över.
Hoppas ni alla har en bra dag där ute//Kram Kalla

Nynykter

Det låter lite mysigt att ha får.
En tanke som slår mig apropå din fråga om humörsvängningar är att alkoholen ju tar udden av mycket. Vi kanske känner oss lyckligare, men blir också avtrubbade. Många av oss har druckit för att orka mer (dumt nog). Tänk om det du nu upplever bara är du, Kalla? Att du faktiskt är lite initiativlös vissa dagar men pigg och framåt andra dagar. En annan tanke är att det kanske inte alls har med alkoholen att göra. Jag vet inte hur gammal du är, men det kanske kan vara klimakteriet? (Nu känner jag mig lite ofint intim, men varför t egentligen. Det är ju ett helt normalt biologiskt förlopp i en kvinnas liv).
För egen del har jag inte haft så stora humörsvängningar, förutom att jag ibland har känt mig både rastlös och vilsen. Vad ska jag göra nu när jag inte får dricka? Nu har det gått över och det känns som om jag har landat. Jag är nykter sedan drygt tre månader.
Kram från Nynykter

kalla

Kan nog vara så 50årskrisen börjar ju närma sig och det skall bli väldigt skönt att bli kärring :D
Sen är det kanske så att man fundera mycket på hur man vill göra med resten av livet, när man inte dövar ner alla känslor bubblar dom upp och det väl så det skall vara.

Får är mysiga och rätt roliga djur, satt i morse och tittade på lammen och deras upptåg.

Nynykter

Orsak och verkan kan man fundera över också :-) Funderar vi mycket för att vi slutat dricka eller slutar vi dricka för att vi börjat fundera? Jag tycker det verkar vara många här som är i någon slags åldersrelaterad kris eller fundering och av den anledningen bestämmer sig för att sluta dricka. Så var det för mig. Vid 46 års ålder drabbades jag av insikten att jag inte är ung längre (lite trögfattad är jag allt). Jag började i alla fall fundera på vad jag ville göra med resten av livet och kom fram till vad jag INTE vill, nämligen bli en fyllekäring. Min särbo är äldre än jag och när vi umgås med vänner i hans ålder (10-15 år äldre) funderar jag ännu mer på framtiden. Det blir så tydligt ibland. Ett gäng högröstade sluddrande 55-plusare som kladdar på varandras fruar eller män är ingen rolig upplevelse. Jag vill vara en vacker, fräsch och klok äldre kvinna som med glädje kan ta hand om eventuella framtida barnbarn (många, många hoppas jag det blir) och vara ett stöd, inte en belastning, för mina egna barn när de blir unga vuxna.
Kram från Nynykter

caarina

Skulle vilja kunna dricka lagom, men vet innerst inne att jag inte kan de, dricker vin som att de vore saft
tänker varje dag att jag måste sluta, varför ska de va så jäkla svårt, gott med vin när man känner sig stressad, ett tag, men sen mår man ju inte så bra, samma som med cigg, så gott med en cigg när man är stressad, men märkte när jag höll upp att röka då blev jag lugn, tror de är samma med alkoholen man tror att den är "stressdämpande" men man blir stressad av att dricka, de tar mycke energi av en, självklart har jag ett sug men tror att jag dricker mycket av vana oxå,har någ, ett bra tips hur man ska tänka,,,