Idag firar jag tre månader som nykter. Att ha uppnått denna magiska gräns firar jag med att skapa en ny tråd. Jag är ju flitig besökare i andra trådar och rätt nöjd med det, men ibland kommer jag på saker och funderingar som jag vill skriva om och som inte riktigt passar i andra trådar så för sådana tillfällen vill jag ha en egen tråd även om jag nog även fortsättningsvis kommer att hänga hos Stigsdotter, Dompa, Lilja, TP och alla ni andra härliga människor på forumet.

Jag kallar tråden för filosofiska rummet eftersom jag gillar att filosofera och fundera och det nog kommer att bli en del sådant snack framöver. Men idag hinner jag inte på grund av studier. Känn er som hemma så länge. Det blåser friska vindar i mitt filosofiska rum. Det är högt i tak och jag har tunna, vita sidengardiner som fladdrar i brisen. Det doftar gott av syrén och jasmin. Fåtöljerna är mjuka och sköna och jag har bullat upp med hemlagad saft, kaffe och yogite. Det finns pappersnäsdukar också om nån vill sitta här och gråta ut och i hörnet hänger en boxboll för den som vill avreagera sig. Bokhyllorna är rätt tomma än så länge, men om jag känner mig själv rätt kommer de snart att fyllas.

Så välkomna hit!

Nynykter som nu går in i fjärde månaden

Tilde

Kan man få låna lite katt, en liten liten stund i detta rum.

Miste min gamle kattkamrat inte alls längesen...
Snälla får jag låna lusig katt lite grann?

Dompa

Lusekatten sov hos dig. Kände du det? Men nu tassar vi ut. Vardagen väntar men jag känner mig stärkt. Hoppas du mår bra när du vaknar. /R

höst trollet

Efter att ha fått KATTFNATT och vält ner mina orkideer i två fönster, är jag nästan beredd att sälja katt-a-strofen, till lägstbjudande..
Vette katten, vad han jagade..? Inga flugor inne (spöken kanske?)
Han är aldrig uppe i fönstren annars (han får inte plats *s*)

Annars bjuder han gärna på andra "nära-döden-upplevelser"... Morgonmålet, avkräves meddelst en DUNS upp på närmsta bröstkorg och sedan vaknar man av ett par intensivt stirrande orangea ögon ( är du vaken nu matte? jag är HUNGRIG!)
Eftersom kisse väger sina modiga 9 kilo, undgår man inte att vakna..
Skulle man trots allt försöka sova räv, börjar han med ett intensivt slickane på näsan...
Så det är bara att gå upp.. suck..

Tilde

och lusekatten. Nu känns det bättre. Det var tyst och skönt här under natten, bara kattspinn.
Jag har aldrig varit inne här förut men hit kommer jag att ta mig oftare. Tilde

Nynykter

Det är så fint att ni hittar hit och katterna med.
Katt-a-strofen skulle nog behöva komma hit och softa lite. Här finns lugn och stillhet för alla. Jag lovar att skrället ganska snabbt kommer att rulla ihop sig helt stilla i en av fåtöljerna.
Men Trollet, jag tror inte att du ska låta katten din läsa serierna om Katten Gustaf. Han verkar ha fått en dålig förebild där :-)
Peace & Love
Nynykter

höst trollet

Var tror du de fick idén om Gustaf från.. Han kliver upp på tangentbordet, försöker skriva copycat och trycka enter...
Vill ha minst 2 frukostar..
och sedan ett par mellanmål innan en
S t a d i g lunch...
sedan måste man ju gå ut en stund (.. ni vet inkomster å utgifter...)
Ett litet snack för mellanmålet e inte så dumt.. (speciellt inte om man gjort av med en maaaasssaa kalorier på att fånga mellanmålet..
Å så ett stadigt kvällsmål, före "natta-biten"... Så man orkar sova tills det är dax för frukost..

Däremellan, så tar man sig en lur, i handfatet ( usch, måste människor borsta tänderna härinne på morgonen..)masar sig till tvättkorgen istället..
sedan kan man prova soffan, hatthyllan, och föröka klämma sig in emellan det bredaste av elementen och förnsterbrädan (jodå, kisse luktar n ä s t a n vidbränt och har små "vågor" i pälsen..)
Att krypa in i en garderob och in på strumphyllan e fint..( Man syns inte, om man gräver ner sig..)

Och hörseln är minst sagt selektiv.. Ropa på katten, för att du tänker gå ut, och han är borta..
S m y g fram en burk kattmat och du hinner inte ens öppna, innan han har lindat in sig 2 varv (så att byxbenen oavsett färg, är orangea)runt fötterna...

trollis

Nynykter

Jag skrattade högt när jag läste om kattskrället. Sova i handfatet liksom...? I hund-kontra-katt-diskussioner brukar ju kattmänniskorna säga att hundar är så tråååkiga, så förutsägbara. Katter är däremot intressanta för att de går sin egen väg. Eller hur? :-)
Det verkar som om du har katternas katt hemma hos dig. Inte bara förlagan till Gustav utan king of cats. Men Trollis, låt honom INTE titta på Mästerkatten i Shrekfilmerna! Då kommer han nämligen att få för sig att han är latino-eldig charmör också...
Kram från Nynykter

markatta

"Vargen ylar i nattens skog, han vill men kan inte sova.
Hungern river hans vargabuk, och det är kallt i hans stova.
Du varg, du varg, kom inte hit, ungen min får du aldrig

Sov mitt barn i bädden hos mor,låt vargen yla i natten.
Men jag ska ge han en hönsaskank, om ingen annan har tatt 'en.
Du varg, du varg kom inte hit, ungen min får du aldrig."

Kan inte riktigt sova så tittar in och sjunger en nattvisa för er andra som sitter uppe. Funkade på hunden i alla fall som ligger och myssnarkar på sin kudde helt omedveten om lusakattor eller ylande vargar...

höst trollet

Ja, katt-a-strofen har faktiskt gett oss några goda skratt.. Katter är nämligen inte a l l t i d, så himla graciösa..
När han var yngre, gick han under benämningen "Lejonkungen", just för han ovana att sova i handfatet.. Det var hans "Simba-säng"..
Och visst är han charmör... Uppvaktar faktiskt fortfarande "flickorna" i kvarteret.. Att han sedan länge är kastrerad, verkar inte hindra...
Dessutom tror jag att han smygtittat på nämnda film, för den där b e d j a n d e blicken, när han vill ha mat, är misstänkt lik..

Han är definitivt HSB, på gatan,(Han Som Bestämmer)
Det enda han avgjort låtsas vara helt ointresserad av är flocken med skator..
Vilket fick sin förklaring, när jag såg hur de retades med honom.. Först flyger en skata fram och sätter sig nästan inom tass-avstånd, och när den fångat kissens intresse, kommer de andra bakifrån och nyper honom i svansen och på ryggen.. Jättekul, om kissen befinner sig uppe i ett träd.. hmm..

kram trollis

här en stund. Behöver vilan och estetiken... Det är mycket nu... Inget som känns hotande i mitt personliga liv men mycket runtom som berör indirekt. Det här är en bra plats för vila.
Ljus, värme och stolthet till alla som kämpar mot vad det än må vara! / mt

höst trollet

istället för att förbanna mörkret, vätan och kylan som kommer smygande.
Det känns som det är dax att dra ner lite på takten...

Sommarens ljus, som gav energi, börjar tona bort.

Det är som om vi inte upptäckt det, utan går på i ullstrumporna..

På sätt och vis var det enklare förr, när vi kurade skymning, tillät oss att sätta oss ner en stund mellan solens nedgång och mörkrets omfamning..

En stund, då vi kunde sammanfatta vår dag, en stund av kontemplation och eftertanke..
Att varva ner, istället för upp, som de flesta av oss gör, för att hinna med alla "måsten" vi staplat på hög..

Önskar er alla en fridfull dag och att jag kunde skicka en solståle att bära i fickan, för att tas fram och kikas på när det känns gråtrist..

Precis som när yngsta barnet, en gång satte sin hand, först till munnen och sedan stoppade ner den i min ficka!
Vad gör du frågade jag?
Jag stoppade ner en "fickpuss", så kan du ta fram den när du behöver en, blev svaret..
Efter det, tog vi för vana att dela ut massor av "fickpussar"(bara tanken får mig att le fortfarande)

Stigsdotter

Katter är inte alltid så förutsägbara, det är väl visst en del av charmen. En gång hade jag en katt som, om jag sov för länge på morgonen, öppnade ett skåp i köket och drog ut kastrullocken! Eller tog en tur längs pianot... finns mycket man kan hitta på för att väcka mattar :-)

Gud så rart det där med fickpussar!!! Vart får de allt ifrån?? Jag ska ge mina småttingar massa såna innan de går till skolan!

Dompa

...i alla trådar och slutligen i detta rum. Vart har frk Bitsk tagit vägen? Har hon gett upp hoppet om oss? Jag saknar dig NN! Är dessutom hundra på att jag inte är ensam om den känslan. /R

Ställer in ett ljusfat jag tillverkat på keramiken. Det är vitt med mönster från en spetsduk med rosor och ganska skevt och lite ojämnt i kanterna. Men på det står tre blockljus i rosa, grått och vitt och det lyser upp så lugnt och tryggt. Tänker på er alla forumvänner som kämpar på i vardagen en stund innan det är dags för mig att ta tag i den här veckan.

Nynykter

Jag orkar inte riktigt med forumet just nu. Blir uppgiven och håglös när jag tycker mig läsa samma historia om och om igen. Men det är olika människor som skriver. Och jag vet att just detta hjälpte mig en gång - att vi var så många i samma situation.
Mitt liv har blivit så bra sen jag slutade dricka. Samtidigt har jag självmant försatt mig i en situation där jag både jobbar heltid och studerar på halvtid. Några saker måste prioriteras ned ett tag och då blir det bland annat forumet. Jag kommer nog att titta in då och då för att läsa om hur det går för familjen. Och om jag får för mig att börja sukta efter alkohol kommer jag att återvända bums.
Så egoistisk är jag just nu. Jag tar hand om mig.
Ta hand om er!
Nynykter

Dompa

...så jag kokar sopppa och passar på att titta in igen. Ja, du frk Nynykter. Uppgiven och håglös? Jag förstår vad du menar...det är inte utan att jag känner detsamma. Samma historia upprepas till förbannelse...man blir less. Inte på alkoholisten...men på historien. Själv hänger jag kvar för att jag behöver fortfarande påminna mig om vad/vem jag är. Min historia är även den densamma...men ngn tröst finner inte jag heller längre. Bara en slags tristess och sorg.

Tycker inte du är egoistisk. Vi poängterar ju alltid att man ska vårda sig själv först...innan man är redo för nästa eventuella steg. Det är ju det du gör. Nu vet jag iaf. att du lever och mår bra. Det var skönt! Forsätt att ta hand om dig så ska jag fortsätta med att vårda Dompa. Krisar du, jag eller ngn annan familjemedlem...så finns vi andra kvar. Nästan som riktig familj/vänskap...man behöver inte alltid finnas där...men veta att det finns stöd vid behov. /R

PS: Det är nog skratten i kollektivet jag saknar mest...vi fick varandra glada. Nu sitter gapskratten ganska långt in. DS

har jag läst på forumet och skrivit nästan lika länge. Min ingång var medberoendesidorna men jag upptäckte snabbt att jag hade lika stort utbyte av missbrukarsidorna. Periodvis har jag varit uppsugen av forumet och engagerat mig i alla "alla" - nu följer jag min "familj" och de nya som "talar till mig". Kollektivet var en oförglömlig sommarlek, miljonprogrammet är den vackra skogen där Mulleholken är granne med Pianorow och Kallas stiliga holk. I Filosofiska rummet sjunker jag ner när jag behöver vila och kanske lyssna på musik. Här möter jag ofta en vän eller spår av en vän.

Forumet har varit mitt andningshål, en plats där jag fritt både kan överlämna bördor och hämta näring. Det finns teorier om det här, jag ska inte trötta er med dem. Verkligheten överträffar ibland både teorierna och dikten.

Tidig morgonkram! / mt

Jag tar mig friheten att hänga upp två tavlor med visdomsord ... vackert textade och inramade. Tvekar lite över ramen så jag lägger dem bara på bordet tillsvidare.

AA:s deviser - kan vara fem eller sex... välj själv

Ta det lugnt
Gör det enkelt
En sak i sänder
Det viktigaste först
Lev och låt leva

Endast genom Guds försyn

Sinnesrobönen

Gud ge mig Sinnesro
att Acceptera det jag inte kan förändra.
Mod att förändra det jag kan.
och Förstånd att inse skillnaden.

Lägger också Olle Carlssons nya bok "12 steg för hopplösa" på bordet för den som är intresserad