Hej! Mitt nick är efter en mousserande dryck. Djävla illa valt, då jag själv mest kan liknas vi en avslagen mellis. Jag är halvny här. Har hukat under en stark kvinna vid namn lillablå på anhörigsidan. Men nu tror jag mig vara redo. Jag måste vara det. Min historia är på inga sätt unik. Ni kommer dessvärre ändå få ta del av den. Just nu behöver jag bara lite teknisk support och sen följer booooooring./R

Dompa

Tack för omtanken! Släng gärna upp länkarna...då jag ska suga på den. Men kan man verkligen lära sig det i vuxna år? Jag är ju så sjukt omusikalisk...men jag uppskattar ju musik. Hmmm plinka lite? Jo...det känns lite lockande. Kommer ihåg när jag var barn...första instrumentet var blockflöjt...sen skulle man gå vidare. Men min blockflöjtslärarinna sa att att det var bortkastad tid...att jag skulle sluta komma. Idag får man nog inte säga så till barn.

PS: Tips om en bra nybörjargitarr? Köper man bara vilken som helst? Nu har du sått fröet...nu vill jag skriva egna sånger :-). Jag är verkligen en "all-in" person. DS

NyMan

Den här har jag strulat runt på mycket. http://www.guitarjamz.com

Marty har lärt mig en hel del tricks och jag kan flumma runt i timmar. Man kan signa upp för att få hans medlemsbrev gratis och då skickar han ut nya lektioner och annat smått & gott utan att man behöver betala något. Vill man köpa hans DVD-lektioner så har jag hört från andra att de är välgjorda, omfattande och prisvärda, men det vet jag inte själv, då jag aldrig köpt något för egen del. Han har dessutom lagt upp en hel del "så-här-lär-du-dig-att-spela-den-här-låten"-filmer på Youtube som är väldigt pedagogiskt uppbyggda. Kolla in dem också!

Den här är också, i mitt tycke, väldigt bra! Finns lektioner för alla stilar och alla nivåer!

http://www.guitartricks.com/

Have fun och rapportera tätt hur det går! KRAM!/NM

PS. Gitarr? Det beror på vad du vill ha för gura; el, nylon eller stålsträngat? Behöver få veta hur du tänker där! DS.

va kul att du vill börja spela gitarr. Jag håller på och övar lite varje dag. Köpte en Levin W19, som ska vara en gitarr som många kulturskolor rekommenderar till nybörjare. Jag köpte en W19E, som innebär att det finns en mikrofon inbyggd om man vill koppla den till en stereo eller dator.
Den utan kostar 995 kronor, och den med ca 1300-1500 kronor. Jag är helt nöjd med min, låter fint och skapligt lättspelad. Köp med nylonsträngar och inte stål när du är ny. Här är en länk till youtube och den modell jag köpte:
http://youtu.be/6gEK8twAV5U
Lycka till alla musiker där ute!
Fenix

Dompa

Så får det bli! Ska bli riktigt spännande att pröva. Kanske kunna mickla ihop en text en dag...kanske inte så bra. Men en egen.... Tack för länkar NyMan och Fenix. Imorgon köper jag en gitarr...ser det som en julklapp i förväg. Går det helt åt pipan och det visar sig att jag är exakt så omusikalisk som min gamla lärarinna trodde så får jag väl ge den till ngn av ongarna :-).

Utekväll igår med...inga damer (Nej, jag är inte riktigt den torsk som vissa forumdeltagare tycks tro)...bara roligt! Jag känner att jag behöver det...efter många månaders hemmasittande. Idag ska vi bestämma om det blir jul i Sverige eller sol och bad. Fast jag har ju redan bestämt mig... Vill att ongar åker till svågern och sin mamma...för precis som VV skrev i en annan tråd så behöver de ses. Jag behöver INTE vara med. Nu ska bara den tanken inplanteras i ongar. Den kan bli tuffare då två av dem verkligen vill åka på solresa... Vi får se...

/R

Dompa

Har nu på morgonkvisten tänkt väldigt mkt på det... Behovet av att tycka och tänka som majoriteten gör. Finns det där även hos mig? Till en viss del ja, men inte till absurdum. Jag känner att jag är väldigt svag för människor som "tänker själv" (Trollis uttryck) istället för att bara jama med i massan.

Jag tror att det är därför jag är så svag för vissa individer här på forum medans andra lämnar mig oberörd. Även om deras tankar inte alltid är mina tankar så blir jag stimulerad...jag utvecklas.

Jaha...vart vill jag komma med det? Ingenstans...bara lite morgontankar i Dompadiary. /R

Maria42

Jag kan känna igen mig i din situation, mina barn bor ju hos mig hela tiden. Sedan jag och pappan skildes så har vi delat upp jularna, varannan jul hos pappa och varannan hos mig. Aldrig har jag följt med, de behöver egentid med den sidan av släkten.
Tycker du gör helt rätt, nästa jul är din och då kan ni resa.
Mina åker till pappa även på lov osv och det kanske dina kan börja med sen om det går bra förståss, det förutsätter ju att J är i bra skick.

Vi ska för första gången vara hemma ensamma i jul, bara familjen och min mamma. (Det är min barnjul i år).

Ska bli så skönt att slippa stora släkten och alla måsten, vi ska bara ha det lugnt och skönt och göra det VI känner för.

Har annars svårt för julen, man umgås med släktingar som man inte umgås med annars, man gör saker som man inte vill (för att det ska vara så på julen), jag brukar längta till julen är över.

Innan jag träffade min man så reste jag bort de jular jag inte hade barnen, det var så skönt att slippa allt.
Sedan jag träffade maken så tillbringar vi dem jularna hos hans släkt. Men det blir svårare och svårare för jag vill verkligen inte, när jag inte har barnen så vill jag bara strunta i julen. Barnen är så pass stora att det börjar kvitta med jul för dem också, de har börjat prata om att resa någon jul så snart blir det nog så.

Jaha, vart ville jag komma med detta, absolut ingen aning, men ville nog bara stötta dig i beslutet att skicka iväg dem själv.
Det där med att fira jul ihop trots att man skilt sig är en fin tanke men i praktiken inget att rekommendera. Stor risk för konfrontationer och det blir inte så mysigt för barnen.
Kram!

Dompa

Nu är det bestämt! Ongar åker själva till svåger och mamma J. Det blev väl inte bara glada miner. Äldsta grabben tycker att jag är riktigt orättvis och det kanske jag är. Men nu ska de ta mig fan träffas. Tack Maria och VV för input. Jag tycker stundtals att det är skitsvårt att vara den vuxne i familjen...då är det skönt med råd från de som redan har gått igenom eländet.

Min sol och badresa ställer jag in. Då jag inte litar hundra på att J ska funka över julen så vill jag finnas hemma. Bara ifall... Ifall de vill komma hem. Istället blir jag hundvakt även åt Rivjärnets vovve när hon åker till sin son. Ska ta hundar och katt och åka till min farmor. Farmor som bryr sig exakt lika mkt om julen som jag. Nåja, vi får det nog bra...bara äta lite och vara.

Men jag är fortfarande sur över detta otyg som denna helg innebär. Ongar (läs: storkillen) är inte heller glada. Men nu har jag bestämt! Ser inte fram mot detta alls. Skicka med ongar julklappar att öpnnas först i byhåla...känns dumt. Sitta ledig från jobb i 14 dagar och göra ingenting...känns snopet.

Nej, en riktig grinolle är jag idag. Inte blev det bättre av att ta bilen till billiga Esselunga (supermarket, typ ICA, Coop) och storhandla heller. Så trist miljö. Men det är väl det som kallas vardag? Nej...jag är riktigt låg men jag är iaf. nykter. Nu blir det lite tvätt och städning. Jo...jag gör detta mestadels själv för jag vill att Rivjärnet ska fokusera på mat och hund/barnpassning.

Ta hand om er! Vore jag en hycklare skulle jag önska glad första advent...nu säger jag bara; Passar inte tofflan så släng den ;-). /R

Villervalle

Du tog ett beslut som jag tror är riktigt. Barnen kanske inte verkar så glada, men dom får chansen att träffa sin mamma och släkten i Sverige och vem vet, kanske det blir en riktig solskens historia i slutändan. Du har ju också parerat med backup och standby om det skulle skita sig. Själv åker jag hem till Sverige mellan Lucia och Nyår och skall bara fira med min gamla morsa och kanske också min slashas till bror dyker upp också. Men det får gå, om han är tillräckligt nykter. För det kommer bli ett firande i nykterhetens tecken och jag ser faktiskt fram emot ett firande utan en massa måsten. Min mamma är gammal, precis som din farmor, och jag vet att hon kommer att glädjas över att jag prioriterar henne. Vi måste ta vara på dom stunder vi har när vi kan vara tillsammans, för när dom är borta är det för sent och dina ongar har ju alla mojligheter i världen att göra vad dom vill senare i livet. Frun har prioriterat annat, och föredrar att vara i sitt hemland med sina släktingar och det får hon väl göra om hon vill, men jag kommer inte att låta detta inverka negativt på något sätt utan kommer också att prioritera vad jag vill och det kommer att inkludera att åka runt och besöka mina barn och deras respektive. Bara för att jag äntligen har fattat vad som är viktigt här i livet.

Jag tror också att du kommer att få en välbehövlig vila efter allt ståhej. Inga ongar, kärringar, rivjärn eller barnskötare. Bara ett efterlängtat lugn innan det är dags för nya tag.

Ha det Gött

VV

Dompa

Inte bara för att du tycker att jag tog "rätt" beslut. Men för att det finns en livserfarenhet och visdom i dig som du faktiskt bjuder på. Alla kan tyvärr inte "se" det...men det känns som deras förlust. Inte så att jag är smartare än så...men visst känner jag igen brain när jag ser det. Sen får du mig att skratta; Vem fan kallar sin brorsa slashas?

Det där med frugan låter ju lite sisådär. Förstår att det är ok för dig med jul på skilda håll...men jag tycker nog ändå att det är dags att ta itu med pappren. Nu kanske jag "lägger mig i" men det är omtanke....må vara felriktad...men ändå. Free meal? Det sägs ju att det inte finns...kanske dags för henne att se det. En tanke bara... Sköt om dig (och ditt hus)!/R

Villervalle

att vi också kan lyfta blicken lite och diskutera och förslå saker för varann som gäller det vidare livet. Det är ju inte längre att kämpa med att inte slå upp det första glaset som är det primära för varken dig eller mig längre, hoppas jag, utan att få nykterheten att funka i det dagliga livets pusslande.

Jo, jag har redan tagit dom första stegen för en eventuell separation och börjat att strypa pengaflödet så smått. Det är inte längre bara för henne att ränna runt med plastkortet och tro att jag puttar in mer pengar när det sinar på kontot. Hon har också fått ultimatum av mig och det innebär att om hon tänker sig en fortsatt framtid med mig så skall hon; 1) Prioritera ett liv där vi lever tillsammans vilket kommer att inkludera en hel del glädje men ibland också umbäranden, 2) Skaffa sig ett jobb även om det inte är komparativt med den "Höga" Akademiska utbildning som hon ständigt påpekar att hon har.

Jag är beredd att göra ett försök till om hon drar sitt strå till stacken men om jag inte får gehör för mina anspråkslösa krav, då blir det adjöss efter Nyår.

VV

Tilde

slänga in en hälsning till Dompamannen...
Tyckte du tog ett himla bra beslut när det gäller julen. Separera det som var med det som är idag. Ditt liv nu och det du hade tillsammans med J. För barnen en annan sak, det är ju deras mamma... jätteviktigt att de får träffas tycker jag. Hon kan ju också komma att förändra sig i en framtid och barnen måste få en chans att följa henne tror jag. Möten är bra för dem om hon inte är alldeles under isen. Men du finns ju där som back up om det krisar. Fint!

Ha en bra dag... även de tråkiga dagarna har en mening har jag själv fått intala mig och det stämmer.
Tilde

Maria42

Är så viktigt för att man ska orka med att vara både mamma/pappa som man får vara om man har barnen istort sett själv.
Hoppas du verkligen kan koppla ifrån under tiden de är borta i jul, att de funkar, så att du får tid att vara bara du.
Vad ville jag ha sagt med det? Nej, kommer inte ihåg nu, som bortblåst.

Jag kryper upp i sängen igen, envis huvudvärk sätter stopp för jobb idag också.
Hoppas du får en bra dag!
Kram

Dompa

Där tror jag nog att ni har slagit huvudet på spiken alla tre: VV, Tilde och Maria! Mitt liv har varit/är fortfarande ganska turbulent...så nu när jag har bestämt hur det ska bli. Ja, nu ser jag faktiskt fram emot det. Ett par dagar hos farmor och sen bara ett lugn... Egentid. Inte planera in ngt utan bara vara.

Ongarna vet jag att de får det bra...även om det värsta skulle hända med J så är min fd. svärfamilj 100 procent pålitlig. Hoppas dock på att den bästa utgången. Att J och ongar verkligen kan njuta av samvaron med varandra.

VV; Jag tror också att dina ultimatum och det faktum att du har satt en deadline är ett mkt bra beslut. 1: Ni kan inte fortsätta så här...blir ju inte mkt poäng med äktenskapet om man aldrig ses! 2: För din egen sinnesfrids skull. Att leva i en ständig ovisshet sliter ju enormt.

Precis som du tycker jag också om att kunna utbyta lite erfarnheter och funderingar om det vidare livet. Allt kan inte handla om glaset...som ej ska tas. Men kanske det gör det lite ändå...att lära om. Att hantera livet utan stötdämpare. Att inte ta det där glaset när man är arg/sur/ledsen eller i ngn annan negativ känsla. Kul iaf. att läsa lite om hur andra "har det". /R

Dompa

Nu är samtliga biljetter inköpta...ongar, barnflickor och rivjärn. Mellan 22 december och 3 januari...blir jag helt solokvist. Så skönt. Samtidigt har jag pratat med svåger och J...kollat nätet. Vad är jag för slags far som skickar iväg mina barn till detta som just nu tycks vara ett av helvetena på jorden vädermässigt?

Egoist? Yepvisst! /R

Maria42

Ibland måste man vara egoist. De kommer att älska snön nu när de varit ifrån det. Så det blir inte synd om dem.
Bra gjort!
Kram!

Ps. Jag var hemma idag också, nu h-värk av situationen hemma, bokat familjerådgivning imorgon. Har satt ner foten nu, ändring måste det bli annars får det vara.

lillablå

103 nya inlägg sedan jag var inloggad senast... Tur att jag har vänner som kan sammanfatta och ge mig de viktigaste nyheterna: nykter, Italien och rätt ok!
Stämmer det?! Ja just det, cirkus!! =)
Hoppas allt är bra, och att livet leker?
Stoooor kram!!
/k

Dompa

Min första "barndomsvän" här på Forum. (Barnet var jag) En vuxen kvinna som lotsade (inte så) lite... I den tanken tänker jag stanna idag; Min vän lever och frodas!!! Gissar att Fenix tänker detsamma :-). /R

Dompa

Jag börjar bli gammal. Skulle bara vilja sova nu...men eftersom Santorini gav mig dåligt samvete (Givetvis menade hon inte det) för att jag missade Finlands självständighetsdag igår så har jag bjudit Rivjärnet på krogen. Bara hon och jag. Ongar får äta rester, pizza, ingenting (?), vad dom vill. För jag vill att R ska förstå att hon är guld värd och jag släpper henne inte. Så nu dusch och sedan party! Men jag skulle vilja sova...

Intressant dag här på Forum...ni gjorde det mkt svårjobbat för mig. Idag är det Fredag = Ingen anledning till att dricka sig aprak! En tanke bara. /R

så det blev mitt fel nu:-), kanske Rivjärnet själv kunde kommit på det igår, va! Haha! Ni kan gärna gå på krogen och fira. Utan sprit givetvis!

vill.sluta

Eisa peitä eller vad det står på elementen.
Ha en riktigt trevlig kväll nu kompis!

Soon back om track, du vet en tjurskallig
gubbe som druckit för mycket och behöver självömkan, eller en liten "brat" ....................

jag tappar bort mig.

Men här är jag, tack för att du bryr dig!
/A