Idag firar jag tre månader som nykter. Att ha uppnått denna magiska gräns firar jag med att skapa en ny tråd. Jag är ju flitig besökare i andra trådar och rätt nöjd med det, men ibland kommer jag på saker och funderingar som jag vill skriva om och som inte riktigt passar i andra trådar så för sådana tillfällen vill jag ha en egen tråd även om jag nog även fortsättningsvis kommer att hänga hos Stigsdotter, Dompa, Lilja, TP och alla ni andra härliga människor på forumet.

Jag kallar tråden för filosofiska rummet eftersom jag gillar att filosofera och fundera och det nog kommer att bli en del sådant snack framöver. Men idag hinner jag inte på grund av studier. Känn er som hemma så länge. Det blåser friska vindar i mitt filosofiska rum. Det är högt i tak och jag har tunna, vita sidengardiner som fladdrar i brisen. Det doftar gott av syrén och jasmin. Fåtöljerna är mjuka och sköna och jag har bullat upp med hemlagad saft, kaffe och yogite. Det finns pappersnäsdukar också om nån vill sitta här och gråta ut och i hörnet hänger en boxboll för den som vill avreagera sig. Bokhyllorna är rätt tomma än så länge, men om jag känner mig själv rätt kommer de snart att fyllas.

Så välkomna hit!

Nynykter som nu går in i fjärde månaden

som tänker delta i städningen. Vi fixar det säkert men det får bli efter påsken.
Idag vädrar jag lite, drar ett varv med golvmoppen och ställer fram lite påskgodis.
Påskglädje till er alla! / mt

vill.sluta

Sätter en stor skål fylld med påskgodis att ha till alla påskkärringar!
Nallar lite godis innan jag ger mig av.
/A

markatta

så jag sätter mig här inne en stund. För att inte gräva ner mig i tankar så sätter jag på en ljudbok. Kom gärna in om ni vill lyssna.

Eftersom jag gillar en god saga innan jag ska sova så blir det idag Guldkompassen av Philip Pullman. Jag tänker drömma mig bort och fundera på hur min "daimon" ser ut.

I boken är en daimon ett djur som speglar ens personlighet, känslor, tankar, styrkor, rädslor och som fungerar som ett förnuftigt överjag och som följer en hela livet. Som barn skiftar ens daimon form till olika sorts djur för att med åren stabilisera sig till ett och samma djur.

Min daimon skiftar nog fortfarande form mellan surikat och en älgko.

Hur ser era daimons ut?

att du satt här markatta!

Jag dricker tidigt-tidigt kaffe, är lite på resande fot. Jag har också stött på begreppet daimon men inte i djurets gestalt - vilken fin beskrivning, också av mänskans utveckling. Jag är född i tigerns år, för länge sen, och har stark känsla för katter - och inte då främst att ha i famnen utan för deras självständighet, oberoende och djupast deras otämjbarhet.... En katt är alltid sin egen.

Mitt element är definitivt luft medan mannen är jord. Vi är väl medvetna om detta och drar nytta av varandras gåvor och egenskaper. / mt

vill.sluta

Mitt element är elden, är ett lejon. Starkt sådan som går i eldtecknet, har de karaktäristiska dragen om man läser vad som gäller för stjärntecknen.

Idag blir min äldste lillpojke tonåring, detta är stort!
Kommer bli kalas hela dagen lååååååång.
/A

tänker jag vårstäda här!

På förmiddan tar jag ner gardinerna och hänger ut dem på vädring. Bär ut alla soffkuddar och filtar också. Börjar 10-tiden med det.

Golvet behöver torkas och fönstren ska tvättas. Hoppas nån kommer och hjälper till att hänga upp gardinerna igen - det är tungt för armarna.

Sen fika och nåt gott till. Och musik ska vi ha - vi har ju en skön blandning. / mt

tar jag MT, är rätt bra på det faktiskt. Har ett förflutet som fönsterputsare i mina yngre dagar!
Fenix

Fenix! Jag tar golven och dammsuger sofforna. Gardiner, dynor och filtar hänger ute i vårvinden nu. Tar in dem på eftermiddan. Brygger kaffe och sätter i termosen och ställer fram en solskenskaka:) Alltid så roligt när man hjälps åt! / mt

- fönstren blänker, bord, golv och bänkar är rentorkade och Mullegubben får hänga upp gardinerna.
Det är vår i Filosofiska rummet:) / mt

Jag frågade Magnus häromdagen om när ombyggnaden av forumet, när den nya siten blir klar. Jag skrev att flera frågar om det. Jag hoppas ni alla vet att det finns en grupp på fb som heter Alkoholhjälpen, dit kan man gå in under sitt nickname - det är där jag kommunicerat med Magnus. Så här svarade han:

Hej! Tack för att du gör mig uppmärksam på det. Tyvärr har vi inte fått något besked från vår uppdragsgivare Statens folkhälsoinstitut om årets arbete med Alkoholhjälpen. Det gör att allt går långsammare än planerat. Den nya siten bör vara uppe om ca en månad. Om du eller någon annan har personlig kontakt med någon som ni vill få med på forumet så kan ni eller de skicka e-post till info@alkoholhjalpen.se så ska jag försöka ordna så att de kommer in.

har början till blad och knoppar... för ett år sen satt jag här ofta. Nu är jag alltmer i det verkliga livet - och visst är det så det ska vara. Kramar till den som behöver! / mt

Dompa

Det luktar rent, det är rent. Oki tänker jag...men en liten del av barnet Dompa vill att det ska finnas människor här. Åtminstone spår av människor. Lägger mitt refuserade kattprojekt på bordet och hoppas att jag når någon. Sen sitter jag bara här, lite vatten och en gammal vetelängd. Ska vi ha det så här? Nääääe säger Lusekatten...vi ska ha kattmjölk och tonfisk åt alla. Nej, nu chillar vi bara försöker jag och kliar Lucie bakom öronen. Chilla fnyser hon...vaddå chilla? - Vi måste uppmana till revolt. Jo, hon har ju rätt, men just nu orkar inte husse. Drar en offwhite filt om min lekamen, snusar lite i en av sofforna. Gott så tänker jag. Sova lite, se på kastanjen, höra havet genom det andra fönstret. Sånt räcker långt. /R

det räcker... Mysigt med lite rörelse här inne. Jag tror revolten är på gång - det verkar ha hänt nåt med presentationslisten (eller vad det kan heta) överst på siten idag. Kokar en termos vatten och ställer fram te och snabbkaffe i hotell-service-stil) ifall du vill ha när du vaknar Dompa. / mt

Tilde

en liten bit i taget i presentationslisten... det första jag såg försvinna var självhjälpen för några dagar sen. Nu klamrar vi oss fast i filosofiska rummet som råttor på ett sjunkande skepp.

Känns rofullt att du är här Dompa och du Mt... Rastlöshet i min kropp som jag känt hela dagen försvunnen. En kopp te med ingefära i detta lugna rum efter allt kaffe jag druckit under dagen. Jag tar också plats vid fönstret... vill se vatten! Och klappa liten katt...

Dompa

Joj, jag slummrade faktiskt till lite. Kanske Gud finns tänker jag eftersom jag har den stora förmånen att ha ett jobb där jag stundtals kan slummra. Så nu verkligheten igen. Lucie säger att hon har minsann blivit klappad och kliad av en tjej. - Du drömmer replikerar jag. /R

är ordet sa Bill till Bull. Fenix släntrar in i rummet med en stor flaska Loka i näven. Loka citron. Känns som om Storebror opererar bakom kulisserna, saker händer men ingen vet vad. Saker försvinner, omorganisation, alla ska bort eller ingen? Hallå där uppe på Folkhälsoinstitutet, skaka loss några tusenlappar och fortsätt med den här verksamheten. Måste vara det billigaste ni någonsin gjort i förhållande till nyttan!
Fenix

lugna. Tror att snart visar sig en ny site - hoppas, hoppas den blir bra!

Mysigt med lite liv och rörelse här i vår filosofiska forumhörna. Jag lägger in min senaste; Ett gott liv av Ann Heberlein - klokbok av klok kvinna, rik på kunskap och livserfarenhet. Lägger in Nalle Phs klokbok också - en vis björn trots att han är en björn med liten hjärna...

God natt och sov gott alla vänner! / mt

markatta

att titta in här på för att dricka förmiddagskaffe och se att rummet åter blivit besjälat!

Snabbkaffe, det är inte fy skam det. Jag som älskar både att kaffa och att tälta har märkt med åren att det har kommit många goda och förbättrade nya snabbkaffesorter, till skillnad från en liftar/tältningsresa jag minns för 15 år sedan då snabbkaffet var något jag förtärde endast i medicinska syften. Idag njuter jag.

Jag tänker på japanska teceremonier. Visst är de inte alls så invecklade men åtminstone någon gång per dag så mediterar jag genom en kafferitual. Dofta, smaka, det visuellt magiska då ångor dansar sig uppåt en tidig morgon. Vissa koppar är vackrare än andra, andra är godare att dricka ur, tystnad. Medveten närvaro genom att göra något så simpelt och vardagligt som att dricka kaffe.

Jag älskar doften. Den är på något sätt så trygg. Min hund, som har tusen och tusen gånger bättre luktsinne än jag, rynkar ihop nosen och vänder bort huvudet och hoppar/backar om jag håller fram en kopp kaffe, som vore den förolämpad. Det skrattar jag åt idag.

Kul att se Dompa här inne! Det finns många förlag, ge inte upp!

Fenix, håller med om det där med ekonomin "Måste vara det billigaste ni någonsin gjort i förhållande till nyttan". Verkligen konstigt att det går så långsamt.

Kramar

Länge sedan jag var här, så skönt att ni finns. Behöver slå mig ned och vila en stund. Började min kamp för nästan ett år sedan och tvivlar på mig själv och mitt beslut. Helt utmattad efter gårdagens kamp. Längtar till huset vid havet så jag sätter mig ned med en kopp kaffe med mjölk och låter blicken vila på havet där borta medan jag försöker få ro.