Tänkte gå vidare i livet. Snart ett år sedan jag började mitt inre arbete och min kamp mot alkoholen. Det har varit värt alla tårar, svett och motgångar och här står jag idag. Glad för varje dag i mitt nya nyktra liv. Men har alltid det i tankarna, tror det var Muränan som skrev det, en armslängd från vinglaset. Skillnaden idag är att jag inte vill sträcka ut handen och föra glaset till munnen. Nu är det jag som är herre på täppan. Vill tacka alla här inne för allt stöd och pepping jag har fått och får fortfarande.
Kramar
Konstnären

konstnären

Tack snälla det värmer att höra. Nej ensam är inte alltid stark. Jag stannar nog i båda känns så tryggt och skönt här inne. Och alla ni som hjälpt mig, och stöttat.
Mannen är på bättringsvägen men långt ifrån sitt fromma jag. Denna gången blev värre, värre än någonsin. Botten är nådd och nu väljer han själv. Går mycket energi
från mig när det blir så här. Måste, måste fokusera på vad jag vill med mitt liv, känns som livsviktigt just nu. Om du förstår vad jag menar, känns det som om jag ska börja
om från början igen rätt så att jag inget druckigt själv. Men, men nya tag nu. Du kommer väl på mitt 1-årskalas i morgon, tänkte vi skulle ha efterfest oxså. Hua efterfester var jag mycket för nar jag var yngre, ibland visste jag inte var jag var när jag vaknade, men det vet jag nu. Tips om du inte läst Benny Haag bok om alkoholen i vårt samhälle.
Du är riktigt duktig Tjalle och det glädjer mig.
Kram Konstnären

God morgon kära vän!

Du andas tillförsikt och glädje igen. Skönt att höra. Förstår att det är jobbigt, men allt ljus på dig nu. Du ska stråla imorgon i all din stjärnglans. Nykter i ett år. Det är helt otroligt bra jobbat. Jag vill också dit :-D

Tack för att du skrev så fint i min tråd - som alltid. :-) Blir så själaglad av att få dina hälsningar. Du sprider glädje och värme och hopp omkring dig. En varm, strålande människa. Jag bakar tårtor, bakelser och kakor till dig hela dagen idag. Imorgon kommer du inte kunna öppna dörren för att det är fullt utanför. På balkongräcket sitter det rader med ballonger och från himlen regnar det konfetti. Gå ut och ta emot folkets jubel!

Ha en riktigt fin och lugn tisdag - för imorgon blir det party! KRAM

Akvariet

Vad jobbigt med mannens återfall. Vet inte vad jag ska skriva..... Jag tänker på dig och gratulerar dig i förskott till ditt vita ÅR. Helt fantastiskt. Är övertygad om att du måste fokusera på dig själv och fortsätta den inslagna vägen, för båda ers skull. Jag är också övertygad om att du klarar det.

KRAM

Så vill jag gratulera till ett fantastiskt bra jobb! Jag brukar titta in och söka upp din tråd och några tll och jag blir så glad när jag ser att det lyckas. Tråkigt med makens fall men bra att du tar hand om dej. Ha det så bra!

Ebba

Jag tänker på dig och blir glad.
Jag tänker på dig och ler.
Tänk på det.

Kraaaaam Ebba

Står med mössan i hand och bockar och bugar för dig idag! Mitt största och varmaste grattis till dig på din 1-års dag!

Det du har gjort är en enormt bedrift. Glöm aldrig det!

Jag önskar dig världens roligaste och finaste dag. Unna dig tårta i stora lass! Är med dig och gläds idag!

KRAM KRAM KRAM

Fattar vad du menar med att det kanske var tvunget att hända med mannen. Det har jag också tänkt. Att han verkligen skulle snubbla fett för att på riktigt förstå. För att alltid förstå. OCH för att du också ska förstå. Du ska f-n i mig inte hamna i medberoendets smetiga garn. I så fall kommer jag och rycker dig ur klorna. Men idag är vi alla glada! Idag tänker vi goda tankar och ser med tillförsikt och hopp på framtiden.

Kramis

PS. det är lite problem med konfetti-regnet - men det kommer till eftermiddagen - var så säker!!

Tjalle

God Morgon Konstnären och ett jättegrattis till din "1-årsdag". Jag tror inte att "vanliga" människor fattar vilken bedrift du gjort men vi andra är djupt imponerade. Jag hoppas att du kan njuta av din dag och bara tänka på dig själv. Idag får du äta hur många bakelser som helst. Vad skönt det måste vara att from nu tänka att förra året vid den här tidpunkten var jag nykter. Så kommer du också kunna att tänka när julen, påsken etc kommer. Jag hoppas att jag också kommer dit du är. Vägen känns fortfarande lång men inställningen är det inget fel på.

Många "födelsedagskramar" från Tjalle

Autumn

på ettårsdagen! :)
Är verkligen imponerad av din resa!
Hoppas du har en riktigt bra dag!

Tänk att vara på tidernas största party! Alla glammar och stojar och har hur kul som helst! Men det är något som är annorlunda med det här kalaset?! Alla är nyktra (och vi befinner oss INTE i pingstkyrkan). Häftigt!

Tack för igår vännen! Vi dansade till kl. 04, men ändå är ingen bakis idag! ;-)

Ha en fantastisk dag! K R A M

Ebba

Och gamla damen i korgstolen i hörnet som suckade och ojade och inte orkade dansa var såklart jag, kanske halsfluss Muränan... Enligt en som känner mig väl som träffar mig varje dag så är det nog ingen fara med mig, jag ska inte känna efter så noga säger han :)

Tack för festen Konstnären!

konstnären

Vilket party, känner mig trött eftersom ni aldrig ville gå hem. Men vilka känsla, ingen är bakis, och ändå hade vi så kul. Tackar ännu en gång. För ett år sedan låg jag på medicin-avdelningen, och då var då min fina läkare sa, nu är det upp till dig. Valet alltså. Har aldrig varit mer övertygad om att jag valde rätt.
Var ute på balkongen nu och andades in den fina höstluften. Muränan, jag kollade min min spindel, och oj vad han hade vävt under natten, ett konstverk. Satt i nuet och bara tittade på det. Här och nu var det, får påminna mig hela tiden för att inte skena iväg i tankarna. Funderar på att göra lite höststädning här hemma, måste börja någon dag nu, kanske redan idag. Det ska vara roligt att städa. Har en vän som det spårat ur för gällande städning. Hon gör bara det när hon är ledig. Hennes ångest släpper då, konstigt.
Idag får jag äta resterna, faan alltså vad ni käkade tårta.
Kramar
Konstnären

lilla Anna

Konstnären! Ett stort grattis till dig som klarat av ett helt år utan alkohol! Starkt och bra jobbat. Du var i mina tankar i går på ett års dagen.

Kram från Anna

God morgon vännen,

Stormar det idag? Något särskilt?

Själv var jag dödens trött igår. Var tvungen och sova på eftermiddagen.

I helgen ska vi fira bröllopsdag. Mannen deklarerade imorse att han inte HUNNIT köpa något... Känner mig verkligen superlöjlig, men jag blev faktiskt jättebesviken. Det är ju ganska jämt antal år och så där. Annars hade jag väl inte brytt mig. Blommor har jag fått - tur för honom... Vet inte varför jag blev så besviken och det känns löjligt, men ibland vill man väl bli lite extra sedd. Nåväl, jag får väl ha huvudvärk ikväll som hämnd... ha ha ha

Ha det bäst! Tänker på dig! Kram

Ebba

Nu har jag hostat så mycket att jag har ont i magen. Tänk att man går från att dricka och försöka bota allt och glömma allt med hjälp av alkohol till att börja känna efter i kroppen ordentligt. Stor skillnad. Det finns ingen råtta här inne, jag är säker nu :) Det är en prövning att vara sjuk, svårare att tänka rätt när jag är trött och irriterad, ska bli så skönt att bli frisk och återfå krafter. Gick trots allt på ett AA-möte igår för jag behövde det verkligen. Har inte feber och inte längre ont i halsen. Helt otroligt vilka livshistorier människor delar med sig av. Gårdagens möte hamnar på topp 20-listan över möten jag varit på. Perfekt blandning av unga killar (narkomaner), prydliga affärsmän, bohemiska KONSTNÄRER, bullmammor, nördar, hård Mc-knutte, "vanliga hederliga" osv osv. Skulle vilja möta dig på ett möte<3 Det är lite vågigt hos mig med denna morgon, så jag kastar nog i ankaret och avvaktar. Vill inte flyta bort...
KRAM.

Uh... stackars dig. Påminner mig om i somras då jag hade kikhosta. Hostade sönder mig helt. På midsommar var vi iväg och jag blev erbjuden två sorters hostmedicin av värdfolket. Tja, morfin är ju inte alkohol, tänkte jag när jag läste på den första. Fast backade sedan ur. Efter lusläsande på den andra visade det sig att den innehöll 6% alkohol. Det hade varit snyggt - nynykter och allt... :-0