Suck, det är bara att erkänna för mig själv att jag har problem.
Jag har alltid vetat att jag har ökad risk för alkoholmissbruk eftersom jag växte upp med både en alkoholiserad mamma och pappa.

Jag själv började dricka på fester i 14 års åldern och blev alltid fullast av alla. Jag lugnade ner mig något när jag var 19 och träffade min nuvarande man. Fortfarande hade jag svårt för att sluta dricka när jag väl börjat och "däckade" ofta på fest. I vardagen drack jag aldrig och därför kunde jag inte se några likheter mellan mig och mina föräldrar.

När jag var 23 blev jag gravid och då drack jag givetvis ingenting, men jag kommer ihåg att jag tänkte "nu har jag inte druckit på 4 veckor..." och hade ett ganska stort sug framförallt under första graviditeten.

Nu är jag 31år och dricker gärna rött vin så ofta jag får tillfälle, det blir nog 15-20 glas/vecka. Jag mår så bra av att tänka på att jag ska dricka vin till kvällen och det är den stunden som jag känner mig som mest avslappnad. Jag har ett bra jobb och är en ganska lyckad person utåt sett.

Det som gör att jag vill dra ner och få kontroll över mitt drickande är att:
- Jag vill inte att mina barn ska växa upp med en alkoholiserad mamma.
-Min hälsa försämras, dels pga alkoholen i sig men också för att jag prioriterar bort träning på kvällarna för att istället dricka vin.
-Jag vill ta mig ur beroende känslan jag har nu, ingenting känns roligt om jag inte "får" dricka vin.

Är det någon som har ett bra tips på vad jag ska göra?
Är det bästa alternativet att inte dricka alls? Och hur ska jag isåfall göra rent praktiskt nu på semestern, jag har en drös med vänner som gärna vill ses på ett glas vin och flertalet middagsbjudningar inplanerade.

Madeleine 83

Hopp så var fjärde kvällen avklarad. Väntade på rödvinssuget vid 16-tiden men det verkar inte komma när man är beredd på det. Istället slog det till vid 17:45 då jag plötsligt befann mig utanför systemet (skulle till Hemköp) och mötte glada personer som hade handlat gott vin. Själv köpte jag chapel hill sparkling rosé på Hemköp, den var ganska ok, men mer än hälften står kvar i kylen. Sen tog jag och mannen en promenad i kvällssolen och det var riktigt skönt.

Nu dags att sova, jag funderar på hur min sexlust kommer påverkas av det här, kan inte minnas senast jag hade sex spiknyktet, lite berusning hör liksom till... Det blir inget ikväll iallafall, godnatt!

Nyckelpigan

Jag har även insett precis det ni skriver om sociala medier, det är vin och öl överallt, det stärker den där glorifierade bilden av alkohol. Den gör mig avundsjuk... och t o m sjuk. Nu, när jag till slut har bestämt mig har jag faktiskt insett att FB inte är något bra ställe för mig att vara på... då sörjer jag ännu mer. Just nu har jag lagt ner det helt för att klara av det jag har föresatt mig - att hitta andra glädjeämnen än att dricka. Jag håller på dig! Jag tror också det är bra att samla mod att prata med din mamma (och att kanske göra det själv, utan din pappa där), hon kommer kunna stötta dig utan att döma. Stor kram

Madeleine 83

Är på fest och är den enda nyktra personen. Det känns bara bra faktiskt och just ikväll är första gången jag inte har känt av det där megasuget alls :-)

Jag ska ju köra hem och det brukar alltid min man göra annars, men jag blev ställd mot väggen då jag blev erbjuden iskall skumpa kl 15 och det var många många timmar kvar tills jag skulle köra.
Då värden insisterade så sa jag som det var, att jag tyvärr har blivit beroende av alkohol och därför måste avstå ett tag.
Kändes som att jag förstörde stämningen lite ett tag men nu är stämningen på topp igen och jag har faktiskt rätt kul. Lite irriterande att diskutera med berusade människor dock ;-)

Imorgon ska barnen sova över hos sina kusiner så det kommer bli en utmaning att ha en barnfri, alkoholfri kväll.

Vändningen

Tänker faktiskt mer på att de nästan måste visa att de måste ha alkohol för att må gott när jag ser alla bilder. Sedan kan jag inte låta bli att reflektera över de som enbart postar inlägg som har med alkohol att göra på ett eller annat sätt också.

Men kvällens OJ går till att du var så modig så du sa som det va till värden och tackade nej till skumpan! Fantastiskt starkt, modigt och starkt! GRYMT bra jobbat!

Mommorazzi

Jag har anmält mig till denna sida i kväll för att jag också insett att jag har problem men jag dricker inte så ofta typ2-3 gånger i månaden men problemet är att jag emellanåt blir kanonfulla med konsekvenser. Näst sist så stukade jag handen allvarligt och i går så var jag så full så jag inte kunde öppna dörren hemma , min sambo fick åka i från sitt natt jobb för att öppna dörren till mig! Jag vill inte ha det så här o det vill inte han heller jag måste förändra mitt sätt att dricka . Jag för står dig och hur du känner jag förstår er alla som har samma problem. Tur det finns sådana här sidor känns bra att kunna skriva och berätt för dom som känner igen sig.

Madeleine 83

Välkommen hit Mommorazi, ska bli kul att följa hur det går för dig.

Vändningen: tack för pepp. Jag hade inte tänkt ta upp mina problem på festen men å andra sidan så är jag inte den som känner att jag måste upprätthålla "fasaden" heller. Alla människor har sina problem och svårigheter. Min vän som vi var hos berättade att hon blivit utbränd och varit sjukskriven för det ett tag. Hon kände sån skam för att hon inte lyckades hålla igång som alla andra sa hon och då kände jag att det är väl inget att skämmas för. Samtidigt är det just SKAM jag känner inför mina problem och det är nog lika bra att försöka släppa lite på det.

En bra sak jag gjorde nu innan läggdags var att avboka min medverkan i "bastu, vin och havsbad" med jobbet. Nu har jag egentligen bara bästa vännens möhippa och bröllop kvar i sommar som känns riktigt svåra att undvika alkohol på...

Madeleine 83

Känner mig sugen på vin nu, nu har jag varit duktig i nästan en vecka och ikväll ska barnen sova hos kusinerna. Det normala hade varit att jag och mannen gått ut och ätit och druckt vin samt drinkar. Känns som att jag slösar bort en skön sommarkväll, jag kan ju köra den här nykterhetsgrejen efter semestern tänker jag. Jag kommer ändå förstöra allt på möhippan, det är jag helt säker på, kan ju inte dricka alkoholfritt ur snoppsugrör. Haha... och på bröllopet där jag har valt vinet till maten, buhu ska jag inte ens få njuta av det?

Soff

hur det känns och har inga svar. Själv valde jag ju att dricka på en möhippa igår så jag kan verkligen inte komma med några pekpinnar. Fester har dock aldrig varit mitt problem så jag kände mej ganska trygg med att dricka där. Dock smakade det inte lika gott, genom det här forumet har jag verkligen fått se alkoholens baksidor, det blir svårare att se den i det där romantiska glimmret då.

Jag kan inte säja hur du ska göra men försök och tänka på andra sidan också: Hur det känns att vakna upp svettig med tungt huvud och ångest. Det är så lätt att bara tänka på immiga glas och kul stunder.

För mej hjälper det att tänka på att min hjärna faktiskt är kemisk kidnappad av alkoholen. Att det känns deppigt och tråkigt är inte mitt riktiga jag, det är bara det sluga vinet som försöker slingra sej in till vilket pris som helst.

Du är i alla fall på väg och jag tycker du verkar grymt stark!

Madeleine 83

Min man föreslog att vi skulle paddla kanot? Eller gå ut och springa och sedan ta ett dopp i sjön. Väljer nog det senaste men det kommer bli sjukt jobbigt eftersom konditionen har blivit kass senaste halvåret och det vet inte mannen om så jag måste springa mitt allra bästa. Puh i denna värmen.
Men först ska vi på en kort släktträff där allt oftast är trevligt men i grunden är en stor jämförelsetävling som handlar om vem som är snyggast, har bäst jobb och finast hus. Blir alltid lite tömd på energi när jag träffat dem, även om jag gillar dom också.

Sommarsol77

... Dina inlägg.
Jag känner igen mig både i din beskrivning av dryckesvanor i ungdomen och leva med föräldrar som båda var alkolister.
Söva barn när jag är lullig, skippa träning för att dricka vin eller för att jag är bakis.
Mängden alkohol i veckan har ökat drastiskt för mig den senaste tiden och jag är nog uppe i fem flaskor vin i veckan. Fy sjutton!
Suck!
Bra gjort att ta tag i problemet!
Jag har läst här på forumet länge. Jag blev inspirerad av dig och tänker ta tag i mina problem nu.
Hoppas allt hår bra för dig och att du fortsätter vara stark!:-)

melina

Vill bara säga det och att jag läser hos er.
Jag står själv på andra sidan, sambon till den med alkoholproblem.

Har inte varit här länge men....kämpa vad allt det är värt...kämpa!!!

Madeleine 83

...och känner igen sig, då känner jag mig inte lika ensam med mina problem. :-)

Kvällen gick bra, blev ingen joggingtur utan istället köpte vi hem mat och kollade på favoritserien "orphan black" på Netflix.

Jag har varit ordentligt sugen på att dricka idag och det motiverar mig bara ännu mer att hålla mig nykter. Jag inser mer och mer hur mycket jag har rutat in mitt liv i att bli berusad om kvällarna.

Madeleine 83

Och där efter 6 dagars nykterhet fick vi till sexet jag och min man. Det kanske verkar konstigt att jag måste skriva det här men jag har faktiskt känt mig orolig över om jag skulle få till lusten helt spiknykter. Ju fler dagar som gått desto längre ifrån varandra har vi kommit känns det som och det är nu mer är någonsin som jag behöver ha honom nära mig.
Så detta känns som ett steg närmare mitt nyktra liv :-)

Vändningen

Det ska du nog inte vara orolig över, skulle det inte fungera som nykter, så hade det nog berott på andra anledningar än just nykterheten i sig. Så länge relationen är bra och attraktion/passion finns, så är det bara till o köra på! Njuta av känslan att kunna ha sex utan att du eller din partner har en andedräkt som luktar gammal uppvärmd bäver (rödvin), en trögstartad igenrostad gräsklippare (sprit) eller en förmultnad halmhydda (öl). Kanske blir det så att nykterheten rentav för er två ännu närmare varandra? vem vet.... bra jobbat hittills iaf!

Madeleine 83

Haha, ska tänka på att jag tidigare alltid luktat gammal uppvärmd bäver om kvällarna, det kan ju öka på motivationen lite.

Jag gjorde något dumt nyss, jag hade tidigare köpt en flaska rött alkoholfritt vin "UnVined" Shiraz, och jag tänkte att det skulle vara lite substitut för mitt vinberoende. Så ikväll öppnade jag en flaska till maten trots att jag inte ens kände av något sug alls.

Herregud, det var ju bara äcklig söt saft :-(
Jag blev så sjukt sugen på riktigt vin efter det och kände att jag bara måste korka upp en flaska riktigt vin nuuu. Jag har ganska mycket vin hemma fortfarande, fina flaskor som jag inte bara kan slänga. Dom lockar mig ju såklart, tittar på mig hånskrattar känns det som. Har tänkt att jag ska ge bort dom i present eller bjuda på men jag tror faktiskt att jag skulle må bättre av att veta att jag inte hade något vin hemma.

Åh vad sugen jag är nu, värsta suget hittills!!!!

Vändningen

Ta och fokusera på något annat så länge, förhoppningsvis lägger sig suget snart. Det är bara en liten tid till som det kommer att kännas/märkas. Håll ut!

Madeleine 83

Det försvann men det tog rätt lång tid och det kändes som att ingenting hjälpte. Försökte avleda det med ett bad men då förvärrades känslan eftersom jag ofta brukade sitta i badet med ett glas vin. Grät en skvätt och kände mig som världens mest misslyckade person.

Sedan höll min 8 åriga son på att babbla om att han absolut ville börja i karate, jag har varit lite negativ till det innan för jag vill inte att han ska lära dig att slåss. Men så började vi iallafall att kolla runt vad som fanns i vårt område och när jag läste på lite så verkar det som en rätt bra aktivitet som tar avstånd från våld och fokuserar på disciplin, respekt, styrka och balans i livet. Så fanns det en nybörjargrupp för vuxna också, så det slutade med att vi båda anmälde oss till karateträning till hösten. Haha. Och efter det var abstinensen borta, tror det tog 3h.

HelenaN

Wow vilket bra och roligt beslut! Min nu nästan vuxne son har hållit på med kampsport sedan han var liten och han har inte utvecklat några som helst våldstendenser - tvärtom! - så du behöver inte oroa dig. Det kommer att bli superbra även för dig :)

Madeleine 83

Åh vad bra, vill ju inte riskera att vi blir våldsamma sonen och jag :-)

Idag har jag varit nykter i en vecka. "Dumhuvud det är inget att vara stolt över, det klarar ju alla andra utan att ens tänka på det." Jag har alltid så taskiga tankar till mig själv men när jag läser här inne om någon annan som är i en liknande situation så tänker jag bara positivt om dem.

Idag ska jag åka hem till min bästa kompis, ge henne mina finaste vinflaskor och berätta att jag har slutat. Hon är en sån som får huvudvärk om hon dricker mer än ett glas vin, perfekt att dela en flaska vin med har jag alltid tyckt ;-)

drickerensam

Tummen upp för din vecka! Men gå tillbaka till det här du nyss skrev, och läs det ur någon annans perspektiv, så förstår du att du har all rätt vara stolt över det du uppnått!

:-)