Ny här, men har läst ett par år! Sitter nu med rejäl abstinens efter ett race på 6 dagar. Varför gör man detta mot sig själv - och vänner som är oroliga. Jag har en gång för tre år sedan legat inne för avgiftning - men lik förbannat så har jag gjort detta ett par/tre gånger om året. Får rejäl ångest, blir rastlös, sover risigt - även om insomningstabletter hjälper en del. Skakig in händer o ben, svettning/frossa, hög puls. Nu har det gått 2½ dygn och det värsta har väl lagt sig. Jag nojjar på det där med dilerium - och googlar sönder mig om NÄR det sker. Nojjig nojjig:-)

Kan ett dilerium komma trots att man känner sig ok. Har varit ute o promenerat och pulsen är normal, inga svettningar. Kan det vara ett mellanrum mellan abstinens och dilerium? Eller hänger de alltid ihop?

Undrar när nästa race kommer, för det kommer väl fler? Varför? Jobbet inga problem - bara sjukskriver mig själv upp till sex dagar - men de börjar väl snart undra när man är sjukskriven 4 ggr per år.

Fantastisk att läsa på dessa sidor - vilka kämpar det finns!!!

Anders 48

Tack snälla du för kommentaren! Vet du, just det du föreslår gjorde jag i förrgår: Jag drog svarta streck över fylle- och abstinensperioden i min (analoga) kalender. Lördagen, som var min första semesterdag skrev jag med versaler - NYTT LIV! När jag var ute och cyklade igår så kom min hjärna på att jag (för att inte älta mig sönder o samman) att jag skall intala mig att jag har HAFT alkoholproblem. Inte för att på något sätt sopa under mattan att jag faktiskt har det - och måste göra något åt det, utan för att inte älta och skambelägga mig själv över just den sista perioden. Det kändes på något sätt befriande. Den tanken hjälper till att lägga sista racet bakom mig, och att istället sikta framåt. Den framtiden må innehålla behandling/samtal om de problem jag faktiskt har - men som jag i nuläget bestämt skall komma efter min stundande alkoholfria semester. Så ja, jag följer ditt råd: Jag är nyfödd!!!:-)

9 dagar utan alkohol idag sade den nyfödde....

Kram på dig med Lena/A

Anders 48

Kände att jag blev illa tillmods varje gång jag läst mitt trådnamn: "När räcker det med fylla/abstinens/ångest?" Fanns ingen beslutsamhet över det, mest bara uppgivenhet........ Vet att en namnändring på en tråd inte gör något alls - men jag känner att jag måste ha ett namn som på något litet sätt boostar mig själv och mina tankar dessa dagar. Hoppas att det nya trådnamnet bättre reflekterar de känslor jag har i nuläget?! Snart inne på 10 dagar utan A, och jag är inte sugen heller, vilket känns utmärkt. Bara att tåga på. En dag i taget...........

Anders 48

Joooo, fryser lite - men det gör inget, bara skönt att ha semester.......:-)

Nu ska du inte ge dig! Tiden jobbar för dig, det blir faktiskt lättare och lättare, även om suget kan slå till, ibland när man minst anar det... I min egen början tänkte jag ofta på att inte bli för nöjd med mig själv och sänka garden mot A. Det är en slug fiende vi har, men vi kämpar tillsammans!

Anders 48

Tack för din kommentar! Idag är jag inne på 10:e dagen utan alkohol. Har inget sug - men får som du säger se upp om/när det dyker upp. Vill lägga även denna vecka bakom mig så snabbt som möjligt. Brukar känna mig något sånär stabil efter 14 dagar..... Har en lätt ångestklump i magen - inte värre än att det går att stå ut med. Men jag måste bli starkare. Just nu klarar jag en vanlig dag som bara flyter på utan motgångar - men jag behöver ett antal fler nyktra dagar för att bygga upp lite extra styrka för att kunna hantera även lite jobbiga situationer - förstår du hur jag menar?! Just nu känner jag mig rätt naken och lätt instabil, men ändå med ett visst lugn. Vi kämpar tillsammans! Hoppas att det går bra för dig...../Anders

känner jag också. Så länge att går sin gilla lunk funkar det men man klarar inte minsta lilla motgång i början. Jag för min del tror att även motgångarna blir lättare att klara av med tiden. Inget blir ju bättre för att man tar sig ett rus utan tvärtom.

mod60

Klokt att du bytt namn på tråden. Tror det vi har i huvudet betyder väldigt mycket.
När jag ser tillbaka så tror jag ibland att det funkade lite såhär för mig...jag brukade tänka på alkoholen som en lite djävul som lockade och pockade på att jag skulle börja igen. Det blev nästan som en tävling, vem ska vinna. Den lille djävulen eller jag:) Än så länge har jag vunnit och jag tycker att han har krympt betydligt sedan i vintras. En liten fjutt :) är det nu.
Hoppas att du ser fjutten och vinner du med....varje dag framöver.
Nu var jag på lite skojhumör :)
kram på dig
mod60

Anders 48

Vilken bra liknelse.....-jag skall se till att det bara blir en lite fjutt jag har kvar på axeln:-) Just nu så är det som sitter där något större än en fjutt - men jag har faktiskt inte något sug efter alkohol, och det känns oerhört skönt. Det hade nog varit ännu jobbigare om jag hade suttit och övervägt att dricka. Jag har nog med att slicka såren efter sista vändan. Nu är jag uppe i 11 dagar utan A! Är fortfarande rätt mosig och nollställd i huvet - men det tar väl ett tag innan det blir lite balans där uppe?!

Kram på dig och grattis till alla nyktra dagar som gjort djävulen till en liten fjutt:-)

mod60

Jag har livlig fantasi!!!!! Ja jag minns när det var en stor kraftfull gestalt/röst som dök upp tidigt på förmiddagen och pratade i mitt huvud:
" ja när, hur och vad ska vi dricka idag? Tänk så gott det ska bli och komma hem och ta ett glas och koppla av, bara ett glas, eller kanske två ,du har ju jobbat så bra och är så trött, Du behöver få vila och koppla av".

Rösten var urstark men idag är den tyst och jag hör den inte längre. Tackochlov!!!!!!
Du kan komma dit du med. En liten fjutt och en röst som är stum. Jag vet att den finns där men den påverkar mig inte längre på det sättet. Jag är på min vakt :)
kram mod60

Anders 48

Tiden går sakta framåt - och nu har det gått nästan 13 dagar sedan jag drack något......-har inte räknat dagar på detta sätt innan, men den här gången gör jag det av någon anledning. Just nu iaf. Lite lätt molande och bakomliggande ångest har jag kvar - men det fungerar ändå. På lördag åker jag iväg på semesterresa - men en kompis som vet hur läget är med mig. Annars hade jag nog inte åkt iväg - det hade varit alltför jobbigt. Skall bli skönt med lite värme och goa bad. Ett par iskalla alkoholfria öl för att coola ner sig och släcka törsten. Min tanke är att det annars skall bli en helt alkoholfri resa......-och om min kompis vill dricka några glas vin så är det helt ok, det känns inte jobbigt. Vi har dessutom hyrt bil - så det blir till att köra en hel del, och bara det är ju en anledning till att inte dricka. Försöker rannsaka mig själv och mitt beteende?! Vet ju att jag har en tendens att dricka när något blir psykiskt jobbigt för mig, så har det varit länge. En dålig "ventil" för att inte koka över. Väldigt dålig skulle jag vilja säga...... Nu skall jag snart "fira" 14 dagar.......Det känns som någon typ av "säkerhetsnivå". Jag håller tummarna för mig själv - och för alla er andra som tappert kämpar....../Anders

Anders, 14 dagar är en riktigt bra början, kan faktiskt inte bli bättre just nu:-)

Anders 48

Du har helt rätt - det kan ju faktiskt inte bli bättre just nu!!!:-) Tänk att bara en sån lite kommentar som du lämnade kan betyda så mycket. Jag blir jätteglad för den....!!

jag också när du blev så glad över min kommentar. Ibland behövs det inte så mkt. Ha de'

mod60

Jag blir oxå glad :) jäklar vad kul det är när man läser och verkligen känner hur gött det är att leva utan alkohol. Känns liksom igenom laptoppen....
ha en härlig semester Anders
hoppas du oxå mår bra Fenix :)
kram
mod

LenaNyman

Åh, du är nog utomlands nu. Hoppas du njuter, för goda samtal och balanserar och centrerar allt vad du är värd. För det är du. Värd. Allt gott.

är det ännu bättre, eftersom solen skiner på ett nyktert huvud. Hoppas du har det fint åsså mod!

Anders 48

Tack snälla ni....njuter i +34 grader. Har givit mig själv tillåtelse att dricka 2 öl om dagen. Kallt och gott. Inget mer. Inget sug. Funkar kalasbra! ! Resten iskallt bubbelvatten.

Anders 48

Hej på er alla "kämpar" därute. Varit på bad/solresa - men semestern fortsätter ännu i nästan 3 veckor. Jag hade i stort sätt bestämt mid att inte dricka någon alkohol under semesterresan. Väl på plats - i 34 plusgrader så bestämde jag mig för att tillåta mig själv 2 iskalla öl varje dag. Ser jag det som ett nederlag? Egentligen inte - baserat på att jag höll mig till dessa 2 kalla öl, och drack vatten för övrigt. Jag fick inte på något sätt ett sug efter mer heller - utan tyckte att kallt vatten var lika gott i värmen. Kanske finns det en liten besvikelse över att jag "ändå" drack dessa 2 öl, men stoltheten är större - att jag, utan vita knogar, tyckte att det just precis lagom - och att jag var mer än nöjd med dessa 2 öl.

Nu fortsätter sommaren/semestern här hemma i Sverige - och antagligen som kommer dessa kommande veckor att vara alkoholfria. Ångesten över det som hände veckan/veckorna innan jag åkte iväg är i stort sätt borta - nyttigt att komma iväg till en annan plats rent fysiskt - men framförallt psykiskt. Jag är dock på min vakt - och har inte på något sätt glömt det hela - eller fått uppfattningen att jag nog kan ta ett par glas vin. Icke!!! Kram till er alla som har det kämpigt just nu - när det (tyvärr kanske?) är riktigt grill/bag-in-box-väder ute........!

Slutkörd

Alkoholist Javisst skrev "Själv är man tråkig och nykter" Någonting som alla borde veta är att:
DET ÄR INTE TRÅKIGT ATT VARA NYKTER!!!!
Det är däremot JÄTTE tråkigt att vara med människor som dricker.
Alla ni som går emot nykterhet borde få folkets jubel. Respekt för er som klarar er ifrån alkohol jävulen.