Kaffestugan

Profile picture for user Källarmannen

@Natalia Tack för att Du bryr Dej och frågar 🙏 Jo, svärfar som dog på påskdagen och min far som är 96! Behöver mitt stöd, bor i egen lägenhet men har givetvis hemtjänst och hemsjukvård men mycket vilar på mina axlar. Men det löser sej. Hoppas det går bra för Dej? Kram.

Profile picture for user Natalia

Förstår att det känns ledsamt och att ett stort ansvar och säkert en oro vilar hos dig. Försök centrera tankarna till en dag i taget och glöm inte att ta hand om och återhämta dig själv ❤

Med mig är det bara bra men hur bra det går för mig idag är lite oklart! Slog just upp bildörren rakt i pannan så det blev ett stort jack, vet inte hur det gick till riktigt men nu har jag iaf fullt med plåster pannan 😂
Helgen blir utan A. Har en arbetsintervju i början av nästa vecka och vill vara så förberedd och allert jag kan och det motiverar mina dagar iaf fram till dess. Har en lång sjukskriven tid bakom mig och är jättetaggad på att börja arbeta fullt ut och få igång vanliga rutiner igen. Hemmavarande till den grad är heller inte gynnsamt för avhållsamheten då det inte blir nåt särskiljande på tisdagar och lördagar.
Nu ska jag springa tillbaka till bilen men denna gång med större respekt för bildörren!

Önskar en skön kväll och kram

Profile picture for user Källarmannen

@Natalia Oj då, krock med bildörren 😢 Hoppas det läker och att det går bra. Losat lite ikväll, behöver erkänna det och blotta min svaghet. Blev några folköl i bastun ikväll. Inget jag är stolt över, kunde lika gärna druckit påskmust som fanns i kylskåpet. Men, jag nedslås inte utan ser fram emot morgondagen. Kram på Dej med.

Profile picture for user Natalia

En skön och alkoholfri fredag är snart till ände. Har bäddat ner framför serier men kissarna har fått kvälkspsykos här och flyger runt i lägenheten 🐈‍⬛💫🐈‍⬛💥👻
Får lite svårt att slappna av då men de tröttar snart ut sig själva och däckar.

Önskar en godnatt!

Profile picture for user prinsessa

Godmorgon i kaffestugan! Idag vaknar jag upp och ångrar inte att jag inte drack igår! Solen skiner och jag ska ut och ta en promenad.
Natalia: Så bra att du har startat en ny tråd, här kan vi verkligen mumsa kaffe :-) Du får sluta bråka med bildörren och vad kul med jobbintervju.
Källarmannen: Förstår att det är jobbigt. Men wow 96 år! Det är imponerande! Hoppas det bara blev folköl och kanske lite påskmust.

Profile picture for user Natalia

Godmorgon i kaffestugan!

Skönt att höra @prinsessa! Har också sovit riktigt gott. Sitter med kaffet och försöker kvickna till efter sömnmedicinen som gör mig så trög på morgonen. Det är klarblå himmel hos mig och på morgonkvisten ska jag ta med min kusin på promenad vid en fin sjö i närheten som har ett fint promenadspår. Lägger fokus mot att skapa en bra dag och är glad att jag inte drack igår.

Önskar en fin lördag ❤

Profile picture for user Källarmannen

@prinsessa God morgon! Ja det blev påskmust framför tv,n efter bastun, känns bra. God frukost på gång nu, och sen blir trädgårdsarbete tror jag. Det blir trevligt 💪 Ha en underbart fin lördag vänner!

Profile picture for user Friluftstok

Godmorgon i kaffestugan! @Natalia bjöd in mig för ett tag sedan och nu när jag ligger här med min kaffekopp i sängen så tänkte jag att det var ett bra tillfälle att säga hej! Hoppas alla får en fin dag 🌷 Själv ska jag ligga kvar i sängen ett tag till, en dag utan måsten men med en del borden. Städa, tvätta, handla. Men jag har ju hela dagen på mig 😅

Profile picture for user Natalia

Godmorgon @Friluftstok @Påvägmothälsa! Kul att ni är här ❤

Vännerna jag fick åka på tur själv då kusinen fick förhinder men sitter på bryggan vid vattnet, lyssnar på fåglarna och äter brunch nu. Det är så rogivande i naturen. Jag fullkomligt älskar det! Uppskattar förstås sällskap men trivs bra med att vara i naturen och på promenader själv. Tycker det sorterar tankarna på ett så naturligt sätt. Kommer nog bli en och annan promenad i ensamhet innan den där arbetsintervjun. Och just som jag skrev det hörde en annan vän av sig och vill följa med på promenad. Han får vara välkommen. Har ändå lite ensamtid här på bryggan innan han dyker upp. Hoppas ni också har ett fint väder idag och att @Friluftstok får sol på balkongen.

Kram

Profile picture for user Friluftstok

@Natalia det låter underbart! Gillar också naturen och har inga problem alls med att roa mig med mitt eget sällskap 😁 Huvudet är ju som en karusell ibland och med alla motstridiga tankar så blir det ju nästan en sorts umgänge 😂😂😂 Jag ska snart dra in till stan och fika med en kompis. Vi ses oftast över vin nån fredagskväll och jag har nu tackat nej flera gånger så föreslog en helt vanlig och nykter fika vilket hon tackade ja till 😊 Sen blir det en lugn kväll hemma. Behöver plantera om mina tomater. Solen lyser med sin frånvaro men plantfix kanske lockar fram den? 😅

Profile picture for user Källarmannen

Hej alla nya vänner 🙏 Vilken fin dag så här långt, tar en liten paus från trädgårdsarbetet nu i solen, så mysigt att se de späda skotten under de bortkrattade löven, vi går en fin tid till mötes nu. Ha en fortsatt fin lördag.

Profile picture for user Natalia

Vad duktig du är @Källarmannen. Det kommer bli jättefint 🌳🌸
Och precis så @Friluftstok, vem behöver sällskap då man har en explosion av tankar och energi i huvudet. Och det här med att promenera ihop med någon annan... Jag går fort och motionspronenerar medan mitt sällskap idag mer var ute och söndagsstrosade jättelångsamt och liksom stannade när han skulle berätta nåt eller peka på något intressant. En del gör så har jag märkt (?)
Jag har svårt att röra mig långsamt och är av uppfattningen att man har inte semester när man är på promenad. Jag avnjuter ändå även om jag registrerar och avnjuter lite snabbare. Likadant när jag äter. Det går i rasande takt och andra menar att de vill tugga långsamt och njuuuuta. Jag hinner faktiskt också njuta av mat men njuter möjligen lite mer intensivt än andra människor som äter. Däremot pratar jag inte när jag äter men jag hanterar iaf att inte behöva stanna för att prata medan jag motionerar 🙃
När jag går med någon som söndagsstrosar beteer jag mig likt en ostyrslig hund som springer i åttor, missnöjd över att inte fått ut min dagsmotion 🏃‍♀️
Man får välja sitt promenad sällskap noga. Men det var mycket sköna timmar vid sjön och passade på att yoga lite smått på bryggan innan killkompisen kom.

Ha en riktigt trevlig gofika nu @Friluftstok ❤

Profile picture for user Natalia

Jag funderade på en sak på bryggan idag. Iaf för dem av oss som fortfarande snubblar oönskat på A lite oftare än vi vill eller kanske i högre mängd än vi vill. Tänker att det blir bättre att ha kaffestugan i den måttliga delen även om jag själv tyckt att min situation med A kunnat passa bland måttligt då jag spretat och haft svårt till beslut. Men vi ju vill vara lösningsbenägna och vill förstås inte trigga någon annan 🙏
Ingen av oss har ju heller aldrig egentligen förskönande tankar kring A. Men om vi nu, som jag själv tillexempel, har behovet att avlasta ett dryckestillfälle funderar jag på hur vi ska uttrycka oss framöver i kaffestugan så inte själva benämningen av av A blir jobbigt för någon annan att läsa. Och man kan ju vara kreativ! För jag tänker att om vi skriver att vi misslyckats, snubblat eller liknande blir det en så negativ klang i en redan ångestfylld situation. Det är inte bra för oss.

Kom att tänka på när jag arbetade med bla en klient som hade drogproblematik och hen behövde ibland prata om det men jag var också skyldig att journalföra sådant. Att jag journalförde det skapade egentligen ingen skillnad eller nackdel för hen på så vis men det hämmade hen som blev rädd för att ta upp den problematiken som också var högst relevant hens mående och ångest. Det var i det här läget en av de främsta punkterna som bidrog till det påtagligt försämrade måendet, de skeva tankarna och suicidala önskan. Hen var öppen för all hjälp men var rädd för dokumentationen vilket också hämmade vårt arbete frammåt som i alla andra fall var 100% transparent och förtroendefyllt. Men missbruket var en så viktig del och för att kunna gå frammåt i vårt arbete så avväpnade jag de laddade orden och föreslog att döpa om det till glass. Allt annat hade förhindrat att vi hade kunnat fortsätta vara transparenta och jag hade inte kunnat hjälpa hen frammåt utan den omskrivningen. Därefter kunde hen åter öppna sig och tala öppet om att hen hade ätit glass igår. Ok jag fattar kunde jag då snabbt säga och förstå innebörden. Vi hade även kommit överens om hur många kulor glass bruket hade omfattat med en bägare som fyllningsbas. 1-2 kulor glass var en mindre mängd. 3-4 kulor glass en ganska hög och stimulerande mängd och 5-6 kulor fick bägaren att svämma över.

Jag vet inte men jag tycker ju ändå att vi ska få kunna hä ur oss den ångest det kan innebära att ha ätit 1-2, 3,4 eller 5,6 kulor glass utan att vår ånger upplevs förskönande.

Vad tycker ni?
Vad tycker admin?
Det är ju inte meningen att likna A vid god glass men för att ändå hitta ett sätt att kunna prata om vad dom hänt en kväll utan att vi skriver vin, bärs eller annat?

Profile picture for user Kennie

Hej, kanske räcker det att skriva att man drack, utan att gå in på exakt vad och var? Vi har ju det väldefinierade begreppet enhet som man kan använda, så behöver man inte gå in på vilken dryck. Om man googlar finns det mått på hur mycket dryck en enhet är beroende på alkoholhalt. Jag har min tråd på måttligt, och ibland känns det viktigt att skriva om hur mycket man menar med måttligt, men jag kommer från och med nu skriva enhet istället.

Profile picture for user Natalia

@Kennie jag blir själv förvirrad numer då andra vänner säger art de druckit bara 2-3 glas vin men om jag däremot frågar dem innebär det ofta 2-3 högfyllda glas vilket jag själv skulle presentera som 6 standardglas.

Profile picture for user Natalia

Och börjar få en svullen blå panna eftmötet med bildörren men det passar kanske bra på intervjun när jag beskriver varför jag förstår och har kunskap om de kriminella strukturera i den här gangsterorten. Det kanske kan stärka mitt ethos 🤘

Profile picture for user Friluftstok

Vi skulle kunna både promenera och äta ihop @Natalia 😂 Promenerar man så promenerar man. Punkt. Dock har jag märkt att jag ändå hinner registrera mycket mer än många jag gått med. När jag frågar om dom såg det där trädet/stenen/gardinen i fönstret/fågeln så slutar det ofta med att vi vänder om, jag pekar ut och dom tyckte inte alls det var så fascinerande som jag uppenbarligen tyckte 😂 Att gå på mässor är döden! Där går alla såååå långsamt 🤯 Var på en med jobbet i höstas. Jag visste ju vilka montrar jag ville till så jag älgade iväg, zickzack bland alla flanörer. Uppehöll mig länge bland det som intresserade mig men att stanna och ta en penna och isskrapa och bara småprata med något som inte rör mina intressen eller arbetsuppgifter? Nej tack.

Jag tror bulan i pannan är bra! Min senaste intervju gick jag på med kryckor och ena foten i en raggsocka i en badtoffla 😂 Det matchades med kostymbyxor, en snygg top och smycken. Jag fick jobbet 💪

Profile picture for user Påvägmothälsa

@Natalia Jag har nog skrivit enheter redan, tror jag, så jag tycker att det är en bra strategi. När det gäller hur och vad vi skriver här känner jag mig just nu ganska hämmad. Tidigare antog jag att mitt sunda "bondförnuft" räckte. Nu vet jag inte mer. För mig är det såhär: jag kämpar för att minska min konsumtion, och för att leva hälsosamt. Forumet här har varit en fristad, jag har känt att jag är okej trots att jag är svag och jag har känt mig stöttad. Jag har inte känt att jag behöver vakta på mina ord och det kanske har varit en viktig del. Det känns så. Det kanske bara var en illusion. Jag har skrivit till rådgivarna separat om detta. Nå. Slut på ett kanske luddigt svar. Hoppas att du slipper bli så blå.

Profile picture for user Magnus

Hej! Jag tittar in lite extra på lördagen eftersom det varit lite rörigt de senaste dagarna. Tyvärr har jag glömt köpa hem kaffe idag 😅. Hoppas att det är ok ändå.

@Natalia frågade vad vi administratörer tycker ni ska säga om alkohol som dricks. Jag tror inte att ni behöver vara alltför bekymrade eller försiktiga kring detta. I synnerhet eftersom diskussionen nu tydligt ligger under måttlighet. @Påvägmothälsa Jag tror ditt "sunda "bondförnuft" räcker bra.

Profile picture for user Magnus

När vi uppfattar att något druckit eller skrivit om alkoholkonsumtion som riskerar trigga andra så försöker vi kontakta den användaren direkt om det. Ni behöver alltså inte känna er hämmade i förväg. Utan istället vara trygga i att vi säger till på ett trevligt sätt om det är något.

När det gäller vad som kan uppfattas som triggande eller förskönande så är det ju lite olika. Här tror jag att det bästa kanske är att fundera på det för sin egen skull. Jag delar några funderingar på det här nedanför, som ni kan läsa om ni vill.

Personer som har alkoholproblem har ofta en "ovana" att beskriva eller se på alkohol på ett överdrivet positivt sätt. Det kan också göra att de upplever det svårare att vara utan eller begränsa sin konsumtion. För att använda @Natalia s glassliknelse så kan det bli nästan automatiskt att istället för att enkelt konstatera att "jag åt en glass" så blir det "jag åt en smaskig strut med vanilj och choklad i solen" eller "jag behövde verkligen isglass för jag hade blivit varm i det fina vädret". Ett annat exempel kan vara tankar som "När det är kalas så måste det finnas glass". För att lättare kunna dricka måttligt så kan det vara bra att själv bli uppmärksam på den typen av beskrivningar kring alkohol.

Låter det rimligt för er?

Profile picture for user Natalia

Hallå i stugan!
Sitter på bryggan vid sjön och äter brunch igen. Det är kanonväder! @Friluftstok du skulle vara med mig vid sjön idag 😃 det är full fart med grillning, musik och allsång på ett stort gäng här. Det är den ortodoxa påskhelgen nu och den firas rätt stort här.

Hur mår ni andra idag vännerna?
Önskar en skön söndag 💕

Profile picture for user Källarmannen

@Natalia Låter härligt! Jag mår sådär idag, blev tyvärr ”några enheter” igår, ångrar det bittert idag. Enda positiva är att jag känner mej oerhört motiverad och klartänkt, att nu krävs det krafttag. Kämpar på med självstudierna, går tillbaka och reflekterar över tidigare övningar och varför det inte har lyckats alla gånger.
Ha en fin söndag på Er alla 🥰

Profile picture for user Friluftstok

@Natalia godmorgon! Det låter asgrymt ju 😎 Jag har precis planterat om mina tomater och nästa mål är att hoppa ur pyjamasen 😅 Grannen har precis satt igång att börja borra i betongväggarna så jag får nog ge mig ut en stund jag med, till en egen brygga kanske? Gött med ännu en nykter helg! Tyvärr upplever jag aldrig det där ni andra skriver om, att vakna tidigt, pigg och utvilad. Jag går och lägger mig i tid (oftast) men har inga som helst problem med att sova 10-11 timmar 😴🙈 Så vips så är ju klockan mellan 9 och 10 ändå 😅

Ha en fin dag allihopa! ☀️

Profile picture for user Natalia

Jag förstår @Källarmannen.
Försök att inte slå dig själv så hårt för hur det blev igår. Idag är en ny dag och en ny vecka står snart för dörren och det är positivt att du känner dig motiverad!

Jag tycker också att det är trassligt att få till det på det vis jag egentligen vill men något som fått mig att må mycket bättre är att jag nu tar det med ro. För ett år sen var i princip alla mina tankar centrerade till besväret med A och varje tillfälle med enheter upplevdes som enorma misslyckanden på ett sätt som slog ner mig och skapade en orimlig stress. Givetvis ska man ta sina besvär på allvar och fortsätta hitta och prova sätt att jobba frammåt men kan själv känna att jag nog kan lyckas nå mina mål bättre när jag fokuserar på att må bra, skapa bra och positiva dagar och med ett lugn i kroppen. För ett år sen hade jag mindre tålamod med den här processen och upplevde desperation.

Har du nån vårdkontakt i ärendet? Vet att endel upplever sig hjälpta av Naltrexon som dämpar suget och den kan säkert även vårdcentralen förskrivs om du inte går vid någon beroendemottagning. Själv har jag ett motstånd till det läkemedlet då jag upplever för stora biverkningar och får svårt att acceptera det onda med det goda men långt från alla upplever som jag och det kan vara värt att iaf prova. Många använder Naltrexon dagligen medan andra använder den vid mer enskilda tillfällen då det riskeras enheter. Fixar man den inte är det inte svårare än att sluta.

Hoppas du kan få en skön söndag. Brukar kännas bättre ju längre dagen går ovh man hunnit äta och dricka ikapp vätska igen ❤

Profile picture for user Påvägmothälsa

@Natalia @Friluftstok @Källarmannen God förmiddag i kaffestugan.
Katten och jag tog en lååååång sovmorgon men nu skall även jag strax ut i solskenet.
Senaste tiden för mig har varit (och är) väldigt jobbig. Efter att jag blev sjuk i december (det var det som gjorde att jag tog tag i mitt drickande och hamnade här) så har jag utvecklat en ganska djup depression. Jag har gott om stöd runt omkring mig (psykolog, bra chef, partner, osv) men det är tungt i alla fall. Således har jag inte ens kommit i närheten av mitt mål denna vecka. Jag har också slutat att tänka "Idag vänder det" . Jag försöker bara göra dagen så bra jag kan. Skall snart ta kopp nummer två ute på trappan i solen, min älsklingsplats. Önskar er en fin söndag!

Profile picture for user Natalia

Jaa ut med dig @Friluftstok, jag blir nog fast vid sjön idag. Sitter fortfarande kvar på bryggan 🥰
Ska pausa bryggan med några promenadavarv i Min takt snart men finner ingen anledning att åka hem idag. Har du också fint väder idag?

Profile picture for user Natalia

Och du är absolut välkommen @Magnus, det bjuds alltid på kaffe i stugan som jag nu byggt vid sjön med egen brygga. Jag tycker förresten redan det känns bättre att prata om det som enheter än om A. Bara den stora bokstaven A känns laddat och negativt känner jag.

Profile picture for user Källarmannen

@Natalia Tack 🙏 Nu däcken på, bilen tvättad och dammsugen. Nu blir det att förbereda för morgondagen och jobb. Blir säkert en bra vecka. 💪 Ha en fin söndagskväll och mys och må. Ps. Sitter ute nu i kvällssolen och lyssnar på fågelkvitter, så vackert 🥰

Profile picture for user Natalia

Fina @Påvägmothälsa, att vara i en svårare depression är sanneligen inte roligt. Det är svårt att motivera sig när livet blir mörkt och kanske med en ångestfylld rädsla. Det är sanneligen inte roligt när inte längre det glada glädjer och man kanske inte förmår att njuta av våren som man brukar, inte heller höra fåglarna lika klart men jag hoppas att du finner ro med det goda kaffet i trappan där solen värmer. Är säker på att din psykolog redan ger dig bra verktyg och samtal och jag vill bara kika in och påminna dig om att du kommer att må bättre än såhär. Du har rätt, kanske inte imorgon, kanske heller inte nästa vecka men en sak står klar, du kommer att må bättre än så här. En liten stund och en liten dag i taget. Det kommer att vända när du bearbetat det du behöver och funnit nya vägar fram. Var mindfull och våga ha tilltro ❤

Profile picture for user prinsessa

@Friluftstok Härligt! Hur känns det idag? Ångrar du att du inte drack igår?! :-) :-) Jordgubbssaft, det var inte igår man drack, det, men mumsigt är det med saft.

Natalia: Var det idag som du skulle på arbetsintervju? Stort lycka till i sådana fall!

Alla Kaffekompisar: Ny vecka, det ska bli sol och värme hela veckan. Så underbart. Jag dricker just nu gott kaffe och ska ut och ta mig en promenad och sen är det jobb hemifrån idag. Så glad att jag inte drack igår. :-)

Profile picture for user Natalia

Godmorgon i stugan!

Bra val @Friluftstok! Gjorde detsamma och som @prinsessa säger kommer vi faktiskt aldrig vakna och ångra att vi inte drack igår ✊️
Jag gillar det uttalandet!
Ibland är de små justeringarna i tankarna dem som blir mest hjälpsamma.

Sitter på balkongen med tredje koppen kaffe. Blir ännu en solig dag och kommer snart åka ut till sjön igen för picknick och promenad. Samla ihop de sista tankarna inför min arbetsintervju. Har inte varit på många arbetsintervjuer i mitt liv, arbeten har mer ramlat över mig och det är förstås väldigt tacksamt. Känner mig inte nervös men förväntansfull. Ser det som ett viktigt möte. Lika viktigt som det är för arbetsgivaren att välja rätt person, är det viktigt för mig att välja en arbetplats som är lämplig för mig när det kommer till fullt och fast arbete.

En ny vecka med nya möjligheter är här. Avnjuta morgonkaffet ordentligt.

Profile picture for user Påvägmothälsa

God morgon önskar även jag. Har egentligen en ledig dag men behöver åka in för ett möte. Sen hem igen, försöka att inte dröja mig kvar. @Natilia , tack för orden. Det är bra att repetera att det kommer att bli bättre. Kaffet smakar bra här idag, tillsammans med surdegsbröd som jag bakat själv. Önskar er och mig en fin dag!

Profile picture for user Natalia

Kommer nog bli lite tjatig men det är sååå skönt här på bryggan vid sjön. Tacksam för det fina vädret. Önskar jag kunde tagit med 🐈‍⬛🐈‍⬛ men sitter och matar två 🦆🦆 istället.

Zen 🧘‍♀️

Profile picture for user Friluftstok

Klockan ringde 0504 imorse @prinsessa så jag kan ju inte påstå att det kändes bra när jag vaknade 😂 Jag HATAR morgnar! 🤬 Men jag är lite felprogrammerad där 😂 Men såklart man inte ångrar att man inte drack. Det är viktigt att ha det med sig! Har tänkt på det det sista året, även om det är någon kväll som innefattat en eller ett par enheter och att man inte är bakis dagen efter så kan det kännas onödigt 🤷‍♀️ Nu kör vi nykter måndag, ja hela veckan siktar jag på!

@Natalia, lycka till på intervjun imorgon! Instämmer till fullo med dina tankar om att det är ett viktigt möte. Jag ser även provanställning som något positivt, aldrig tänkt på det som en osäker anställningsform. Gör jag mitt jobb bra så blir det ju en tillsvidare. Snarare är det en trygghet för mig att kunna säga upp sig smidigt om arbetsplatsen inte är en bra match för mig!

@Källarmannen vilken härlig kväll! 🤩

Profile picture for user Natalia

Godmorgon!

Jag vaknar alltid tidigt pga terrorismen (!) här hemma 🐈‍⬛🐈‍⬛
Hur tidigt det egentligen är går upp för mig tex nu när jag ser att klockan bara är 06, jag snart druckit ur andra koppen kaffe, provat kläder och har målat naglarna.

Tycker du är duktig @Friluftstok som fått till en bra måttlighet. Det måste kännas skönt att ha kommit till den punkt när suget inte besvärar lika mycket som det kan göra i början. Det är riktigt bra gjort 🙂

Ännu en solig dag och jag är tacksam.
Önskar en fin tisdag 💕

Profile picture for user prinsessa

@Påvägmothälsa Godmorgon godmorgon! Visst gör solen allt lite lättare. Jag hänger på dig med en nykter tisdag!

@Natalia Lycka till i dag på intervjun! Kommer gå superbra med din härliga energi!

Profile picture for user Natalia

Hallå i stugan!

Jag hör till dem som inte ofta blir bränd eller röd av den svenska solen men år efter år glömmer jag och påminns om att justja, man behöver vara lite försiktig med den första vårsolen!
Jag har nu starkt röda nyanser i fejset och efter att ha vänt ryggen till solen idag svider det även på ryggen.
Same procedure as last year?
Same presidiur as every year 🙃

Profile picture for user Natalia

Vaknade vid 04
🐈‍⬛🐈‍⬛ har ätit frukost och jag dricker kaffe med massa vatten brevid. Det blev enheter igårkväll och det ger mig lite ångest idag. Vill sikta på att inte låta det bli fler enheter den här veckan.

Vad skönt att du fick en lite bättre dag igår @Påvägmothälsa 🌸
Det kan vara bra uppmärksamma de bättre dagarna när det känns mörkt. Jag har en app som heter daylio. En sorts humörräknare där man fyller i hur dagens mående varit. Där finns också en rad aktiviteter man kan bocka i över vad man gjort under dagen, man kan lägga till egna aktiviteter och skriva anteckningar om man vill och sen titta på vecko och månadsstatistik över hur måendet sett ut. Om man jobbar på måendet med olika strategier kan det vara intressant att följa hur det man provat gett för resultat på kort och lång sikt eller hur vardagliga göromål inverkat på dagens mående.

Önskar en godmorgon och hoppas ni får en fin dag 💕

Profile picture for user Påvägmothälsa

Godmorgon i kaffestugan alla vänner och djur. Nattsömnen här blev ok, med läkemedel till hjälp men det är får vara så. Chiapudding (overnights) med fikonmarmelad äter jag till mitt härliga frukostkaffe. Jag planerar att låta en nykter tisdag följas av en nykter onsdag. Tack för tips @Natalia, jag har en hel del liknande strategier som jag använder. Just nu behöver jag dem verkligen. Igår blev den första dagen utan enheter på länge. Det känner jag mig nöjd med. Önskar er en fin dag!

Profile picture for user Källarmannen

@Natalia God morgon på Er alla! Blev tyvärr några enheter för mej igår också, hjärnan gick på högvarv efter jag hade besökt min åldrige och dementa far, vet och fasen hur länge det kommer att funka för honom 😳. Ja ja, nya tag idag och jag är pigg och motiverad i alla fall.

Profile picture for user prinsessa

Godmorgon mina kaffekompisar! Dricker kaffe i lugn och ro och ska njuta av ytterligare en solig vårdag.

@Natalia Hoppas det går bra på intervjun idag.

@Påvägmothälsa så bra att du var utan enheter igår och att du mår bättre.

@Källarmannen förstår att det är jobbigt med din far, men skönt att du är pigg och motiverad.

Profile picture for user Natalia

Usch vad det var onödigt med enheter igår! Försöker undvika att slå på mig själv idag, det föder inte bra känslor att känna mig värdelös och skuldbelagd men jag undrar dock hur jag ska få till det på det sättet jag själv vill.

Profile picture for user Påvägmothälsa

God morgon! Här serveras rågbröd med ost och gurka, samt kaffe med vegansk mjölk. Det är runt nollan ute och ser ut att bli en fin dag igen. Jag ångrar inte att jag inte drack igår och tar en nykter torsdag idag. Min starkaste motivation just nu är att göra det som jag VET är bra för mig. Glad torsdag!

Profile picture for user prinsessa

@Påvägmothälsa Men wow vad bra att du inte drack igår! Vilken motivation du har! Mums med rågbröd med ost och gurka, kan jag ta mig en macka?! :-)

Ha en finfin torsdag alla mina kaffevänner! Det väntas sol :-)

Profile picture for user Natalia

Godmorgon ❤

@Påvägmothälsa det låter klokt att fokusera på sådant som gagnar välmåendet, inte minst då du jobbar med din depression just nu. Jag vet ju hur jag själv upplever att de här enheterna inverkar negativt på energi och motivation och ändå lättare sagt än gjort att helt avstå. Är redigt less på att ha ett enhetsbesvär ✊️
Men det är sol hela veckan och det är skönt att våren är här ☀️🌳🦆
Hade inte @Friluftstok redan haft sitt namn hade jag gärna tagit det.

Önskar en skön dag!
Kram

Profile picture for user Natalia

Idag hade jag det här mötet 🙂
Kände att det skulle passa mig riktigt bra men är självkritisk och tar aldrig något för givet. De ska träffa en person till och därefter får vi helt enkelt se. Det är inte upp till mig längre och blir heller inte ledsen om det inte blir jag. Det finns alltid fler lämpliga personer beroende på vad som eftersöks. Jag gillar dock inte eftermiddagsmöte då folk är lite hungriga igen och lite mer trötta och ofokuserade. En sak jag dock aldrig ska upprepa är att dricka energidryck innan nån form av möte nånsin igen. Brukar aldrig dricka energidryck men idag en 50 min innan mötet åkte en vän förbi med en ny smak av Celsius till mig och ville önska lycka till. Och herrejösses, det kändes som jag skulle dragit en lina uppiggande substans.
Det här med energidryck när man redan har mycket energi 🤪🤯💫💥
...varför finns det ingen varningstext på burken?
Var så samlad och stabil innan energidrycken men sen gick det uppför, långt uppför. Och jag känner att vem behöver droger när det finns energidryck???
Det är helt galet!
Det är tur att jag är självreflekterande och absolut är jag en energifull person ändå men efter energidrycken blev jag skakig inom, kunde inte sitta still och med en blick som gick åt alla håll. För att inte tala om tankarna...
Total explosion!
Stort fokus under mötet gick till att hålla händer och ben stilla.
Att energi lyser igenom får vara helt ok. Det är ändå en del av mig 😂
Reagerar ni också såhär på energidryck eller är det bara vi ungar med redan extra energi?

💕

Profile picture for user Påvägmothälsa

Här serveras det kaffe! Nej, jag dricker aldrig energidryck heller, tycker inte om det. Hoppas och tror att det gick bra på intervjun Natalia
God och glad fredagsmorgon! Jag ångrar inte att jag inte drack igår, och det gick ganska bra att somna. I helgen är jag ledig , bortsett från att vi skall arbeta med båten på söndag inför sjösättning. Ser fram emot ledig tid.

Profile picture for user Natalia

Godmorgon ❤

Sitter på bryggan vid sjön med kaffet igen. Vaknade tidigt besviken på mig själv för att jag intog enheter igårkväll men vid vattnet i naturen bland fåglarna finns ingen ångest, bara ro. Att befinna mig vid vatten är det bästa jag vet och det fyller ett högre syfte för mig. Tacksam att få avnjuta det med blå himmel nån dag till innan regnet kommer 🧘‍♀️

Nu skapar vi en så bra fredag vi kan!
Kram 🥰

Profile picture for user Påvägmothälsa

@Källarmannen @prinsessa @Natalia Här kommer kaffehälsningar denna soliga lördagsmorgon. Jag är äntligen ledig och det känns fint. Inte heller jag hade en nykter fredag, men det blev måttligt vilket jag är nöjd med. Idag blir det åter till min strikta plan för att må bättre, och en nykter lördag. Strax ut i trädgården men först lite mera kaffe.

Profile picture for user Natalia

@Källarmannen @prinsessa, samma här...
Nu sitter jag på en stock i skogen med morgonkaffet och solen skiner genom träden. Känner mig ändå pigg och glad idag. Det har blivit enheter lite oftare för mig nu när våren kikat fram och jag ska ta ett nytt grepp om mig själv inför den nya veckan. Våren medför nya känslor och ett ökat behov av socialt umgänge och det kan trigga viljan till enheter om jag upplever mig lite för understimulerad. Min främsta trigger är just de glada känslorna och den höga energin. Det vet jag om med mig själv och behöver anpassa mindset och aktiviteter till de känslor våren skapar.

Tänk vad mysigt det hade varit om ni satt här brevid mig med morgonkaffet i skogsgläntan 🌳☀️

Önskar er en skön lördag. Ta hand om er och ta vara vädret 💕

Profile picture for user Friluftstok

Vad kul att läsa din reflektion över mötet du var på @Natalia. Jag har inte druckit energidryck på säkert 20 år men då blev jag som en jäkla studsboll 😅 Jag gillar inte smaken av typ Redbull och Monster men har många gånger sneglat på de fina Nocco- och Celsiusburkarna men jag är rädd att reagera precis som du skriver 🙈😂 Kanske ska testa i rent vetenskapligt syfte? 😂

Haft en nykter vecka och helg trots lite prövningar. Jag är expert på att röra till mitt känsloliv och dejtingkarusellen pendlar mellan Uppskjutet och Fritt Fall 😂 Dock nöjd över att jag inte köpt hem något att dricka.

Låter som ni alla har härliga dagar i vårsolen ☀️ Själv kom jag precis hem från en joggingrunda och snart blir det tacos och godis med kidsen! Trevlig helg! 🤩

Profile picture for user Källarmannen

Hej finaste vänner. 20,10 nu, jobbat i trädgården, tagit hand om min åldrige far, skallen snurrar så det blev några enheter tyvärr. Ingen berusning som gott är men lite smuttande blev det. Är en svag person och har svårt att stå emot, sorry. Go kväll i alla fall, fågelkvitter ute men snart dags att kika på TV med ett glas vatten. Ha de bäst 💪

Profile picture for user Påvägmothälsa

@Källarmannen @prinsessa Här är en till som är med på en nykter söndag :-) Nu frukost med mitt goda tyska rågbröd och nybryggt kaffe innan det är dags att täcka av båten. Hoppas att ryggen klarar det, jag är inte riktigt bra efter mitt ryggskott. Jag tar det försiktigt.

Profile picture for user Natalia

Blev ett rätt fint väder idag. Har just landat vid en annan sjö och har bjudit ut vännen som bjöd på Celcius på picknick. Och bara för att hans svar på energidryck roar mig så dant har jag köpt både en Celcius och en Starbucks cappuccino åt honom 😄
Råsaft till mig. Nu anländer han!

Trevlig kväll på er ❤

Profile picture for user Påvägmothälsa

@Källarmannen @Natalia @prinsessa Godmorgon vid kaffebordet. Idag är det dags för en av de aktiviteter jag preppade för under förra veckan och det känns ganska bra. Får försöka se till att det inte blir en för sen kväll, iom att aktiviteten löper över två dagar. Just nu känns det bra med mitt drickande, jag till och med drack en alkoholfri cider när min partner tog en öl till maten igår. Trots att jag hade en enhet kvar i budgeten. Jag tror att mitt noggranna arbete med grundförutsättningarna att må bra ligger bakom till stor del. Plus att jag ser till att ha god alkoholfri dryck hemma. Med denna lilla solskenshistoria önskar jag en glad måndag!

Profile picture for user prinsessa

@Påvägmothälsa Så härligt att det går bra för dig! Jag hade en nykter söndag igår och det ångrar jag inte för en sekund!

@Källarmannen Förstår att det är tungt, men alkohol hjälper inte, absolut inte i det långa loppet. Ska du hänga på mig med en nykter måndag? Vi tar en dag i taget, hur det blir på tisdag får vi ta då, men just nu är det måndag och det är en perfekt dag att vara nykter på :-)

Önskar alla i kaffestugan en finfin måndag! För mig har det blivit mer enheter än vad som är bra, men jag var nykter igår och tänker vara det idag med. Häng på vettja!

Profile picture for user Källarmannen

@prinsessa @Påvägmothälsa @Natalia. God morgon på Er! Ja prinsessan, vi kör en nykter måndag, får intala mej själv ”hur svårt kan det vara”. Längtar efter känslan att vakna på morgonen med ett leende och känna sej nöjd och stolt över att gårdagen var fri från enheter. Idag skall jag göra sista avsnittet i programmet, hoppas det kickar mej ytterligare 🙏
Ha de bäst kaffevänner 🥰

Profile picture for user Natalia

Godmorgon!
@Källarmannen @prinsessa @Påvägmothälsa och @Friluftstok.

Idag blev ett trevligare uppvaknande utan enheter igår. Småregnar idag men det var ingen illa start på våren vi fick förra veckan! Ägnade i stort sett varje morgon vid sjön i det fina vädret. Precis som @Påvägmothälsa kan jag tycka det är skönt att det är måndag igen. En ny vecka med nya möjligheter och jag följer gärna med på en måndag utan enheter. Ska snart ta en promenad i friska luften och sen starta upp övriga göromål.

Önskar en bra start på den nya veckan ❤