Då var man här för att ändra på alkohol vanorna igen. Andra gången nu. Det blev typ a-fritt i 4 mån efter första försöket. Sen blev det ett oskyldigt glas rött en kväll. Det var på en dejt, middag, tända ljus osv. Blev mitt fall. Tänkte skriva lite när det behövs. Och då hur det känns efter X-dagar som nykter. Det känns annorlunda denna gång eftersom jag nu för första gången känt av alkoholen fysiskt och det har stressat mig som bara den. Hoppas det är det som gör att det sker en varaktig förändring. Dag 5 idag och det har varit en dag med abstinens. Har joggat idag. Bäst är att trampa omkring i svår terräng. Det enda man tänker på är att hålla sig på fötter. Skönt att inte tänka på något. Sen besökt några nära. Ser att några har lyckats bra här ah. Längtar till den dag då man känner sig fri, avslappnad och lycklig igen. Kommer nog smygande tillbaka med tiden.

solapan

Dag 30 lördag,
och allt är lugnt. Har helt klart gått upp några kilon för byxorna stramar runt midjan. Magen hoppar fram framför kalsong kanten. Snyggt. Mer av mig liksom. Jag vet ju hur man ska äta och träna. Ändå trycker jag i mig två skålar med glass efter maten. Måste vara samma sjuka beteende som med alkoholen. Jag bara blundar för vad jag gör. Jag borde bo i ett hus med spegeltak/väggar/golv! Så jag såg mig själv hela tiden. Så nu skärpning på mig. Sluta mörka. Från imorgon ska bara kost och träning fungera. Det bästa är att alkoholdjävulen inte försökt kapa hjärnan än. Hört den viska lite och tassa omkring i väntan på att jag ska släppa ner garden. Jag tror den ledsnar på att vänta och lämnar mig ifred. Oavsett så leva i nuet. Bara vara och ta det lugnt känns rätt. Som tjuren Ferdinand, sitta och lukta på blommorna.

Såg att jag fått bra tips här om abstinens. En om stress och en annan om att man kan ha det länge. Googlade och hittade massor av bra info om hur länge osv. Tack :)

solapan

Dag 31 söndag,
och tänker på hur vaken man blir nykter. Ser och känner annorlunda. Ingen dimma. Klar sikt. Som om man ser horisonten för första gången på länge. Ser andra på ett annat sätt. Eller bara "ser" andra på riktigt. Sov en stund på em både igår och idag. Så skönt. Börjat våga planera lite mera nu. Tidigare var kvällar och helger "egentid" (mysa med drickat). Nu är jag bortlovad 2 tillfällen per vecka. Tror det är bra att göra så. Lova bort sig. Ta på sig något att göra. Och nu är det dax att få balans på kost och träning. Tjatar på mig själv här. Skriver det här så det ska bli så. Bli sant. Det är så skönt att imorgon skriva dag 32. Ryggdunkar mig själv. Jag var nykter 4 månader senast innan jag trillade dit. Alkoholdjävulen kommer inte få det lika lätt nästa gång den försökte lura mig. Been there done that. Och ny vecka snart. Jobbresor i siktet. De är nightmares. För alkoholen finns på flyg/hotell/representation. Mycket ensamtid är alkoholdjävulens roliga timma. Min plan är ta med träningssaker. Köpa en bok att läsa. Ta det lugnt. Vara i nuet. Tänka på att jag snart är fri och lycklig...

solapan

Dag 35 torsdag,
och allt är lugnt. Abstinensen är borta. Ingen huvudvärk längre. Den försvann i helgen som var. Ingen träning direkt. Äter för dåligt. Sover djupt. Avslappnad. Mår bra. Alkoholdjävulen håller sig undan. Tiden går. Tänker på att få igång träningen. Även på att suget försvunnit och om det fortsätter så här så är jag fri. Förstå det ordet nu. FRI. Då finns ju förutsättningar för att lägga tid på att leva. Göra sånt jag drömmer om. Börja planera och sen är man där liksom. Så det ska jag göra nu. Planera något. Och träna mera. Man mår så bra av det. Både knopp och kropp.

solapan

Dag 36 fredag,
Marabou schweizer nöt 200g (ehh olätt stavning) laktritsglass, pepparchips och fanta zero. Nu vill jag hitta en serie och streama. Får googla på det. Tänker på att det inte blir någon middag ikväll. Sen vad jag ska göra imorgon när jag vaknar. Bilen skulle behöva en rengöring. Kanske ta en sväng till gymmet. Eller bara ut och cykla om vädret tillåter. Tänker på hur ska jag fixa detta nu. Växla över från den akuta fasen att slita mig loss från alkoholdjävulens klor till att leva ett liv utan alkohol. Jag kan inte bunkra upp med massa gott och ta det lugnt för alltid. Känns som jag är i en vänta på att känna mig FRI fas. Känner mig passiv på fritiden. Samtidigt är det medvetet. För jag vill ta det lugnt. Vara i nuet. Ta en sak i taget. Mår ju bra. Så klaga inte. 36 dagar utan alkohol känns som jag tagit ett stort steg mot förändring. Tänker på vad allt det där roliga jag vill gör är. Vad det är för något. Just nu står det still i huvudet. Ehh... något att klura på när jag nu ska mumsa i mig massa gott. Vill hitta något bra att se nu.

solapan

Dag 37 lördag,
och funderar fortfarande på vad som är kul att göra. Vad är det som gör livet värt att leva. Det finns ju de fundamentala drivkrafterna som gör att jag gör saker så att jag kan äta&dricka, känna mig trygg, ha tak över huvudet med värme, vara frisk. De är ju måsten och tvingar mig att gå upp varje dag och gör så att jag kan leva ett behagligt liv. Barnen ger mig ett perspektiv till. Jag har ansvar att se till att de har det ordnat för sig. På det se dem och förbereda dem för vuxenlivet. Det är mitt uppdrag. Att finnas där. Sen finns de andra nära och kära. Jag är viktig för dem och de vill att jag finns där ibland.
Vad får mig att känna att livet är värt att leva. Viktig fråga känns det som. När jag myst med flaskan så finns ingen morgondag och konsekvenser. Jag stänger av hjärnkontoret och tänkandet. Jag skiter i allt och alla helt enkelt. Skiter i att leva. Skiter i mina barn som väntar på att jag ska finnas för dem 24/7. De väntar på att jag ska ta initiativ och hitta på saker. Överraska dem. Lära/visa dem nya saker. Sen se dem. Det är meningen med livet. Det vet jag. Den största tiden är jag själv och vad kan jag göra för att känna att jag lever även när jag inte är med barnen. Jag trivs att vara själv. Just nu iaf. Hmm fast drömmen är att ha en familj. Dela livet med en likasinnad. När jag hittat tillbaka till mig själv och lever som jag vill. Då är jag redo för sällskap. Inte nu. Jag tänker mycket ibland men bestämt mig att det som har PRIO oavsett vad är att vara alkoholfri. För det kommer att göra så saker löser sig. Det gör att jag kommer att känna mig FRI och sen bli så lycklig jag kan bli. För jag kommer att förstå vad jag måste göra vart eftersom. Just nu så glider jag över till att äta massa gott vilket jag ska förstå att om jag ersätter alkohol med något annat så finns grund problematiken kvar. Jag tröst äter istället för dricker. Vilket kanske är hälsosammare och bra knep att använda i början kanske.
Sen alla ni där ute som också valt alkoholen som flykt och ett långsamt sätt att ta livet av sig. Ett långsamt farväl. Hoppas ni kan hitta kraften genom att gripa tag i det som gör livet värt att leva. Använd kraften och ändra på det som behövs. Lätt att säga. Jag vet. Det är skitsvårt att ändra på detta. När man sitter fast så tror jag man tar sig loss om man inser att ens liv står på spel. Fast det finns ju många sätt att ta livet av sig på. Alkohol är ett av dem. För dör gör man. Man dör först invändigt och sen bryts kroppen ned snabbt. Börjar med magproblem kanske, eksem osv.
Nu åker joggingskorna på. Sen ska jag göra något nytt för att bryta mönstret så jag känner att jag lever. Titta på båtar kanske.

farmor

Oj!! Många tankar... Jag lyssnar..
Ikväll är jag tom....Men jag läser och tar in...

solapan

farmor,
det känns bra att skriva ned dem då&då så jag kan tänka på annat. känns ibland som jag går in och dumpar här och sen ut. Läser mitt själv&andras resor. Ger mycket. Även din tråd. Snart vår och sol igen.

Solvargen

Solapan, vad konstigt! Jag valde länge användarnamn för att kunna skriva här, det blev till slut Solvargen. Så är det första jag i princip ser ditt namn och du har ganska exakt min bakgrund också. Ett gott tecken tror jag :)

solapan

solvargen,
vad kul och tänkte också till innan jag valde mitt nick. Ska ju säga en själv något. Har du en egen tråd?

Solvargen

Nej, inte än men den kommer snart. Att först våga och sedan kunna sammanfatta sig själv i det här sammamhanget var inte ens något jag kunnat drömma om innan jul.

solapan

solvargen,
man måste ju börja någonstans för att komma någonstans. När bestämde du dig att ändra på vanorna? Är det a-fritt som gäller?

Leverjag

Sammanfattar det jag och många andra kommit fram till. Alla tio diskuteras ofta här. Lägger i min tråd också.

Ha en fin vecka!

solapan

Leverjag,
många lärorika tips och diskussioner här. Vill ha några länkar i min tråd som man kan klicka på när man behöver. Ha en fin vecka du också.

solapan

magnus,,
det var inte bara "lite" film :) då har jag lite och klicka på där också. Tacktack.