Blåste positivt idag , fick följa med till stationen. Precis under gränsen för rf. åkte bort en vecka för ett tag sen och var i ett sammanhang där jag ej kunde dricka & jävlar vad svårt det var. Nu dricker jag mkt mer istället & var idag så nära att åka dit för rattfylla. Fick böter pga avställd bil, men vilken lättnad när jag fick resultatet. Så stört att jag har det här beteendet.

Leverjag

Vad tror du att du behöver för att lägga av med alkoholen? På riktigt? Känns som du är så uppgiven och låter det gå som det går..? Känns så tråkigt att du inte hittar en väg ur detta. Hur känner du för fängelset? Önskar jag kunde hjälpa på ngt sätt. Kan bara skicka en stor kram till dig och önska att du hittar en vändning snart.
???

Såna inlägg är väl helt ok att skriva. Hoppas du gått hem i tid. Det finns ett annat liv. Hoppas du kan få vård.

Drycker

Tyvärr inte hem itid. Men hamnade inte i ngn fyllecell heller. Satt aspackad på bussen, hade minneslucka, jävla tur att jag inte skrev vidare. Har hunnit med en vända inne på beroendeenheten. Det är lite träning inför att sitta inne, alla patienter måste ha samma kläder, som dessutom ser ut som kläderna i häkte, mörkgröna träningskläder. Du får inte lämna avdelningen, som är låst, inte tillgång till dina saker som är inlåsta. Du får inte handla med kort utan personalen kan hjälpa till att handla åt dig men bara om du har kontanter. Du får inte ta emot besök. Men inget av det där spelade nån roll för min del eftersom jag mådde dåligt & tog det lugnt. Man kan säga att jag saknade shampo & deo, lite svårt att tvätta håret med tvål var det. Om nån som läser funderar på att lägga in sig för avgiftning ta med kontanter, deo & shampo.
När jag lämnat avdelningen mådde jag dåligt & kunde inte tänka på ngt annat än på vilket bästa sättet att dricka alkohol var. Lyckades undvika att gå in på närmsta bar men gick istället förbi bolaget.

träningstanten52

Men det kommer bättre dagar i din nya framtid utan vodkan. Om du får chansen att börja din rehab på ett behandlingshem så ta den! Det är din tur att få hjälp idag!
I morgon är det kanske min tur.
Fortsätt att skriva här, du får säkert reflektioner från oss andra som hjälper dig på vägen!

Ebba

Tänk att problem med alkohol är så vanligt och ett sådant stort problem att det finns avdelningar på sjukhus dit många många kommer varje dag och vecka runtom i landet. Du är inte ensam. Vi är inte de enda som kämpar. Konstigt nog känner man sig när man är i det som den enda "usla" tycker jag. Därför var det enormt bra för mig att komma till AA och få se så många andra i olika åldrar och känna att jag inte var den enda.

Din tråd här är så ärlig och jag önskar verkligen att det kommer ordna sig. Du är värd att må bra.

Kram!

Drycker

Ebba. Har nästan aldrig legat på sjukhus så det var bara en reflektion. Det där med sjukhuset var ingenting fel eller så, är glad att jag fick hjälp, bara en liten beskrivning. Jag förstår att det är som det är därinne.

Ebba

och tycker att det var en bra och intressant beskrivning. Jag tycker mycket om det du skriver och delar med dig av här och jag önskar dig så väldigt mycket att få må bra.

Hoppas du får hjälp nu!
Bra att du delar dina erfarenheter här även om jag hoppas att jag ska slippa tänka på deo och kontanter. Men jag har känt min hjärna bli kidnappad sjölv. Det är verkligen konstigt hur svårt det är att göra det man vet är bäst och mår bra av. Hoppas på ordentligt med stöd för dig!

jas75

Vart hittar jag vändningens tråd jag ett rattfyllo? Du kan svara i min tråd Troligtvis grov rattfylla /jas75

Leverjag

Det är skönt att höra från dig. Alkoholen är verkligen ett djävla gift. Ställer till med så mycket elände. Hoppas och vill sååå mycket att du får må bra och slippa vara slav under alkoholen.

Styrkekramar

Drycker

Har tillbringat natten i fyllecell igen. Hade en minnesĺucka på flera timmar igår, Polisen fick skicka en hundpatrull (i ett skogsområde). Är på väg hem, undrar hur det ser ut hemma & hur mkt jag drack egentligen. Jag hade 2 35 or sprit & var ute på krogen först, kanske drack båda? Det känns helt bedrövligt, har problem med abstinens så det är så jävla svårt att sluta dricka.

Drycker

Idag. Känner mig skakig, ont överallt (efter att ha ramlat) har bara legat i sängen, ångest över att inte ha en aning om vad jag gjort under så lång tid igårkväll. Jag måste ha varit osammarbetsvillig mot poliserna inatt &så, kommer ihåg att de hotade med handbojor.
Måste ringa min sochandläggare på måndag. Har skjutit upp det en vecka nu, vet inte varför jag har sånt motstånd. Fast egentligen har jag försökt ringa, bara det att jag var kraftigt onykter, slog fel nummer och hamnade hos ngn annan inom kommunen. Kommer ihåg att jag pratade in ett långt medd men kommer inte ihåg vad jag sa.
Ska försöka hålla mig nykter ikväll. Om jag står ut med abstinensen.

Din tråd gör mig livrädd. Ambitionen finns där, men alkoholens kraft är så stark. Skjuter du upp samtalet för att kunna dricka eller för att det är jobbigt att ringa? Försök hålla dig nykter nu. Du har ju klarat det förr.

Drycker

Vet inte varför jag skjuter upp det. Har bara jättesvårt att ringa. Men jag ska försöka på måndag.
(Nu börjar abstinensen bli riktigt jobbig).

Levande

Läst igenom din tråd och vill bara ge dig ett råd. Åk och lägg in dig och ta hjälp, med allt som hänt har du en verklig chans att få hjälp denna gången.
Så hoppas du tar denna chansen
Kram och styrka till dig

Li-Lo

Utifrån din tråd förstår jag att du har erfarenhet och vet hur du på bästa sätt ska ta hand om dig vid abstinens. Jag hoppas att du inte tar illa upp av att jag skriver i din tråd nu. Du väljer själv vad ditt nästa steg är. Samtidigt kan det vara någon här som är osäker på vilka symtom som är tecken på att man bör uppsöka akut vård.

Nedan info är från vårt faktablad:

Om du upplever något av följande när du slutar dricka så är det mycket viktigt att du kontaktar akut vård. Ring 112 eller ta hjälp att komma till akutsjukvård.
- starka skakningar – du kan inte hålla ett fullt glas utan att spilla,
- kraftiga svettningar och värmekänslor
- kräkningskänslor efter varje gång du ätit
- brist på aptit eller rädsla för att äta
- förvirring – du förlorar till exempel tidsuppfattningen eller har svårt att uppfatta var du är
- hallucinationer – du hör, ser eller känner saker som inte finns där

Att trappa ner på egen hand kan vara vanskligt. Det är svårt att veta hur man ska dosera och risken för återfall är stor då tankarna på olika sätt upptas av alkohol. Oavsett vilka symtom du har så är vårt generella råd när det gäller olika abstinensbesvär att kontakta sjukvården. De kan ge rätt typ av hjälp så att du får bäst skydd mot stressen som abstinensen orsakar i kroppen och hjärnan, och att du slipper lida i onödan. Det är ofta tufft nog att ändra sina alkoholvanor!

vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

"Vet inte varför jag skjuter upp det. Har bara jättesvårt att ringa. Men jag ska försöka på måndag."

Om du skriver in dig och ber om hjälp får du läkarvård vilket innebär att du får medicin mot abstinensen (oxascand). Ångesten försvinner och du får möjlighet att sova lite. Jag fick den hjälpen. Hoppas du tar steget. Abstinens är farligt och kräver vård. Kram.

Drycker

Är onykter. Tack för all hjälp. Känns fortfarande så jäv svårt.