Det här försöket ska lyckas. Nu har jag testat flera gånger och bestämt att jag ska dricka högst två gånger per vecka och inte mer än tre glas, helst två! Och det har inte lyckats så bra men mitt drickande har minskat avsevärt. Jag vill få kontroll över alkoholintaget. Nu är det en ny period och jag har tänkt mig att dricka en gång i veckan och inte mer än tre glas och att aldrig bli berusad.
Har varit full alldeles för många gånger, gjort bort mig och gjort mina barn ledsna. Och varit på väg att falla igenom helt.
Senast jag drack öl och vin var påskafton och då klarade jag att hålla gränsen vid fyra glas. Jag är så nöjd med det!
Nu har jag varit alkoholfri i 19 dagar och innan dess i 15 dagar. Jag kommer välja att vara alkoholfri så länge som jag känner att det behövs.
Och det kan ju bli skönt! Kommer att skriva om mina tankar och hur jag gör för att klara det här, jag gör ju tvärtemot er andra i vissa avseenden.
Och ja, jag har insett att jag är beroende men måste lära mig att tackla det.

träningstanten52

har min logga försvunnit, jag vill ha den njuter av nollorna! Det är ju det här viktväktarna lär ut, bokför allt och begränsa så går det bra!

träningstanten52

Ja det är allt lite konstigt att vara här och ha sitt skrivande och inte veta om man får ett svar eller inget. Jag har läst och funderat och det var så bra att jag läste om hur snabbt ett återfall kommer och då gäller det att ställa sig på banan igen så fort det nånsin går. Gå vidare och försöka hitta nya vägar.
Jag fick nya tankar och reflektioner och väljer att vara nykter nästan hela veckan!

Jag har sett din fråga. Jag ska kolla vad det kan vara som har förändrats. Återkommer. /magnus

träningstanten52

Min logga funkar bra och jag ska göra om uppdrag nummer fyra för att se om jag hittar nya reflektioner. Men kidnappa inte min logga igen för då kommer jag i ny skepnad här på forumet och kallar mig träningstanten i nya kläder!

träningstanten52

Ja igår var det utbildning och i dag var det träning. Så skönt för kroppen och knoppen. Ja det är slut med ensamdrickandet, det är nog det viktigaste för att undvika att det blir återfall. Det kändes lite skört igår men jag tänkte och kände efter, vad vill jag, vad är det viktigaste nu.
Det blev 1,5 glas och inte mer och det roligaste jag gjort på senare år! Nu har jag ingeting planerat som skulle ge mig en anledning att ta ett glas. Nyktert igen.

träningstanten52

Det är en skön känsla att träna lördag morgon och känna sig pigg och utvilad. Tankarna på vin har kommit och nej det ska inte vara något ensamdrickande på fredag kväll.
Respekten för mig har jag fått och den sprider sig nu också till omgivningen och på ett väldigt positivt sätt. Jag står på mig och får positiva bemötanden.
Borta är den nattsvarta känslan som förlamat mig i så många år. Jag kommer ju att förvandlas till en drottning och fotomodell innan den här resan är slut och alkoholen har försvunnit som tröst.

Levande

Följer din resa med spänning och tycker du är så stark som följer din väg. Ha en skön helg

träningstanten52

Det var så skönt med träning och tankarna har gått om hur jag ska förhålla mig. Måste fundera vidare och påminna mig mig om att det viktigaste är att jag inte får börja med mitt ensamdrickande igen.
Och ännu viktigare att man kan börja om nästa dag! Och belöningen nu är en ny kappa designad av min favoritkvinna.

träningstanten52

Ska läsa din tråd och funderar idag vidare på allt som sagts mellan mig och en av älsklingsdöttrarna. Jag känner att jag gått vidare i livet och det känns skönt. Inga hard feelings men ett konstaterande av att jag inte alls tycker om exet. Känslomässigt omogen, bakslug och väldigt osympatisk.
Ja, det säger jag inte till dottern men tänker. Dottern har nog blivit besviken 1000 gånger eller är det en miljon gånger?
Och han tror kanske fortfarande att han är petit Jesus. Och ungarna beskriver ett totalt symbiotiskt och osunt förhållande, stackars fru!
Gräsligt liv och så dåligt jag mådde.
Nu är det 2016 och ungarna har snart egna familjer och jag får påminna mig om att det var inget mer ensamdrickande. Jag ska må bra resten av mitt liv.

träningstanten52

Och träning efter jobbet, det känns skönt och avkopplande. Och morgondagen är planerad som nykter.

träningstanten52

Men visst är det skönt att träna, en hel dag nästan i morgon. Först sjukgymnasten och sen cykel, lite styrka och det bästa vattengympan!
Sen blir det middag med äldsta väninnan som jag känt sen jag var 9 år och kommer snart läsa 50 nyanser av honom, får se vad jag tycker om mr Grey!
Man ska trivas i livet eller hur?

jas75

Iaf så vitt jag vet. Då måste vi ta till vara det på bästa sätt. Inte slösa bort det på alko dimma i sin ensamhet! Ha en bra dag ☺

träningstanten52

Torsdagen var så trevlig och gårdagen lärorik. Det var ett litet misslyckande men ingen har märkt något. Bra att ha en hemlis för sig själv!
Positiva och salutogena faktorer funkar bäst!

träningstanten52

Det ska jag göra och i morgon har Lotta Brome öppet hus med kakor! Ska läsa din tråd också.

träningstanten52

Det är ju inte så att jag inte förstår omfattningen av mina alkoholproblem men tycker att det var skönt att ingen märkte att jag druckit ett glas för mycket!

träningstanten52

Tisdag, torsdag och lördag, studenten på fredag och munskänkarna föreläsning på söndag. Undrar om jag hinner med en kryssning mellan lördag och söndag. Det känns som att det är bäst att vara hemifrån så mycket som möjligt just nu!
Ha en nykter vecka alla medsystrar och bröder