Som många andra här så dricker jag inte "för ofta", men däremot så kan jag inte sluta när jag väl börjat. Jag dricker helt enkelt så länge det finns alkohol. Om jag köpt hem en flaska vin så känner jag ångest när jag ser att den snart är slut och vet att jag inte har mer alkohol hemma.
Jag tycker om att dricka vin. Tycker om att gå ut och äta och ta ett par glas och de gånger jag lyckas göra det så får jag ofta underbara kvällar.
Jag har gjort så mycket dumt på fyllan. Varit otrevlig, osmaklig, blivit omhändertagen och allmänt bara skämt ut mig. Dejter har slutat höra av sig ibland och jag har då förstått att jag varit väldigt osmaklig. Själv minns jag aldrig vad jag gjort och skäms för mycket för att fråga. Jag sticker bara huvudet i sanden istället. Det känns som att jag nu hunnit skämma ut mig inför precis alla i min omgivning. Det finns inga kvar som inte sett mig redlös och pinsam.
När jag är nykter är jag rationell, snäll och glad, så jag förstår inte riktigt själv hur kontrasten kan bli så pass stor.
Jag försöker ofta lova mig själv att nästa gång blir det bara 2 glas vin, sen vaknar jag på morgonen med kläderna på och undrar hur jag kom hem och är livrädd för att kolla min telefon.
Jag vet inte vad jag söker här. Kanske behöver jag mest få ur mig detta inför människor som förstår. Få "säga" detta högt.

Är det inte så att man hela tiden går och tänker på den dagen när man ska få dricka?
Att allting fokuserar kring det...

Ni är så otroligt starka som klarar det.
Det skulle aldrig fungera för mig då jag vet att t.o.m en alkoholfri öl triggar igång mitt beroende.
Och sen häller jag i mig och kan gå över lik för att få tag på alkohol.

Jag måste tänka "aldrig mer" men tar såklart en dag i taget som nu har blivit 19 stycken dagar utan alkohol :D

Tack Karin01

Jag kämpar på dock inget sug ännu men jag vet att det kommer snart.
Ska vara beredd denna gång..

Jag tror jag nådde min botten sist med
barn som tackar för sig om jag inte lägger ner...

Så nu är det alkoholen eller behålla mina barn.
Mycket enkelt val ;-)

Varm kram i mörkret!

<3

Karin01

Lånade ut min lägenhet i helgen och kom hem till en flaska rött och en flaska champagne. Funderade på att ta ett glas, men vet mycket väl att det då slutar med att jag dricker en eller båda flaskorna och antagligen måste sjukanmäla mig dagen efter. Så de har snällt fått stå kvar sedan i söndags.

Cattha

Slutade dricka i söndags, har haft svår abstinens o har grym ångest. I dag va jag på mitt första aa möte. Kändes bra, vill verkligen inte dricka mer. Har även kontaktat vc för eventuellt börja med antabus

beccabus

Karin01, Mimmla
En av vännerna sitter i en liknande sits och ändå lät mig dricka. "Stoppad" låter kanske lite väl hårt men hjälp att tänka på annat kanske. Eller göra annat. Samtidigt känns det som att det ändå måste komma inifrån, annars håller det inte i längden. När jag väl bestämt mig finns det inte mycket som stoppar mig. Så frågan kanske mer blir, hur stoppar jag mig själv? Inte bara i stunden utan också i längden.
Jag var ute igen och blev full. Skrev konstiga sms och tyckte synd om mig själv.. Minnesluckor bli allt mer vanliga. Jag behöver en intervention med mig själv igen.

Karin01

Igår kände jag att jag hade en sämre dag. Kände mig låg och ångestfylld och då jag hade en flaska bubbel i kylen så tänkte jag att jag skulle ta ett glas för att sätta guldkant på en grå måndag. Jaha, så drack jag upp hela flaskan och även om jag sen somnade och inte hann ställa till med några pinsamheter så undrar jag vad som hände. Jag tänkte inte en sekund på mitt problem, på detta forum eller på morgondagen.

Man undrar ju vad som händer i hjärnan när konsekvenstänket bara ryker.

beccabus

Det är så svårt när man har en kass och låg dag.. Helt plötsligt tar a över. Man tappar kontrollen helt enkelt.

Tillsammans tar vi nya tag!! Vi är med dig hela tiden.

Karin01

Jag försöker glädja mig åt att jag var hemma, ej skickade iväg något pinsamt och att jag faktiskt firar 18 dagar utan urspårade fyllor.

Karin01

Utan fyllor och pinsamheter. 20 dagar utan att undra hur jag kom hem eller vem jag hört av mig till.
Hade tänkt köpa hem en flaska vin till helgen, men är förkyld och när jag är sjuk brukar jag ha noll sug efter alkohol, så verkar bli en vit helg så ser fram emot matlagning och serier.

Karin01

Blev bjuden på AW av en kollega och tackade ja då jag visste att det inte skulle leda till en helkväll. Tog ett glas vin och sedan frågade han om vi skulle ta ett glas till. Jag lät honom bestämma då jag har märkt att jag ofta hetsar andra att dricka mer (säkert för att jag inte vill vara ensam om att bli så full) och har bestämt mig för att sluta med det beteendet. Han ville ta ett glas till och efter det frågade han om ett tredje. Jag visste att jag behövde tacka nej vilket jag också gjorde och jag såg att han blev besviken. Det kändes så jobbigt att skylla på att jag behövde gå hem och äta middag, men vad skulle man annars säga? "Jag kan tyvärr inte ta ett tredje glas för då försvinner mitt konsekvenstänk och tre glas kan bli tio glas och sen kanske du får leda mig till en taxi." Funderade på vägen hem att gå och köpa en flaska vin, men på något sätt vann förnuftet den här gången och jag ville vakna imorgon efter två glas vin istället för fem.
Känner mig ledsen över att ha det här problemet. Såg så många människor på vägen hem som satt på restauranger och barer och skrattade. Vill också sitta där.

Under mina två nyktra år satt jag ofta på krogen och skrattade.
Precis som alla andra. Jag vill inte ändra mitt liv för att jag inte
kan dricka. Det roligaste stunderna på krogen har jag faktiskt haft nykter.

På Söndag ska jag se ett liveband på Södermalm.
Med en väninna som är "hetsig" att även jag ska dricka.
Jag har redan bestämt att jag inte ska dricka men är
jäkligt otaggad för hennes tjat om det.

Men en öl kan du väl ta?
Nej jag kan inte ta EN öl.
Jag vill inte ha EN öl när jag dricker - jag vill ha 6-7 öl med tillhörande Whiskey, gärna dubbelshots. Minst!
Hon är inte helt insatt i mina problem men vet om det till en viss del.

Det får nog bli dubbla AA - möten denna helg.
Ett imorgon och ett på söndag.

Väldigt strongt gjort att avsluta efter 2 glas. Hatten av!

Hade det vart jag, så garanterat att Party Monday hade kikat
fram. Hon den där Party Monday som inte stoppar.

Karin01

Tack snälla för ditt svar och ditt stöd.
Hur går helgen så här långt?

Karin01

"Klarade" helgen utan fyllor. Kan nu pricka av 23 dagar med måttlighetsdrickande och utan något att må dåligt över. Har en middag på fredag som säkert komma leda till att vi går ut efteråt. Är orolig för det, men ska skriva av mig om det senare och först njuta av att den här helgen gick bra.

Karin01

Nu börjar jag bli orolig inför fredagen.
Är bjuden på middag hemma hos en tjej som jag jobbade med en kort tid, tillsammans med en tjej som också jobbade med oss, och som fortfarande är min kollega.
Jag och min kollega ska gå och ta ett glas mellan jobbet och middagen då det blir ett tidsglapp där, sedan vet jag att det kommer vara alkohol även under middagen.
Jag tycker att det kan vara så svårt att hålla koll under hemmamiddagar. Man sitter och pratar och får sitt glas påfyllt medan man fortfarande har kvar och plötsligt har man ingen koll på hur många hela glas man druckit.
Funderar på att ta ett glas innan middagen, ha stenkoll under middagen och dricka max två glas och sedan gå hem alternativt följa med ut utan att beställa något.
Vill verkligen vakna upp glad på lördagen, messa dem och tacka för en trevlig kväll :(

Gör ett schema hur du får dricka och håll det strikt (jättelätt i början men sen svårare att hålla - jag vet)
Bestäm redan långt innan hur mycket du får dricka.

Detta med att få glaset påfyllt är ett dilemma.

- säg direkt när du kommer till middagen att du vill fylla på ditt eget glas under kvällen (skyll på att du har migränkänning/förkylning eller nått)
- låt glaset fyllas på så går du på toa o häller ut hälften.
- häng med ut och dansa nykter och se det som ett träningspass ;-)

Du klarade det galant i helgen - ge dig fasiken på att klara det en gång till.
Du klarar att göra ett bra val till.
Preppa hjärnan och visualisera redan nu, att du mår bra lördag morgon.

Detta klarar du :-)