Jag startar en ny tråd eftersom jag tycker min tidigare har lite fel rubrik. Jag har druckit alldeles för mycket och för ofta. När jag var yngre var det på fester och på krogen, på äldre dagar har det blivit hemma, ensam. Jag började på riktigt försöka dra ner på mitt drickande, dvs främst drickandet i soffan, hemma själv, i oktober, Det har gått helt okej, även om jag definitivt skulle behöva minska ännu mer. Att helt sluta dricka finns inte i min värld, jag ska dra ner på det. Det är mitt mål. Det är ju bara det att jag tycker det är så himla trevligt och avslappnande att ta ett glas vin i soffan, eller ett, det blir aldrig ett glas, det brukar bli tre. Jag är rätt ensam, jag lever själv, visst vänner, men det är ju inte så att vi ses så ofta och när vi ses så dricker vi mest, det är ju socialt.

AlkoDHyperD

Kan inte det bli en vana? Och ensamheten kanske känns bättre efter en stund ute i naturen, eller någon fysisk aktivitet?
Gillar också ensamhet, men avskyr den känslomässiga ensamheten i min relation. Igår var alla barnen på annat håll och bara vi två hemma. Jag gick in på sonens rum och satte på hög musik, läste en bok och skrev här, i självvald ensamhet. Trivs bättre med mig själv än med någon som suger sll energi ur rummet med sin dysterhet och tystnad.

anonym11208

I morgon ska jag träna. Tack för din kommentar. Nu känns det bättre och i morgon kommer jag vakna utan baksmälla. Det är fantastiskt. Planen för i morgon är en ickeplan, att inte svänga förbi systemet :-)

AlkoDHyperD

Genom att bestämma redan nu var du istället ska svänga in någonstans. Ett mål att ta sikte på om tankarna bråkar med dig. Typ, ok, nu fick jag en impuls, men först ska jag....Gymmet kanske? En vän? Andra ärenden? Bestämma möte med någon?

anonym11208

med så bra tips. Idag är planen att inte gå till systembolaget som sagt. Ny vecka och nu ska vi ta nya tag! tror att min ensamhetskänsla hänger ihop med mitt psykiska mående, som i sin tur kommer från mitt alkoholintag. För visst, lite ensam är jag, men jag har rätt många vänner. Så jag tror att lösningen är att sluta dricka alkohol, iallafall i dessa mängde och så ofta,

anonym11208

och gick inte förbi systemet, hade inte ens en tanke på det. Kanske främst för att jag ska träna i kväll och då går det inte att dricka. Så jag ska nog boka in fler pass denna vecka.

AlkoDHyperD

Endorfiner, oförenligt med att dricka och planerad aktivitet. Som ett kinderägg! Bra tänkt där?S

anonym11208

kaffet smakar underbart. Lite träningsvärk från igår. Idag ska jag leverera 100 % på jobbet!! Idag ska jag inte gå förbi systembolaget. Idag ska jag vara nykter!!

anonym11208

Tankarna har gått på vin. Åhhh vad gått det skulle vara med ett glas vin, jag kan ju köpa en flaska, behöver inte dricka upp den. Slutligen så vann den kloka delen av mig, jag skippade systemet, tänkte på hur gott kaffet kommer att smaka i morgon, hur glad jag kommer att vara i morgon när jag inser att jag inte drack idag. Sköööönt! När jag tagit beslutet kändes det som en lättnad. För det är jobbigt att kämpa emot.

anonym11208

och då kommer vi att dricka vin, så även jag. Men jag ska verkligen försöka att vara måttlig. Resten av helgen får bli vit, jag har inget vin hemma och tänkte inte gå till systemet i morgon eller på lördag.

Jag tänker detsamma, inte ha vin eller annat hemma. Tänk på hur bra man på lördag och söndag! ?

anonym11208

gick inge bra i helgen, drack igår med och är bakis idag. Känns inte alls bra, men det är bara att ta nya tag. Idag ska jag inte dricka något. Så här är det, det går bra några dagar och sen faller jag dit igen.

Gunda

Jag har en likadan dag jag också, har nog hängt här många timmar i dag.
Har fortfarande huvudvärk och mår riktigt dåligt, av det som hände i går.
Men jag ska heller inte dricka i dag, eller kväll. Måste försöka komma upp ur gropen,
det gör jag bara om jag inte tar till A.
Nu kämpar vi och så vaknar vi till en ny dag i morgon som inte har ångest eller bakis.
kram på dig

anonym11208

jag drack alldeles för mycket igår och det var trött och bakis idag på jobbet, men idag är jag nykter och det ska bli skönt att vakna upp och dricka gott kaffe i morgon. I morgon ska jag inte gå förbi systemet.

Nognu

Skäms och har ångest för igår. Hade köpt vin ifall jag skulle göra något skoj m ngn på lör, men esom jag varit sjuk m feber o hosta hela v orkade jag inte vara social. Mådde bättre igår o hade ju vin hemma. Var duktig o hlgtryckstvättade altanen - och unnade mig vin samtidigt. Vid 5 när min dotter kom hem märkte hon genast hur d stod till. Fattar inte hur jag kan med att göra så, det är inte första gången. Jag kan kontrollera mitt drickande i sociala sammanhang, men inte när jag är ensam. Måste låta bli att ha vin hemma. Vill inte dricka ensam, men ändå gör jag det. Fattar inte hur d går till. Varför gör jag så? Måste ta tag i detta. Hoppas att jag här kan få stöd och goda råd som gör att jag lyckas. Ska be om samtalsterapi på VC också. Känner mig äcklig o pinsam.

Nognu

Precis så är d för mig oxå. Det går bra, men så plötsligt är jag tbax på ruta ett. Vi får inte ge upp även om det är enklare än att kämpa på.

anonym11208

och det har kommit en del bakslag, men å andra sidan går det faktiskt framåt och jag ser till hur det såg ut förut. Idag är jag trött, men iallfall inte bakis. Idag ska jag ha en nykter dag. Att inte ha vin hemma är enklare än att låta bli att dricka när man har vin hemma.

Nognu

Jag använder vin som en kompis när jag känner mig ensam. Just då när jag dricker känns d ju faktiskt ganska bra, men oftast blir d för mkt o då kommer d dåliga samvetet. Att inte ha vin hemma är nog d enda som funkar för mig. Har konstigt nog inte problem m annan alkohol. Tar mig inte en drink ensam nuförtiden. Har varit perioder tidigare då jag gjort d. Till o m köpt öl på Hemköp, så eftersom allt är relativt så ska jag väl vara positiv o tänka att d går uppåt o framåt.