Jag är en mamma. Jag har tre barn o dricker alldeles gör mycket. Nästan varje dag blir det något. I kväll har jag druckit en flaska vin tillsammans med mina två yngsta barn... Mår skit och vet inte hur jag ska ta mig ur detta. Skäms något fruktansvärt!!! Jag skriver i morgon om min etanolhistoria och hoppas på att få stöd och hjälp här. Har läst många trådar och känner tillförsikt av det jag läser. Hjälp mig!! Fan också, jag vill inte ha det så här. Jag är 35 år och har alldeles för länge kvar att leva..

Pellepennan

Vi får fortsätta att hålla koll på väderrapporten. Nästa lågtryck kommer förr eller senare.
Då tycker jag vi ska vara väl förberedda. Surra allt löst, så vi kan uthärda den stormen!
Tills dess hoppas jag du guppar lugnt och skönt i solen!

//PP

Pontus

Är i lite samma fas Ang trötthet Morla. Frustrerad över min orklöshet. Om det nu finns ett sånt ord:) men man får väl bara låta sig vara trött ett tag! Instämmer helt i dina olika faser!

mnbv098

Tack för din lista Morla! Åh, vad jag känner igen mig. Jag vill nästan rama in den och sätta den på väggen, men lånar den till min tråd istället så att jag har den nära till hands. :)

Morla

Vad kul att min lista hoppade över i din tråd mnbv098! Roligt att kunna bidra med något för någon annan än till mig själv. Har själv hoppat tillbaka på punkt 2. Jag mår bättre än på mycket länge och det känns underbart. Skutan har övergått till att bli en sportbåt med solglasögon i fören och då med få krusningar på havet. Det är svårt att beskriva med ord hur lättad jag är över att vara nykter. Den första tiden var så ångestfylld. Skam och sug efter vin blandades i en salig röra och sedan dök den där mördande tröttheten upp.
Jag har grubblat över det här med känslor och mående. Över vad som gör att man känner lycka och välbefinnande. Jag har i min alldeles egen värld kommit fram till att lycka kort och gott är kemi. Hormonerna i kroppen påverkar våra känslor. Jag vill på intet sätt säga att det jag tänker är det rätta, men jag kan lova att det hjälper mig att må bra.
Vad har jag då gjort för att få måbrahormoner de sista åren? Jo, jag har snusat, ätit choklad, tagit Zoloft (antidepressiv medicin, sexchattat och sist men inte minst har jag druckit massor med vin. Sunt va?! Stackars min kropp och själ... jobbar helhjärtat på att trigga igång mina alldeles egna hormoner på ett sunt sätt. Jag vill verkligen inte stampa på mig själv mer! Jag har brutit med alkoholen, det var 3 veckor sedan. Jag räknar inte så noga då jag känner mig övertygad om att jag är färdig med den. Lovar att jag hör av mig om jag vacklar. Sexchattat har jag inte gjort sedan jag flyttade ifrån min ex. Antidepp är avslutad sedan en vecka tillbaka och jag mår bra!
Nu tänker jag vila i detta några veckor och sedan ska snuset väck. Så är min plan i alla fall. Kram till er, ni betyder så mycket. Tack!!

Pellepennan

Jag läste ju din tråd i november, när du hade ett uppehåll från Forumet. Det jag läser nu gör mig verkligen på gott humör! Känns som du har återfunnit ett starkt fokus, och att glimten i ögat är på väg tillbaka. Njut av resan, men ta en titt i sjökortet då och då ;-)

Kör hårt, fast mjukt!
/PP

Morla

Så kom då den här dagen när det bara kryper i kroppen av obehag. Mitt tålamod är obefintligt och jag skulle bara vilja vara ifred. Det är liksom en omöjlighet eftersom jag är ensam med mina barn. Har varit sugen på vin från ca klockan 11. Nu är denna dag nästan slut så jag klarade den här dagen utan alkohol trots allt. Duktiga jag!
En sak som jag blev irriterad över idag var ett telefonsamtal. En vän som jag inte pratat med på ett tag ringde. Jag har berättat för henne om vinet och hon frågade hur det gick med drickandet. "Skulle du verkligen berätta för mig om det går dåligt? " frågade hon. Jag funderade på varför hon över huvud taget ställde frågan om hon inte trodde på mitt svar.. jag kände mig påhoppad tror jag. Trots att jag inte druckit en droppe.
Jag skäms inte över att jag är alkis. Jag var på vinprovning för 2 veckor sedan med mina vintjejer och jag sa att jag slutat dricka. De undrade förstås varför och jag sa som det var. Jag uteslöt de smaskiga detaljerna, men mycket berättade jag. De reagerade inte nämnvärt. De var mest intresserad över hur jag förstått att jag hade problem. Sedan tror jag inte att de förstod att jag förhoppningsvis aldrig ska dricka igen. Hoppas att ni kämpar har en luhn och skön Lördag kväll.

Pellepennan

Glättar på dörren och kikar in...
Tänkte igår på din lista, och att det för mig känns som om jag sitter kvar på punkt 1. Nåväl, var bara funderingar i min tråd..
Hoppas kompasser hos dig leder rätt, och att helgen känns lätt!

//PP

Idamia

..så är detta den tråd jag startade i början. Alkoholhjälpen gjorde en sorts uppdatering och sedan kunde jag inte logga in igen. Då bytte jag nick.
Jag började gå på AA och gick en behandling, för drygt ett år sedan. Det räddade förmodligen mitt liv❤️

Åh, jag minns Morla, jag läste ju här redan för så många år sedan. Minns din lista bl a.. Det är så skönt att veta att det gått bra. Tack för uppdateringen!!!
Har också undrat över Mammy Blue, minns inte om hon har uppdaterat nånstans.
När jag började läsa drack jag inte speciellt mycket själv, men borde verkligen ha slutat med all riskkonsumtion redan då och den där listan körde jag om och om igen, steg 1-5, inga vrålfyllor för mig, men slutade gång på gång med lätthet och sen ökade konsumtionen. Tyckte inte att problemen var så stora eftersom många här drack mer.... Det är lätt att lura sig själv. Bara det att jag hittat hit var ju en varningssignal och ett tecken!

Idamia

Vad glad jag blir, att du minns mig! MB stöttade mig mycket på den tiden. Nu när jag läser mina ord, från den tiden, slås jag av hur lite jag förstod om hur djupt jag hamnat gällande alkohol. Jag var RIKTIGT illa ute. Jag minns oxå att jag blev arg över en del råd jag fick. Det berodde på att råden slog huvudet på spiken och det gjorde ont... Jag ska läsa din tråd❤️

LenaNyman

Jag blev tipsad om din lista, du vet, och den är så galet mitt i prick. Så väldans härligt att du återkommit och att du bringar goda nyheter om dig själv hit till forumet. Stor kram!

Idamia

Vad roligt LenaNyman! Den där listan var faktiskt ganska ogenomtänkt, men den stämmer faktiskt bra. Tack så mycket och stor kram tillbaka!

PP

Återseende under ny nick ;-)
Fint att läsa att det går bra för dig!
/PP

Idamia

Jag känner att det är nyttigt att läsa mina egna skrivna ord. Det får mig att känna starkt, vad det var som gjorde, att jag kämpat för att tillfriskna. Jag är säker på att alkoholismen är en känslomässig sjukdom. När jag väl hade tagit itu med mina känslor och verkligen förstått min egen del i mitt dåliga mående, det var först då jag klarade av att vara nykter. Det handlar inte om viljestyrka, tror jag. Viljestyrka har jag alltid haft, men det där med självkänsla har lixom varit noll. Kram

PP

Fint om den nu har vuxit till sig, självkänslan menar jag...
Din historia lämnade ett starkt intryck hos mig. Skrev själv i
en annan tråd innan, och kapade min egen tråd med nytt alias
Tror jag förstår hyfsat vad du menar, för egen del kom nog en del upp
efter en tid I nykterhet. Det är bara att traska vidare och njuta av det som är
livet ;-) Stor kram

//PP

Mysan74

Hej ! Jag kan uppenbart inte komma ur mitt missbruk av cigaretter öl och vin . Jag kan säga att jag alltid haft en dragning till droger .. men inte anammat detta gränslösa förrän jag blev kompis med min granne .. som helt sorglöst drack varje kväll .. första året va härligt , fritt , glatt , kul ... men nu har det gått fem år och jag har blivit ett missbrukar-jag . Alkoholist helt enkelt . Det är något i huvet som gör att jag älskar det .. men jag har dåligt samvete p g a min dotter som är värd att ha en mamma som kan hålla länge ... vad är det för tomrum jag har ? Hur ska jag fylla det med annat ? Och hur gör ni för att bryta ovanan ??

Idamia

Hej Mysan! Vad trevligt med en kommentar i min gamla tråd. Jag går in och tittar lite då och då för att påminna mig om mitt tidigare mående. Du har tagit ett stort kliv, genom att gå in här på forumet och skriva. Läs, läs, läs och du kommer att hitta en nyckel i taget. Sedan tror inte jag att många klarar av att leva nykter utan att få hjälp. Så var det för mig iaf. När konsekvenserna blev för stora och jag erkände att jag var maktlös, då kunde jag ta emot hjälp och det är det bästa jag gjort i hela mitt liv!!! Stor kram till dig

Mammy Blue

Drygt fyra år som nykter nu, kul att springa på dej här nästan med en gång! :-) Har tagit andra kliv, ett åt sidan, två fram, ett bakåt. Hoppas allt är lika väl med dej fortfarande!

Idamia

...över din kommentar Mammy B! Jag mår verkligen toppen. Numera hjälper jag andra människor att nyktra till. Alltså, inte hela tiden. Jag jobbar på ett "vanligt" jobb och tar hand om mina barn, men utöver det hjälper jag andra och det känns fantastiskt. Alla ni som kämpar, det finns en lösning jag lovar!

Lelilo

På något märkligt sätt försvinner mitt alias då och då. Jag blir tvungen att byta alias, men jag är Morla som startade tråden. Alkoholhjälpen hjälpte mig mycket i början av min resa mot nykterhet och jag går in här ibland. Jag vill ge er som kämpar mot giftet en stor kram och att det går att leva nykter och att livet kan bli en "två-glas-vinkänsla" gånger 10! Livet kan bli den största kicken, tro mig! Heja er <3