Tack FinaLisa???

Ja, det gör vi??
Nya möjligheter är härligt och en ny måndag bäddar för en ny chans??

Kram??

Inte så bra start ....

Inte så bra start på denna vecka?

Har verkligen känt mig peppad på att få massvis av nyktra dagar och känner så fortfarande. Starten på den här veckan på jobbet har verkligen varit annorlunda pga Corona. Jobbar i en verksamhet där vi möter patienter...jag möter föräldrar...men utan dessa besök så blir inte jobbet detsamma...kollegor är krassliga och hemma...å mitt arbete är en stor påfyllnad av energi i min vardag. Dessutom vet jag inte riktigt hur det blir i mitt yrkesverksamma liv efter 30/4 vilket påverkar mig även om jag försöker tänka att det ordnar sig.
Å när känslan är så här så valde jag fel idag och drack alkohol...hoppas att ni finns med mig ändå ..och vill tro på mig???

Kram ?

Förstår känslan, känner lite likadant. Tänkte tanken också, men tack och lov ledde det inte till något mer. Känslor går alltid över, och suget också. Och coronakrisen också, till slut.

Vi kämpar på! Tillsammans ❤️

Tyvärr....

även idag var en tung dag?å jag tappar bort mig själv i det här?
Känner mig så låg...

Försöker planera in eftermiddagen imorgon m min man så att jag inte går t Systembolaget..

Kram❤️

Bra plan med eftermiddagen i dag! Håller tummarna för att det funkar. I morgon är det fredag. Har du någon plan för i morgon?
Kram!
Charlie

Tack till er alla för stöttning och peppning:)

Men, denna veckan har varit tung....jag har ju inte haft så många alkoholfria dagar innan denna veckan men har ändå haft en annan känsla. Fast...jag hoppas och tror att morgondagen ska bli bättre och nästa vecka...

Har varit och tagit blodtrycket idag som var bättre men inte helt bra men ändock bättre! Har tagit kontakt så att jag kan få en sömnregistrering för utifall jag har sömnapné..lång väntetid och ännu längre i Coronatider...man jag har iaf tagit kontakten!! Har fått tid hos en ny tandläkare dels för att kolla tandstatus dels mitt bett/ömma käkar...har dragit mig för detta. Är lasad, arbetar på ett vik som tar slut 30/4 har äntligen fått tid med HR-specialist och chef. Söker jobb men det är många sökande inom min bransch därför inte kommit på intervju. Och över allt detta så har vi Coronaviruset som starkt påverka min arbetssituation....

Det har funnits/finns mycket i min hjärna som håller på ..hit och dit...dit och hit...å när det här så här kaotiskt då är det så svårt att göra kloka val...men nu har jag försökt iaf att sortera...

Så jag ser fram emot morgondagen....hoppas på sol...att greja i trädgården och ta en lång promenad....men framför allt att vara alkoholfri....för nu vill jag vara alkoholfri...äta bra...och att motionera mig...jag vill på riktigt göra vad jag kan för att få bättre blodtryck och snarka mindre...må bra....det här är på riktigt vad jag vill...det är inte alltid vad jag gör....men jag hoppas på morgondagen!! och ser fram emot Let's dance ikväll...älskar dans:)

Kram till er alla och tack för att ni finns!!

Förstår att det är mycket som är osäkert kring dig just nu. Tungt. Och inte en enkel situation att dessutom bli nykter i. Att sortera upp grejerna är alltid bra så klart. Samtidigt kan jag inte låta bli att tänka att nykterhet i sig kanske hade gjort att du sluppit både blodtrycket och sömnapnen. Kanske? Du är en kämpe och jag tror på dig!

Kram!

Ja, det är det jag hoppas på, Charlie70??

Jag hoppas att nykterhet och viktminskning ska bidra till att blodtrycket och om det nu är sömnapne ska bli bättre??

Nu när jag har gjort vad jag kan göra med ringa/boka tider/söka jobb då kan jag iaf rensa ut det fr min hjärna och göra allt vad jag kan för att ha en bra livsstil. Å det är lite tuffare nu...?

Kram??

Jag tror också på dig. ???
Du behöver bara lite längre startsträcka.
Kram ?

Tack snälla Charlie70, Vinäger och FinaLisa för era inlägg???

Det blev alkohol igår men allt vad jag skrev i fredags menar jag. Jag vill verkligen på riktigt klara det här! Jag vill göra vad jag kan för att påverka min hälsa! Å vad jag kan göra är att sluta dricka alkohol och gå ner i vikt ...så jag har ju faktiskt stora möjligheter att kunna påverka min hälsa!

När man dricker alkohol så försvinner ju tiden ifrån en och orken...det var ju inte så mycket jag gjorde igår utav det jag hade tänkt att göra...vilket inte höjer glädjekänslan precis el självkänslan. De dagar då jag klarat att inte gå t Systembolaget så mår jag så bra efter stängningsdags ibland även före. Jag kan läsa, träna, sover bättre för att inte prata om hur bra jag mår dagen efter...känslan att minnas vad jag gjort, att kunna sätta sig bakom ratten..att inte ha ont i magen...

Skrev ju i ett tidigare inlägg att jag sökt flera jobb men inte kommit på intervju. Har tänkt att jag kanske inte har tillräcklig med erfarenhet eller att jag är för gammal (är 57 år). Men sen tänker jag...att jag vägrar tänka så för jag har aldrig känt mig så kompetent, modig och lång livserfarenhet som nu så jag tänker inte ge mig??

Så solen skiner och jag hoppas på en bra måndag☀️?

Kram t er alla?

Du kanske kan lista plus och minus? Med att dricka alkohol - och att vara nykter. Gör en lista för vardera.

Om du får det svart på vitt så kanske valet blir enklare för dig? Du klarar detta! Du måste bara bestämma dig till hundra procent.

Kram ❤️

Andrahalvlek tack för dina råd??

För mig är det så att jag har gjort listor massvis av gånger och jag vet att listan med fördelar av att vara nykter vinner. Och jag har bestämt mig för att ha en lååång nykter period för att mina organ, min kropp, min själ ska kunna återhämta sig. Jag tänker även att det kommer med stor sannolikhet innebära att jag behöver vara nykter resten av mitt liv.

Trots detta så spelar hjärnan mig ett spratt gång på gång med att lura mig att dricka alkohol. Allt vad min hjärna vet och kan, kan snabbt förändras. Så för mig handlar det om att få fler och fler alkoholfria dagar helst i rad som på sikt kan hjälpa mig att fatta rätt beslut.
Och eftersom jag inte har många alkoholfria dagar i rad så om det blir ngt som påverkar mitt stämningsläge är det väldigt lätt att köpa alkohol. Så min tanke är att träningen ska ta större del av mitt liv samt fylla livet med aktiviteter för att snäva åt så att inte alkoholen får så stort utrymme.

Läste att du cyklar en del? På damcykel, mountainbike el ngn annan sorts cykel?

Ha det gott?

Kram?

Att aktivera sig med annat kan vara en jättebra strategi ?

Jag har en helt vanlig cykel med 18 växlar, men jag växlar aldrig ? Handbroms och bockstyre, tungt åbäke. Men vilken cykel som helst går bra - använd hjälm bara!

Du måste nog bryta dina automatiska nu-vill-jag-ha-vin-tankar med medvetna inövade stopp-tankar. När vin-tanken kommer kan du tex tänka ”NEJ, jag ska inte dricka vin för det är DÅLIGT för mig”. Gör sen något aktivt - sätt på kaffe/te, spela musik och dansa lite, gå ett varv runt huset. När du gjort det är suget borta.

För varje gång du dricker tar det upp till tio dagar innan alkoholen lämnar kroppen. Under den perioden är suget starkt, men sen avklingar det.

Jag får endast sug korta stunder i vissa sammanhang, som normalt är förknippat med alkohol för mig.

Du kämpar på bra! Kram ❤️

Tänker att det där med tankarna är själva grejen??

Min stora utmaning är att inte åka t systemet efter jobbet...fast jag behöver stoppa tankarna långt innan det...liksom mota dem direkt!!
Nu tänker jag mer och mer att åka direkt hem..att inte göra ngt ärende alls efter jobbet...det handlar om ca en timma som jag ska stå ut..fixar jag det så är det inga problem??

Allt gott☀️

Solen skiner och jag är ledig idag....

Skulle varit på begravning(en ingift moster som var 91 år) idag nästan så långt söderut i Sverige som man kan komma och min man och jag hade tänkt stanna kvar tom söndag. Nu blev det inte så pga Coronan men jag valde att vara ledig idag ändå. Behöver verkligen rensa hjärnan, hitta strategier som håller och sortera...Jag är den som gärna ska börja med allt och resultatet blir istället att ingenting blir gjort...å så är det med alkoholen väljer jag alkoholen så blir ingenting gjort...och med det kommer ångest mm. De senaste dagarna har inte varit bra och idag vaknade jag med ångest...min största utmaning är att styra över mina känslor och tankar...MEN efter att jag har skrivit detta inlägg så ska jag försöka lägga de dåliga dagarna bakom mig...och ha en bra dag idag!! Maken arbetar och min svärdotter har lånat vår hund. Hon är i riskzonen och har det tufft med sina olika sjukdomar..har en 50% arbetsnedsättning och endast 28 år..så jag kände att hon behöver lite sällskap och då passade det så bra med vår hund som är så kelig och social. Så jag är helt ensam hemma...tänker sätta på kaffet när jag skrivit klart..ta på mig ...sätta mig ute i solen och därefter ta en lång promenad...när jag kommer hem ska städa av endast lite lätt...läsa...och lyssna på musik.

Har inte läst här på några dagar...ibland fastnar jag i forumet ...så jag behöver ha någon form av strategi även med detta. Tänkte på vad Andrahalvlek skrev om att det tar tio dagar innan alkoholen lämnar hjärnan/kroppen och att det är då risk att dricka igen (om jag förstod det hela rätta) och då insåg jag att om jag har druckit på kvällen så tänker jag att imorgon ska jag inte dricka något men likt förbaskat så dricker jag...det blev liksom lite lättare att förstår. Läste även Addes inlägg det där med att förstå att man är alkoholist...att man kan inte dricka igen...idag sjönk det nog lite djupare in i mig...förnuftet vet det till 100% men inte känslan...

En annan sak som jag kom att tänka på när jag skrev till min rådgivare nu på morgonen som kanske bidrar delvis till varför jag inte får flera alkoholfria dagar när jag vill och när jag tänker att jag har bestämt mig. Många säger till mig att du måste bestämma dig...och jag tänker att jo, jag har bestämt mig...fast jag ser ju att flera av er här på forumet är så mycket mer bestämda i sitt beslut att inte dricka alkohol vilket genererar i många alkoholfria dagar. En känsla som jag tror har funnits hos mig kanske sedan jag var mycket ung...var myshetskänslan med alkohol ..som nu när solen skiner...gott att dricka en öl el bubbel i solen...grilla och ett glas rött...och när det har varit fest (nu var det evigheter sedan det var fest)att med ruset få lite mysig spänningskänsla i kroppen...mysigt med vin på fredagskvällen...Idag var det som om jag kom på att den där myshetskänslan ligger starkt rotad i varje cell inom mig...så när jag tänker att jag inte ska dricka en droppe mer då kommer den där känslan och poppar upp lite då och då...för nu är mitt liv mycket lugnare...det har varit så himla tufft då jag har använt alkoholen för att dämpa ångest som medicin..men jag behöver inte alkoholen till det...möjligtvis att jag använder den för att dämpa ensamhet ibland..ibland tristess....ibland lättare att välja alkoholen istället för att brottas med tankarna...men jag tror att det jag ska jobba med nu är att få bort "myshetskänslotankarna"..för det där myset med en öl el ett glas bubbel blir ju bara flera glas ...så det blir aldrig mys!

En annan sak som jag tänkte på var tex om man är på jobbet så säger någon att det skulle vara gott med ett glas vin ikväll då jag brukar svara "ja" men det känns som om jag inte står upp för mig själv där. Jag behöver ju inte berätta om mitt alkoholberoende men ett svar som skulle kännas skönt för mig att ge är " ja, men jag dricker inte alkohol pga min hälsa" jag behöver givetvis inte uppge någon anledning men för mig skulle det kännas bra. Det är precis som när man pratar om sötsaker på jobbet och på mitt jobb älskar man verkligen sötsaker...fast det är inte min last men jag har så lätt att falla in i det där att alla tycker samma...och att hålla med ..fast på mitt jobb vet dem att det inte är min last...så för att stärka mitt jag måste jag stå upp och inte falla in i det där gemensamma...så var det inte riktigt förr med alkoholen..att man tänkte att alla dricker alkohol idag är det mycket mer så..

Det här blev långt...så nu är det dags för kaffet!!

Ha en fin dag och hoppas solen skiner på er!

Kram :)