När kommer dag nr två??

302 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
FinaLisa
Varafrisk 🌻🌼🤗

Godmorgon!🌅
Ny vecka, nya tag😊
Nu kämpar vi vidare!
Kram 💚

Varafrisk
Tack FinaLisa🌼🌟🤗

Tack FinaLisa🌼🌟🤗

Ja, det gör vi🙌🏼
Nya möjligheter är härligt och en ny måndag bäddar för en ny chans👏🏻

Kram💞💞

Varafrisk
Inte så bra start ....

Inte så bra start ....

Inte så bra start på denna vecka😔

Har verkligen känt mig peppad på att få massvis av nyktra dagar och känner så fortfarande. Starten på den här veckan på jobbet har verkligen varit annorlunda pga Corona. Jobbar i en verksamhet där vi möter patienter...jag möter föräldrar...men utan dessa besök så blir inte jobbet detsamma...kollegor är krassliga och hemma...å mitt arbete är en stor påfyllnad av energi i min vardag. Dessutom vet jag inte riktigt hur det blir i mitt yrkesverksamma liv efter 30/4 vilket påverkar mig även om jag försöker tänka att det ordnar sig.
Å när känslan är så här så valde jag fel idag och drack alkohol...hoppas att ni finns med mig ändå ..och vill tro på mig🙏🏻💞

Kram 💞

Charlie70
Vi finns här!

Det är lugnt. Kram från Charlie!

VaknaVacker
Finns här jag med🤗

En ny dag imorgon ju. Ge inte upp🌟🌼

Andrahalvlek
Förstår dig

Förstår känslan, känner lite likadant. Tänkte tanken också, men tack och lov ledde det inte till något mer. Känslor går alltid över, och suget också. Och coronakrisen också, till slut.

Vi kämpar på! Tillsammans ❤️

Vinäger
Vi finns här

Jag lovar. Hoppas du mått bättre i dag. ❤️

Kram

Varafrisk
Tyvärr....

Tyvärr....

även idag var en tung dag😔å jag tappar bort mig själv i det här😳
Känner mig så låg...

Försöker planera in eftermiddagen imorgon m min man så att jag inte går t Systembolaget..

Kram❤️

Charlie70
Kärlek Varafrisk!

Bra plan med eftermiddagen i dag! Håller tummarna för att det funkar. I morgon är det fredag. Har du någon plan för i morgon?
Kram!
Charlie

Varafrisk
Tack till er alla för

Tack till er alla för stöttning och peppning:)

Men, denna veckan har varit tung....jag har ju inte haft så många alkoholfria dagar innan denna veckan men har ändå haft en annan känsla. Fast...jag hoppas och tror att morgondagen ska bli bättre och nästa vecka...

Har varit och tagit blodtrycket idag som var bättre men inte helt bra men ändock bättre! Har tagit kontakt så att jag kan få en sömnregistrering för utifall jag har sömnapné..lång väntetid och ännu längre i Coronatider...man jag har iaf tagit kontakten!! Har fått tid hos en ny tandläkare dels för att kolla tandstatus dels mitt bett/ömma käkar...har dragit mig för detta. Är lasad, arbetar på ett vik som tar slut 30/4 har äntligen fått tid med HR-specialist och chef. Söker jobb men det är många sökande inom min bransch därför inte kommit på intervju. Och över allt detta så har vi Coronaviruset som starkt påverka min arbetssituation....

Det har funnits/finns mycket i min hjärna som håller på ..hit och dit...dit och hit...å när det här så här kaotiskt då är det så svårt att göra kloka val...men nu har jag försökt iaf att sortera...

Så jag ser fram emot morgondagen....hoppas på sol...att greja i trädgården och ta en lång promenad....men framför allt att vara alkoholfri....för nu vill jag vara alkoholfri...äta bra...och att motionera mig...jag vill på riktigt göra vad jag kan för att få bättre blodtryck och snarka mindre...må bra....det här är på riktigt vad jag vill...det är inte alltid vad jag gör....men jag hoppas på morgondagen!! och ser fram emot Let's dance ikväll...älskar dans:)

Kram till er alla och tack för att ni finns!!

Charlie70
Låter tungt Varafrisk

Förstår att det är mycket som är osäkert kring dig just nu. Tungt. Och inte en enkel situation att dessutom bli nykter i. Att sortera upp grejerna är alltid bra så klart. Samtidigt kan jag inte låta bli att tänka att nykterhet i sig kanske hade gjort att du sluppit både blodtrycket och sömnapnen. Kanske? Du är en kämpe och jag tror på dig!

Kram!

Varafrisk
Ja, det är det jag hoppas på,

Ja, det är det jag hoppas på, Charlie70🙏🏻

Jag hoppas att nykterhet och viktminskning ska bidra till att blodtrycket och om det nu är sömnapne ska bli bättre💪🏻

Nu när jag har gjort vad jag kan göra med ringa/boka tider/söka jobb då kan jag iaf rensa ut det fr min hjärna och göra allt vad jag kan för att ha en bra livsstil. Å det är lite tuffare nu...😳

Kram🌟🌟

Vinäger
Jag tror på dig

Bara så du vet, jag tänker på dig regelbundet.

Kram

FinaLisa
Varafrisk 🌻🌼🤗

Jag tror också på dig. 💪😊💪
Du behöver bara lite längre startsträcka.
Kram 🧡

Varafrisk
Tack snälla Charlie70,

Tack snälla Charlie70, Vinäger och FinaLisa för era inlägg🙏🏻💞

Det blev alkohol igår men allt vad jag skrev i fredags menar jag. Jag vill verkligen på riktigt klara det här! Jag vill göra vad jag kan för att påverka min hälsa! Å vad jag kan göra är att sluta dricka alkohol och gå ner i vikt ...så jag har ju faktiskt stora möjligheter att kunna påverka min hälsa!

När man dricker alkohol så försvinner ju tiden ifrån en och orken...det var ju inte så mycket jag gjorde igår utav det jag hade tänkt att göra...vilket inte höjer glädjekänslan precis el självkänslan. De dagar då jag klarat att inte gå t Systembolaget så mår jag så bra efter stängningsdags ibland även före. Jag kan läsa, träna, sover bättre för att inte prata om hur bra jag mår dagen efter...känslan att minnas vad jag gjort, att kunna sätta sig bakom ratten..att inte ha ont i magen...

Skrev ju i ett tidigare inlägg att jag sökt flera jobb men inte kommit på intervju. Har tänkt att jag kanske inte har tillräcklig med erfarenhet eller att jag är för gammal (är 57 år). Men sen tänker jag...att jag vägrar tänka så för jag har aldrig känt mig så kompetent, modig och lång livserfarenhet som nu så jag tänker inte ge mig💪🏻

Så solen skiner och jag hoppas på en bra måndag☀️🌷

Kram t er alla🤗

Andrahalvlek
Plus och minus

Du kanske kan lista plus och minus? Med att dricka alkohol - och att vara nykter. Gör en lista för vardera.

Om du får det svart på vitt så kanske valet blir enklare för dig? Du klarar detta! Du måste bara bestämma dig till hundra procent.

Kram ❤️

Varafrisk
Andrahalvlek tack för dina

Andrahalvlek tack för dina råd🙏🏻

För mig är det så att jag har gjort listor massvis av gånger och jag vet att listan med fördelar av att vara nykter vinner. Och jag har bestämt mig för att ha en lååång nykter period för att mina organ, min kropp, min själ ska kunna återhämta sig. Jag tänker även att det kommer med stor sannolikhet innebära att jag behöver vara nykter resten av mitt liv.

Trots detta så spelar hjärnan mig ett spratt gång på gång med att lura mig att dricka alkohol. Allt vad min hjärna vet och kan, kan snabbt förändras. Så för mig handlar det om att få fler och fler alkoholfria dagar helst i rad som på sikt kan hjälpa mig att fatta rätt beslut.
Och eftersom jag inte har många alkoholfria dagar i rad så om det blir ngt som påverkar mitt stämningsläge är det väldigt lätt att köpa alkohol. Så min tanke är att träningen ska ta större del av mitt liv samt fylla livet med aktiviteter för att snäva åt så att inte alkoholen får så stort utrymme.

Läste att du cyklar en del? På damcykel, mountainbike el ngn annan sorts cykel?

Ha det gott🌷

Kram💞

Andrahalvlek
Kämpigt

Att aktivera sig med annat kan vara en jättebra strategi 😊

Jag har en helt vanlig cykel med 18 växlar, men jag växlar aldrig 😂 Handbroms och bockstyre, tungt åbäke. Men vilken cykel som helst går bra - använd hjälm bara!

Du måste nog bryta dina automatiska nu-vill-jag-ha-vin-tankar med medvetna inövade stopp-tankar. När vin-tanken kommer kan du tex tänka ”NEJ, jag ska inte dricka vin för det är DÅLIGT för mig”. Gör sen något aktivt - sätt på kaffe/te, spela musik och dansa lite, gå ett varv runt huset. När du gjort det är suget borta.

För varje gång du dricker tar det upp till tio dagar innan alkoholen lämnar kroppen. Under den perioden är suget starkt, men sen avklingar det.

Jag får endast sug korta stunder i vissa sammanhang, som normalt är förknippat med alkohol för mig.

Du kämpar på bra! Kram ❤️

Varafrisk
Tänker att det där med

Tänker att det där med tankarna är själva grejen👍🏻

Min stora utmaning är att inte åka t systemet efter jobbet...fast jag behöver stoppa tankarna långt innan det...liksom mota dem direkt!!
Nu tänker jag mer och mer att åka direkt hem..att inte göra ngt ärende alls efter jobbet...det handlar om ca en timma som jag ska stå ut..fixar jag det så är det inga problem👍🏻

Allt gott☀️

Varafrisk
Solen skiner och jag är ledig

Solen skiner och jag är ledig idag....

Skulle varit på begravning(en ingift moster som var 91 år) idag nästan så långt söderut i Sverige som man kan komma och min man och jag hade tänkt stanna kvar tom söndag. Nu blev det inte så pga Coronan men jag valde att vara ledig idag ändå. Behöver verkligen rensa hjärnan, hitta strategier som håller och sortera...Jag är den som gärna ska börja med allt och resultatet blir istället att ingenting blir gjort...å så är det med alkoholen väljer jag alkoholen så blir ingenting gjort...och med det kommer ångest mm. De senaste dagarna har inte varit bra och idag vaknade jag med ångest...min största utmaning är att styra över mina känslor och tankar...MEN efter att jag har skrivit detta inlägg så ska jag försöka lägga de dåliga dagarna bakom mig...och ha en bra dag idag!! Maken arbetar och min svärdotter har lånat vår hund. Hon är i riskzonen och har det tufft med sina olika sjukdomar..har en 50% arbetsnedsättning och endast 28 år..så jag kände att hon behöver lite sällskap och då passade det så bra med vår hund som är så kelig och social. Så jag är helt ensam hemma...tänker sätta på kaffet när jag skrivit klart..ta på mig ...sätta mig ute i solen och därefter ta en lång promenad...när jag kommer hem ska städa av endast lite lätt...läsa...och lyssna på musik.

Har inte läst här på några dagar...ibland fastnar jag i forumet ...så jag behöver ha någon form av strategi även med detta. Tänkte på vad Andrahalvlek skrev om att det tar tio dagar innan alkoholen lämnar hjärnan/kroppen och att det är då risk att dricka igen (om jag förstod det hela rätta) och då insåg jag att om jag har druckit på kvällen så tänker jag att imorgon ska jag inte dricka något men likt förbaskat så dricker jag...det blev liksom lite lättare att förstår. Läste även Addes inlägg det där med att förstå att man är alkoholist...att man kan inte dricka igen...idag sjönk det nog lite djupare in i mig...förnuftet vet det till 100% men inte känslan...

En annan sak som jag kom att tänka på när jag skrev till min rådgivare nu på morgonen som kanske bidrar delvis till varför jag inte får flera alkoholfria dagar när jag vill och när jag tänker att jag har bestämt mig. Många säger till mig att du måste bestämma dig...och jag tänker att jo, jag har bestämt mig...fast jag ser ju att flera av er här på forumet är så mycket mer bestämda i sitt beslut att inte dricka alkohol vilket genererar i många alkoholfria dagar. En känsla som jag tror har funnits hos mig kanske sedan jag var mycket ung...var myshetskänslan med alkohol ..som nu när solen skiner...gott att dricka en öl el bubbel i solen...grilla och ett glas rött...och när det har varit fest (nu var det evigheter sedan det var fest)att med ruset få lite mysig spänningskänsla i kroppen...mysigt med vin på fredagskvällen...Idag var det som om jag kom på att den där myshetskänslan ligger starkt rotad i varje cell inom mig...så när jag tänker att jag inte ska dricka en droppe mer då kommer den där känslan och poppar upp lite då och då...för nu är mitt liv mycket lugnare...det har varit så himla tufft då jag har använt alkoholen för att dämpa ångest som medicin..men jag behöver inte alkoholen till det...möjligtvis att jag använder den för att dämpa ensamhet ibland..ibland tristess....ibland lättare att välja alkoholen istället för att brottas med tankarna...men jag tror att det jag ska jobba med nu är att få bort "myshetskänslotankarna"..för det där myset med en öl el ett glas bubbel blir ju bara flera glas ...så det blir aldrig mys!

En annan sak som jag tänkte på var tex om man är på jobbet så säger någon att det skulle vara gott med ett glas vin ikväll då jag brukar svara "ja" men det känns som om jag inte står upp för mig själv där. Jag behöver ju inte berätta om mitt alkoholberoende men ett svar som skulle kännas skönt för mig att ge är " ja, men jag dricker inte alkohol pga min hälsa" jag behöver givetvis inte uppge någon anledning men för mig skulle det kännas bra. Det är precis som när man pratar om sötsaker på jobbet och på mitt jobb älskar man verkligen sötsaker...fast det är inte min last men jag har så lätt att falla in i det där att alla tycker samma...och att hålla med ..fast på mitt jobb vet dem att det inte är min last...så för att stärka mitt jag måste jag stå upp och inte falla in i det där gemensamma...så var det inte riktigt förr med alkoholen..att man tänkte att alla dricker alkohol idag är det mycket mer så..

Det här blev långt...så nu är det dags för kaffet!!

Ha en fin dag och hoppas solen skiner på er!

Kram :)

Charlie70
Nudu Varafrisk!

Nu börjar det likna något! Underbart att läsa ditt inlägg. Kan skriva under på allt inklusive myset. Men det är slut nu. Mitt mys har numera förflyttats till morgnarna. DET är mysigt! Att vakna utvilad och klar i skallen. Att kunna möta mig själv och min omgivning på ett ärligt sätt.
Kram!

Andrahalvlek
Bravo!

Precis så ska du göra! Fundera och vända ut och in på alla dina gamla tankar - skruva på dem lite och skapa nya nyktra tankar 😊

Minnet är alltid ”bättre” än den faktiska situationen. Många ger rådet ”spela hela filmen till slut”.

När du börjar tänka på myskänslan, fortsätt sen att tänka på de fortsatta glasen, minnesluckor, illamående, baksmälla, ångest, sömnstörningar. Ända till slutet. Dit myskänslan leder dig i slutändan.

Och det är sant att suget avtar när all alkohol försvunnit ur kroppen, och att det kan ta upp till tio dagar. Det är därför det är så svårt när man tar ett återfall att sluta direkt igen.

Har man dessutom gjort ett längre uppehåll innan så är effekten mycket större. Hjärnan börjar steppa av lycka ”äntligen alkohol!” Och alkoholdjävulen börjar nästan stamma i sin iver att komma till tals.

Sakta men säkert hoppas jag att du går från ”vill sluta dricka” till ”jag ska sluta dricka” och till slut till ”jag vill inte dricka”.

Kram ❤️

Varafrisk
Tack Andrahalvlek och

Tack Andrahalvlek och Charlie70:)

Jag ville ju att denna dag skulle bli helt utan alkohol...har varit ledig idag..tagit en långpromenad i solen, suttit vid vattnet och suttit länge ute...både ätit, läst och bara vilat så skönt...Tankar har kommit ngn enstaka gång om alkohol men jag har snabbt blåst bort dem. Har ändå känt en rastlöshet..ska jag städa.ska jag handla mat..men bestämde mig för att inte göra det utan att bara vara....Men så skulle jag fylla i egenremissen till sömnmedicinska enheten..och fyllde i min vikt, att jag var alkoholberoende, att jag har fettlever, högt blodtryck och äter medicin...å sedan kom tårarna..i floder...blev så himla ledsen ...å tänkte hur kunde det bli så här??
Var ändå tvungen att köpa frimärken till mitt brev...trodde postlådan tömde kl 18 men det var kl 16 så jag var för sen...handlade mat...blommor som jag ska ha inomhus och plantera utomhus i mina urnor...och därefter till systembolaget några minuter innan det stängde...min ledsenhet bidrog till ångest och därefter till systemet...Kom hem och läste inlägg fr Charlie70 och fr min rådgivare...och det peppade mig ...hällde ut det mesta..dock inte allt..känner mig ledsen för jag vill att min hälsa ska vara bra och jag vill verkligen leva...men...nu har jag handlat mat och blommor...imorgon ska vi nog hämta mat fr ngn restaurang...men det får min man göra...nu har jag försökt att planera så att jag inte behöver åka fram på stan efter jobbet utan hem...

Jag har högt blodtryck fast jag medicinerar, jag har fettlever men ska ta prover snart igen...jag är överviktigt men jobbar på vikten... och jag jobbar på att bli nykter...jag vill leva länge...jag vill bli gammal...för jag älskar livet och för varje år som jag lever så vill jag leva ännu mer.

Stor kram till er alla:)

Andrahalvlek
Allt att vinna

Du har allt att vinna på att bli nykter!

Kram ❤️

Se klart
Vilka steg

Små och stora, i tankar och handling. Läser att du vill något så starkt, för dig själv. vilken viktig sak.
Om du testar att ta en dag, en timme i taget. Och försöker lägga allt annat åt sidan. Inser att den där nykterheten kommer kräva mycket av dig. Men att du kan fixa det.
Och vila lite i att kroppen vill bli friskare- av sig själv, och den kommer att hjälpa dig! Stötta och ge tillbaks. Kroppen är fantastisk, och snäll. Blommor, god mat, bra!
Kram på dig.

Charlie70
Många måsten

Varafrisk. Du har många måsten i ditt liv. Jag uppfattar att det snurrar mycket för dig kring din hälsa och jobbsituation. På något sätt önskar jag att du kunde dra ner alla tankar till två. 1. Jag ska vara nykter. 2. Jag letar efter ett arbete. Jag hade inte klarat av att tänka på allting samtidigt. Eller, det hade jag. Det har jag gjort i alla år. För att dämpa snurret i skallen har jag druckit. Därför måste jag strukturera upp det ordentligt. En konkret sak jag gör just nu är tex att göra som jag gör med mitt arbete fast i frågor som rör min flicka. Jag får bara tänka och agera på frågor som rör henne under kontorstid. Efter 17, helger och lov pratar jag inte om det och jag tänker inte på det. Ställer någon vän frågor på andra tider så säger jag som det är. Jag pratar och tänker på detta endast under kontorstid. Annars blir jag bara arg och upprörd vilket triggar min beroendehjärna och eftersom det är utanför kontorstid finns ju då också möjligheten att dricka. Jag tror detta kan vara en framgångsrik strategi för min egen del (den är bara någon vecka gammal). Kan du göra något liknande Varafrisk? Hoppas jag inte uppfattas som för "på" nu Inte min mening i så fall. Jag vill dig väl så klart och vill bara dela ett eventuellt förslag som tycks funka för mig i alla fall.

Kram!

FinaLisa
Varafrisk 🌻🌼🤗

Tänkte på hur du gjort när du varit på olika kurser? Typ danskursen på Billströmska?
Då har du väl inte kunnat dricka alkohol på några dagar?
Kanske du behöver en kickstart och som hindrar dig att dricka de första 4-5 dagarna?
Har man de vita dagarna i ryggen att luta sig tillbaka mot så är det kanske lättare att "hålla sig" när man väl kommer hem?
Bara en fundering..🤔
Styrkekramar 💪😊💪
💚💚💚

Varafrisk
Hej!

Hej!

Tack för era kommentarer Charlie70 och FinaLisa!

Jag är en fena på att hitta möjligheter att köpa alkohol. Det är som om när systembolaget är öppet så triggar det mig, om jag är hemma eller bortrest och det är några mil att köra så har det liksom triggat mig och tankarna sätter igång. Men idag när systemet är stängt har jag knappt haft några tankar alls på alkohol. Så FinaLisa det finns systembolag i närheten av Billströmska....Jag har ju önskat att få Antabus men kan inte få det eftersom jag har förhöjda levervärden och då kan man inte ta den medicinen. Det hade varit bra för mig att få medicin för då hade jag kunnat få några sammanhängande nyktra dagar som kan inspirerar för flera men nu kämpar jag på ändå!

Idag har det faktiskt varit en lättnad att inte ha den här kampen med tankarna...längtade efter denna dag! Har varit ute och gått, lagat pannbiff med lök och min dotter och jag åkte för att sätta blommor på mina föräldrars grav då min Pappa skulle fyllt 95 år imorgon! Vattnet var inte påsatt än för säsongen på kyrkogården så jag tog med mig de hem och firar min pappa med dem här hemma. Min dotter har körkort så det är så mysigt att hon kan köra vår bil när vi är ute och åker. Igår åkte vi till en badplats där det finns eldstäder och grillade korv med vår dotter och då var även vår son med sambo med. Mår väldigt gott då! Även om jag inte har lyckats så mycket bättre tidigare ang alkoholen så har det senaste veckorna känts lite tyngre. Jag tror det beror på det jag delar med alla andra..Corona...inget är sig likt ...vilket påverkar mig...ganska starkt....dessutom så har jag ett ganska begränsat socialt nätverk vilket gör att jag känner mig lite isolerad och jag kan verkligen inte säga att jag är isolerad med tanke på hur många andra människor har det...så jag säger det med respekt för andra...men jag känner mig lite ensam.

Hur som helst så..Charlie70...jag tar absolut inte illa upp för din kommentar snarare tvärtom blev väldigt glad! För visst är det så jag har så många måsten...och tänker på så många saker...och riktar mina tankar utåt...och inåt...och sätter allt som oftast inte mig själv först..så är det!
Så jag ska ta ditt råd...bestämma mig för ett par tankar där den ena är att sluta dricka alkohol..å jag ska försöka sortera i vad kan jag påverka och vad inte kan jag påverka. När det gäller arbetet så är jag lasad, har ett vikariat tom 30/4 och efter det vet jag inte vad som händer. Nu på onsdag den 1/4 ska jag träffa HR-specialist och min chef kring fortsättningen. Jag står ju inte utan jobb efter den 30/4 vilket är skönt och jag ska försöka vila i det. Det finns inga jobb för mig att söka just nu och det vore ju bra om jag kunde vila även i det för att hålla på att tänka på det hjälper ingenting. Så nu ska jag försöka planera veckan som kommer lite grann...

Kramar :)

Charlie70
Undrar

Hur går det och hur mås det?
Kram!

Vinäger
En hälsning

Tänker på dig och undrar hur du har det. 💗

Kram

Sidor