Peter på landet

Dag 2: nu när jag har kommit fram till att det aldrig kommer att funka att ”dricka kontrollerat” för mig så känns det enklare. Det får bli lika vitt som snö framöver. Dag för dag. Ett steg i taget.

Bestemor

Det känner jag passar mej. Precis vad jag funderar på nu och som gör valet svårt. Hur länge ska jag avstå vinet?
Sluta för ALLTID med alkohol eller för en tid...
Förhoppningsvis växer insikten under den nyktra perioden.
Känslan av att vakna med klar knopp, redo att sätta sej i bilen eller ta en cykeltur.
Det borde vara motiverande hoppas jag.
Jag hoppas faktiskt att tanken på att dricka ska kännas motbjudande och inte värt allt elände.
Jag hoppas och önskar att det är möjligt ?‍♀️

Peter på landet

Håller med om att man nog inte ska utförda förbud mot sig själv. Ju längre man lyckas hålla i nykterheten desto mer vill man värna om den. När man läser runt här och lyssnar på expertisen så verkar det kunna fungera.

Peter på landet

Märkt hur mkt på mitt arbete som kretsar kring alkohol bland kollegorna, bilder på sociala medier hela tiden, jämt diskuteras vad som ska drickas, vi har ledigt var femte vecka, då skryts det om 7-dagars fyllor. Det är jäkligt jobbigt och min hjärna tolkar det som ett slags normsliserande, ” alla andra super ju konstant, kan väl inte va så farligt”

Peter på landet

Inga bekymmer så här långt, nu har ju inte jag druckit mer än 2-3 ggr i veckan max men vi får se när helgen kryper på, så sent som i lördags drack jag 2 flaskor vin, 4 öl, 2 GT.
Känns bra, just nu är jag mest arg o sorgesam över hur jag med berått mod har kunnat med och förgifta mig själv år in och år ut. Går man över 0.5 promille så anser jag att man förgiftar sig själv

Nu börjar min oro komma efter en hel dags intensivt videomötande på arbetet. Jag ska göra som Peter på landet och försöka ta mig till ett träningspass.
Jag känner igen mig i allt ni skriver. Detta är bara dag 5 för mig. Och jag undrar hur jag ska kunna hålla ut. När försvinner suget?

Peter på landet

Här är det med dag5, känner inget sug alls, än så länge.... Det är svårt att ge råd angående suget, men jag hade ledigt i tisdags. ”Ritualen” gicks igenom. Dvs jag grillade... länge och omsorgsfullt som vanligt för att få grunda rejält givetvis! Hade dock bytt ut giftet mot 2-3 alkoholfria öl, fungerade alldeles utmärkt!!
Sen kanske jag är lite längre ner i skiten än dig?! Efter att ha gjort bort mig rejält ett flertal ggr sista året så har jag insett att nu är det allvar!!
Träna ska du fortsätta med, men se upp bli inte för manisk med träningen för det är lätt att dra på sig nån skada och att bli sittande är det sista du vill!!
Kämpa, Styrkekram!!

Dendartjejen

Träning är verkligen bra på så många sätt, både för psyket och det fysiska måendet. Som du säger så är det nog viktigt att inte gå ut för hårt. Ge det tid och hitta en träning som man gillar.

Bra jobbat både Peter och Aklejan, blir så inspirerad och stärkt av detta forum!

Att få skriva till er är bland den bästa hjälp jag kan få. Ni är så peppande.
Jag känner mig så skör och är så ledsen idag. Jag trodde att det skulle kännas mer stärkande att jag tagit detta beslut.
Jag har haft A-problem sen 20-årsåldern, men i varierande grad. Studierna påverkades inte, men mina barn och man har ju sett och fått vara med om en del pga mig.
Har ni följt programmet som finns här? Med eller utan rådgivare?
Kram på er. Vi tar en A-fri öl ikväll och tänker på varandra!

Peter på landet

Vet inte vem som skrev det här, men läs på om Alkoholens negativa effekter, jag läser massor, kollar Youtube... får massor av input som styrker mig i beslutet att vara vit

Dendartjejen

Det är ett stort och modigt beslut du har tagit och jag tycker inte att det är konstigt att du känner dig skör. Alkoholen har kanske haft ett sådant stort utrymme i ditt liv och när du tar bort det så lämnar det ett tomrum.

Jag har inte följt programmet utan jag gör först ett försök på egen hand. Jag har haft ett problematiskt förhållande till alkohol sedan 20-års åldern jag också (är snart 35 nu) och även om jag alltid har klarat studier och jobb så känner jag att alkoholen ändå har förstört mer än den har gett mig och därför räcker det nu. Jag har en fantastisk relation som jag verkligen inte vill förlora och dessutom, jag är sjukt trött på att må dåligt.

Tänker på dig och sänder dig massa styrka! ??

Peter på landet

för mig är att skaffa mig en ” grund” att stå på genom att vara vit minst 1 månad nu. Sen är förhoppningen att det blir så värdefullt för mig och att jag mår bra utan ångest, kontrollförlust, förnedring. Man måste fundera igenom hur man är som person och hur man druckit och sen utarbeta en egen strategi. Sen måste man komma ihåg att det inte är ett dödstraff om man faller igenom. Det är bara att hoppa upp på hästen igen.
Inga förbud, dag för dag, träning, hitta andra njutningar, faktakoll

Peter på landet

Känner inte minsta sug, blir ett par mils löpning i helgen. Tänk att slippa ångest, mage som spökar, soffliggande, förgiftning..... hela helgen förstörd.
Nej Tack!!

Bestemor

Ja, det är en dag i taget som gäller. Själv har jag inte börjat räkna nyktra dagar, jag skulle slå alldeles för hårt på mej själv om jag bryter.
Nu har jag visserligen en plan att vara nykter och försöker se det positiva med det, varje morgon, varje kväll. På eftermiddagarna är det ingen positiv känsla än så länge.....
Men när timmarna går och jag lägger mej nykter...WOW!!
Nykter fredag önskas

Peter på landet

Fyll eftermiddagen med nåt meningsfullt, jag brukar göra tvärtom mot hur sinnet mår. Är det motigt o psyket vill ”ha” brukar jag göra nåt nyttigt fysiskt, belöningen blir enorm sen fram på kvällen. Inget sug alls, bara kickar av motion

Dendartjejen

Jag tror att det är jätteviktigt att hitta något annat att fördriva tankarna med för att hålla suget borta. Jag har även sett att många fokuserar på hur de vill må på morgnarna och det känns så rätt för mig. Morgnarna har alltid varit min favorittid på dygnet och jag känner att jag har förlorat så många morgnar på grund av drickandet.

Dendartjejen

Sen jag slutade har jag verkligen försökt ta tillvara på morgnarna på samma sätt som jag gjorde förut. Powerwalk på morgonen och se världen vakna till. Nästa vecka börjar jag jobba efter avslutade studier och har lagt upp en plan för att kunna ta tillvara på morgnarna på bästa sätt även då ?

Peter på landet

Blev 11 km löpning i ösregn, kändes skönt efteråt. Inget som helst sug ikväll heller, smakade underbart med en iskall alkoholfri Öl

Löpning ger en massa endorfiner (må-bra-hormoner) som gör dig nöjd och tillfreds. Då behövs ingen alkohol ?

Kram ?