Vill sluta nu!

Mattias70

Jag har forfarande en psykisk abstinens. Tomhet inuti. Ett sug efter whiskey. (känner den underbara vidriga smaken i munnen), ångest m,m. Dom första dagarna hade jag även fysiska symtom som hjärtklappning med oregelbunden puls, svettningar, darrningar och svaghetskänslor. Detta har som tur är försvunnit och fysiskt känner jag mig starkare nu. Däremot suget och tomheten har jag kvar som sagt.

Pellepennan

Hej alla

Har inte hittat tillbaka på år, och trodde att forumen var borta. Har sökt någon gång, men då var allt under bearbetning. När jag nu lyckats hitta tillbaka, efter att ha provat en massa olika inloggningsuppgifter, och hittar min tråd blir jag mörkrädd när jag ser hur länge sedan det var den startades. Jag läser hur otroligt glad jag var över att vara på rätt väg, strax innan jag tog mitt första återfall, där och då. Jag minns hur mycket det betydde för mig då att läsa om era erfarenheter, och att det var stöd jag kände från er i dom svar jag fick. Kanske, kanske kan det vara vägen som gör att jag kan klara ett nytt försök. Naturligtvis har jag kämpat till och från.

Jag bläddrar i trådar från "nya" som hittat hit och alla svar från dom som varit med länge. Tänker att det säkert även finnas sådana som jag. Som var på väg, men kom av sig. Och så finns det säkert dom som jag som kom av sig, men inte ens kan logga in längre...

Ytterligare tre år av livet har passerat och naturligtvis är ju oddsen att det ska gå inte bättre idag. Men vad ska man göra? Att försöka med beslutsamhet är väl det enda man kan göra, och det gör jag nu. Strategin blir som sist. En dag i taget. Försöka stå ut dom första veckorna, det gick ju sist? Hoppas bara inte att det händer något otäckt under veckorna som kommer den här gången. nytt försök, bygga motivation och göra det jag kan för att återerövra livet.

Så går mina tankar när jag kommit till dag tre.

Pellepennan

Det har hjälpt mig tidigare att lyfta frågan till det vad det egentligen är. Ett beroende, att jag kan vara alkoholist. Under åren som gått har jag pendlat mellan det, eller att tro att jag kan hantera det, och till att tänka att jag tar det snart. efter helgen, efter sommaren, efter semesterresan, nästa vecka... men dagarna veckorna blir till månader och till sist år.

Ja Adde, jag är tillbaka :-) :-( Vet inte vilken som är mest passande, ser att du fortfarande finns här och hoppas det går bra för dig?

Ville veta mer om hur det ser ut för andra som lyckas och tog en titt i forumet om livet efter. Blev glad när jag såg inlägg från Mr. Pianoman som loggade in första gången ungefär när jag gjorde det i slutet av 2010. Till dig all respekt, ska inte glömma att skriva det i din tråd!

Nu kör vi - dag 5!

m-m

Pellepennan. Jag har också tagit mig tillbaka, fast efter ett år. Gick med i forumet för drygt ett år sedan och var aktiv några veckor. Hade nog inte rätt motivation, eller insikt. Jag vet inte. En del av oss har lång startsträcka för att komma vidare :)

En dag i taget från nu!
/m

Pellepennan

Halmstråt. Redan dag 5 och till och med i en respektabel tidning som Svenska dagbladet! Då måste det ju vara sant, eller är det bara "spökerier" i huvudet? Mer än hälften kan lära sig dricka måttligt enligt chefen för Riddargatans alkoholklinik. För min egen del gäller nog inte det i alla fall, och jag tänker inte testa! Men ser fram mot att se hur han utvecklar "tänket"
När jag läser deras kriterierna om alkoholberoende och måste svara att jag har full pott på deras 7 kriterier, och till råga på under nästan ALLA dagar den sista månaden så är svaret ganska solklart! Jag är nog ingen kandidat för detta experiment. i alla fall inte idag!

nej, nu iväg in i dagen istället

Pellepennan

Det gör det faktiskt. Det värsta är att det förmodligen borde vara bättre att åka till en öde ö, ett halvt år eller så! Inte för att suget skulle vara så svårt. Mer att jag upplever att jag är svår och stingsligare och lite grinigare än vanligt mot mina kära ;-) Egentligen tycker man nog att dom borde förstå vad mitt problem är. Dom har säkert vetat att jag dricker "lite för mycket", och även tagit upp detta till och från. Men jag tror inte att dom faktiskt har sett hur illa det är. Det känns som om jag längtar efter den personlighet jag var, och som gradvis blivit en annan. Nu efter 6 dagar är jag i och för sig nöjd med vad jag går igenom, och hur det går, men jag skulle önska mig att jag kunde vara en annan....

Fokuserar på att göra nytta ute, gärna kroppsarbete. Känns bra för tankarna.

Hoppas på snar bättring med humöret!

Lördagshälsning från BubbelvattenP

Pellepennan

Ja du, lång startsträcka kan vi väl kalla det :-)
Under ett av mina - ganska lyckade försök - tidigare hjälpte det mig att se på "soppan" med lite självironi!
Sedan efter 5 sex veckor slog jag krokben på mig själv, så det gäller att se upp... var dag, och även när man tror att det är lugnt.
Ta vara på dig!

Pellepennan

Dagens föresats

1. Äta frukost (och duka till resten av familjen)
2. Spola grinigheten om det inte är livsviktiga saker att ta upp
3. byta däck på alla bilar

Jodå fungerar faktiskt hyfsat. Skönt att köra förbi macken på morgonen och kolla trycket, batterier etc. utan att först sitta och göra den hopplösa räkningen om hur många enheter det blev igår?, när började jag?, hur många burkar?, vad väger boxen?, varför mätte jag inte och loggade allt i promilleräknaren? Men mitt i allt dyker den läskiga frågan upp om kroppen fortfarande klarar av att bryta ned det som en frisk kropp kan? Vet inte hur ofta jag gjort det, och förmodligen hör jag till dom som ibland räknat fel. Balanserat på gränsen till rattfyllan.

Det är ju faktiskt nästan som en karaktär i ett svenskt humorprogram som en lördag sitter och tänker:

Hmmm... imorgon måste jag åka klockan 11.00 för att hinna till söndagslunchen klockan 12.00, klockan är ju bara fyra, jag hinner nog minst en halv box eller så, Resten tar jag sedan när jag kommer hem. jippie!!

Att i grund vara en person som har en ganska god moral, och att ändå komma dit då man tänjer på självklara gränser. Nej du alkoholens Ove Sundberg, dig ska jag nog försöka bli kvitt!

Nu en runda däck till i solen, ha det bra därute!

Pellepennan

på rätt väg tycker jag det känns som. En första vit vecka och ja, det går faktiskt. Det går ännu lite bättre när jag fyller tiden med något vettigt, och det är ju inte så märkligt. Trots denna lilla delframgång som en futtig vecka innebär, tycker jag mig inte känna någon större glädje för det. Det är mer som att vara omsluten av en trist likgiltighet, blandad med ludd i huvudet och en portion malande oro. En oro när man läser om alla skador som är relaterade till ett långvarigt alkoholberoende. Men det finns ju inte så mycket att göra åt det nu. Känns i alla fall som kroppen kämpar - vilket den förmodligen gör för att fortsätta att rensa upp. Jag tror vissa känner igen sig, andra kanske inte. Har när jag läst i andras trådar märkt att mycket är lika i mitt och andras beroende. Annat är för mig helt främmande, men det har jag väl redan skrivit om, som avsaknad av lust att dricka på morgonen etc. Har egentligen inte heller något större sug, det är inte det som tynger mest just nu.

Håller tummarna för alla som kämpar, och ser fram mot en "baksmällefri" tisdagsmorgon!

m-m

Det är ju en hel vecka :-) Förstår vad du menar med ludd i huvudet... Tyckte första veckan var jobbig på så sätt att tankarna virvlade runt mycket. Känner som du att vissa saker kan jag relatera till hos andra och annat inte. Jag tycker att det är bra att läsa i trådarna hos dem som varit nyktra ett tag för att ta till mig av deras tankar. Det har hjälpt mig en bit på väg, tror det är viktigt med bra förebilder, även i det här sammanhanget.
/m

Pellepennan

Är inte så våldsamt intresserad av Fotboll, men en VM slutspelsmatch är ju normalt en klockren given anledning att ställa ett gäng starköl på kylning. Hellre skulle jag se en förlust på straffar än att utsätta mig för risken, så det känns som bra fokus på dagens mål. Sommarens svartvinbärssaft med bubbelvatten kommer nu väl till pass.

Jag kanske låter som bror duktig? Men just nu tänker jag hellre peppa mig än lyssnar på "StrulPelle" som tydligen tycker det ska vara annorlunda

Lycka till alla!

Pellepennan

Med en blandad känsla av stolthet och ojojoj vad synd det är om mig förflöt gårdagskvällen med saftdrink och fotboll. Nu när jag inte dricker så kan jag väl åtminstone få prova något annat kul? Är ingen spelare direkt, och inte så intresserad av fotboll, men jag testade oddset på slutresultatet och vann! Otroligt. Vet inte om det var "han där ovan" som ville ge mig lite belöning för mitt kämpande, eller om det är tänkt som en test... ett test om jag skulle vara kandidat även för spelmissbruk :-) Fast jag tror nog att det bara var ren och skär tur...

När jag hittade hit på min tredje nyktra dag för en vecka sedan läste jag mina tidigare inlägg. Gjorde ont att inse hur fruktansvärt länge sedan det var. Då, någon gång runt den 10:e dagen, där jag står nu med, läste jag att jag hade satt en symbolisk tusenlapp på anslagstavlan. En symbol för att nykterheten även innebär ekonomiska fördelar och inte bara oupplevt elände, och mord på små grå, Då bestämde jag mig för att ta ut en ny tusenlapp och har den sista veckan väntat på att få hänga upp den.
Det första försvann som ni förstår för länge sedan. Ni förmodar nog till vad?! Och sedan dess har ytterligare 1000 dagar av livet passerat, eller kanske runnit genom händerna. Så nog om detta... och stackars lilla mig.... Gjort är gjort!

I helgen inköp av årets adventskalender till barnen. Jag har börjat "tjuvöppna" min egen som jag sedan länge hittat i trådform här på forumet. Ett ganska matnyttigt "köttben" med mycket vettigt i form av Berra´s tråd. Den tänkte jag läsa en snutt i om dagarna, när jag behöver lite stöd och uppmuntran. Tack för den. har nu läst 2009 och ser fram mot hur det går sedan. Ser att Berra fortfarande är aktiv, vilket imponerat stort på mig.

Snart min andra "lillelördag" på raken då jag inte ska dricka något. Ska kanske försöka hitta en meningsfull tradition med den? Förr var det kanske en form att legitimera drickande mitt i veckan. Hittade aldrig någon förnuftig bortförklaring till söndagar, måndagar, tisdagar och torsdagar.

Hoppas ni har en fin eftermiddag alla!

Pellepennan

Hej på er!

Här går humöret raskt upp och ner vill jag lova. Ena stunden infinner sig en ofattbar vinnarkänsla som luckras upp med skratt när jag läser något kul-smart, till att landa i självömkan och allmän ämlighet. I morse vaknade jag med huvudvärk. Tidigare var huvudvärk ett resultat av tidigare drickande. Om jag tänker närmare på saken har jag inte haft den på evigheter. Däremot "ludd" i huvudet. På samma sätt har det varit under de nyktra dagarna jag nu haft. Undrar naturligtvis om det kan vara så att jag varit så marinerad att det tar en och en halv vecka innan en hederlig huvudvärk ger sig till känna? Dricker mängder av bubbelvatten, eftersom jag inbillar mig att det är bra, och att hjärnan inte torkar ut som en saltgurka. Grubblar naturligtvis en del på hur insidan ser ut och dom grubblerierna är ju inte direkt upplyftande....

Men strunt i det nu! Det jag tar med mig för idag får vara att försöka tänka mera på nu och framåt. Att redan nu vilja bli vän med mig själv och vad jag styrt med, både mot mig själv och mot andra, är nåt som jag inte kommer kunna lösa med grubblerier. I alla fall inte i brådrasket.

Och dagens topp? En hel timmas nattning med högläsning för min dotter. 100% sludderfritt :-)

Ser fram mot nyktert fredagsmys, kanske must-premiär

Pellepennan

Ett stort antal gånger har läst igenom listor på tecken som tyder på att man har en riskfylld eller ännu värre, en beroende problematik när det gäller alkoholkonsumtion. Har ju mycket länge varit klar över att jag kammar hem bra med poäng, men det har ju funnits halmstrån att hålla sig i. Halmstrån som jag lyckats vända till ”bevis” att jag inte har någon dryckesproblematik. Listorna finns ju lite överallt. När man läser i kvällspressen kan man lätt bortse från dom – för där skrivs det mest bara dynga annars med...
När man sedan, den dagen förnekelsen börjar knaka, läser i ett trovärdigt forum, sätter den jäveln man har i huvet igång som den värsta agitatorn:

Ja det är ju klart, deras uppdrag är ju att fostra oss! Precis som på mölkpaketen..
Jo det mesta stämmer, men det där med återställare, nej det gör du ju inte. Och för övrigt vet väl alla att en äkta alkis tar återställare, eller hur?!
Tjena, då innebär det ju att ALLA i hela Europa är alkisar…
Och för övrigt anser jag det handlar om livskvalitet. ….med samma envishet som politikern, han som ansåg att Karthago bör förstöras.

Så kan tankarna gå. Vrid och vänd, tänj och böj, slingra dig som en ål, och aldrig i helvete att jag erkänner för er! Inte för mig själv heller för den delen.
Men ångesten finns där, och den inre rösten hjälper mig ju inte att svara på frågorna på ett ärligt sätt. Än mindre ställa egna frågor om drickat, eller göra en personlig lista som gör att man förstår. Jo den finns ju där, men skvalpar i bakgrunden. Ändå finns det tusen frågor som hade kunnat läggas till alla listor. Äh, jag börjar med en egen

Har du någon gång handlat hem rikligt med alkohol till festen och helgen, men ändå gömt undan plåtöl (gärna extra stark sådan) på ett ställe dit du kan gå och fylla på? Jo Pellepennan, jag menar dom där som en hel sommar kan ta dig från full till jättefull som blir svårare för andra att räkna!
Pratat på inandning när du lämnar på dagis?
Loggat ditt drickande med promillekollen för att se hur mycket du kan dricka, fast det står att du inte kan vara säker? För övrigt är kanske inte historiken tänkt att fyllas med veckans alla dagar, och det kanske inte är tänkt att man ska tänja på det tills man på förmiddagen sitter i bilen med 0,19 och nöjt kommer fram till att man är under 0,2 (och för övrigt är ju 0,2 SUPERLÅGT om man tänker på övriga Europa blablabla)
Har du någonsin funderat på att åka över 150 mil till en plats där du inte har ett skit att göra för tillfället? Inget viktigare än att köpa alkohol i alla fall.... (Puttgarden exempelvis är i ärlighetens namn inte så kul nu i november. Inte annars heller för övrigt.) För samma pengar kan man ju faktiskt flyga till Berlin, som faktiskt ÄR kul, men alkohol är ett tungt bagage….BAHNHOF! (jo man säger så i Tyskland när någon inte fattar ett smack!)
Pellepennan, varför Får du mer tillbaka ur ölburkspanten, än i återbäring från Coop?
Har du upprepat drullat till det på grund av alkohol, och fått skador?
Har du låtit barnen sitta själva och glo på morgon TV, och legat och vridit dig i sängen till sen förmiddag, jag menar OFTA valt bort att göra saker med dom du älskar mest?
Fått kreativa idéer kring alkohol? Kanske skulle man börja brygga öl? Verkar ju vara en fin hobby – och säkert skulle jag kunna göra ett riktigt gott öl! Ett litet mikrobryggeri i garaget kanske? gulligull. Och tänk va´ mysigt, sen sitter Pellepennan som ”tomtefar” vid köksbordet och klistrar på etiketterna som han själv designat på dom gammaldags små flaskorna med porslinskork. Därefter bär jag ner dom i matkällaren och ställer dom prydligt på rad där dom väntar på det rätta tillfället. Förmodligen Julafton som är om en månad. Jovars...´

Pellepennan! det är ditt andra JAG som söker anropar! Du vet inte längre att jag finns, men jag börjar vakna till liv, och nu tar jag dig i näsan! Här kan du skriva vidare, om du framåt eftermiddagen skulle komma på tanken att börja förhandla med dig själv igen.
Och varför skriva allt det här nu då? Jo, det kanske gör det lättare att mota bort ”kompisen” om det ligger några andra argument på bordet?
Kanske läser någon det här som kan checka av ”all världens listor” med ett – Nopp inte jag. Ja då är du väl medberoende i så fall ;-) eller finns det någon annan anledning att sitta här och hänga på dagarna? Jag hänger här nu för att jag kämpar med näbbar och klor, och det får väl vara så då. Kanske leder det till att jag genom handling kan erbjuda någon dag kan visa att jag genom handling kan göra vardagen för mina nära annorlunda. Att jag kan lyckas att bli den jag i verkligheten är. Och jag är nyfiken på hur han är. Idag blir det inget förhandlande. Hur va´ det nu han sa, han på månen? Ett obefintligt steg för mänskligheten, men ett jättekliv för mig!

Nike

Hej! en timmes sludderfri högläsning och tusenlappar på anslagstavlan, det är morötter det. Tack för att du delar med dig. /Nike

Pellepennan

Vilket jag just gjorde - nykter på förstukvisten på grund av frost - känns det riktigt bra. Inte i svanskotan men i huvudet liksom.
Ok, gjorde förbaskat ont, men jag fortsätter bygga positiva tankar. Hjälper den fina känsla jag har ytterligare på traven, som jag uppriktigt har så här knappt två veckor efter senaste fyllan. Jo just det! Senaste fyllan, är nog bättre för mig att skriva så, än sista.

Under veckan är man ju ganska ensam med att hantera sitt "alkoholklureri" och det går faktiskt. Finns ju inte många i min omgivning som drar i mig - och tycker jag borde ta en praktfylla en torsdag. Men till helgen är det som om hela världen stämmer in i "lovsången" till alkohol, och varför även jag ska vara med. Då kan man uppleva en och annan "fågelholk", när jag berättar att jag, just idag, inte ska ha något vin.

Att läsa morgonens inlägg här gör mig gott! Så fint med alla som delar min nyfunna glädje. Känner in känslan riktigt i det Fia beskriver i sitt inlägg från morgonens upplevelse på T-banan. Och Andreas som är på väg ut till kompisarna. Bra jobbat, bilen blir idag din livlina. Idag slipper du nog bli den jobbige Ove därute på Solsidan!

Så till till er alla, med eller utan Ågren, en fortsatt god förmiddag!

Pellepennan

Är ju användbart. Tack för påminnelsen! Kom först att tänka på Hassan "kan man röka morötter" sketchen. Men med din hjälp Nike, kom jag vidare till att man kan pressa morötter. Ska som omväxling göra det nu direkt.
Ett kilo med några apelsiner. Blir nog minst en liter skulle jag tro. Ha en fin dag!

Nike

Haha jag skrattar högt av dina juice-associationer. Sitter nämligen själv i djupa juicefunderingar. Är på semester i solen och efter en klart övervägande vit vecka (stolt!!) satt jag och tänkte på egentligen hur mkt färskpressad juice från nyplockade solmogna apelsiner jag egentligen hinkat... obscena mängder! Och funderade vidare på om jag inte är en apelsin ändå: varm, söt och syrlig med ett tjockt skal. jo, det är nog jag. och jag har lite svårt för fukt och kyla, då blir jag liten sur blek och hård. Så nog mer apelsin än morot iaf, även om jag som sagt uppskattar de morötter du delar med dig av. Avancerat juicefilosoferande indeed! Ha en fin lördag! /N