Vad kul med ett litet växthus, kan ju vara bra när fåglarna inte behöver lika mycket omsorg ?
Jag är tyvärr eller jag är helt klart ingen föreningsmännisks men en liten odlarklubb, ja ??
Har beställt några plantor för leverans i mars/april- sånt jag misslyckades med förra året, att liksom få fart på.
”Läser du frögens nyheter?” Frågade min man. Ja nu börjar min omprioritering av viktiga händelser i världen... åter utrikes mitten av april ?

Du har ju inspirerat hela forumet till att så frön!? Det blir till att skriva mycket här sedan när alla frågor från nybörjarna börjar hagla.?Men det är bara kul, jag älskar att få frågor som gäller fiske.

Fredag för mig i dag, sedan ledigvecka. Ha en bra dag! ?

det är ju lustigt men jag sitter med o scrollar fröer o vad som går att förså och har byggt odlingslådor osv.. tror på att det ger själen sitt och att det kan ersätta en del hål i den där själen man fyllt med alkohol...

så kanske kunde man skapa en tråd bara för odlingsfrågor ;)

... visst har ni sett domaren som råkade slå på katt-filtret? ???
Jag är allt annat än proffs eller ens amatör på odling. Jag gör i princip inget utan att först läsa eller söka på forum, vilket det finns så många av, och med lika snälla och omtänksamma människor som här.
För just mig är livets gång och växandets kraft och smått som spirar det viktiga. Sen om det är frön, barnbarn eller nykterhet, en ny löprunda eller framgång i form av att inte fått kraftig pulshöjning av att bjuda på middag... liksom ekrar i samma hjul! Jag önskar att jag kan väva ihop alla de sakerna, och ibland också ledan och tråkigheten när den inträder. Behov av lite tröst och klapp på axeln. När det känns så.
Jag peppar gärna odlare i livets alla små kolonilotter, men jag är ingen att hålla i handen när mystiska kvalster uppstår eller missväxter av olika slag,
Önskar er en fin kväll! Jag ska gå och hämta ut ett par som vanligt för små nya byxor.... kram på er.

Åh, kämpa men främst gör det lustfyllt med lite frön och lådor. För mig har det varit en liten övning i att låta sig svepas med av lusten, inte tänka så mycket på hur det ska bli- eller det kan man göra- men inte ha så höga förväntningar, inte bli besviken. Min löpning och min trädgård är nästan fredade från mätbara mål och det är så värdefullt! Kram ?

Det låter bra att inte alltid känna krav på att prestera.
Lustfyllt ska det vara så långt det går?

Att bjuda gäster på middag är lätt att få prestationsångest över.
Så nuförtiden blir det enkla säkra kort för min del.
Lagar sådant som jag vet blir gott och uppskattat. Behöver inte briljera med komplicerade saker. Det tar för mycket kraft och energi.
Så bättre att använda den till att koppla av och umgås i lugn och ro.
Se klart, dina såprojekt låter helt klart behagligt lagoma...??

Kram ???

Tack för orden, precis så ska det vara. Tar med mig in i veckan som varken är lagom eller behaglig- men ska se till att göra plats även för det. Nu är det mkt tidig godnatt för att vara jag, skruvar i mina rutiner. Kram till dig! ?

Av sex sega kilon har jag gått ner tre. Pratar med en kompis om bättre frukostvanor och hon ger mig massor av tips på det.
God frukost tycker jag är fröbröd med Bregott och ost och marmelad, rostad baguette med skinka, ost, avokado (och bregott) ägg och kaviar. Kaffe på röd mjölk.
Det äter jag lördag och söndag.
Övriga dagar äter jag inte frukost och det är som om jag hellre äter inget än något som jag inte älskar.
Är inte så hungrig av mig (snusar ju) och har egentligen aldrig varit det. Kan gå en dag på kaffe (undviker!)
Vad jag tänker är bara att det är så envist intill dumt. Kanske hör det på något sätt ihop med dumheten i att dricka alkohol men jag vet inte.
Två dumma vanor i en (ganska kort) person tycks rymmas bra.
Och jag verkar inte vilja ändra mig. Att pytsa upp mat jag inte älskar känns för mig som ren energiförlust. Men jag äter förstås inte anklever till middag utan grönsaker, fisk, lite majonnäs. Couscous och yoghurt och mynta. Spagetti med köttfärssås, parmesan.
Ja vad skriver jag om egentligen. Att jag känner mig ovillig att kompromissa när det kommer till mat.
Kanske var det på samma sätt med alkoholen men den drevs å andra sidan av helt andra krafter. Ångest och rädsla. Oro - orsakad av alkoholens härjningar.
Jag njuter mycket av mitt liv just nu, varje dag har jag tid och ro att känna mig levande. Ibland känner jag mig duktig när jag klarar vissa kluriga jobbsaker. Då tänker jag att jag ska akta mig för hybris men kanske är det bara att få vara i känslor utan skuld, skam, som är så befriande.
Grå dag men ändå hörni helt ok.
Kram ?

De där sista envisa kilona är extra tuffa. Har jag hört. Ser fram emot att uppleva det så småningom också ? För egen del har de första drygt 7 kilona hittills varit hyfsat lätta - så jag fortsätter på samma sätt. Håller i, håller ut.

Jag behöver inte jättemycket variation i min kost. Just nu äter jag falu rågrut med Bregott till frukost och fröbröd med Bregott och kallrökt lax till lunch. Varje dag i snart 2 månader. Tröttnar inte. Sen varierar jag mig till middag. Undviker vitt mjöl, socker, mjöl. Äter protein och grönsaker, och lite fett. Och nötter som mellanmål. Och smoothie gjord på spenat, hallon, blåbär, kanel/kardemumma och havredryck som sent kvällsmål. Funkar fint.

Kram ?

@andrahalvlek de där kilona sitter som gammal mossa som växt in i berget.
Vad gullig du är som hejar mig, gör mig glad och extra så en dag som denna- tufft och tungt just nu.
Att jag är nykter ligger ändå som en dämpande matta (tänk att jag trodde det var det jag hade alkoholen till...) den tar emot och liksom, ja som textilier i ett rum. Ljuden blir inte så höga. Jag orkar ta det lugnt. När jag skriver det är det ju en contradiction of terms.
Men det är alldeles sant.
Jag orkar allt och därför ligger jag som en fisk i soffan och glor på stearinljusen och funderar över det snabba och långsamma livet som tycks pågå exakt samtidigt.
Kram på er. ?❣️

Blir det idag.
Vill ändå skriva lite.
Matchen alkohol leder jag med
415-0 idag, bra för att vara en helt osportig person.
Matchen vikten, där ligger jag bra till. 3-3, tre tappade tre to go.
Känns stabilt och är målmedveten.
Matchen livet och döden är tuffare men nu en stor lättnad då vi äntligen fått gehör för vad vi vet är vår pappas önskan och att livet faktiskt inte ska levas till varje pris. Trött efter många samtal och processer med flera inblandade.
Matchen fröna- ja tro det eller ej men visst kikar de redan upp, många små små blad gror.
Tankar på alkohol har jag inte annat än att det är oerhört skönt att slippa tänka på alkohol. Alltså: stackars mig om jag hade druckit nu.
Hoppas ni får njuta av plusgrader och en ljus eftermiddag. Kram ?
Ps. Ville också skriva att jag inte har så hemskt mkt kraft att skriva hos andra just nu men hejar på er såklart

När vi stod och packade vin vid kassan (middag hemma med distans) så sa jag till min man; vad skönt det är att slippa!
På kvällen satt jag och funderade över tankar jag hade som nynykter; ska livet ha samma temperatur nu, alla dagar 37 grader. Sååå tråkigt det kommer att bli.
Men med facit så har variationerna varit större- känslorna mer- alla. Upplever hisnande glädje, sorg, funderingar som jag orkar tänka till slut. Skärpa och klarhet. Liksom tillåtelse att bara vara. Där kan vi prata om variationer.
Så himla rikt blev mitt liv trots att jag trodde det skulle bli torftigt.
Njut av fredag nu! Kram ?

... Och det är helg.
Då får de varm choklad och croissanter i sängen, när jag dricker mitt kaffe, mannen tar sovmorgon i gästrummet och så får de titta på film. Och jag läsa tidningen.
Smulorna tar jag när de har åkt hem.
Idag är himlen knallblå och är för ovanlighetens skull i stan en lördag. Ska rensa garderob och promenera. Plantera några nya frön jag fått hem! Blodtopp och alpmartorn. Det gror i mina små lådor som ockuperar gästrummet.
Jag tycker aldrig jag har direkt tråkigt som nykter, jag har liksom lätt att ”roa” mig och det är ganska få saker jag inte ser fram emot. Det är förstås lyxigt att ha det så (har jobb och friska barn) men de allra flesta saker jag ser fram emot är egentligen enkla grejer. Det går ju inte går att längta efter resa, restaurang. Jag har lätt att känna sinnesro. Jag jobbar dagligen med acceptans av läget-hur det än är. Att betrakta varje nu som om det är något jag valt- och jobba eller leva mitt liv utifrån det.
Den här morgonen är uppgiften väldigt enkel. Babblare i sängen, det är mysigt att bara lyssna på.
Nu njuter vi av dagen hörni.
Kram ?

Med gos, god mat, sovmorgon och köp av onödigheter som orkidéer och frön. Jag vet att kommande veckor kommer att kräva mycket av mig och mitt förråd av det som är mjukt och liv behöver fyllas.
Jag inser också när jag läser vad jag skriver att jag väl är en ganska tråkig nykter person numera- ingen ångest och inget depp över livet i allmänhet. Har ju inte direkt varit en scout-typ, och skulle inte säga att jag transformerats så. Jag är samma jag, men med kraft att förändra. Känner mig aldrig som ett offer för omständigheter, känner alltid att JAG kan påverka. Inte hur saker är men hur de blir. För mig.
Ibland är det nästan läskigt. Ibland känner jag mig nästan rädd för min egen kraft? Undrar om det finns ett namn för det? Menar inte att det ska låta skrytsamt för det är mer förvånat. Nu ska vi titta på en lägenhet jag varit nyfiken på. Sen ska jag plantera vita solrosor! Och laga bolognese. Kram.

Avslutade med lite jobb, gör jag aldrig längre. Inte förr heller men kände mig ofta efter med mycket.
Kämpade väldigt med mitt dåliga samvete för allt jag borde. Fixat, orkat, gjort. Ibland tycker jag lite synd om hon som var jag, det var ett tröstlöst lopp på något vis.
Ja lite så. Har i alla fall tagit väl hand om henne hela helgen!

Det låter som du är tillfreds med tillvaron och det glädjer mig ?.
Att känna förnöjsamhet och harmoni är njutbart så håll i den känslan ?

Kram???

Så mycket kring min pappas tilltagande dåliga tillstånd som gör mig trött. Beslut, samtal, överväganden, idag har säkert halva dagen gått åt till detta, betyder att halva dagens jobb återstår och klockan är. 17:51.
Jag hade en bra erfarenhet idag, av en för mig ny läkare på vc, (via chatten)
Insåg att jag inte hade sömntabletter kvar och lade ett ärende igår kväll om förnyelse.
Jag passade på att skriva att om de inte tycker att det är lämpligt med denna medicin kan jag testa annat.
Men också- att jag under de 10 åt jag till och från- använt dessa, inte ökat dosen.
Jag känner alltid skuldkänslor och när läkare byts ut tycker jag det är jobbigt att förklara igen.
Som läget är just nu- jättesvårt med kbt-kurser och bara oron att inte kunna somna i tid stressar mig.
Fick ett så himla vänligt svar där han förklarade hur noga det är, och hur de kontrolleras (bra!) att sömnhygien- faktorer ofta är något vi redan har testat, att så länge jag inte överskrider dos eller ökar, så är det helt okej och funktionellt.
Jag blev väldigt tacksam och kände mig sedd och förstådd, och så slipper jag oroa mig. En oro mindre. Viktigt för mig just nu.
Tacksam för det. Jag tror jag har behov av att få lite hjälp med saker, öva på det. Inte alltid ta över och lösa mina egna problem och helst barnens också. Jag tror också den här närheten till död och bortgång påverkar mig mycket.
Det var dagens lite ynkliga rapport från eder forumvän. ?

Idag var en tuff dag på många sätt. Helt slut när jag kom hem sent, hungrig. Min man hällde upp ett glas vin, jag försjönk en stund i att planterade några nya frön. Sen åt vi. Så kan tröst också se ut, jag satte mig på knä och kisade och tittade genom min väldigt glesa skog av små skott. ALLA mina luktärter- egna frön alltså- har grott. Jag har lärt mig så många nya sätt att hitta lugn, ro.
Nu har jag ont i käkarna av dagens strider. Bitit ihop. Men jag är nykter. Det räcker bra idag. Kram ?