Hej alla!
Nyinflyttad idag från "att förändra sitt drickande". Helnykter sedan 1 jan i år, och så kommer det förbli!
Har valt att behålla mitt trådnamn "Det är aldrig försent". Det står för att utveckling i och av livet aldrig tar slut, man blir aldrig "klar". Men det är aldrig försent att hitta nytt, både inom och utom sig!
Ser fram emot att lära känna er härinne, som dem ni är i denna del av forumet!

Stort grattis till fem månader Sattva! Härligt att läsa om dotterns morsdagsöverraskning.
Jag förstår att det är svårt när man är en empatisk person att inte engagera sig för mycket i arbete med människor. Har du möjlighet att gå ned lite i tid? För mig är det livsavgörande att jag inte jobbar mer än 80% på brödjobbet, eftersom jag som vi skrivit om tidigare också har andra engagemang. Den där extra lediga dagen ger andrum som är ovärderligt. Ta hand om dig!

5 mån o drygt en vecka nykter. Slutat räkna veckor.23 veckor säger mig inte så mycket, men 5 mån är länge ju!
De senaste dsgarna har jag kunnat ana en större marginal. Inte bara mindre trött, utan liksom en stabilare grund. Glad på riktigt, inte bara en social fasad. Kanske pga helgens yoga/återhämtning, men jag hoppas ju att jag kommit över den där puckeln jag känt jag klättrat uppför. Det kanske har fått ta typ ett halvår att känna av nykterhetens pigghet, stabilitet, lugn? Jag hoppas det!!

@Sattva skrev:"Glad på riktigt, inte bara en social fasad."

Grattis till den känslan 😍 Jag brukar kalla det grundglad, grundnöjd, grundharmonisk. Som om ”golvet” höjts rejält.

Kram 🐘

Ja, glad på riktigt, känner igen mig i det. Innan var man lite som ett flockdjur som inte vill visa att det är skadat, man sprang på men med en känsla av annalkande katastrof. Håller med om att det händer saker vartefter nykterheten fortskrider, nöjdheten går på djupet liksom!

@Sattva Vi är ju ett gäng som tyckte att vid just ca 6 månaders nykterheten så var det något extra som hände. Som du skriver, större lugn och ” på riktigt” liksom. 😍

Det är därför jag alltid tycker det är så synd när någon får för sig att börja försöka dricka kontrollerat efter bara 3-4 månaders nykterhet. Då får de inte uppleva detta. Dom kliver av innan det börjar kännas riktigt bra. Nu är ju alla olika såklart, man kan ju bara utgå från hur det var för en själv, men det verkar vara bra många som har upplevt samma sak runt halvåret.

Vad är det för båt ni har förresten på tal om något helt annat , segel eller motorbåt?

kram 🤗

@Torn Ja, det känns stabilt!
Hi har en motorbåt, en Yamarin 63. Perfekt dagbåt, mrn vi har sovit nån natt då o då också, funkar bra! Älskar havet!!!!
Vad har ni för båt?
🤗🎈💫

Grattis på dag 160!
Tja, du har ju slutat räkna dagar och veckor vilket är skönt (tycker jag iaf som också gjort det). Men jag var förbi Mary och hon håller räkning - som hon ska! 😉😂🤣
Så, därför kom jag på att jag "måste" gratta även dig!💖
@Sattva skrev:"Det kanske har fått ta typ ett halvår att känna av nykterhetens pigghet, stabilitet, lugn? Jag hoppas det!!"
Ja, kanske, flera vittnar ju om det. Hoppas verkligen att du får landa där ett tag - en nivå upp 🙏🤩.
Tills vi tar nästa steg, nu finns ju bara framåt / uppåt - eller hur? Skulle vi backa så är det ju bara för en kort stund...

Kram! 💖

Ja, det är en spännande resa nykterheten.
Det är ju svårt att skilja just nykterheten från livet i övrigt. Men visst jag upplevde nog också en del lyckokänslor och lugn där kanske. Tyvärr sitter de inte i riktigt och det beror på nåt annat som är svårt att definiera. Men jag har ändå ett lugn nu och det är ju skillnaden. Båtliv, ack så härligt. Det kan verkligen vara sann lycka. Har foton på både min pappa och på mig själv när vi kör vår utombordare. Tror det är några av de gånger jag kunnat se på min pappa att det är lugn och lycka på insidan. En sån ro. Att köra båt är verkligen häftigt man blir liten på nåt sätt. Samma med fjällturer. Litenheten och storheten i naturen. Å nu kom jag på vad jag vill göra på semestern.

@Sattva Låter härligt! Bra att kunna ha en båt som det går att övernatta i. Min är mindre ( Ryds 535) . Jag använder den ju främst till fiske, men den är perfekt för dagsutflykter också. Frugan och min dotter blir dock väldigt lätt sjösjuka, så det måste vara väldigt lugn sjö för att de ska våga åka med. 😅

Grattis på dag 160! 🤗

Så irriterad. En del människor vill bara missförstå. Sätter vissas åsikter som viktigare än andras. Snobbigt o högfärdigt i mina ögon. Men allt jag kan göra är att själv backa, inte utsätta mig för det. Särskilt inte när det upprepas flera gånger.

Nu såhär efter snart 11 månaders nykterhet har jag börjat fundera lite på hur jag är som person. Jag engagerar mig, är troligtvis HSP med alla sinnen. Du skriver att du är glad på riktigt nu och irritation är en annan känsla som kanske också blir tydligare.
Jag märker att jag får jobba lite med det här och fokusera en del på mig själv (det går tyvärr inte att ändra vissa). Sig själv kan man däremot ändra och jag bestämmer mig för hur jag ska vara. Vad jag vill vara för någon och vilka signaler jag vill sända ut. Ibland kan det dock behövas något att städa, slå på etc för att släppa ut frustrationen, men sen kan man sätta fokus på sina egna mål igen.
Otroligt irriterande när vissas åsikter räknas mer, men det är den personens förlust. Kanske kan du nästa dig in om det är viktigt nog. En annan väg. Jag tänker att det är bra att ta fram den där känslan i ljuset också. Om du inte brydde dig om skulle du inte bli irriterad, men vill du vara en sån som inte engagerar sig? Och om du är en sån som är engagerad, hur kan du leva med det. Irritation är ju negativt men går att vända till en drivkraft. Så se det positivt Sattva! Jag tycker att de personer som jag jobbar med som har lite känslor också är de som åstadkommer något. ”Jag tycker ingenting” människor uträttar inga storverk direkt. 💜