@prinsessa Tack ! Jag kämpar fortsatt på, men lider ganska svårt av min depression. Måndag-tisdag hade jag en arbetsrelaterad planerad aktivitet som gick bra, men igår när jag kom hem fick jag ett massivt bakslag och mådde jättedåligt! All energi var nog slut.
Lyckades avhålla mig från att tröst-dricka, och tog mig i säng. Svårt att somna men det gick till slut. Vilodag idag. Många tankar. Haft ett viktigt samtal, nu går resten av dagen i princip till återhämtning. Ett litet steg framåt i taget. Jag vill så gärna må bättre snart.

@Påvägmothälsa Hej! Hoppas det går bra för Dej, och det är en dag i taget som gäller. Igår var sinnet lite svagt, jobb i trädgården och jag pausade med några enheter, hoppas att denna dagen blir fri från enheter, känner mej väldigt motiverad just nu i alla fall.
Ha en fin 1 maj, och snart kommer sommaren på riktigt. 👍

@Påvägmothälsa jag känner så med dig, det måste vara så otroligt tufft för dig.
Läser mycket om alkohol och mående och lär mig att alkohol kan leda till depression, samtidigt som depression kan leda till att man dricker för mycket.
Med risk för att vara tjatig, har du funderat en vända till på att helt avstå alkohol, för att sr om det kan göra något för ditt mående?

Skickar styrkekramar!

@Påvägmothälsa Sista åren var jag ofta irritera, väldigt irriterad på folk som jag skulle samarbeta med. Kände mig också utsatt, minsta kritik mot mig kändes förödande.
Började bli mer cynisk, trött och livet kändes grått.
Nu när jag fimpat alkoholen kan jag se att mycket styrdes av den. Känns som jag fått ta av mig en järnmössa eller nåt. Nu känns livet så mycket bättre!
Om jag var dig skulle jag prova att hålla upp tre månader och se vad som händer med depressionen. Kan ju ha andra orsaker, men alkoholen kan mycket väl vara boven. Jag anade aldrig att mitt psykiska mående kunde påverkas så mycket av alkohol som jag nu insett. 🥰
Kram.

@Källarmannen @Natalia @Surkärring @Amanda L Så underbart att logga på efter några intensiva tunga dagar och mötas av fyra fina meddelanden. Tack! Nu har en mycket lång och intensiv period, både arbetsmässigt och i privatlivet, gått mot sitt slut, och jag är mycket lättad ! Samtidigt så är det så att jag kanske, kanske mår lite, lite bättre. Nu är det vila och egenvård som gäller. Tack för omtanke och råd! Det betyder mycket för mig att ni tar er tid att skriva. Jag vet inte vilken väg jag kommer att sluta på, den med eller utan alkohol, men det är okej att inte veta det. Jag är bara så glad att jag är någorlunda vid mina sinnens fulla bruk, och får lite ro i några dagar. Önskar er alla en fin fredag ❤️

Så var det onsdag redan. Jag rör mig tillbaka mot bättre livsbalans, och jag är så lättad över att det håller på att hända. Nu behöver jag fokusera stort på att det inte skall gå för fort. Jag är tveksam till att jag orkar med några bakslag. Förra veckan höll jag min alkoholbudget på nio glas och det känns jättebra. Igår drack jag ett (1) glas vin till maten och var nöjd så. Detta är ett delmål som jag har. Nu är det vår och ljust, krafterna återvänder och jag har långtifrån gett upp att skapa ett fast och mera hälsosamt förhållningssätt till alkohol.

@Påvägmothälsa Hej, jag är ny här och har nu läst hela din tråd. Jag känner igen mig i det du skriver. Jag gjorde ett försök att dra ner på mitt drickande på egen hand i början av 2019. Jag lovade mig själv att dricka max 3 glas per dag och max 9 i veckan.

Det gick helt åt skogen. När jag gick ut med kompisar kunde jag, trots mitt löfte till mig själv, komma upp i 9 glas på en kväll!

Slutsats: det jag pysslade med var självbedrägeri och fick mig bara att tänka ännu mer på alkohol än innan jag försökte dra ner. Det värsta var att jag svek mig själv. Om jag inte ens kunde lita på mina egna löften kände jag mig misslyckad och deppig.

Jag återgick till mina gamla vanor i ytterligare fyra år.

Nu i mars fick jag nog och kände att nu MÅSTE jag ta ta i detta. Nu kändes det viktigt på riktigt! Vis av erfarenhet av att jag misslyckas på egen hand sökte jag hjälp på Riddargatan1.

Nu har jag jag snart varit helt alkoholfri i två månader, tack vare Antabus. Mitt mål är ett måttligt kontrollerat drickande, och jag kommer att fortsätta initialt ta Naltrexon som stöd. Vill ha både hängslen och livrem när jag nu slutar med Antabus och ska dricka måttligt.

Att ha denna helt alkoholfria period har verkligen varit toppen. Jag förstår verkligen varför en helt alkoholfri period initialt rekommenderas, man känner sig som en ny människa på många sätt redan efter några veckor. Och man får tid att skapa nya rutiner och vanor.

För mig var Antabus ett måste för alkoholfrihet. Jag hade inte klarat det på egen hand… jag kämpade ju på ditt sätt, men förhandlade för mycket med mina egna löften till mig själv.

Det finns massa hjälp att få i vården! Kram!

@Woman52 Men hej, så roligt att hitta dig här, och TACK för din reflektion. Du gör verkligen en resa!! Ja, kanske är det vägen via en helt alkoholfri period jag skall gå. Jag har tänkt den tanken många gånger. Denna veckan är en bra vecka så här långt, vilket också innebär att jag har tid att landa igen i mina gamla goda rutiner, och jag har tid att tänka.

Livet fortsätter att vara lite stabilare. Jag höll inte 9 enheter förra veckan men det går åt rätt håll. Denna våren har verkligen varit som en bergochdalbana men det blir sakta sakta lite bättre. Funderar över strategiska val och eventuellt uppehåll framöver men har inte landat i något beslut.

Jag har har också försökt all dra ner men bara lyckats kortare perioder, tyvärr. Det är mycket enklare att låta bli att dricka och att ta ett uppehåll. Tycker att alkoholfri dryck, skumpa funkar jättebra om jag vill fira att det är helg eller nåt annat. Lycka till och tänk på att länkarna säger att det tar lika lång tid att tillfriskna som man varit alkoholberoende. Ge inte upp!

@Påvägmothälsa Hejsan! 🙂
” Ja, kanske är det vägen via en helt alkoholfri period jag skall gå. Jag har tänkt den tanken många gånger.”

Jag har under en längre period provat att dricka måttligt, men har nu insett att det funkar inte för mig. Därför kör jag helt alkoholfritt.

Jag tycker också att det är enklare (inte enkelt, men enklare) att köra helt alkoholfritt. Det blir nästan plågsamt att försöka dricka måttligt, när man egentligen inte klarar av det…

Bra att du tagit tag i ditt drickande, det är viktigast!

Trevlig kväll!

@Daemon @Milady Första gången jag är i min egen tråd på länge, så fint att mötas av era kloka kommentarer. Jag tar mig tillbaka till min struktur och bättre val. Funderar och planerar. Ger inte upp 😊