Jag hade den där jäkla "dag 4" igen igår. Det är dagen jag brukar uppleva mig radiostyrd och åker och köper vin. Det känns förstås inte så bra och det är tröttsamt. Den här fina dagen känns inte så energirik men har iaf tagit en promenad.
Ikväll blir det inget vin. Funderar faktiskt på att köpa chokladglass ikväll 🙂

Ena kissen väckte mig envist nånstans efter 3. Det är lite väl tidigt men ändå ett mycket skönare uppvaknande än att vakna tidigt efter en kväll med vin. Passar på att njuta av morgonstunden innan jobbet.

Jag uppskattar mitt jobb men medger att de långa passen inte lämnar mycket utrymme och det kräver en del tid i återhämtning de lediga dagarna. Efter ett långpass eller kanske några i rad känns den första lediga dagen därefter inte riktigt som ledig. Viss tid går till reflektioner över händelser och ibland händer saker som påverkar rätt känslomässigt och inte lätt går att släppa. Brukar se till att lägga tid till att bearbeta sånt ett par timmar när jag vaknat. Om de där kvällarna med vin var oönskade innan det jobbet är de ännu mer oönskade nu. Det känns som jag inte har tid att ha en oönskad alkoholkonsumtion. Med fokus och vilja till god energi och återhämtning lovar jag mig själv att det inte blir några enheter ikväll heller.

Önskar en Godmorgon. Nu har kissen som väckte mig fått mat, gosat och somnat på mig 💞 kärlek!

@Natalia Men gosekatten då! Låter så mysigt. Jag jobbade förut i resturangbranchen och då kunde det vara riktigt långa pass och minns att man var helt död efter tre långpass.

Dricker gott kaffe innan det är dags att bege sig iväg på jobb. Nu skapar vi en bra torsdag tillsammans!

@Påvägmothälsa Skönt att du är tillbaka! Hoppas det blir bättre.
@prinsessa Bakslag blir det lite då och då, men det är ändå ett stort steg som vi alla tagit, vi som är har inne: Vi har insett att vi behöver förändra våra alkoholvanor. Den insikten är nog det viktigaste steget.
@Natalia, jag har också radiostyrda dagar, förstår precis känslan. Härligt med katterna, har själv 2 stycken, som gärna ställer sig på ens mage kl. 4:30 för att säga till att det är matdags. Men de är alltid förlåtna :-)
Ha en fin torsdag, och så småningom en fin helg!

Hejsan! @Natalia, har druckit lite slätt kokkaffe i kväll och kanske får man lite mer energi så man kommer sig för att komma i säng före tolv och inte bara sitter och häckar framför datorn liksom. Har ingen katt, men kommer ihåg en vinter för många år sen när man var rätt så ung och det var svinkallt ute och en grannes katt frös om tassarna, och vi hade släppt in den i värmen. Kommer ihåg att hon tidigt på morgonen med tassarna försynt stod och trampade mig på magen och spann med ett läte som en traktor. Katten ville helt klart ha en burk med tonfisk, det var inget snack om saken. Hon glufsade snabbt i sig fisken, sen ville hon ut igen. Det är kul med katter de är ena riktiga personligheter. Bra gjort att du att du hoppar över enheter, kör själv vidare helt alkoholfritt.
Önskar dig en god natt kompis!

@Solana Verkligen, det var så sant som det var sagt! Och så länge det går framåt så!

Godmorgon alla i kaffestugan! Dricker gott kaffe innan det är dags att bege sig iväg på jobb. Skulle träffat några vänner i kväll egentligen, men det blev inställt, men det gör inte så mycket för då hade det blivit enheter i mängder. Nu kan jag istället ha en nykter/måttlig fredag, det är bättre på lördagen!

Nu skapar vi en bra fredag!

Hej alla i kaffestugan!
Hoppas ni har det bra! Det var någon liten kommentar här i tråden som satte igång en massa tankar hos mig. Det är så spännande när det händer, det skapar även utveckling hos mig/oss som läser. Tack för det! Hoppas att det är okej att jag hoppar in här med mina tankar.

Det skrevs här i ett tidigare inlägg att det viktigaste steget är att komma till insikt. Jag håller verkligen med om att det är ett grundläggande steg, en förutsättning för att det kan bli en förändring. Utan att titta nyfiket och utforskande på sin egen situation och sitt eget beteende är det lätt att köra på i gamla vanor. Samtidigt väckte det också frågan, vad är egentligen insikt? För mig är insikt något som växer med oss med tiden. Vi kommer hela tiden inför nya beslut och kan se nya mål framför oss (eller dela upp en stor förändring i delmål, om man så vill).

Vi kan komma till en insikt att situationen inte är som vi vill ha den, sedan komma till en insikt om att vi kanske behöver prata med någon om det, att vi inte löser det själv. För att sedan komma till en insikt om att just den här strategin inte blir hjälpsam för mig, jag behöver göra en justering för att komma vidare i riktning mot mitt mål. Och om jag uppfyller det här målet, vad blir då nästa mål? Känner jag mig motiverad och redo att ta steg mot det målet?

Är insikt kanske att jag kontinuerligt stämmer av med mig själv om mitt beteende stämmer överens med mina värderingar? Är jag nöjd med mitt beteende som det är eller behöver jag göra en justering, men också att våga då utmana mig själv och göra nya förändringar?

Det var några av mina tankar. Vad tänker ni?

Godkväll i stugan!
Och hallå @Nell 🙂 Jag kikar bara in lite hastigt och kan återkomma med mina tankar kring medvetenheten o beroendebesvär och oönskade konsumtionstillfällen.

Haft en ledig dag och har en kväll i ro med kissarna och lite serier. Den här kvällen har det inte varit svårt att undvika enheter. Vill bara vakna så utvilad jag kan i för jobbhelgen.
Min sömnmedicinen har börjat verka lite hoppas hoppas kunna få en vettig sömn inatt.

Kram

Hejsan! @Natalia, Vet du vad – sitter nu och dricker lite kaffe. Så det kan bli. Funkar finfint till lite gammaldags hederlig Rock n Roll också. Men får inte hälla i mig allt för mycket av denna lite smått uppiggande alkoholfria vara, för då blir väl sömnen kanske lidande. Men lite kul är det allt att man har återupptäckt denna dryck. Ha en fin kväll och önskar dig god sömn denna natt.
Ha det fint kompis!

Godmorgon i stugan!

@Flarran, jag tycker du är jätteduktig som helt avstår alkohol. Det är riktigt bra gjort av dig! Om du börjar addera kaffe istället så säger jag bara rock on 🤘🙂 Hur blev din sömn inatt? Min blev faktiskt rätt bra och kissarna väckte mig precis innan klockan ringde.

Har morgonstund med kaffekoppen här och har haft tid att vakna till i lugn innan jag ordnar mig inför jobbet. Det är alltid värt att nämna att det är skönt att vakna då det inte blev enheter kvällen innan och som vi brukar säga här i stugan ångrar man ju aldrig att man inte drack igår. Med fortsatt fokus på upprättad och bibehållen energi och motivation vill jag lova mig själv att det heller inte blir några enheter när jag kommer hem sent ikväll.

Nu skapar vi en ny bra dag ❤

@Nell Hej! Det var intressant att läsa dina tankar, så långt har jag kanske inte tänkt. Jag är ingen tänkare, men jag tar till mig dina kloka tankar.

Hejsan! @Natalia, Har inte sovit nåt i natt, tar kanske en vilopaus senare, men får väl inte sova för mycket på fel tid om det ska kunna bli ordning på sovandet. Borde väl försöka att lägga mig i vettig tid i kväll vid omkring 12 timmar fram från denna tidpunkt kanske. Har ätit en enkel frukost, lite äppeljuice och en limpmacka med ost på och tuggat i mig några morötter. Hade tänk riva dom, men hade ingen ork till såna kraftprov. Har som sagt inte sovit och det är väl lite energibrist. Tuffar mest på i lågfart på något sätt. Men mår ändå helt okej. Har en liten kopp med kaffe på gång, festar till det hela med några pepparkakor. Kanske får man snart lite mer ork och kommer sig för att handla. Kör lite uppiggande Rock n Roll också, det brukar alltid ge lite mer ge energi så att säga. Det blir hur som helst inget intag av några enhetsdroppar idag heller. Kör vidare som alkoholfri.
Ha en fin lördag kompis!

Godkväll i stugan!

Kikar in. Hrmma från dagens långpass och ska varva ner en stund för sömn. Har inte råkat på några besvärande eller "radiostyrda" impulser att köpa vin idag och det är ju skönt att inte alla dagar innebär ett besvär att låta bli.

Önskar dig en behaglig nattvaka om du inte somnar så tidigt @Flarran. Ska kika på film en stund och kommer nog somna gott sen. Har stöd av min sömnmedicin.

Godnatt ❤️

Hejsan! @Natalia, Vaknade för nån timme sedan, efter 23-tiden nånting och hade sovit i flera timmar. Helt naturligt och utan nån alkohol, tänka sig... Först var planerna på lördagseftermiddagen att ställa en väckarklocka på ringning, så att det inte skulle bli för mycket sovande på helt fel tid liksom. Glömde ställa klockan tror jag. Måste ha sovit minst fem timmar, men är ändå trött så det går nog att sova lite till om man inte får för sig att dricka kaffe då. Nej, det får jag nog spara till lite senare denna söndag. Dricker nu lite cola som väl har en liten gnutta koffein kan jag tänka. Men det är väl försumbara mängder mot det kaffe man kokar i mors och fars gamla kaffepanna. Den som dom fick på sextiotalet av mormor och morfar för längesen. Har just ätit mikromat, en sån där liten pizzabit och även burksallad. Rätt gott i sin enkelhet tillsammans med en läsk faktiskt. Det behövs nog inte så värst mycket om man inte bara krånglar till allt för sig själv tror jag.
Hoppas du får sova gott i natt kompis!

Godmorgon i stugan!

Jag fick god sömn inatt 🙂
Kaffe för sent funkar inte för mig heller @Flarran. Jag använder propavan för stöd i insomning och i en jämförelse med andra antihistaminbaserade mediciner för sömn är denna vad som ger mig minst biverkningar. Är jättetrög i huvudet efter den de första timmarna på morgonen men det brukar lätta upp med kaffet och efter ett par timmar. Jag tar det onda med det goda med den medicinen.

Den här söndagen ska jag ge mig på att veckosammanställa min konsumtion här på forumet igen för jag känner att jag börjar bli väldigt nedslagen av mina oönskade enhetsras på ett sätt som är negativt för mitt mindset. Visst tar jag de besvärande kvällarna med vin på allvar och det tycker jag man ska göra men samtidigt blir det inte gynnsamt att slå sig själv mentalt så det skapar känsla av att jag är dålig. Jag har druckit rätt många kvällar per vecka en period och det har tärt på min energi. Har minskat kvällarna igen och vill synliggöra det då det hjälper mig att hålla ett positivt fokus på vägen mot att få ner intaget mer än så.

Här kommer min veckosammaställning.

2 dagar 🍾
5 dagar 🍏

Nu skapar vi en ny bra dag ❤

Hejsan! @Natalia, God morgon ska man väl säga, fast jag har suttit och häckat en lång tid vid datorn och funderat en hel del. Skrivit lite spontant om en massa prylar och faktiskt är i balans vilket känns bra. När jag är på gott humör, då inser jag ju hur bra man ändå har det. Lite tokigt att man inte har fått till några rutiner för sovandet och ätandet än. Men det kommer väl det också. Brukar sällan ta sömntabletter numera, då det känns lite knepigt med såna prylar på nåt sätt.

Har ju inga inga tider att passa som gör att man måste sova efter klockan. Tabletter kan nog för mig också bli problematiskt förstår jag av erfarenhet när det gäller beroenderisk. Kroppen vill nog inte ha sånt där, utan väl mer rutiner, fast då tycker jag själv ofta nåt annat och flyger ut i nåt spontant projekt som jag känner för i stunden. Kokade på kaffe klockan tre och satt igång och slurkade på. Har inte druckit så värst mycket kaffe ändå upptäckte jag när jag lyfte på termosen nyss och då tog mig en kopp till som nu står på bordet.

Det är lite konstigt egentligen att jag inte har nåt alkoholsug alls nu utan mer längtar efter lite mjölk. Samtidigt så har jag inte mycket praktisk energi att göra så mycket. Men det gnistrar väl till rätt som det är och då blir det väl som det brukar en storhandling nånstans. Borde väl köpa en rost-franska och mer nyponsoppa och kanske gräddglass som är gott i nyponsoppa. Brukar slänga i lite mariekex i stället för biskvier i den soppan då vilket är rätt så gott ibland. Tycker du är duktig som håller lite koll på enheter av alkoholhaltig dryck, då det är lätt att sånt skenar iväg, vilket man då känner till.

Ha en fin söndag!