Här bland alla inlägg känner jag igen mej. Så mycket att det gör ont i hela mej.. Hur mycket ska alkoholen få kosta? I mitt fall blir det snart hela mitt liv med mannen jag älskar som nu tyr sej till en annnan. Hur kan man hamna där? Så mycket kontrollbehov och svartsjuka från mej när jag varit påverkad som under så många år sakta, sakta fått honom att hitta nya vägar. Såklart. Vem står ut med en full fru som rotar i datorn och mobilen för att hon tror att hon är på nåt sjukligt smart spår.. Otaliga är dom morgnar jag vaknat med en ångest utan like, otaliga gånger har jag klarat mej. Någon skriver om det där att "städa upp" efter sej dagen efter.. Om jag känner igen det. Först ångesten, sen lättnaden att man lyckades dölja sitt rotande trots en praktfylla, sen städandet.. Överdrivet glad och hurtig. Med ett huvud som bankar och kanske efter att man tvingat upp en spya.. När han så då gick hemifrån i höstas ställdes allt på sin spets. Efter 32 år, vi var bara fjortisar när vår saga började.. Men då händer det nåt konstigt. Jag dricker "lagom". Finns inget mer att bevisa, bara sorg.. MEN, jag dricker. Vinet lugnar oron över var han är, med vem, blir det skillsmässa till slut osv... Det är högst troligt att det blir så men jag har ett förödande hopp kvar..
Samtidigt har jag tagit tag i så mycket saker, går en utbildning för att se varifrån mitt beteende kommer. Tagit tag i gamla vänner. Jobbet går åt rätt håll. Livet är fint. Förutom sorgen som behöver sina glas vin. Och mer om det är middag nånstans.
Jag är riktigt rädd att det här blir min nya "lagom kompis". Jag har aldrig varit ensam förr. Någonsin.
Hur bryter man?

Dompa

Inte kan det väl ändå vara ditt "fel" om flickan har körtelfeber. Om jag har förstått rätt kan det smitta via kyssar ;-). Hoppas hon piggnar till, men tydligen kan det ta månader innan man är lika pigg som innan. Men bara ni kommer iväg så tror jag nog solen kan hela er bägge lite.

Men det är klart att saker inte faller på plats så fort. Detta är ju din första ensamsommar och jag står fast vid att du klarat den mer eller mindre galant.

Kramar till dig. Starka men fortfarande lite ledsna kvinna. /R

lessenfrun

Jag är bara så fruktansvärt slut fysiskt..
Men jag kan inte ta det lugnt för då kommer allt över mej.
Det har nog gått lite för långt där. Behöver vila. Även om jag rest så har det hela tiden varit med en spänning i kroppen.
Vill bli omhändertagen, inte fly längre.

Känns som det där klassiska att behöva "semester efter semestern.."

Nåväl.
Alkosnittet har varit lågt i sommar, gläds åt det.
Men som jag skrev förut så har oron över ett tilltagande bruk smugit på.

Gillar inte hösten i år heller Dompa. Kan va det som börjar spöka.

Dompa

Man vänjer sig vid allt. Detta var din första sommar...nästa sommar vet du hur det går till. Då kanske ingen semester efter semestern behövs. Just nu tror jag dock du gör rätt. Fysisk utmattning kan vara av godo. Man sover iaf.

Nu kommer din första höst och sen de första storhelgerna. Vilket du kommer att fixa. Vilket även jag kommer att fixa. Du har mist din älskade...på sätt och vis har jag också gjort det. Jag gillade mina flaskor.

Men du har också kommit till insikt om det ökade bruket. Där har du ju facit genom att hänga här.
Se på flickan din... Jag tror ärligt talat att det blir bra i slutändan. En dag kommer du att bli omhändertagen igen. Kanske inte av samma gubbe...kan bli en helt annan. Kan bli av dig själv. Vi får helt enkelt bara kämpa på och stötta varandra på resorna vi gör.

Godmorgonkram! /R

lessenfrun

Tack..
du är ett stöd och du är smart. <3

Jag känner mej inte alls bra på att stödja er andra men jag läser allt och tänker på er.

Kramar/
E

Stigsdotter

och lägger lite styrkekramar här. Det är inte ditt fel såklart att dottern är sjuk vi får hålla tummarna att hon friskar på sig tills ni skall åka. Om inte, får ni vara hemma och sköta om er så gott det går.

Tänk inte på att du känner att du inte är ett stort stöd för oss andra, tänk på att det hjälper oss (i alla fall mig!) att få stödja dig när det behövs. Ibland är vi starka och ibland är vi små och svaga, det gäller oss alla. Kram /A

lessenfrun

Tack A! Du är så fin i hjärtat.

Dottern mår bättre.. allt känns lugnt.
Bilen pajade häromdagen så nu vet jag hur man köper/byter bilbatteri. Tänk att det visste jag inte att jag kunde :)
Visste inte heller att jag klarade göra middagar för olika konstelationer av vänner och släkt fyra kvällar på raken utan att åtminstone vakna en av dagarna med huvudvärk..
Kanske är det flykt men det är i sånna fall en bra flykt. För saknaden minskar lite hela tiden.
Både av rosa kärleksminnen och dricka.

Toscana, låter så satans vackert bara namnet, men Kreta får duga för nu ;)

Kramar om er och vill ni mår väl!
E

Dompa

Visst är du ett stöd. Du är den på forum som får mig att skratta och det är bra för mig. Humor. Dessutom tycker jag att du är smart!

Skönt med dottern...att hon är bättre och att ni kommer iväg. Kreta är inte att förakta. Jag älskar Grekland...landet och människorna. Faktiskt min favoritnationalitet (om man nu FÅR ha en)...det är lite "leva och låta leva" över dem. Ngt man kanske även sett på deras ekonomi :-). Men trots det...folk är inte lika skitnödiga som i Sverige och Italien...tycker jag. Så Kreta blir finfint.

Nya utmaningar varje dag: Bilbatterier och middagar utan bakfylla... och du tar dem. Sega, sega som greken skulle säga! Sakta, sakta. För att du kan. Rosa kärleksminnen och dito vin...sega, sega där med. Sega stavas med apostrof över a vilket jag inte hittar på min telefon :(

Själv tillbringade jag gårdagseftermiddagen på koncentrationslägret Dachau. Strawberrys önskan...hon är just nu ganska fixerad vid den delen av vår historia. Mycket nyttigt för mig, när vi gick där slog jag av tanken att "Dessa människor gjorde allt för att överleva, medans jag i mitt eget lidande gjorde allt för att dö i förtid." nu var det lite drastiskt...inte hade jag tänkt supa ihjäl mig...men det var så jag tänkte. Tror det var PiL som skrev att man inte kan jämföra lidande och det är kanske sant. Men en tankeställare fick jag.

Nu fortsätter vår resa. Framme ngn gång i eftermiddag/förkväll. Vi tar det mkt lugnt. Sen ska jag unna mig en vecka sol och bad innan vi påbörjar flytten. Tack gode G för vi hyr möblerat...annars hade jag fått tokbryt...är ju av naturen lite lat. Inte som du som skrapat ett hus.

Ha det bra nu och rapportera gärna hur resan går. Kram vännen!/R

lessenfrun

Jag har faktiskt ett citat på kylskåpet.
Inget rosafluffigt utan lite, typ, råare.
Clintan,
"Do I feel lucky? Well Do ya Punk?"

Och jo det börjar krypa närmare.
Jag har barnen här, jag klarar mej, jag blir snart lycklig igen..

Och vilken resa ni gör! Dachau. Då känner man säkert någon slags.. respekt antar jag.

Ja då kör vi sol och bad nu da,
hoppas du och Ginger får det bra ;)

Dompa

I byhåla hade jag de sju dödssynderna textade med tuschpenna på kylskåpet. (Nej, det hjälpte mig inte, begick de flesta ändå). Nu när vi flyttar in ska jag sätta upp sju livsnöjen, det blir; Sol, hav, mat, kärlek...sen får jag tänka till. Tre till? Förslag? Givetvis hälsa!

Kanske ska jag dänga upp Clintan jag med? Nu är framme jag och min Gingergirl. (Nytt land, ny hårfärg...det är klart hon är en Ginger nu)Jag kände mig faktiskt lycklig på våran resa. Att ensam få rå om min lilla flicka. Inga hästar eller bästisar som "inkräktade" på pappatiden :-).

Sol och bad nu...för mig. För dig och din flicka. Visst fan kunde livet vara värre? Kram tjockis! Var snäll mot grekpojkarna ;-) /R

Stigsdotter

Det kan väl få stå med på ditt kylskåp Dompa?

"hjälp mig att acceptera det jag inte kan förändra, ge mig mod att förändra det jag kan (DÄR behöver du ju i och för sig ingen hjälp ;-) och förstånd att inse skillnaden".

Stigsdotter

Tack för komplimangen kära E. Ja, det kanske jag är - fin i hjärtat. Det låter vackert!

Hoppas ni får en toppenresa. Kreta har jag varit på flera gånger, det är fint och bra där. Missa inte Knossos!

Nynykter

Det är härligt att läsa om dina framsteg, E. Det är ju en process i sig det där att efter ett långt äktenskap lära sig nya saker (=sånt som ens partner gjort förut). Typ byta bilbatterier. Man växer av det, får bättre självförtroende och blir starkare. Hoppas ni har det härligt på Kreta!
Kram från NN som fortfarande sju år efter skilsmässan fasar för automatiska biltvättar!

lessenfrun

Jahapp.
Det va det. Jobbet kallar igen efter sex långa, riktigt bra veckor.
Hm, var var det nu det låg det där jobbet... och koden, hur f.. var den?

Jag vill bara vara kvar i det som varit.. Barca, greksol, stränder, DN galan (åh, satt på bästa platsen och var på VIP efter.. så djäkla värd det kände jag;)), jag och bilen på väg, jag och stora barnen..

Hösten är vemodig, du sa det R.. samtidigt som det är en nystart.

Men- nu samlar jag och mina +4 kilo ihop sej och vänder tillbaka dygnet.
Kommer ha ett gäng frågvisa doktorander från världens alla hörn som väntar på mej imorgon..
Kan knappt vänta...

Kramar till er.

Dompa

Vad sägs om att vi lägger kollektivet på en strand i grekland? Småland är ju nice...men toppa grekland? Vi måste nog rösta igen! Så nu är första sommaren som singel E fixad. Med facit ihand så gick det väl ganska bra? Kram på dig från en solgud som fortfarande har 10 dagar kvar innan vardagen börjar!

lessenfrun

Det går i vågor nu.
Ni vet känslan av att vara så nöjd att man måste belöna sej.
Farligt.
Lite oro inför advokatmöte på det så blir det svårt att stå emot.
Det blev vin. Med vänner.
Inget mer nu, men jag är besviken..

Stigsdotter

Kom ihåg den där nöjda känslan, du vet ju att du kan komma dit igen. Känslan i sig är belöningen!!! Eller så kan du belöna med något annat du tycker om. Var inte för hård mot dig själv. Kramar om...

lessenfrun

Jag är kvar.
Rätt tilltufsad måste jag säga, men stolt.
Betyder att djävliga motgångar mottagits utan flykt.
Like.

;)
Ta hand om er nya och gamla.

Dompa

Stolt ska du vara min vän..."djävliga motgångar har mottagits utan flykt". Är det bättre nu? Hur har du det? Hur känns det inför hösten? Närgången?

Kramar till dig, fina, roliga E! /R

lessenfrun

Jag är inte lessen längre.
Med det inte sagt att jag är glad.
Jag är påväg. Lite läskigt..

Det händer dråpliga grejer ibland och det är helt ok, för nu är det rosas säsong för länge sen över och jag har inte flytt till nån annan färg ;)
Det går bra att vara lite jurist, mäklare, homestylare,snickare, bankman, mamma, ja åsåå det sköta "riktiga" jobbet utan drogen.

Men seriöst,
det är lite trist.
O nu är jag bara ärlig, inte nedlåtande, det ÄR trist.