Har funderat rätt mycket i dag på varför ingen säger något när man dricker för mycket. Jag har kännt ganska länge som om jag håller på att drukna och att alla står på stranden och tittar.
När vi pratat i dag så är det omtanke om mig som gör att ingen sagt något och jag tror dom, för jag vet att dom verkligen bryr sig.
Vet inte riktigt hur jag skall klara mig utan att dricka när jag vill fly från mig själv eller livet, men jag vet att jag verkligen vill vara nykter.
Fick en dikt i dag av en riktig god vän, tänker dela den med er så här Kent Anderssons

Steget

Jag måste ge mig själv en dag, då min tanke strövar fritt,
en dag då jag tar mitt första steg och vet att det steget är mitt.
Jag vill vakna upp i ett eget rum och resa mig upp, och stå på golvet
en stund och fråga mig själv åt vilket håll jag ska gå.

Ett steg i sänder!
Sedan ett steg till!
Det blir härligt att se vad som händer
när man går åt det håll man själv vill!

Jag måste få fråga mig själv vem jag är
och varför jag gör det jag gör.
Jag kan inte leva med dörren stängd om mitt liv står därutanför.
Och ropar man på mig från alla håll så svarar jag: -Vänta en stund!
Idag vill jag följa min egen röst. Idag är ingens hund!

Ett steg i sänder!
Och sedan ett till!
Det blir härligt att se vad som händer
när man går åt det håll man själv vill!

kalla

Visst var han underbar Tage, finns sådan skatt att läsa. I dag blir det fredagsstädning, den går mycket fortare nu än förr när man skulle hinka i sig massa vin. Sista tiden blev det bara vin och väldigt lite städning.

Livet lunkar på i ett behagligt tempo, visst kommer suget men försöker då komma på varför jag vill dricka och nästan alltid är det flykten jag vill åt.
Är ganska jobbigt nu när man skall ta tag i allt med en gång, men samtidigt ger det mig självförtroende och styrka att fortsätta denna vägen.

Så nu tar vi ännu ett steg lite stoltare och starkare//Kram Kalla

Maria42

För mig lunkar också livet på i behaglig lunk. Har avstyrt några kräftskivor, inte för att jag tror det skulle vara jobbigt med A, utan för att de brukar drickas rätt rejält då och sådana fester är inge kul att gå på längre.
Trevlig helg på dig, kram!

kalla

I dag fick spöket luft under vingarna en stund, har en riktig energivampyr i min närhet, En som bara dyker upp när något skall fixas eller den ställt till det på något sätt.

Men i dag lyckades ja säga Nej, fick luren i örat och sen började många timmars när sms strömmande in om vilken elak människa jag är. Tur att jag fått rådet att aldrig svara för då dras man med i detta spel som man alltid förlorar.

Givetvis vaknade spöket och började mala på och stressen låg på 100% och jag ville bara fly in i dimman igen.

Men tog allt jag lärt mig under dessa 8 månader, sätt dig ner och tänk efter vad flyr du ifrån, berätta för mannen vad som hänt, knyt joggingskorna och dra en runda, gå in på AH och skriv av dig.

Det funkar jag mår toppen och är nykter och har varit det i 8 månader och fler dagar skall det bli. Så kramar från en stolt Kalla som nu firar med choklad

Stigsdotter

Att ha mage att slänga på lur och sedan skicka elaka SMS bara för att du (antagligen för en gångs skull!!!) säger ifrån. Alltså, en del människor borde få gå på något slags kurs och lära sig lite hyfs. Var det inte någon som sa "med sådana vänner behöver man inga ovänner". Passar bra in här.

Bra att du spöade spöket, varma kramar till Kalla!

Villervalle

Jag har som du successivt gjort mig av med mina energitjuvar. Min bror har varit värst, och har alltid vänt sig till mig med sina problematiska situationer som han frekvent har försatt sig. Snäll som man är, så försökte jag tidigare hjälpa till så gott jag kunde men det slutade oftast att jag själv blev sittande mitt i skiten. Numer säger jag nästan alltid nej, och speciellt om han är onykter. Detta har naturligtvis inte fallit i god gjord, men efter hand så har han förstått att det är lönlöst att tjata på mig och har börjat bearbeta andra mer samarbetsvilliga stackare.

För mig har det inneburit sparad energi och ett bättre humör.

Ha det Gött

kalla

Kör just nu ett maraton med nattpass på jobbet, så man är lite mosig i huvudet. Men tänkte på det när jag vaknade i dag att man orkar så mycket mer nu. Kroppen är fantastisk som kan återhämta sig när man behandlat den så illa.

Så nu satsar jag på att ta den nionde månaden och vara snäll mot både kropp och själ/Kramar till er all som kämpar där ute//Kalla

Dompa

Jag håller med...vilken fantastisk läkkraft där finns. Även när jag söp som värst hade jag bra värden...men jag mådde inte bra. Alltid trött och oftast lite småarg. Nu kan jag ta en sömnlös natt eftersom jag vet att nya nätter kommer att komma och att inte ha sovit ut är inte hela världen så länge man inte är bakis.

Grattis till din seger över både spöke och energitjuv! Men det är klart att du fixade det...för du har ju byggt upp din styrka nu ett bra tag! Visst kan spöket ta vem som helst av oss. Men vi orkar slåss nu på ett annat sätt. Spring vidare Kalla! Godmorgon kram (men du sover väl)/R

kalla

Gått av efter alldeles för många pass på jobbet, men solen skiner och det är en fantastisk höstdag så det är bara att njuta.
Förr hade detta varit en dag då jag druckit mig full tidigt på dagen för att kunna koppla av, men nu är ryggsäcken packad och skogen väntar så spöket får fladdra vidare.
Men det är konstigt hur gamla vanor kan sitta så hårt, för igår på jobbet så tjatade spöket rätt bra. Klart att du måste kunna koppla av, du har ju jobbat dygnspass och då hjälper vinet till när du går av.
Tur att jag fortfarande inte har något hemma för det skulle vara så lätt att falla, tackar Adde som lärde mig HALT det har hjälpt mig många gånger.

Hoppas att ni alla har det bra där ute, så går vi vidare med styrka, stolthet på vår stig//Kram Kalla

MissH

Åh vad härligt det låter med skogsutflykt! Såg ett program på tv för längesen som handlade om hur viktigt det är för kroppen att få vara ute i naturen, eftersom den då slipper vara i ständig beredskap. Är alldeles för många intryck i stan för våra stackars små hjärnor tydligen...Känner att det är dags för en hjärnsemester för mig också snart, har hört att trattkantarellerna är på väg?

Kramar!

kalla

Fattar inte att man är så programmerad på alkohol, för jag saknar fortfarande helg känslan med middag och ett glas vin. Att det är så lätt att glömma hur hemskt det var den sista tiden, idag har jag haft ett långt samtal med mig själv ute i skogen för att komma ihåg hur hemskt det var.
Denna gången skall jag inte låta mig själv glänta på dörren till helvetet igen och då måste jag ibland när jag känner mig för säker påminna mig om hur det var.

Jag mår ju 100 gånger bättre idag och älskar mitt nya liv, men ändå kommer tanken på alkoholen ibland och att nu kan jag nog ta ett glas.

Men efter några timmar i svampskogen och efter ha spelat upp filmen i huvudet (oklippta versionen) hur det var och ett långt samtal med spöket. Flaxar det iväg igen och jag går hem med min svampkorg, så ser du en kvinna i skogen som pratar med spöken kanske det är jag :-)
Så till er alla som kämpar på skickar jag styrka, stolthet och kramar//Kalla

Tänker på kantareller och småler lite åt mig själv. Jag gillar att plocka svamp, men förra året minns jag att jag gick bakfull (hade bestämt träff med några andra) och mådde pyton och kunde inte säga något och genomled svamputflykten med ett mål i sikte: Komma hem, tända ljus, ta "ett glas vin" och rensa svamp. Ljög för mig själv och alla andra med detta "åhh det är så härligt i skogen och sedan sitta här och mysa och rensa svamp". Bara för att få dricka en söndag eftermiddag. Rensade en massa svamp nykter i somras och det var inte alls särskilt kul....

kalla

Tänk vad man gjort bara för att få dricka, alla trodde man hade trevligt men målet var vinet efteråt. Jag brukade ta på mig att fixa maten, men bara för att jag kunde dricka och låta de andra leka, fiska eller något annat bara de lät mig vara ifred i köket med maten( vinet.// Kalla

jag avskyr också att rensa svamp, det gick betydligt lättare när man fick dricka vin eller cider. Fast det går med mineralvatten också. Nu dricker jag det rätt okontrollerat men den enda negativa effekten är att jag får springa på toaletten flera gånger innan jag somnar.
Fredagkväll och istället för att dricka mej full så har jag varit till simhallen. Och det känns bara så skönt! Trevlig kväll, alla!

Gillar inte simhallen, men Santorini du gav mig inspiration till att göra något på fredag-kvällen! Just nu har jag bara ersatt vinet med massa snask och känner att det får räcka med 6 veckors snaskande, det är dags att göra något annat! Tack för tipset och för att ni alla finns här, känner så igen mig med matlagningen!! Så skönt nu att liksom ha avdramatiserat detta "fin-ätande" för man kan ju liksom inte slänga in nåt halvfabrikat i ugnen och stå och stjälpa i sig vin medan man tittar på....

Askan

vettiga allihopa. Och så kan jag inte låta bli att skratta rakt ut åt "finmatlagningen". Skrattar igenkänningsskrattet eftersom jag de senaste åren blivit mer och mer intresserad av att laga riktigt lyxigmat med mycket avancerade såser. Hmm, undrar varför? Och undrar varför vi ätit så vansinnigt mycket pasta de senaste tre veckorna?

kalla

Vaknat för tidigt idag, skall jobba natt och då är det inte bra att vara vaken nu. Men får väl sova en stund på dagen istället.
I helgen blev det städning av trädgården och det börjar kännas som riktig höst. Blev en sväng till grannarna som nu har vant sig vid att jag inte dricker, tror att jag funkar lite som en bromskloss när det gäller vindrickandet bland grannarna.
Hoppas ni alla har haft en bra helg//Kram Kalla

kalla

Många av oss har börjat våra inlägg med jag är inte och fortsatt med men. Så i natt när jag jobbar skall jag fundera på det. För mig är en alkoholist en som på något sätt låter alkoholen påverka sitt liv, vi har alla olika anledningar till varför vi hamnade här. Så i natt blir det analys av mig själv och hur jag ser på alkohol i dag.
Har ni några tankar om det så dela gärna med er//Kram från Kalla på väg till jobbet

reflektion !!

Vi som accepterat och "lämnat över" har nog betydligt enklare att definiera alkoholismen. Jag ser också det där så förrädiskt konstiga ordet "men..." ibland och jag suckar och kommer ihåg hur det var en gång för mig med.

För mig råder ingen tvekan längre : Jag ÄR en alkoholist och eftersom jag är nykter idag så är jag lite stolt över min "titel" :-))