Här bland alla inlägg känner jag igen mej. Så mycket att det gör ont i hela mej.. Hur mycket ska alkoholen få kosta? I mitt fall blir det snart hela mitt liv med mannen jag älskar som nu tyr sej till en annnan. Hur kan man hamna där? Så mycket kontrollbehov och svartsjuka från mej när jag varit påverkad som under så många år sakta, sakta fått honom att hitta nya vägar. Såklart. Vem står ut med en full fru som rotar i datorn och mobilen för att hon tror att hon är på nåt sjukligt smart spår.. Otaliga är dom morgnar jag vaknat med en ångest utan like, otaliga gånger har jag klarat mej. Någon skriver om det där att "städa upp" efter sej dagen efter.. Om jag känner igen det. Först ångesten, sen lättnaden att man lyckades dölja sitt rotande trots en praktfylla, sen städandet.. Överdrivet glad och hurtig. Med ett huvud som bankar och kanske efter att man tvingat upp en spya.. När han så då gick hemifrån i höstas ställdes allt på sin spets. Efter 32 år, vi var bara fjortisar när vår saga började.. Men då händer det nåt konstigt. Jag dricker "lagom". Finns inget mer att bevisa, bara sorg.. MEN, jag dricker. Vinet lugnar oron över var han är, med vem, blir det skillsmässa till slut osv... Det är högst troligt att det blir så men jag har ett förödande hopp kvar..
Samtidigt har jag tagit tag i så mycket saker, går en utbildning för att se varifrån mitt beteende kommer. Tagit tag i gamla vänner. Jobbet går åt rätt håll. Livet är fint. Förutom sorgen som behöver sina glas vin. Och mer om det är middag nånstans.
Jag är riktigt rädd att det här blir min nya "lagom kompis". Jag har aldrig varit ensam förr. Någonsin.
Hur bryter man?

höst trollet

Visst kan livet tyckas extra trist, när man kommit ur vinångornas värld.
Och kanske är det just den här delen av livet vi undvikit?
Kanske måste vi lära oss att "ha tråkigt" också, för att kunna uppskatta de små sakerna i livet?
Jag tror, att om man ständigt kräver en "guldkant" på tillvaron (i form av det där vinglaset, som belöning)så slutar man att uppskatta själva livet..
Kände själv, att det numera är lätt att känna sig uttråkad och rastlös. Förr hade jag bara sett till att ha handlat och uträttat allt som hade med bilkörning att göra, sedan hade jag satt igång med någon "lyxmiddag", för att kunna ta ett glas vin(först till matlagningen och senare till maten)
Aldrig knöfull, utan bara lagom så att rosédimmorna skymde sikten till dammråttorna och gårdagens disk..
Skönt att du inte är lessen längre. Hoppas att du kan känna uppriktig glädje också, även om det kanske blir över de små sakerna här i livet..
trollis

Stigsdotter

....lätt för mig att göra som ska ut på alldeles egen resa snart! Men, håller med, vardagen är trist ibland. Men jag säger ju till ungarna att det kan inte vara roligt jämt, hitta på något ute istället för att sitta här och gnälla över vad tråkigt ni har det! Att ha tråkigt är bra för kreativiteten.

En vän beskrev idag hur hon saknade känslan vid skidåkning: när man åker i lagom takt på längden, det är tyst i skogen, man hör sina egna ljud, man behöver inte tänka på att röra kroppen det sköter den automatiskt och hjärnan bara töms och man kan släppa in nya tankar... lite som meditation. Det lät så skönt på något sätt!

Dompa

Ja men så är det ju. Vardagslivet är skittrist mellan varven. Då måste man antingen ta ett glas (nu är jag INTE ironisk) eller tvinga sig själv till att göra ngt annorlunda. Det behöver inte vara stort har jag märkt...bara ngt nytt. Dessutom kan man skita i mkt. Hemmet behöver inte se ut som i inredningsmagasinen. Tvätten behöver inte alltid vara ren. Själv har jag anmält mig till en spanskkurs...nu djävlar ska gubbfan förkovras. Låter ju inte så där helspännade...men i mitt fall är vad som helst bättre än att hamna framför tv:n. Där var min whiskyfälla...slötitta, tycka synd om mig själv...och dricka. Jo, jo....det här blev ju ett muntert inlägg. Kram till dig - gladfröken /R

Paron

Där har din Stigsdotters vän hittat ett bra argument för det fina med att motionera.
Kunde inte ha sagt det bättre själv! (Hitta känslan och flyta fram, tänka och rensa tankar)
Jag tror att det är lite av den tron känslan man har trängt sig när man tar till flaskan. Skillnaden är att flaskan inte funkar men det gör skidspåret mm.

//Paron//

Dompa

Ella E! Hur är det med dig? Länge sedan du skrev. Hoppas allt är bra med dig och barnen dina och att livet utan gubben börjar bli lite mer vana nu. Hör av dig om du vill/orkar. Behöver ett gott skratt! Allvar; Jag behöver verkligen en gott skratt! En Godmorgon kram! /R

lessenfrun

Jamen det är ju faktiskt bra! :)
Skriver mest på min bloggdagbok nu. Haft den ett år och där finns många tårar och ännu mer skratt.

Men ni finns ju kvar i tankarna..känner mej väl mest som en dålig stöttare nu och då kankse man ska va tyst.

Det går fint här.
Kramarrr!!

Dompa

Att det faktiskt är bra! Tyst behöver man inte vara för att min inte orkar stötta andra. Men vill/behöver man inte skriva här så ska man inte ;-) skönt att du har din blogggdagbok att skriva av dig i. Kan tänka mig att trots tårarna så är den hysteriskt rolig. Skönt att det har vänt för dig vännen! Kramar/R

lessenfrun

Jag vill inte alls vara tyst! Har massor med sjukt roliga saker att skriva..
Men det känns inte som det passar här..
Det är så många som säger "du är sjuk".. ja, ni vet.
Min anledning, hur mycket jag än älskade honom, är borta. Jag har aldrig skrivit om allt bakom..
Jag har landat där och dricker kanske två-tre glas på en middag. O nu kan det gå långt mellan dom..
Jagar inget, tröstar mej inte. Det är lugnt.

Jag respekterar alla och vet så väl att en del aldrig kommer fixa det.
Men att bli utväntad..typ, "jaja..du säger det du.. men du kommer trilla dit..." känns inte ok.
Jag valde forum för att jag var illa däran. Länge och då.

Men nu,
tja,
jag har väl mitt nu antar jag.
Fint så.

Allt gott till er (o du R, Tutto il mio amore;))

:)

Nynykter

All respekt för det Fru Ledsen! Jag vissnar också på du-är-sjuk-tugget och vänta bara...
Vi är alla olika. Usch jag skriver det så ofta. Nu vissnar jag på mig själv också.
Men visst komme du tillbaka till kollektivbröllopet om det nu blir av. Maid of honor - det är du!
Kram till dig Fru Glad!

lessenfrun

Ibland skulle det passa med en enkel "gillaknapp" här..

Kramar NN!
Som sagt ..kaftanen finns redan..

Stigsdotter

och trycker på knappen, för den finns ju där (även om det inte är en knapp ;-) det är bra att skriva av sig, bara man får ut det. Ibland kan det vara skönt att få kommentarer, ibland vill man bara få ut det, då passar väl en blogg som ingen annan läser & kommenterar bra kantänka! Huvudsaken är att du mår bra och börjar bli en gladfru! DET är det viktiga. Varma kramar från mig, så ses vi i kollektivet sen :-)

lessenfrun

En ogilla knapp känns relevant ibland såg jag just..men vi dömer ingen i första taget!

Men riktiga livet,
det suger ibland.
Sonen kom hem misshandlad i förrgår natt. Alkohol inblandat? Självklart.
Han var okej, både alkomässigt och sårmässigt, men fan vilka krafter som väcks när nån gör illa ens barn.
Reptilhjärna på.

Dompa

...när caps lock har låst sig! Vare sig det är på datorn eller i livet. Men det händer ju tyvärr de bästa ;-)

Visst drar reptilhjärnan igång när det gäller ens barn...där är jag med. Bra att det inte blev värre skador på sonen iaf. Alkohol hör nog ungdomen till...men det är skrämmande med allt djävla våld som bara tycks eskalera från år till år. När jag var ung och full...ja, då ville jag kn....stryk det! Då ville jag älska inte slåss.

Puss på dig Roligfrun/R

lessenfrun

ah.. Du ville knäcka näsben, knyckla till nåns nuna.. eller knapra på nåt gott? Självklart ;)

Vi hade såklart en politisk inkorrekt pratstund sonen o jag. Eller snarare talade vi om det inkorrekta i många politikers beslut. Det är rätt många vilsna därute som tycker att oprovocerat våld är helt ok att fördriva tiden med.. Får man inte tillgång till annat så varför inte? Samhället är rätt skevt. (men ge fan i mina barn..:( )

Jag var på fest igår. Körde hem vid elva redan men fick höra i morse att dom höll på till fem.
Hela dan har jag varit trött, för bara tanken på att vingla hem från andra sidan stan till min lilla förort klockan fem-sex på morgonen med promilletopp gör mej helt matt!

Nästa helg blir det riktig djevla finfest. Smoking o hela paketet. Ser faktiskt fram emot ett glas DomP.. inte helt korrekt att skriva här och jag får återkomma om det..

Gonatt!
E

lessenfrun

Nu hände nåt. Förra inlägget uppdaterade sej.
Jag var inte på fest igår. Jag skrev igår.. Hmm.

Inge glad just nu. Skulle varit bröllopsdag.
Det regnar och är fruktansvärt trist.
Tittar på "Färjan" och blir beklämd..

Dompa

...knapra på ngt gott ;-).

Jo mycket är snett i samhället. Det är tuffare än någonsin förr att vara ung. Jag tror faktiskt det.
Så säger man väl om varje generation...men de unga idag. Allt är så ytligt, man ska se ut, man ska äga...och så var det även förr. Men då levdes inte via fb och man drömde inte om att få vara med i vilken dokusåpa som helst. Syns jag så finns jag liksom. Sen finns de dom som inte passar in...ja, varför inte slå ngn på käften? Ungdomsgårdar? Intressen utanför det egna jaget?Etc?

Klart du ska gå på fest...och skriva om det! Du har ingenting att skämmas för. Du drack lite mkt när du var ledsen och hade det svårt. Under tiden skötte du ditt jobb, dina barn och dina relationer. Nu dricker du lite mindre. Andras alkoholproblem eller deras promlemaktiga relation med A är inte ditt problem. Hoppas du får det sketakul!

Nu ska jag ner i hotellmatsalen och äta (Tyskland). Trist som fan...fullt med mysiga krogar här...men jag orkar inte. Lååång dag. (Dessutom ÄR det lite trist utan en öl/ett glas vin, se nu svor jag i kyrkan) Godnattkram

Dompa

...är det de där tv-programmet om folk som jobbar på en färja? Om, ja...då förstår jag att du är beklämd.
Varför alla dessa program om ointressesanta människors ointressesanta arbetsplatser? Ullared, olika akutmottagningar? Jag har faktiskt jobbat på både Silja Och Viking i min ungdom.
När jag tänker efter...så var det nog där jag började "festa" . Stäng av tv:n. Läs en bok! Puss

Stigsdotter

Usch, det där Färjan har jag råkat halka in på, vad är poängen med det. Om jag förstod det rätt handlar det mycket om passagerarna också, otroligt beklämmande tycker jag. Lite som Ullared, hur intressant är det på en skala liksom??! "Lantis-TV" kallar jag de där programmen, förlåt alla lantisar, inget fel med att vara det, men den där synen på att det är kul TV när det handlar om "knasiga" människor som det egentligen är lite synd om, vi kan skratta åt hon som åker färjan regelbundet som lever sitt liv där t.ex.

Om du klarar av ett glas domP utan att balla ur så kör på! Vore ju toppen om du kan få det bästa av två världar (smutta goda glaset OCH slippa fylleångest). Jag skickar en hög med kramar som du kan tanka styrka ur när du tänker på bröllopsdag... såklart jättejobbigt nu!! Jag undrar om inte sorgen efter en skilsmässa följer samma steg som efter ett dödsfall... När någon dör brukar man säga att man skall ta sig igenom "den första" av allting under ett år, sedan blir det bättre!! (den första julen, födelsedagen, semestern, bröllopsdagen o.s.v.).

Dompa

Visst är det så...vid uppbrott som vid dödsfall. Men nu har du klarat den "första" sommaren och den "första" bröllopsdagen. Och du har fixat det över förväntan. Jag tycker att du är en underbart rolig (och stark) kvinna och om du någonsin tittar på en man igen...så är han en lycklig fan. Annars har du/vi ju alltid kollektivet att dra oss tillbaka till. Kram/R