Hej! Mitt nick är efter en mousserande dryck. Djävla illa valt, då jag själv mest kan liknas vi en avslagen mellis. Jag är halvny här. Har hukat under en stark kvinna vid namn lillablå på anhörigsidan. Men nu tror jag mig vara redo. Jag måste vara det. Min historia är på inga sätt unik. Ni kommer dessvärre ändå få ta del av den. Just nu behöver jag bara lite teknisk support och sen följer booooooring./R

Dompa

Du är för rå...nu kommer mitt besök och jag kan inte sluta garva!

höst trollet

Ha, ha, ha.. kunde inte låta bli, när jag såg era kommentarer..
kom att tänka på en gammal historia om sadisten och maschokisten (ursäkta satvningen Dompa)
Slå mig sa maschokisten..
NEJ, sa sadisten! / T

PiL

:-) Tycker du har fått en hel rad fina tips på fredagsmys med din gäst Dompa; rysk bastu, sadism, björkris, you name it :-) Detta kan bara sluta i fullständig triumf.

Dompa

PiL; Du och jag tycks ha lite olika uppfattningar om vad som är mysigt :-). På tal om fredagsmys...det är ett ord som jag avskyr. För mig symboliserar ordet TV....ingen big fan där.

Inte följde jag era tips...trots att de var matnyttiga! Tror det kan bli bra ändå. Fastnade för en av damerna och bjöd henne på lunch idag för att prata mer. Då tackade hon nej! Bjöd mig på lunch hemma hos henne istället, tyckte att OM hon nu skulle flytta ner till oss så var det inte mer än rätt jag såg henne i hemmamiljö. Hon är inte helt vit...tar ett glas vin till maten ibland. Men om det var viktigt för mig så kunde hon lika bra låta bli. När hon lägger fram det så...ja, då blir det inte viktigt för mig. Hon var tidigare gift med en man som inte spottade i glaset...men när det eskalerade så tog hon ganska tidigt sitt pick o pack, deras tre barn och lämnade. Vägrade dansa med. Det är skönt...hon greppar alkoholproblematiken. Men, men...vi får se. Kemin stämmer och hon är lite äldre, eller kanske inte. 56...då festar man väl inte nätterna igenom? Om man inte har vårat problem...då tycks man ju vara kapabel till allt.

Efter lunch blir det hemfärd...skönt. Längtar efter att ta av mig vinterrocken. Borde väl ha skrivit längtar efter ongar...visst gör jag det...men vi klarar oss utan att vara ihoplimmade vid höften (Trollis? Gäller det bara kvinnor? Vad är männens ungar hopklibbade med?). Ikväll ska jag inte göra ett skit...ngt annat jag också ser fram emot. Nu...frukost. /R

PS: Trollis, jag skiter i hur jag eller ngn annan stavar, det är ju budskapet som är viktigt. Däremot blir jag tokig när jag SER att jag stavar fel men inte greppar var felet är. Som tur är ser jag oftast inget alls! DS

Villervalle

Eftersom jag inte har någon egentråd så hoppas jag att jag kan skriva några rader här i din tråd Dompa.

Jag har tittat lite på hur fördelningen ser ut här på forumet och kommit fram till att på "Förändra sitt drickande" så är det ungefär 80% vin pimplande, eller före detta vin pimplande kvinnor, som skriver och följaktligen 20% supande eller före detta supande män, medan det på anhörig sidan nästan enbart är 100% kvinnor som skriver. Vad kan man då dra för slutsats av detta?

Ja när det gäller alkoholisterna så måste det väl vara så att kvinnor är mer benägna att erkänna och ta tag i sitt missbruk medan männen inte ser så stort problem med att ta sig en jamare eller fler.

När det gäller de anhöriga så verkar det som om kvinnorna ser det som ett stort problem att partnern dricker och är mer benägna försöka få tillstånd en förändring, medan männen antingen inte vågar ta tag i problemet eller inte upplever det som ett problem utan tycker det är ganska bekvämt att frun dricker lite vin eftersom dom då kan ägna sig åt sina favoritsysselsättningar, som till exempel att kolla på sport i fred medan frun sussar i soffan. Vad vet jag, men stor skillnad verkar det vara.

Detta kommer mig att osökt att tänka på en historia:

Två arkeologer höll på med utgrävning och hittade kvarlevor efter en människa och bland annat en skalle. Man tvistade en stund över om det var en kvinna eller en man och kunde inte enas. En bygdens son hade lyssnat en stund och bad att få titta på skallen och kunde tämligen omgående konstatera att det var en kvinna.

"Hur kan du veta det så säkert undrade de lärde nyfiket"

"Det är inte så svårt svarade mannen. Käken är ju helt utsliten" :-)

VV

Dompa

Självklart har du din scen här. Alltid välkommen med dina tankar. Magnus får döpa om tråden till; "Dompa introducing/ featuring Villervalle!!!" Det ska väl dra läsare ;-) Vore ju kul om du hade en egen tråd så man får tag på dig. Men jag gissar att du läser omkring mycket så vi får väl bara hojta till i ngn tråd. Dessutom vet jag att många vill läsa dig...nu måste man snoka runt? Var har han varit?

Visst har du rätt...jag har noterat samma sak. Iaf. på anhörigsidan. Under mitt år här så har mig veterligen bara en anhörig man skrivit...och han blev tyvärr ganska kortvarig. Annars är det kvinnor och dessvärre ungdomar som är oroliga för sin föräldrar. Det stör mig...att unga människor ska behöva dadda/curla sina föräldrar. Men varför så få anhöriga män? Kanske lider vi av ngn sorts svårtolkad känslokyla. Jag kan bara se på mig själv...jag lämnade ju min fru för att hon vägrade sluta dricka. Kanske borde jag ha peppat mer, tjatat och tvingat på henne hjälp. Men eftesom jag själv har samma sjuksom så vet jag att det INTE går. Beslutet måste vara ens eget. Kan det vara så att många av de alkoholiserade kvinnorna har män som är minst lika illa ute. Alltså hittar de inte hit, eller skriver inte.

En annan teori är att kvinnor kanske har ett större intresse av att hålla ihop familjen, eftersom vi delvis lever kvar i gamla mönster. Barnen föds...kvinnans karriär är oftast den som stannar upp. Hon kanske blir hemma, börjar jobba deltid. Mannen drar den ekonomiska biten. Nu låter jag krass och inte helt pk...men man ska säga som man ser det. Jag har ibland läst på anhörigsidan om kvinnan som vill lämna. Som får massor av tips från sina medsystrar. Som inte älskar mannen längre. Men..."Hur ska jag ha råd?, "Barnen kommer att lida". Nej, jag vet inte.
Men dina funderingar är intressanta.

När det gäller oss här på alkissidan så tror jag att du redan gav oss svaret. Kvinnor är nog ärligare mot sig själva. Erkänner problemet tidigare. Dessutom TROR jag att de ibland har lättare att formulera sig...så att skriva här faller sig mer naturligt. Jag tror att det generellt finns vissa olikheter mellan könen. Det finns alltid undantag...så ingen behöver påpeka det. Detta är mina tankar kring det hela...kan ju ha helt fel!

Arkeologerna och bygdens son? Den VAR kul, men du lyckades nog reta upp några. Den var ju sann...kvinnor inte bara formulerar sig bättre i skrift utan även i talspråket ;-). Den kvinna som inte förstår att det var menat som en komplimang är lite ....

Nu väntar tvätthögen...vanligt kvällsnöje här hemma. Visst kan ongar tvätta ngt favoritplagg vid behov (då kör man aldrig ngt annat samtidigt, bara sitt par jeans).Men handdukar, lakan, strumpor, underkläder etc...ja, det bara finns! Idag har jag tittat runt på motorcyklar...i veckan slår jag till. Pappaleksak! God fortsättning på kvällen Villervalle och alla andra! /R

PS: Något kul; Hann även med ett sjukhusbesök. Har haft onte i ena örat i ett par veckor. Riktigt ont så till slut gick jag. Visade sig att jag hade en inflammation i hörselgången som beror på för mycket badande. Så jag fick penicillin. Läkaren sade att jag inte fick dricka alkohol för då skulle det inte verka så bra (Skitsnack by the way, jag har druckit under många penicillinkurer). Skulle det bli ngt problem. Det var en skitskön känsla att se honom i ögonen och svara att jag inte nyttjar ;-)! DS

höst trollet

Morn Dompa & VillerValle!
Ha, ha, läste din arkeologihistoria VV, och det stämmer nog ;-D
Kan kontra med en "nästan sann".. När arkeologerna hittar ett kranium, kan de på ögonhålornas form se om det är en man eller kvinna..( det med formen är sant!)
kvinnor har rundade ögonhålor, männens är mer fyrkantiga. En reporter frågade vad det kunde bero på, och arkeologen sa lite skämtsamt, Det vet vi inte, men det förklarar kanske männens stora intresse, att sitta framför TV:n.. @@
Visst finns det skillnader, men varför haka upp sig på dem (och strida), varför inte konstarera att vi kanske gör saker på olika sätt och låta oss komplettera varandra istället?
Vissa saker HAR med hormon-nivåerna (av våra könshormoner) att göra! Det har konstaterats, i de fall personer byter kön, och i samband med detta påbörjar en hormonbehandling!
.. Kanske borde också kvinnorna lära sig att bli lite mer "egoistiska", och utgå från sig själv, istället för att försöka "rädda hela världen"?
För väldigt många, går tyvärr under själva, i sina försök att "rädda den heliga familjen".. Fast DET har nog mer med uppfostran och kultur att göra..
Minns i min ungdom, vilken skillnad det gjordes på "pojkar och flickor", inte minst vad gäller literatur.. Pojkböcker = Äventyr, hjältar, riddare etc.. Flickböcker/tidningar = Romantik, romantik romantik.. SUCK
Tyvärr verkar det som om bilden envist klibbar kvar.. Killarna är tysta macho-hjältar och kvinnorna är romantiska våp, för att hårddra det hela.. Och det är sällan någon ifrågasätter, varför flickor ska vara snälla och tysta och pojkar får vara busiga och "ta för sig"..
Nåja, det var lite av mina funderingar på det hela..

Ha det gott, KRYA PÅ DIG Dompa! från ett lite översnöat höst troll ;-D

Dompa

Kan vara helt sant Trollis...inga dåliga funderingar. Tänkte på mitt öra och den ihållande, ilande, molande värken jag drogs med i veckor. Inte ens när jag var hos doktorn för att få glädjepiller mindes jag att nämna det. För det ÄR lite "hypokondrikervarning" på att söka för ont i örat :-). Anar att det var ett typexempel på macho. Gick först när farmor sa att det kunde vara ett tecken på hjärnhinneinflammation eller hjärninflammation...typiskt kvinnligt tänk. Det löjliga är att jag tror att den här öronvärken kan förklara en del av min grinighet på sista tiden. Kunde ju inte ens sova på ena sidan för att det gjorde ont att ha huvudet på kudden. Eftersom ingen annan kommer att påpeka det, så gör jag det själv; Idiot! Ha en bra kväll, drick inte med förstånd ;-). /R

höst trollet

Ja du Dompa.. Varför är karlar så mycket "antingen eller"?
Antingen, är de en hårsmån från döden, innan de frivilligt söker doktorn, eller så ligger de i sängen efter minsta nysning och helt klart om termometern visar 37,5..?

Kanske är det också lite av de "gamla rollerna"...? Fast det drabbar tyvärr inte bara männen.. Mins när min fd svärmor föll och bröt armen för sådär 20 år sedan..
Vi ville genast skjutsa henne till sjukan, men hon vägrade åka, innan hon tvättat sig och bytt kläder...
Man kunde ju inte komma till doktorn, i trädgårdskläder och smutsig.. ;-/

Skönt iaf att du fått en liten förklaring till både "onda örat" och humöret.... Fast det hela härstammar måhända från stressen iaf?
Stress, har en negativ inverkan på immunsystemet.. Så det där med "ta-det-lugnt- och-må-bra-piller" är kanske inte så illa i nuläget?
kram / trollis

Dompa

Jag fattar faktiskt inte riktigt varför, eller på sätt och vis fattar jag. Jag behöver bekräftelse...att bli sedd för mer än farsan, den som styr upp allt. Kvinnan i fråga är givetvis attraktiv i mina ögon...men tror jag innerst inne att det ska leda till ngt? Nej! Så varför gör jag detta...jo, jag vet; Egoboost...men på vems bekostnad. Hoppas bara hon tänker detsamma. Jag vill verkligen inte utsätta vare sig henne eller mig för kränkningar.

Vet kanske inte riktigt vad jag vill med detta. Nej! Det är inte sant...vad jag vill är att ni bekräftar att det är ok att göra "fel" ibland. Ja, det var mitt fulaste jag...igen.

Ledsen att detta inlägg kanske hör mer hemma i ngt slags livsforum...men för mig är detta just det...just nu. Däremot är jag hundra på att inget alkoholhaltigt ska intas ikväll. Och (min gamla svenskalärare talade om att man aldrig börjar en mening med och...men jag antar att tiderna har förändrats) hur ni än väljer...man behöver inte svepa vare sig dunk eller flaska. Drick...försiktigt! /R

PS: Är det för tidigt att dejta? Ni är mina människor. Räknar iskallt med ärliga svar. DS

NyMan

Därför tycker jag att dina tankar kring ovanstående verkligen hör hemma härinne, för här finns ju en del av, hoppas jag, dina bästa kompisar som du inte möter IRL. Vi är ju inte främst alkisar, utan först och främst människor som, har det visat sig, är synnerligen intresserade av att kompisarna mår så bra som möjligt och att det går framåt och vidare i deras liv. Jag säger så här: Kör på, livet är kort och man kan alltid sitta och försöka vänta ut rätt beslut eller rätt val/väg, men jag har erfarenheten att då händer det inte mycket, varken good or bad. Tryggt och invant, men om jag har lärt känna dig lite grand härinne, DompaKompis, så tror jag att du blir uttråkad av att leva så... Så, kör så det ryker! Egoboost är bra, vilket ju även är bra för henne. Om hon är ute i datingdjungeln vet hon säkert spelreglerna. Utvärdera får du sätta dig ner och göra när du har något att utvärdera!

Lycka till kompis och tänk inte så mycket!

PS. "Ni är mina människor." Tittar du på Greys Anatomy möjligtvis...?

Maria42

Det kan bara du göra, känner du för att dejta så är du säkert mogen för det. Hoppas att det blir lyckat, och blir det ett magplask, so what då får du se det som en lärorik kväll. Förstår att du vill bli bekräftad som man, tycker inte att det är konstigt. Vad är rätt och fel?, visst man kanske inte ska göra stora förändringar första året utan bara fokusera på sin nykterhet. Det stämmer säkert på många men du har redan gjort jättestora förändringar och det funkar för dig ändå. Gör det som du känner att du mår bra av, då blir det bra.

Jag lyssnade på dig, maken på 40-årsfesten, själv myser jag ensam hemma och tar hand om mig, för det är jag värd.
Stor kram R och lycka till!

Lelas

Hej Dompa-gullet!

Vi är dina människor. :-) Du är vår människa också.

Jag tänker på det "klassiska" rådet som gamla nyktra rävar ger till nykomlingar: ändra inget under det första året. Och då betyder det saker som handlar om arbete, boende, relationer...

För under det första året finns det en stor risk att den typen av förändringar är en flykt undan det oundvikliga: att möta sig själv, sina spöken. Och att fly är inte hållbart i längden, utan det kommer ganska snabbt att spåra ur igen.

Men. Samtidigt är det ju viktigt att göra saker man mår bra av. Samma gamla rävar säger: det måste vara ett bra liv att vara nykter, så att man inte längtar tillbaka till flaskan.

Det är en svår balansgång det där. Eller hur?

Hur som. Kram kram!
/H, som följer din tråd som den enda här på "den här sidan staketet" - för att du är speciell för mig. :-)

vill.sluta

Med Bull så menade jag ett annat ord eller det svenska ordet för tjur.
Klart du skall ut på gröngräs, känner du själv att du är mogen och klarar det så go ahead!
Jag har dessvärre inte känt dig mer än ca en månad då min insikt slog till som en bila i en halshuggarapparat eller mojäng. Ja ni vet vad jag menar?

Du ger ett väldigt moget och sansat intryck. Och jag är helt övertygad om att du vet gränserna.
fast gräns och gräns, när suget sätter in så gäller det att använda huvudet. Och då rätt huvud.
Men jag tror och hoppas att om det gör din lyckligare så givetvis.

-Varför inte?

Du är en man såklart, med ongar så det vet hur det går till.
Och nu när motorcykel ligger runt hörnet så kan det bli åka av på fler än ett sätt.

Men kör med rätt huvud, det är så fruktansvärt lätt att det går snett.
Med dessa ord vill jag bara förstärka, då jag kört mycket roadracing på bana.
Och att det kan gå snatt är jag ett levande bevis på.
Min vänsterarm är ärrig och krokig, kan inte röra vänsterhandens alla fingrar + att jag inte kan sträcka ut armen helt då den är tillbakaopererad i leden. Som om det inte räckte...........

Jag har även legat 9 veckor i respirator med isblock runt kroppen då jag även fick lunginflamation i respiratorn.
Frontalkrockade med en 76 årig farbror som körde bil på fel sida av vägen i en kurva, vilken han strax innan kört om en dam med barnvagn. Hon skrev i polisrapporten att även om hon inte hade körkort så VISSTE hon att efter en omkörning skall man gå tillbaka till sin sida av vägen.
Men det hade inte denna billist gjort.

Körde inte fort så det var inte det som det berodde på.
Har nästan 20 års träning till att ta mig tillbaka till livet igen. Fortfarande så lider jag av sviterna. Men vafaaan.......

INGEN BLIR GLAD ÖVER EN SUR GAMMAL GUBBE!!!!!!!

Klart du skall ut på grönbete, ut och dejta. Dansa ha kul, drick sena kaffelatte sjung under stjärnorna.
ta damen med storm, klättra sedan ned från hennes balkong mitt i natten för att nästa dag möta upp med cykeln(motorcykeln)
Så skall du se att det blir åka av!!!!!!
jag litar på att du fixar biffen Dompis!
//A

Dompa

Nu är jag hemma. Ska träffa damen ifråga imorgon igen. Det blev bra...men det blev inte det som ungdomarna så gulligt kallar ligga. Tror inte jag var redo....kanske hon var det. Men vid midnatt ringde mobilen. Dags att ta sitt penicillin...det blev liksom en vattendelare. Jag skulle hem trots att min medicin verkligen inte är livsnödvändig. Hon är inte den rätta, ändå gör hon mig glad...därav ny träff imorgon. Just nu kanske vi bara "utnyttjar" varandra?

Det fåniga är att jag blev rädd. Inte för att prestera...men för att slösa på bådas vår tid. Jag vet ju innerst inne att hon inte är den jag vill dela livet med....hon är inte koko nog för mig. Jag föredrar annorlunda kvinnor. Med annorlunda menar jag bland annat osminkat. (där föredrar jag nordiska kvinnor, sminket är så subtilt att man knappast anar. Fördomar? Yep!) Är det ett alkistecken? Kanske?

Hur som helst...det var kul, lite hångel och imorgon ses vi igen men är hon min människa? Jag tror inte det. Greys anatomy? Haha! Först fattade jag inte vad du menade NyMan...sen kom jag på att jag faktiskt sett det ett antal ggr i byhåla...med frugan...med en whisky innanför tröjan. Ja, men visst fan säger dom så! Tänk vad man tar in...inte alltid det smartaste men ett bra uttryck tycker jag: Mina människor!

Mina människor finns verkligen här. Lelas...jag känner mig ödmjuk för att du valt att följa just denne alkie av alla. Vad konstigt det kan bli. Dessutom gör jag alla de "klassikska" felen. Nyskild, nyinflyttad, nytt jobb, ny framtid...men - Och det är ett stort men - inget nytt glas i handen. Den är jag stolt över!

Maria; Jag är glad att du följde mitt tjat...tror faktiskt att det var bra för dig. Sen att mannen inte förstår till hundra...hur ska han kunna det?
Trots allt det du förklarar? Har man inte sjukdomen så kan den vara svår - om inte obegriplig - att fatta. Vilket verkligen inte ska vara prio ett för dig just nu...vad han förstår eller inte.

Tack även Andreas för din historia.... Hade min date varit hälften så spännande som en del av er...ja, vem vet? Nu sitter jag här med min Lusekatt på balkongen istället...men livet är inte dåligt. Under alla lager av fyllgubben så börjar jag skymta Dompa igen - på gott och ont ;-). Ska försöka sova nu. Godnatt mina människor :-)./R

Dompa

Jo...antar att jag behöver det. Ja du lessenfrun...om livet var som det "borde" vara. Då skulle jag bara dejta brighta kvinnor som fick mig att skratta. Jag tror att det var där felet låg (för min del)...hon var inte speciellt rolig. Kanske är hon det...i ngn annans ögon? Jag skrev en gång att nästa kvinna jag kysser måste vara nykter. Nu är jag inte längre så säker...jag tror att rolig kan vara viktigare...för mig ;-).

Den dag du dejtar fru lessen/glad så kommer jag att ha en massa dumma råd. Just do i't! Godnattkram och så! /R

Maria42

Att dejten gjorde dig glad, nej hon kanske inte är den rätta, men måste hon vara det?. Det är sällan man hittar helt rätt i dejtingdjungeln direkt. Ta det lugnt, dejta när du känner för det. Men ge inte upp ditt krav på nykter kyss, kombinationen rolig och nykter finns därute, gäller bara att hitta den.
Håller med dig om att rolig är viktig, det är nog viktigaste orsaken till att jag ffa är kvar hos min man, han får mig att skratta.

Du slösar inte på bådas tid om du är någorlunda ärlig med vad dina avsikter är just nu, då är valet hennes och hon kanske inte heller kände att du var den "rätta" på det viset men att du gjorde henne glad. Vad som händer sedan vet ingen.

Glad för din skull, hoppas dagen blir lyckad. Kram!

att man har roligt ihop är nog viktigt! Bra att du ger henne fler chanser, hon kanske är hur rolig som helst när hon slappnar av. Usch, jag skulle inte klara av att dejta, jag som varit gift (är gift) många år nu. Nåt som jag finner otroligt avtändande hos människor är snålhet, det skulle jag inte kunna med.

Jag håller med Maria att kombinationen nykter och rolig finns!