Hej!

Eftersom det är mej själv jag ska ha ordning på, oavsett om jag är medberoende till min sambo, så flyttar jag mej själv och min "dagbok" hit.

Idag är det min andra "helg" att vara nykter, jag har ju som sagt inga problem med mina arbetsdagar, kanske mest för att jag riskerar mitt arbete om jag dricker/ är bakfull på jobbet. Hela semestern gick ju åt till att dricka, och jag är ganska glad över att schemat för julen innebär att jag bara är ledig på juldagen plus någon mer mellandag. Nyårsafton och nyårsdagen jobbar jag. Dessvärre kommer väl jul/ nyår och min födelsedag i januari ungefär vid tremånadersstrecket, där många verkar få första "grinighetssymptomen".

Men jag får hoppas att jag orkar fortsätta läsa här, en outsinlig källa till värme och kunskap!

Mammy Blue

Gårdagen gick att hantera, jag skulle i vanliga fall ha knatat in hos "Tant Grön" på hemvägen från jobbet, köpt en kvarting och hällt i mej den tämligen omgående efter hemkomst, men jag lurade den lille jäveln - jag hade bara pengar till lunch med mej.

Sov i stället tretton timmar i natt, så det KAN vara därför jag har ont i huvudet, bröstryggen och nacken är väl ganska trötta på mitt stillasittande arbete och protesterar så gott de kan genom att bli stela och göra ont.

Men det skulle vara intressant att veta vart de illasinnade abstinensbesvär jag varit så rädd för har tagit vägen? Ända sedan semestern i somras har jag vetat att jag MÅSTE ta tag i mej själv och mitt drickande, men har varit skiträdd för abstinensbesvären. Nu är det nio dagar nykter, och jag märker ingenting, allt är bara bättre, klarare, piggare, hjärnverksamheten är inte längre konserverad i sprit och går snabbare. Så var är haken...?

Mammy Blue

Då kan jag gå och lägga mej igen, och slipper förhoppningsvis ligga vaken och grubbla på det. Ta hand om dej!

höst trollet

Vad kul att besvären uteblev... Jag tror att vi går och oroar oss för väldigt mycket i onödan.
Kul att se att du flyttat till vårt galna gäng i den här forumdelen ;-D
Många "forumfordon" har vi.. Inga problem att åka med i samtliga, eftersom de flesta av oss har en sorts "split personality"
kram / trollis

Mammy Blue

Kan inte ha en droppe hemma. Så enkelt är det. Tröst i bedrövelsen är att kroppen tydligen börjat reparera sej, tålde inte så mycket, full som ett ägg blev jag, och det fort.. Dag tolv, i morgon dag ett, mk II.

Stigsdotter

Då har du lärt dig det, ut med allt, noll i skåpet! Upp igen!

vill.sluta

Det svåra är inte att sluta, det svåra är att inte
Börja., Att inte ta FÖRSTA glaset.
Jag vet hur det känns, klump i magen och känsla av att vara värdelös.
MEN DET ÄR DET SISTA DU ÄR, DU ÄR SÅ BRA SOM KOMMIT HIT, och du är bara mänsklig.
Påt igen bara.
Kram och lycka till
/A

Mammy Blue

Fruktansvärt bakfull, orkade knappt ur sängen. Men om jag tänker efter är det ju mer eller mindre så jag mått varenda lördag- och söndagmorgon, normaltillstånd= trött, ont i ryggen, stel, ledproblem, huvudvärk... Var det detta jag längtade efter i går kväll när jag inte kunde hålla tassarna borta? Knappast... Sov ju tretton timmar natten till tisdag, och hade ingen värk någonstans på morgonen, alltså har även den stela, onda ryggen och ledvärken i fötter och knän med alkoholen att göra???

Kanske en nyttig läxa? Tack, I'm back in the saddle again.

vill.sluta

Du skall se att ridturen blir bara bättre utan A.
Det är rätt inställning.
/A

höst trollet

Hur går det?
Blåmärken i själen svider en stund, men din inställning är HELT RÄTT!

Hör av dig, oavsett. Vi finns här
kram /trollis

ser ditt namn och undrar om inte du var här inne för några år sedan när jag först började titta in här. Kan vara något liknande nick förstås. Hur som, nu har jag hoppat på det nyktra tåget, och känner mig så nöjd med det. Vill aldrig mer dricka. Vi hörs,
Fenix

Mammy Blue

Det har väl inte gått strålande, men heller inte åt h-e.

Efter att ha betalat extraskatt till staten igen några helgdagar beslöt jag mej för att ta bladet från munnen, de flesta vänner och släktingar vet nu hur läget är och att jag kallar mej själv alkoholist. Den som tog mest illa vid sej var min tonåriga dotter, hon grät i flera dagar.
Fördelen med att gå ut med det är att jag känner att jag då inte behöver fortsätta ljuga, jag har ljugit för mej själv och min familj så mycket och länge att det lämnar en tråkig smak i munnen. Att då gå på fest och behöva drämma till med ännu en lögn för att slippa bli påtrugad A känns inte okej för mej.
Men jag tror inte detta räcker för mej, känner att jag skulle behöva mer hjälp. Ska leta lite i trådarna, är lite intresserad av medicin- delen. Använder bara mobil nu, har ingen dator själv, så det är trögt att läsa igenom alla trådar...
God fortsättning på julen!

Mammy Blue

Kommer dessvärre inte ihåg var jag läste vad, vem som skrivit det och i vilket sammanhang, men många bra tips och käcka tillrop har jag sparat i huvudet.

Den där papegojan eller lille jäveln på axeln ska få mothugg nästa gång han börjar tjata

Tjugo minuters betänketid innan man tackar jag till att dricka, så hinner man tänka igenom sitt beslut.

Spela upp filmen i huvudet om vad som kommer att hända om jag dricker den där enda ölen som kommer att bli två, eller tre, eller fem, sex... kanske inte samma kväll men på sikt.Jag slutar för att mina barn ska ha sin mor kvar i livet. Vill dö av naturliga orsaker...

Vad det gäller sambons drickande - moralisera inte. Han kan inte sluta åt mej, jag kan inte sluta åt honom.

vill.sluta

Bara att komna till insikt såsom du gjort är riktigt bra, stort!
Det är inte många som gör det, men DU har gjort det.
Du verkar vara en nice liten person .
Nu fixar vi detta, vi peppar och håller varandra i handen under denna foppa färd!
Kom igen nu Mamma Blue........
Kram/A

Mammy Blue

med oss alkisar. Jag läser mycket på anhörigdelen på forumet och känner igen mej som den som orsakar problem.

Man blir som beroende som en blind och döv, med bara ett mål i sikte: nästa möjlighet till att bli full. Enda sättet att kunna fullfölja den missionen är att hänsynslöst skyffla undan allt och alla som står i vägen. Den lille jäveln på axeln är ens husgud, hans ord är lag...

Som någon skrev så är likheten med orientering slående - man springer runt med karta och kompass för att navigera sej runt hindren anhöriga, jobb, för att snabbast möjligt komma till nästa kontroll, nästa fylla...

Stackars anhöriga...

Mammy Blue

Hihi, jag kanske inte är så najs, är ganska rationell och oblödig, känslor är för mesar, typ. ;-)
Kramar till dej som orkar skutta runt bland oss andra och stötta! (men dela inte ut alla kramarna till andra, behåll ett par till dej själv.)