ok. Uppmuntrad av många gör jag ett försök. Jag heter Fia på riktigt. Men jag har förvandlats till FylleFia. Mår inte bra uatn vinet och mår inte bra när vinet tagit över mitt liv. Jag är 49 år och lever men min man som också dricker. Ibland gör jag tafatta färsök att sluta. Men då min man inte är inne på att försöka sluta eller trappa ner så blir det så svårt. Var och en svarar för sina egna val. Det har jag tagit till mig här. Men det är svårt att vara duktig när vindunkar bor i hemmet. För två månader misste jag mitt jobb av den anledningen att jag inte kan låta bli. Givetvis försökte jag mörka men alla mina sjukskrivningar blev en sjukskrivning för mycket. Ingen fara säger min man då han har jobb. Jävla fara tänker jag som skönk ännu djupare i boxen efter uppsägningen. Vi har inget liv utan allt kretsar kring när vi får dricka. Nu har jag varit vit sedan nyår men mannen dricker på. Ändå lyckas han sköta sitt arbete. Jag vet varken ut eller in längre. Känner bara att jag måste tillbaka till livet igen, efter tjugo aktiva alkoholistår. Fruktar att det kommer att bli jättesvårt. Skriver mera sen, men nu har jag kastat mig ut! Det får räcka för tillfället.

Fia

Mammy Blue

och ser att du bor in dej bra.

Tack, det där med att inte få vara ensam om sin last känner jag till. Min sambo har druckit de flesta dagarna under julledigheten. Som tur är för mej, så har han förstått att jag menar allvar med att sluta, så han gömmer sina öl. Jag har i och för sig hotat hälla ut det jag hittar...

En lång, krokig väg har vi framför oss, men lova att du inte gör som jag gjorde när jag väl hittat hit - jag smet när det blev tungt. Ingen smart ide märkte jag.

Kram! /MB

FylleFia

tack MB! Att inte smita när det blir svårt är ett löfte jag vill hålla. Både till dig och mig själv! Det känns som Alkoholhjälpen är min sista utväg nu. Har prövar beroendemottagingen men där var det tuffa. Tyckte att jag skulle sluta dricka! Antabus och alla smärre varianter har jag också ätit. Utan resultat. Nu inser jag att bara jag kan kan stoppa vansinnet. Bara jag känns tungt! Sen maken då, mitt i mitt skrivande ringer han och undrar om jag kan handla. Han har ju ett jobb att sköta medans jag har all tid i världen. Men jag sa nej! Jag kan inte gå in på systembolaget. Leva med vetskapen om att han kommer hem med en ny dunk ikväll för att runda av kvällen. Är lite inne på en ny livsstil också. En långpromenad får det bli.

Fia

höst trollet

Kul att se att du vågade starta en egen tråd Fia!
Visst blir det som Mammy skriver, lite krokigt och svårt, men du har i alla fall tagit ett väldigt viktigt steg!
Ja, det är ovant att bara ha sig själv att lita på (och ingen annan att skylla på)
Jag tror att forumet blir någon sorts psykiskt/själsligt gym för många..

Alla blir inte "världsmästare" på en dag ;-D Men vi blir alla en liten lärdom rikare och kommer ett litet steg vidare på vår vandring..

välkomstkram/ trollis

Dompa

Har ju sett dig i Andreas tråd och tänkt; Vem är denna kvinna? Nu har jag fått lite ledtrådar och det känns bra. Har förstått att du läst mycket på Forum (Har sett dig inloggad titt som tätt). Vill bara hälsa dig Välkommen och säga att jag läst det du skrivit. Verkar skittufft att vara en NykterFia när maken inte vill.

Ser också att du har ett stort rättvisepatos, den tanken grundar jag på att du "vågade" ifrågasätta Andreas/vill.slutas påhopp på VV (och även mig med andra). Ska bli spännande att lära känna dig. Tänker även på din arbetslöshet. Känns som du ska strunta i den biten just nu. Bara fokusera på att må bra/sluta dricka. Som Trollis skrev så är det svårt att bli "bäst" på några dagar.

Tänkte skriva; Läs runt...här finns mkt klokhet. Men den biten har du redan greppat. Så jag säger bara Välkommen Fia. Nykter eller Fylle... /R

Mammy Blue

att säga nej när maken ville ha handlat. Nu är det du själv som gäller.

Och visst - du har rätt i att du själv får ta hand om att sluta. Om man ska vara noggrann, så HAR du redan slutat, och ska bara ge tusan i att börja igen för det är just att sluta som är svårt. Att våga hoppa. Och det har du gjort.

Lämna makens drickande, men prata allvar med honom om att om han tycker om dej fortfarande, så hjälper han dej.

Sedan får vi ta det därifrån. Jag låter kanske som om jag tror jag kan allt, men man blir väl expert på sin egen sjukdom när man väl slutar ljuga för sej själv tror jag.

Kram/ MB

viktoria

Tack för dina rader ovan Fia, ser fram emot att följa dig här. Det är svårt när båda dricker och bara en vill förändra. För oss var det likadant, min man ville inte sluta/minska och tyckte heller inte att problemen var så stora. Med tiden jag varit nykter har hans drickande minskat till väldigt sällan och relativt sansat de gånger det sker. Men det tog tid innan han följde i mina spår, och det var definitivt inte ett resultat av mitt tjat, mina hot eller böner. Snarare var det nog så att han med tiden såg vad nykterheten gjorde med mig, vilka belöningar iform av högre livskvalitet jag håvade in bla, och detta fick honom att välja att lunka efter i mina spår. Igen, välkommen/Victoria (ja, det är Victoria med C på rikt:-), mitt första användarnamn här innan forumet strulade vid ett tillfälle och jag var tvungen att registrera mig på nytt med viktoria med K. Mina riktigt gamla inlägg har alltså annat användarnamn om någon nu skulle undra)

Morla

Jag känner igen funderingarna om att starta en tråd, jag blev glad när jag såg att du gjort det. Jag ser skrivandet som en dagbok där jag kan skriva det som faller mig in och jag har blivit peppad och uppiggad av kommentarerna här. Var så rädd att bli igenkänd eller bli dömd på något sätt. Har bara känts bra hittills. Du kommer inte att vara ensam! Kram från mig och varmt välkommen önskar jag dig!

vill.sluta

Kom hit och vaccinera dig när du känner dig låg.
Och nere. Läs då skriv lite .
Rackhams trevligt det var här inne hos dig.
Det står en fåtölj i hallen som jag slår mig ner i.
Tack gör att du sade till mig när jsg gruffade med VillerValle och dompa.
Dompa har jag försökt be om ursäkt, få se vad hsb tycker om det?
Men en hand har jag sträckt fram och sagt att jag är ledsen.
Det skall vara lugnt, skönt och tryggt i forumet.
Synd att jag var som en dansande ELEFANT
I en glasbutik.
Tycker du är riktigt stark och strong som är med i
Club vit 2013 utan sambon.
Kanske han är med lite senare, då lär ni kunna göra ngt roligt till sommaren tillsammans
För pengarna ni sparar på att inte dricka.
Ja ja mer om det senare.
Faaaan vad läcker med en egen tråd.
Jag lutar mig tillbaka i fåtöljen och öppnar en kall cola som stod här på telefonbordet.
Skall jag ringa in några fler?

Kram och välkommen!
Fast du varit här ett tag Fia!
/A

FylleFia

tack alla! Victoria som förklarade sitt namn. Jag vill ju få det rätt. MB, Hösttrollet, Dompa och Morla. Jag känner mig välkommen. Samtidigt som jag är irriterad på vill, slutas inlägg. Som gammal alkoholist kan jag inte ge honom ett frikort. Han gör mig obehaglig till mods. Jag tror inte att hans problem är sprit bara. Bry dig inte tänker ni kanske. Men jag har aldrig sett ett sådant språk hos varken fyllissar eller andra. Om hans ondska går ut över mig så vet jag inte om jag klarar det. Han verkar snäll mot mig men kan jag lita på det? Var och en står ensam. Vill inte ta till vindunken igen. Jag är för känslig!

Fia bara

FylleFia

tack för allt stöd. Drar mig undan en stund men vill tillbaka. Prata mer me de andra starka kvinnorna här. Ska bara vila lite. Förhoppningsvis utan vin.

Fia

jag förstår fullkomligt vad du menar och hur du känner, jag känner likadant. Irriterad blir jag och det är svårt att undvika när man tittar in på sidan med avsikt att få bolla lite vettiga synpunkter. Vardagen har tillräckligt med irritationsmoment, man behöver inte logga in på ett forum för mera sånt. Detta har pågått i veckor, månader och jag blir alltmer frustrerad av alla påhopp och ovidkommande chipp chipp.

Jag har också svårt att inte bry mej. Jag tror att jag också tar en paus och prövar igen nångång och ser om det lugnat ner sej. Jag har funderat på det ett tag nu och känner mej trygg i min nykterhet.
Lycka till Fia!

vill.sluta

Dra er inte undan, ni behövs.
Vet inte men jag har ett sätt att vara, försöker tygla mig.
Men det gillas inte............
Dra e inte undan, jag gör det/A

Sorgsen

...säga att jag som håller till mest på medberoendesidan i skrift uppskattar att ni finns här, Fia och santorini.

Kram från mig i den där berg och dalbanan

Maria42

Roligt att se att du startat en egen tråd, läs och skriv mycket för det hjälper verkligen, speciellt i början men även senare.
Det blir lättare och lättare, sedan kan man råka ut för en svacka igen precis som jag gjorde i helgen trots att jag varit nykter relativt länge men med hjälp av er här på forumet och min envisa man så blev helgen nykter. Det som märks med tiden är att sugen går över fortare och kommer mer sällan.

Läste också vill.slutas svar på svaret till Dompa och förstår att det upprör dig, men jag tror faktiskt inte att han menade något illa med det, jag tror att han försökte skoja men att det landar fel när det blir skriftligt. Jag vet ju inte, men har följt honom ett tag nu och tror faktiskt att det var så.

Hoppas verkligen inte att forumet skrämmer bort dig, för du behövs här lika mycket som alla andra, vi behöver stötta varandra för det är inte lätt att fixa detta på egen hand.
Ta hand om dig, och ta hjälp av oss här när det sviktar.
Kram!

Mammy Blue

till Andreas kommentar till Dompa som du blev arg på, Fia, finns i tråden Det här är Höst Trollet. En forum- medlem erkände att han gillar att ta på sej kvinnokläder, Dompa svarade då att hans dotter brukar få måla hans tånaglar.

Sett i det ljuset är Andreas kommentar inte så konstig enligt mitt sätt att se det.

Hoppas du inte försvinner härifrån, du behövs!
Kram! MB

att Andreas inte menar si eller så. Men nu när jag haft jullov och mera tid att läsa i trådarna och följa med i debatten så är det ganska uppenbart att väldigt mycket handlat om Andreas hit eller dit, klavertramp, ursäkter, Andreas drar sej tillbaka, nya klavertramp osv. Fokus borde vara på alkoholfrågorna i detta forum istället.

Detta är mitt sista inlägg i den här frågan, jag vill inte bidra till den diskussionen mer

FylleFia

oj vad det blev fel allting. Att jag skulle lägga mig i vill.slutas konflikter med andra. Han blev ledesen och Dompa gillade heller inte att jag lade mig i. Min enda ursäkt är att jag är ny här och har inte byggt några vänskapsband. Så jag tänkte att om ingen annan vågar så ska jag säga till. Men jag måste lära om. Se på mina egna problem istället. Som vinet. Tyvärr drack jag igårkväll när maken kom hem med vinet. Igår var min ursäkt att jag var ledsen för att ha ställt till ännu mera bråk. Men jag har alltid en ursäkt och är så less på mig själv. Jag vill bli fri från vinet. Tänker att jag ska ut och gå. Men svettas och vill inte visa mig. Vin kvar i köket och jag vågar knappt gå in där. Nu på dag 1 igen. Har haft så många dag 1 och så få dag 2. Men jag hoppas! Vill ännu en gång tacka för det varma välkommande jag har fått här.

FylleFia

höst trollet

Hallå där Fia!
Seså, trampat (eller klampat *s*) i klaveret har vi alla gjort och jag tror att saken är utagerad.

Jag, personligen har högt i tak i min tråd och om något känns konstigt så frågar jag ;-D

Oftast är saker inte så illa menat och det kan se värre ut i skrift, än det kanske skulle ha gjort om man uppfattat resten av det som är kropps-språk mimik, mm..

Sedan har vi nog alla dagar, när vi är mer eller mindre känsliga..

Bra att du stretar på! Så småningom KOMMER dag 1 att förljas av både dag 2, 3 och 4..

kram /trollis

Stigsdotter

både här och därute i det "riktiga" livet - "nu hörde jag det här, var det så du menade?". Men, högt i tak är viktigt för mig som gärna talar först och tänker sen. Ibland tror jag att man mår så att man "vill" missförstå allt och alla, det ger mig en liten ursäkt att dricka ibland till exempel.

Nå, vill bara önska dig välkommen till din egen tråd, kul att du är med oss här. Precis som Trollis skriver så kommer din första dag att följas av flera nyktra dagar. Det är en process som kan vara mer eller mindre lång. För mig har det tagit i princip två år mellan det insikten om att jag har problem med alkohlen och idag då jag uppriktigt kan säga att jag inte vill dricka mer.

Jag tyckte det var svårt att låta bli alkoholen när det fanns hemma. Till slut fick jag maken att förstå allvaret. Numera har vi ingen sprit hemma. Han dricker när han går ut eller köper hem någon enstaka öl till sig själv. Jag hade INTE klarat det om det fanns hemma, men vi är alla olika. Fundera på hur du vill ha det hemma hos DIG. Tråkigt att du blivit arbetslös, men kanske kan det hjälpa dig att hitta nya vanor. Även om det kan vara ett heltidsjobb att söka arbete kanske du kan få tid att fundera över andra förändringar i ditt liv som kanske måste till för att du skall kunna leva nyktert.

Mammy Blue

och jag blev glad när jag såg att du är tillbaka!

Med risk för att låta hurtfrisk, klämkäck och allmänt jobbig, så kan jag bara säga att det är bara att ta nya tag. Det tar ett tag att lära sej släppa taget om vinet. Del ett för MEJ var att se det som det faktiskt är - roten till allt det onda man är med om, baksmälla, ångest etc. Det är ju inte människan som orsakar det här, det är ju faktiskt vinet. Bli förbannad på det för all skit det ställer till. Byt ut ordet vin mot öl för mej i och för sej... ;-)

Idag ska jag vara nykter.
Kram Fia! /MB