Tänkte gå vidare i livet. Snart ett år sedan jag började mitt inre arbete och min kamp mot alkoholen. Det har varit värt alla tårar, svett och motgångar och här står jag idag. Glad för varje dag i mitt nya nyktra liv. Men har alltid det i tankarna, tror det var Muränan som skrev det, en armslängd från vinglaset. Skillnaden idag är att jag inte vill sträcka ut handen och föra glaset till munnen. Nu är det jag som är herre på täppan. Vill tacka alla här inne för allt stöd och pepping jag har fått och får fortfarande.
Kramar
Konstnären

Ebba

Hmmm, kanske kan vara något. Ska bara googla lite och ta upp det med Nisse när han kommer hem.

Hehe. ;)

Ebba

Har fått tillbaka feber.

Nisse: vill du ha något, vad som helst?
Jag (tänker, tänker, tänker): Nä... faktiskt ingenting.

Är det inte typiskt :) När man väl får ett sådant toppenerbjudande är man inte sugen på något endaste, inte en liten lakritspipa, inte Ben & Jerrys, inte salt & vinägerchips, inte sura godisar, inte ens naturell Loka.

Hoppas det är ok att jag ältar ofarlig sjukdom här hos dig Sveriges bästa konstnär <3

konstnären

Älta på du, synd om Ebba idag. Jag är ungefär likadan när jag är sjuk. Konstigt förresten, jag har inte varit sjuk på riktigt sedan jag la av med A. Bra lite inbillningssjuka.
Hade mannen frågat mig om jag önskade något hade jag sagt, en diamantring, så girig är konstnären. Fredagkvällen närmar sig och gissa vad jag köpt, bakelse naturligtvis. Kan inte sluta med detta otyg. Jag är en syndig människa. Får begär efter sött, ungefär lika som mitt begär var efter A.
Vill du se en tavla, se på mig. Vilket trams, men jag känner mig lite rusig så här en fredag, jag har ju allt. Mat på bordet, om jag lagar den, husrum, och en säng att sova i.
Bättring till Ebba från Konstnären
En slick från vovven, var rädd om Nisse, snällhet är något unikt i dagens samhälle.

Ebba

Bakelser är så vackra.
Vilken är din favorit?
Jag väljer nog helst en bit prinsesstårta.
Att vara SNÄLL är verkligen fint och bra.
Nisse kan vara både snäll, grinig, långsint, sur och allt annat :)
Jag med såklart, iaf på hemmaplan. Men jag mår bäst av att vara snäll och är snäll när jag mår bra :)
Tack för din genuina snällhet mot mig :)

Tor

Godmorgon konstnären, så gott det lät med bakelse. Det ska jag unna mig idag. Min favo är också en klassisk prinsesstårta. Hmm tänkte på ditt nick/konstnär. Är det något du gör/konst dvs konst av ngt slag?
Ha en underbar dag.

Bakelser är gott men förbjudet för mig som går på lchf. Min favorit är napoleon. Jag är så kävla sugen på kanelbullar. A är ett minne blott. Härligt med sötsug istället för a sug.

konstnären

Jag bakar kanelbullar ofta och tycker som du att det är gott. Är det någon slags diet ichf. Själv skulle jag behöva ett gödningsprogram så att jag gick upp i vikt.
Jag är så lycklig att vara nykter, finns inga tankar på att göra mig sams med A igen.
Härlig söndag till dig
Konstnären

God morgon vännen,

Känns lite skakigt idag. Inte för att jag vill dricka, utan snarare tvärtom. Jag är livrädd för att jag skulle få för mig att börja igen. Pågår saker i flera andra trådar som skakar om. Det är då så skönt att 'se' dig varje dag. Ett levande bevis på att man kan klara av det här - också i längden. Att man kan välja livet och hålla fast vid det. Att du gör det här för dig och för att det är bra.

Tack för att du finns vännen. Ha en jättefin dag, fast det är söndag. <3

Ebba

Kan känna doften. Mmmm. Den som ändå vore din granne. Går det att beskriva hur vildsvin är i smak och konsistens ? Jag känner en som körde på ett och det var väldigt hårt så bilen blev sönder...

<3

Just nu känner jag mig så mycket bättre! Blev tom sugen på kanelbullar ju :)

Typiskt manligt? Både ja och nej. Vissa män (ursäkta generalisering) klarar verkligen INTE att prata om känslor, tankar, jobbiga saker eller dito. Kan säga att jag INTE fungerar med den typen. Jag måste kunna få ventilera allt! Jag vägrar att ha en grinig gubbe hemma som inte pratar. Det har jag prövat förut och det funkar inte. Förlåt, att jag häver ur mig. Men jag tycker faktiskt att du har rätt att få prata om det här med honom. Alkoholen har tagit så otroligt stor del av era liv, så nu måste korten på bordet, för att den gemensamma framtiden ska bli bra. Ge dig inte vännen. Kräv kommunikation. Du tjatar inte. Du vill ha del i hans liv, såsom han får del i ditt liv. Är det inte det som DELA sina liv innebär? Heja dig! Han har fått nog med egen tid nu. Nu kan man faktiskt få ställa krav på honom.

Skulle det inte vara härligt med gemensam samtalsterapi??? Parterapi. Det är väl att investera i framtiden. Bästa aktietipset för dagen!

Nä, ge dig inte. Ställ krav. Nöj dig inte med mindre.

K R A M

Mig slipper du inte så lätt! Jag har ju stalkat dig till andra sidan nu också ;-) Kan vi inte, om du vill förstås, komma överens om att inte "bara försvinna" från varandra på forumet utan att säga något? Det skulle kännas jättehemskt om du eller Ebba bara var borta en dag... ❤

Bra. Ställ honom mot väggen. Du har rätt att få prata om det här. Vill han ha ett gemensamt liv, så måste han dela och öppna sig. Även om det är obehagligt. Stå på dig och låt inte hans svårigheter slå ner dig. Du är stark. Du har rätt till ett bra liv. Han ska vara stolt och j-vligt tacksam över att du står kvar vid hans sida!

Kram på dig

konstnären

Strålande ide och jag är med på det, inte bara försvinna blir orolig av sånt. Blev tomt när Tor försvann. Det är ju bara så att vissa människor tar man till sitt hjärta direkt. Sådan är jag. Det är så här att mannen och jag kan prata om allt, utom A när han är nykter. När han är halvfull pratas det vitt och brett om att aldrig mer. När sedan nykterheten infinner sig är det locket på vad gäller just det ämnet. Fångade in honom i går kväll i mitt spindelnät när han varit ute och cyklat med hunden. Det gick över förväntan och han ska nu ta kontakt och gå något slags 12-stegsprogram som jag själv gjort. Litar inte på honom förrän han gör något konkret. Nu är det ju lätt att vara nykter, men inte lätt att hålla sig ifrån
första glaset eller hur. Det är just där arbetet ligger att vinna över allt pockande, du vet nu har jag varit så duktig, bla bla. Blev så glad när jag läste MIG SLIPPER DU INTE SÅ LÄTT.
Fin tisdag muränan
Kram Konstnären

Ebba

Jag försvinner INTE utan att först meddela :) Det vore snällt om ni på riktigt kontaktar polisen/missing People om det skulle bli tyst från mig i tre veckor. Vänta tre veckor, jag kan ha teknikstrul, tappat telefon och allt i sjön när jag metar (?)...

:)

<3

Ebba

Det är egoistiskt att bara försvinna.
Alkoholister blir egoistiska...
Så man får ha inre förståelse tänker jag och inte påverkas så att man tappar hopp och gnista.

Lexi.
Traxxy.
PellePennan återfann vi gudskelov - och hade oroat oss HELT i onödan!