Hej, vet inte om jag kan få hjälp här. Jag började dricka när jag var 17, har många gånger slutat med minnesluckor o nerspydda kläder. I vissa perioder drack jag varje dag, för att sen ta 1 månads avbrott. Är 29, när jag var 23 fick jag en grav psykisk diagnos. Vilken jag behandlas för, med medicinering och terapisamtal. Förra veckan drack jag Tisdag, Onsdag, Torsdag, Lördag. Denna veckan söp jag mig full i Tisdags så att jag fick minnesluckor och spydde. Jag dricker nästan alltid ensam, så det blir väl inte så mycket konsekvenser av det, mer än några skumma facebook konversationer och emejl som jag får läsa dagen efter för att se vad jag verkligen skrev, då jag inte kommer ihåg dom.

Känner att det är mina psykiska besvär som får mig att dricka dock, alternativet känns alltid så mycket värre. Jag har en konstant katastrofkänsla, och då tar jag till alkoholen. Dagen efter blir mina psykiska besvär vanligtvis hemskt mycket värre och jag är "ur action" hela dagen och kan inte göra nånting. Skulle vilja kunna dricka bara på Fredagen helst, o inte alls lika mycket. Jag dricker vanligtvis 4-5 starköl och 4-5 groggar när jag dricker. Ofta tar jag en enstaka öl någon dag i mellan. Vet i nuläget att alkoholen kommer ta död på mig, men det verkar svårt o få det under kontroll ändå. Jag bryr mig om min hälsa i övrigt och tar god hand om mig. Var hos läkaren för ett tag sen och tog lever prover, vilka va fina. Har sen dess druckit ännu mer. Läkaren föreslog en medicin som heter campral som ska minska suget i mellan gångerna, men vill helst kunna dra ner på det själv. Mina näromstående är även de mycket oroliga över mitt drickande.

Trots att jag spydde och fick minnesluckor i Tisdags gick jag idag och köpte mera öl för resten av veckan och jag känner suget börjar komma tillbaka.

Flinga

vi fått i Sverige.
Det dricks överallt, alltid.
På gator och torg och på tv skålas det så det står härliga till. Passerade genom innerstan för en stund sen - det är öl, vin sol och gottigott på varenda ute servering. Och snart finns det fler ute serveringar än trottoarer i denna stad.
Inte lätt att ha ett lättväckt begär i dessa dagar. Jag blir sugen trots att jag egentligen avskyr att sitta i solen och dricka. Gillar inte att vara påverkad dagtid. A är för mej en kvälls sysselsättning.

Igår tittade jag på tv programmet " vem bor här" ( public servicekanal) det skalades ungefär var femte minut.
Vitt vin, rött vin, champagne och öl.
Räknade till sex skålningstillfällen under mindre än en timma på bästa sändningstid.
Jag är allt annan än moralist men detta är inte sunt!

Du har så rätt Flinga. När man jobbar på att avstå blir det helt uppenbart hur galet det är. Glöm inte valpkursen idag Andreas, nykter.

Andreas

Jo jag gick ut på facebook imorse, och där var det 3 bilder på när en kompis drack en öl 3 år i rad på denna dagen till frukost. Väckte ju sug. Nej e fortfarande nykter iallafall, en rejäl måltid med juice o vatten till hjälpte lite. Imorgon blir svårt o avstå dock då jag inte vet om jag kan dricka på fredag. Skit att valpkursen e på kvällen, alltid då jag mår som sämst.

Andreas

Jo nykterheten höll i 5 dagar, skulle till frisören igår o tog 2 shots innan jag gick dit, inte för att ja va sugen utan för att jag bestämmt det. Sen gick jag förbi bolaget o köpte en flaska vodka o öl. Drack halva flaskan vodka o har kvar ölen till imorgon. Inte bakfull då jag slutade dricka vid 19:00 o sen drack vatten fram till sängdags. Mår inte ens särskillt dåligt av det och är inte oroad, vet inte borde ja va de kanske? Ska dricka 5 öl imorgon har ja planerat.

Andreas

Nej jag vill hålla det till rimliga nivåer. Helst bara dricka fredag, o bara några öl.

"Inte för att jag var sugen, utan för att jag bestämt det" - ja, så drack jag också ibland. Men handen på hjärtat. Det är ju helt jäkla galet Andreas att hälla i dig 2 shots innan du ska till frissan. Du vill hålla det till rimliga nivåer säger du. Du borde hålla det till rimliga tider på dygnet också tycker jag. Du spelar ett lite farligt spel nu.

Andreas

Na såg det som en kul grej, jag har inte så mycket social interaktion så, frissan e den ända ja snackat med på flera dagar. Nu e ja där igen, känner inget sug, skulle kunna va nykter idag, men har planerat in att dricka 5 starköl. Jaja får väl se om suget kommer i eftermiddag eller om ja håller mig nykter.

Andreas

Suget kom inte, men däremot en enorm frustration o kort stubin. Dricker en öl nu, men ska försöka o inte dricka alla 5. Jag har ändå haft dom i kylen nu sen i Onsdags o vodka flaskan tänker ja inte röra.

Andreas

Nykter sen i fredags nu, mitt mål e o hålla mig nykter till på torsdag då ja ska iväg på festival, där det antagligen blir rätt mycket dricka. Målet är o hålla mig tillräckligt nykter för att inte bli lurad på taxi o annat, så jag vet vad jag gör och kommer ihåg vilka låtar banden spelade, en öl ska tydligen kosta runt 15 kr, så blir lockande. Idag va jag nog den duktiga och jag insåg att det finns grader av helvetet, min granne gick upp till mig 7:30 på morgonen o sa "fy fan ja e så jävla full, har brännvin i väskan, vill du ha?" 7:30 på morgonen! För en gångs skull e jag den duktige.

Ja, det finns grader i helvetet absolut. Och det är bra att du anstränger dig för att inte hamna där det är varmast. Hoppas din festivalplan funkade.

Andreas

Jo det gick väl hyfsat, festade hela vägen o natten ner på bussresan, blev kanske 8-9 öl. Bakfull, hade inte sovit, det regnade och ställer var ett lerfält första dagen, tänkte vad fan gör jag här? Drack inte första dagen annat än cola o överdyrt vatten. Andra dagen drack ja, blev kanske 10 öl o 2 irish coffee. Nu har ja inte druckit sen i Lördags iallafall, inte sugen heller.

Andreas

Sjuk efter festivalen, tog 3 vodka shots ikväll mest för att "döda bakterierna", men som min farsa en gång sa "alkohol funkar inte egentligen när man e sjuk, men det gör det fan så mycket roligare o va sjuk". Blev rätt full märkte ja på de dock då ja e sjuk o allmänt försvagad, kunde inte stava riktigt. Slutade efter 3 iallafall. Och den som skrev som anhörig i en annan tråd, ända anhöriga jag har e mina föräldrar, o de märker det inte så mycket då ja bor själv.

Föräldrar kan verkligen leda in en i lite dåliga vanor. Har dina haft ett sunt förhållande till alkohol? Du har dina föräldrar och du har din hund, Andreas. Och framförallt har du dig själv att ta hand om. Men jag tycker att du verkar håla drickandet på en ok nivå,

Andreas

Mina föräldrar har alltid haft ett väldigt sunt förhållande till alkohol, ända i familjen som inte haft det var morfar. Min farsa var nykterist tills han träffade min morsa. Däremot har nästan alla deras vänner varit alkoholister.

Andreas

Var dum o drack 3 öl o 3-4 shots igår kväll. Att jag inte kunde vänta till Fredag! Men blir inget drickande idag då, visst det skulle sitta fint med en öl, men känner min kropp på nåt konstigt sätt och känner att den e sliten o verkligen inte behöver det.

Bra att dina föräldrar kan hantera a. Jag frågade för att du skrivit nån gång att de tagit med sprit till dig och det kändes lite märkligt eftersom de också oroat sig för ditt drickande. Men det var nog för att ni skulle fira nåt då. Och Andreas, har sagt det förr: Undvik att ha a hemma om du mår dåligt av att dricka. Du skev i en annan tråd att du har svårt att höra vad folk svarar när du frågar om vägen. Tror att det är rätt vanligt. Man blir lite stressad i situationen och kopplar liksom inte på hjärnan. Helt meningslöst att fråga alltså. Jag kör numera med GPS i mobilen.

Andreas

Jag kör på "ingen stolthet alls", frågar en människa var femtionde meter, kommer alltid ihåg vilket håll de pekade åt iallafall. Har inte en mobil som jag kan ha gps på dock.

Trodde man borde vara lite äldre än du för att svälja stoltheten på det sättet. Känns moget Andreas, för det är ju ändå ingen som varken märker el vet hur många du frågat. Och det är ju bra att du åtminstone får riktningen. Ibland när man förklarat vägen gör nån går de åt helt fel håll efteråt. Kanske för att förklaringen var dålig.