Hej, vet inte om jag kan få hjälp här. Jag började dricka när jag var 17, har många gånger slutat med minnesluckor o nerspydda kläder. I vissa perioder drack jag varje dag, för att sen ta 1 månads avbrott. Är 29, när jag var 23 fick jag en grav psykisk diagnos. Vilken jag behandlas för, med medicinering och terapisamtal. Förra veckan drack jag Tisdag, Onsdag, Torsdag, Lördag. Denna veckan söp jag mig full i Tisdags så att jag fick minnesluckor och spydde. Jag dricker nästan alltid ensam, så det blir väl inte så mycket konsekvenser av det, mer än några skumma facebook konversationer och emejl som jag får läsa dagen efter för att se vad jag verkligen skrev, då jag inte kommer ihåg dom.

Känner att det är mina psykiska besvär som får mig att dricka dock, alternativet känns alltid så mycket värre. Jag har en konstant katastrofkänsla, och då tar jag till alkoholen. Dagen efter blir mina psykiska besvär vanligtvis hemskt mycket värre och jag är "ur action" hela dagen och kan inte göra nånting. Skulle vilja kunna dricka bara på Fredagen helst, o inte alls lika mycket. Jag dricker vanligtvis 4-5 starköl och 4-5 groggar när jag dricker. Ofta tar jag en enstaka öl någon dag i mellan. Vet i nuläget att alkoholen kommer ta död på mig, men det verkar svårt o få det under kontroll ändå. Jag bryr mig om min hälsa i övrigt och tar god hand om mig. Var hos läkaren för ett tag sen och tog lever prover, vilka va fina. Har sen dess druckit ännu mer. Läkaren föreslog en medicin som heter campral som ska minska suget i mellan gångerna, men vill helst kunna dra ner på det själv. Mina näromstående är även de mycket oroliga över mitt drickande.

Trots att jag spydde och fick minnesluckor i Tisdags gick jag idag och köpte mera öl för resten av veckan och jag känner suget börjar komma tillbaka.

Andreas

Tog en öl till maten idag. Kände dock att kroppen inte ville ha mer, sen hade jag så j-vla tråkigt så ja funderade att gå på vodkan eller whiskyn, men gjorde inte det. Tog istället ut hunden och träffade min f.d. bästa kompis på promenaden, vi tog varandras nummer o ska ta nårra öl en dag sa vi. E så uppspelt nu så det känns nästan som om jag druckit mer.

Andreas

Drack 5 öl i Fredags. På sista tiden har ja börjat må så himla dåligt när jag dricker så jag bara längtar tills alkoholen går ur kroppen, som ett fängelse jag stänger in mig i. Är inte sugen på o dricka, utan det är vitaminer som gäller o promenader med hunden, vatten o te. Min morsa erbjöd mig whisky igår men ja tackade nej. Vet inte om ja kommer ringa den där gamla vännen ja träffade som ja inte sett på säkert 10 år nu, han brukade aldrig ringa mig och det ser ut o va fallet nu me. Tar nog några öl iallafall om vi ska träffas, får spara dom till såna tillfällen, o förhoppningsvis kommer ja må bra.

Andreas

Hej, har märkt att jag tappar korttidsminnet när jag druckit de senaste gångerna, vet inte vad jag gör. Får göra saker 5 ggr för att vara säker på att ja gjorde dom, typ stänga av spisen eller låsa ytterdörren. Någon som känner igen detta? Eller e de bara jag?

Vet inte... Snarare brukar sånt hända när jag r extremt stressad. Å andra sidan är det ju lätt att ta till a i de sammanhangen. Vet inte hur du mått när du druckit senast.

Andreas

Hade ett stort ansvar när ja drack, kanske det. Annars e de ju fan som inbyggd antabuse.

Andreas

Drack 5 öl igår igen, när jag väl nyktrat till o lagt mig slog det mig att jag glömmt äta.

Andreas

Jag hade datorn på hemma o va inne på denna sidan med skärmsläckaren på o min morsa kom förbi o givetvis rörde hon musen o kollade vad jag var inne på o såg denna sidan. Därför jag inte skriver så mycket, vet inte hur pass nyfiken hon är.

Usch det skulle kännas jättejobbigt. Särskilt när det är en mamma. Har inget bra att skriva mer än att jag förstår ditt problem.

Andreas

Var hos läkaren idag för en gratis hälsokontroll via psykiatrin, läkaren var en gammal klasskamrat till mig som dessutom bodde på min gata innan. Och alla värden och allt va utmärkta, t.o.m. levervärderna. Läkaren sa att hon hade hoppats på att levervärderna skulle vara dåliga så hon skulle kunna skrämma mig o dricka mindre. Men allt som allt, är superhälsosamm, minus alkoholen.

Andreas

Jo blev bara en iskall 2.25% cider för mig idag trots att ja hade 2 starköl från helgen kvar som ja var sugen på tidigare.

Andreas

Ok resultatet för denna veckan (även om den inte e över än). 3 starköl i tisdags, 3 i torsdags, 4 i fredags, alltså 10 starköl, lite för mycket, men inte köpt nån starksprit iallafall o torsdags va onödig. Har 2 öl kvar i kylen, var sugen på dom tidigare i eftermiddags men drack dom inte. Jag antar att alkoholen har fyllt nåt syfte, eller som min medicin-läkare säger "det e en lömsk vän". Kommer ihåg när jag precis flyttat in i min lägenhet och va i så dåligt tillstånd så ja inte vågade gå o handla själv, tog en 5 starköl o gick 15 minuter innan de stängde, men nu klarar ja de utan problem o alkohol. Vet inte vilket syfte alkoholen fyller numera, börjar mer o mer känna dess dåliga effekt. Uttråknad e nog en stor anledning till att jag dricker, tiden går så jävla snabbt när man dricker, bara flyger förbi, o man blir kreativ i vardagen, ringer folk o snackar online.

Andreas

Drack 5 öl igår, på runt 5%,33 cl o 0,5 l. Hade jag haft starksprit hade jag nog druckit det med. Känns så jävla onödigt så här i efterhand. Idag har ja fortsatt mitt super hälsosamma liv för o kompensera. Gojibär, grönt te, gröt, mörk choklad, cashewnötter, vatten o min nya favorit aloe vera dryck, hoppas den kan ersätta alkoholen på sikt. Nu ska jag försöka hålla mig nykter till på fredag, försöka gå på gymmet me. Promenerar dagligen 2 timmar med hunden vid havet, men det hjälper ju inte när jag häver i mig öl ändå.

Andreas

Blev 5 öl i fredags med, alltså 10 totalt denna veckan. Nästa vecka ska jag bara köpa 8, förhoppningsvis kan jag nöja mig med 5 sen o bara dricka fredag. Sov dåligt av all ölen o mådde dåligt dan efter, men igår drack ja inte o sov ändå dåligt så. Har slut på pengar varje månad me, ännu en bra anledning att kraftigt dra ner.

Andreas

Ok förhoppningsvis har min morsa slutat läsa här nu. Men känner att ja behöver skriva av mig. Köpte 8 öl förra veckan som jag gjort de senaste veckorna, drack 4 i Tisdags som vanligt. Blev en liten fylla men ingen bakfylla, som vanligt. Dock har vi gäster här o ja fick 4 starköl i present av dom. Så på fredagen blev det 5 öl istället för 4. Sen var det fest igår o då hade mina föräldrar ett gammalt flak av 4,5 % cider, 33 cl som gick ut i Maj som ingen ville dricka. Blev säkert 6-7 sådana, inget som ja planerat, men häller ingen bakfylla. Så de där 8 ölen i veckan blev mer denna veckan o nu har ja 4 öl i kylen o 1 cider som ja inte vet om ja ska dricka imorgon. Men ja har iallafall inte köpt mer alkohol själv och ingen starksprit fortfarande. Kanske borde den här tråden flyttas till "dricker ja för mycket" forumet.

Andreas

Länge sedan ja skrev nu. Har blivit för mycket alkohol på senaste tiden. Föräldrarna var i Tyskland o köpte till mig me, så helt plötsligt har jag haft stora mängder stark-sprit me. Drack inte av den de första 3 veckorna, sen blev det lite för mycket men nu försöker ja ta tag i det igen, har köpt 8 öl till denna veckan. Ska dricka 4 idag och 4 på fredag, ingen starksprit.

Låter bra även om vägen inte är så rak alla gånger. tror på att ta tag i det i tid. Starksprit är ett elände.

Andreas

Tänkte bara uppdatera då jag e ganska nöjd med drickandet (eller icke drickandet kanske) för tillfället. Drack i Torsdags, kanske 5 whisky. 3 små vodka o juice i fredags. Inte druckit sen i fredags, känns bra. Planerar o köpa 4 öl till på fredag då ja planerar o dricka näst. Mitt mål e o bara dricka 4 öl på fredagar o just nu känns de bra. Har även riktigt dåligt med pengar så ännu en anledning o dra ner på drickandet.

Bra att du verkar nöjd och ha kontroll, även om 5 whiskey låter rätt mycket i mina öron.,, men vem är jag att tycka... det är ju inte så att jag lever som jag lär och om man ser på veckokonsumtionen så är det säkert ok.
Hoppas hunden mår bra!

Andreas

Har klarat o hålla de till fredag nu 3 veckor, o bara 4 öl. Även om de i fredags blev 3 vodka shots me o blev lite bakfull. Nu e ja sugen dock, men har ingen öl hemma, bara lite whisky o vodka.