Hej,
Verkar säkert nykter i inlägget men det är jag inte. Har i alla år kunnat maskerat drickandet, men orkar helt enkelt inte.
Läst många trådar och fått många insikter, men hur gör jag? Tog just en klunk.... Är högavlönad, intellekuell, empatisk, snäll och osäker....

Elias

Visst blir man oerhört snygg när man dricker... ;-) NOT!
Superbra att du satt upp ett mål som hjälper dig att avstå a. Har märkt att det absolut hjälper stort, är nu (nästan) mer fokuserad på viktmålet än alkoholen. Kanske inte hjälper alla, men vi är några här som blir styrkta av det. Tror det tipset kan vara något för många.
Kram tillbaka!

anonym17136

Tack som frågar Elias ..Det går riktigt bra med sockret .. har egentligen alltid gillat att leva hälsosamt med bra mat och träning,
så det är fortfarande en gåta för mig hur A lyckades nässla sig in i mitt liv och ta så stor plats ..det som började som en vän vart en riktig farlig fiende..
som jag fortfarande är rädd för ..
Efter händelsen i höstas vart jag som besatt av att rena min kropp ...drack kopiösa mängder med vatten , köpte hem gröna detox juicer som jag drack flera gånger per dag.... kan skratta åt det så här i efterhand när ungarna tyckte att det luktade hö i hela huset ;-))
Så känns bra att nu även sockret ska bort .. även om det inte är hela världen om det slinker ner ngn liten godsak då och då ,
huvudsaken att vi mår bra ..
Som Helle säger .. Så tror jag också att vi Alla blir oemotståndliga om vi bara undviker A och håller oss vita ..
Ok, Ny helg väntar igen runt hörnet .. och Elias , det kommer att gå lika bra som den förra ...både med A och jordnötter ..
// Ler

Elias

Så bra att du även lyckas hålla sockret stången, Lerigen! Den ena segern efter den andra...
Firar treveckorsdag idag, så många vita dagar i rad har jag inte haft sedan förra årtusendet.
Känns riktigt harmoniskt och a-suget som kommer att visa sitt fula tryne senare idag ska jag räcka ut tungan åt och skaka av mig. Har jag klarat det i över 20 dagar, klarar jag det idag också. Vikten stadigt på väg neråt, minus fyra kg nu. 11 kvar till målet. Går det så här lätt kanske jag fortsätter ytterligare fem när jag är framme.
En dag på kontoret nu innan en skön vit helg rundar av veckan!

anonym17136

Nyfiken igen ...hoppas att det är ok ;-))
Som jag förstår så skulle din fru på resa till Thailand .. har hon kommit hem än ..
Om inte så har hon en riktig Överraskning som väntar hemma ....
Ny " Gubbe " hemma både till Kropp & Själ ..:-))
Har var snål med Kramarna ... Så här kommer en Stor kram till dig Elias och Helle och all ni andra som kämpar ..
Vi är alla värda att få må Bra ..

Elias

...idag.
Dvs. tog en härlig Power Walk utefter havet. Riktigt dimmigt och lite duggregn i luften, men härligt uppfriskande. Gick ut vid 10, vilket aldrig skulle varit möjligt tidigare. Dessförinnan hade jag ätit frukost i lugn och ro, lusläst tidningen och pysslat lite i köket. Nu har jag ätit lunch och har ändå större delen av dagen kvar. Fantastiska vinster med att vara nykter!
Lerigen, klart du får vara nyfiken! Frugan har nu kommit hem och har höjt rejält på ögonbrynen över min "förvandling". Bara positivt!
Tack för din varma kram, du får en riktig bamsekläm tillbaka!
Underbar vit helg på dig!

Hej Elia
Jag har nu en längre tid vandrar med Damoklessvärdet hängande över huvudet. Att jag lyckats beror på AA, det här forumet och i det särskilda personer. Du ör en av dem som haft mycket stor betydelse för mig varför jag helt självsvåldigt utnämnt dig till min skyddsängel. Med det följer inga förpliktelser du skall enbart vara den du är och du har inga skyldigheter gentemot mig och vice versa,

Elias

Hej Ikaros,
Ska försöka axla manteln och om mina små glimtar här i forumet hjälper dig, och andra, är det glädjande. Kommer fortlöpande att rapportera om min resa, som jag hoppas ska leda mig mot ett alkoholfritt liv. Läser också dina trådar och kommentarer i andras, vilket ger mig mycket styrka!
Vi strävar på och stöttar varandra, och du - akta dig för att flyga för nära solen....

anonym17136

Lika ledsen som jag kan bli av att läsa här ... lika glad blir jag att läsa positiva inlägg som ditt igår ..
Såå otroligt glad för din skull och även din familj som fått en ny Elias ..
Känner igen mig i det du skriver .. hur gott smakar inte frukosten , men nybryggt kaffe och all tid som finns nu och framförallt glädjen till livet .. tror att det var Ikaros skrev : Äntligen se ljuset i tunneln igen ..
Jag är så glad att jag har hittat alla er här ... jag har ju kämpat så länge ensam ..
Många Kramar Ler

Helle

Grattis Elias till ännu en nykter helg, härligt att följa din resa.
Jag har även jag lyckats hålla helgen vit, så underbara söndagar kan vara.
Kram

Elias

Tack för tillrop och grattis till oss alla för en vit helg!
Är inne i vecka 4 och igår, söndag, glimtade a-suget bara till ett kort ögonblick. Fick akut munvattnande längtan efter en drajja på eftermiddagen, men stannade upp och vägde för och emot. Mina båda hjärnor kämpade ett tag och den förnuftiga vann, tack och lov! Sedan kom inget mer sug under resten av dagen/kvällen. Skönt! Jag har alltså sprit hemma, massor av flaskor. Whisky, gin, vodka, konjak + mycket mer. Öl och vin har jag aldrig haft i mängder, det har alltid tagit slut omgående. Läser här på forumet att många inte kan ha en droppe hemma, medan det inte är något problem för andra. Det verkar som om jag tillhör den senare gruppen - hittills i alla fall.... Blir på något sätt en ännu större seger, avstå trots att det finns tillgängligt. Och segrar ger styrka!
Tack ni alla snälla fina här på forumet - Lerigen, Helle, Ikaros, Mick med många fler - utan er är det osäkert om jag skulle ha kommit så här långt. Vi stöttar varandra och reser tillsammans!!!

Hej
Du vet att jag är med dig. Vi stödjer varandra. Jag undviker att flyga för nära solen!
vänligen
Ikaros

Elias

Ja, vi stöttar och stöttas. Skönt att du tänker på att undvika solens närhet, så bär dina vingar dig hur långt som helst.
/E

Elias

Är på jakt i två dagar. Då dagens pass var avklarade samlades vi sedvanligt vid brasan för att klämma öl och Jäger under några timmar. Avstod a med min numera inövade förklaring, viktminskning med 15 kg. Några råa kommentarer såklart, men överlag respekt för mitt val. Minst en kommer att följa mitt exempel!
Känns så himla skönt att somna nykter och veta att morgondagen i skogen blir helt utan bakfylla. Dessutom borde det vara självklart att vapen och alkohol inte hör ihop.
25:e vita dagen nu och jag går från klarhet till klarhet. A-suget gör sig allt mindre påmint och jag försöker vara på min vakt mot att helt plötsligt tro att jag är "botad".

Elias

Tack för hejarop!
Ja, det känns som en seger idag. En seger som stärker och som man växer av.
Kramar tillbaka...

anonym17136

Tänkte bara titta in o säga Hej och ser då ett nytt inlägg från dig .. blir så glad ..
Bra jobbat , igen ..Tycker att du är en sån förebild som står upp så självklart för ditt val både med vikten o A ..
Polarna i jaktlaget får säga o tycka vad de vill .. !!
...men såklart tror jag att de är riktigt " impade " av dig o dina val ..
Du har blivit så klok o vis på ngt sätt .. om man jämför med bara för ca en månad sen och ditt första inlägg ..
Tror som ni säger att vi aldrig kan få för mycket stöttning , pepp och positiv feedback .. vi behöver det ..
Ok, Elias .. Lycka till med jakten och njut av en härlig dag i skogen .. så hörs vi snart ..
Kramar Ler

Elias

Ja, det har hänt mycket på en knapp månad.
Jag är oerhört glad att jag till slut kom till självinsikt och tog tag i situationen. Det faktum att jag inte rest ensam har gjort det möjligt så här långt, annars skulle det nog varit kört efter några dagar. Så ni alla här på forumet som hejar på och stöttar, stort tack till er alla!!!
Nu dags för ???

Sparkle

Elias, jag har följt din tråd sedan du först skrev och måste bara säga att du är så himla grym! Fortsätt såhär och förutsättningarna för ett glatt och härligt liv kommer öka avsevärt!