Hej!
Läser och läser vad andra skrivit!
Har gång på gång slutat med alkohol och börjat igen!
Jag dricker kanske inte så ofta men när jag dricker så dricker jag tills jag stupar och oftast i ensamhet. Har gjort bort mig så!!
Pinsamt!
Jag är kvinna i 40 års åldern med bra jobb!
Kör det klassiska, perfekt utåt, klarar allt, höga krav och mål för mig själv!
Gått i terapi osv, allt har hjälpt på sitt sätt!
Nu har jag varit utan alkohol i en vecka.
Men är livrädd att jag ska falla igen!
Tänker att ta dag för dag!
För första gången känns det som om jag är värd att må bra.

Sannah

För önskad lycka! Och detsamma till dig!

Jag känner av friheten och tar den inte för given alls! Tryggheten finns om jag inte utsätter mig för fara, det är ibland svårt! Igår tex kom en fin vän över. Jag var så tacksam att hon inte hade med sig vin hem till mig.... Övade innan hon kom och förberedde mig på hur jag skulle tacka nej! Men vet också att om hon nu stod i dörröppningen glad med en flaska vin vet jag inte hur jag hade reagerat!!
Som tur var skedde inte detta utan vi drack te :) så underbart mycket bättre!!

Andra tankar som dyker upp är att jag tål inte bilder på fb som innehåller alkohol, vänner med öl, vin osv
Jag blir arg!!! Inte på vännerna men på alkoholen! Den är bara skit!!

Kram alla där ute! En dag i taget!!

Ellan

God morgon,
Ja alla dessa bilder som cirkulerar och som glorifierar alkoholen. Jag kan oxå bli förbannad... men oxå lite ledsen. De bilderna vi ser är ju sällan hela sanningen vi ser. Det finns så många som ligger i riskzonen och då tänker jag att det då finns många runtomkring som mår väldigt dåligt. Ett tag funderade jag tom på att klippa ut dessa varningar som står i all alkoholreklam typ "alkohol kan skada din hälsa", "alkohol är beroendeframkallande" (nähä är det sant?!?) och göra ett kollage.? Jag tog det aldrig så långt dock.
Vänd på tanken, du har en insikt som många andra inte har. Det är inte du eller jag som missar något, det är de som behöver alkoholen i sina liv som inte har fattat grejen. Kan låta hårt och generaliserande men hjälper det så varför inte?!
Ha en fin dag,
Kram
Ellan

Sannah

Du skriver så fint och medkännande och peppande!! Jag tar verkligen till mig!
Orden "Att jag har en insikt"
Önskar dig en så fin och skön dag!
Kram

Tofslan

Jag blir också irriterad av alla bilder och reklam av alkohol som kommer upp på min Facebook. Försöker klicka bort dem men vad gör det, för 10 andra kommer upp på en gång. Jag undrar hur många av dessa människor som bara dricker den där ölen, eller glaset vin. Slutar det där sen då? Underlig tanke för mig.

Sannah, läser din tråd lite då och då. Verkligen inspiration! 5 veckor är inte lite. Kram!

Sannah

Visst är det en underlig tanke! Att de stannar vid en öl???
Önskar dig en fin kväll!
Kram?

Sannah

Och vara i dem... så svårt! Jag tror att livet alltid ska vara glatt annars är det något fel. Att livet ska vara roligt och lätt.
Nja du Sannah så är inte livet...
Jag känner mig just nu trött och lite led.
Stöttar många vänner runt mig med diverse problem... Vill bara dra mig undan och vara i fred! Kan man det?? Kan man säga i från?
Blir jag för "duktig" vill jag fly, stänga av och dricka! Orkar liksom inte...
Idag mår jag sådär.

Härligt att se vår resa på detta sätt tycker jag, känns därmed som att vi har mycket nytt att upptäcka när vi stänger olika dörrar i vårt tidigare ohälsosamma liv. Sannah, bry dig i första hand om ditt mående och ta hand om dina behov. Visst kan det vara härligt att vara en god och stöttande vän, men det kan lätt bli att det slår över och blir för mycket?
Hoppas du får en skön och härlig helg, KRAM!

Ellan

God morgon Sannah,
Precis så fungerar jag och det är nog en av de tuffaste utmaningarna. När livet känns tufft eller bara lite "mellanmjölk".
Otroligt klokt av dig att stanna upp precis nu och observera vad som händer inom dig. Du behöver inte ta emot allas problem och vara den glada, pigga och duktiga personen hela tiden. Det är ok att sätta gränser för vad du orkar. Det är alltid ok att sätta gränser för sig själv. Du behöver värna om dig själv och din nykterhet i alla lägen. Tror Adde skrev något om det i sin tråd. Att när det blir för mycket och de negativa känslorna börjar komma, då är det dags att sätta stopp och ta hand om sig.
Vad kan du göra idag som fyller på ditt inre istället för att du tömmer det helt?
Jag har själv funderat otroligt mycket kring detta under den senaste tiden. Har varit låg och trött. Irriterad och glädjen infinner sig inte. Jag har tufft att acceptera det men låter dagarna gå och försöker hitta småstunder av ljuspunkter. Jag vet att detta går över men det är så tråååååkigt att vara i det. Det är sommar, jag är ledig, solen skiner... jag BORDE vara jätteglad. Alla andra ser ut att må mycket bättre. Jag har inget tålamod med barnen osv. Men nu släpper vi borde och måste. Det är ok att vara låg. Vi finns fortfarande och vi är helt normala som känner så här ibland.
Vi är ok!❤️
Stor kram
Ellan

Jag tror att nykterhet hänger ihop med en massa olika känslor. Dom ploppar upp på köpet. Det kan ju vara allt ifrån leda/trötthet - till eufori. Själv blev jag gråtig första månaderna. Kunde börja gråta för inget, i de mest konstiga situationer.Bedövningen som släpper.

Självklart kan man sitta på sin stubbe i skogen och bara glo.

Do it <3

Kram

MM

Lim

Vi är nog många som känner så Sannah. Jag med. Men man måste väl acceptera att livet är lite upp och lite ner och en hel del halvtråkig raksträcka. Och försöka komma ihåg att alkohol ger mkt fler nedgångar än uppgångar. Men ibland är det så lätt att tro att ex alkohol skulle ta bort tråkigheter eller ledsamheten..

Kämpa på!

Sannah

Kram! Tack för ditt stöd!

Dagen är som den är idag och jag är trött.. men det går över och att dricka nu vore förödande!!
Kommer inte att dricka idag!!!

Så brukar det nog fungera i början av nykterheten, olika känslor som kommer fram..Det viktigaste är att lyssna på dig själv. Är du trött så sov eller vila dig. Hungrig, törstig unna dig, för det är du värd.. Att inte orka med att vara den här "amatörpsykologen" för andra längre, är också en del av tillfrisknandet tror jag. Nu har du/vi vårt eget mående i fokus. Vissa dagar orkar man stötta vänner ändå. Andra dagar har man nog med sig själv..Det går bra för dig...bra jobbat..<3

Sannah

Precis så! Jag orkar inte vara amatör psykologen all the time! Jag kan vara det i bland men just nu nej.
Att jag har mitt eget mående i fokus! Har inte tänkt så men det är ju just det jag har!
Kram!

Sannah

Nykterhet! Att smaka på ordet nykterhet känns stort och fortfarande svajigt.
Detta forum och alla vänliga själar här??

Min semester har en vecka kvar, och den kan hittills sammanfattas med ett lugn och jag har verkligen upplevt semester!
En bra tid för att göra förändringar!
Övar mig i mitt huvud att tacka nej! Det har inte varit svårt att tacka nej, då jag hållt mig för mig själv och inte blivit erbjuden alkohol.
Jag blir mer och mer bestämd i att inte någonsin ta det första glaset!
Men ödmjukt ta en dag och varje situation i taget.
Kram ?

Sannah

En vinflaska!!! Den är av en fin modell, god och själva flaskan är vacker.
Första impulsen var att öppna den i smyg, andra impulsen var att hälla ut den.
Jag ställde den på bänken sedan flyttade jag den upp på skåpet.
Ska den stå där? Ska jag ge bort den? Ska jag hälla ut den?
Eller ska den få stå på skåpet?
Hm...

AlkoDHyperD

Eftersom du ändå inte vill dricka den kan den säkert uppskattas av någon vinkännare utan a-problem

är mitt tips. Finns det ingen alkohol hemma så behöver man inte fundera så mycket. Många har fallit pga presenter, oförutsedda bjudningar av drinkar, osv. När humöret blir svajigt är det ännu lättare att ramla dit..kram..