Nu får det vara nog!

1157 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Andrahalvlek
Håller med 😂

Artsatsning? Bergsimpa?

Kram 🐘

Torn
Ops

Ha- ha, förlåt Ah och Sk.🥰 Jag hade lite bråttom för att hinna i väg innan mörkret. Artsatsning är när jag är ute efter en specifik art. Oftast en art som jag aldrig har fått tidigare. I detta fall arten Bergsimpa. Jag räknar hur många olika arter jag har fått i Sverige. Det är en del i mitt fiskeintresse som ger en extra krydda. Det betyder att jag kan åka långa sträckor för att få en ny art och när jag bockat av arten är jag nöjd. Ungefär som inbitna fågelskådare.

I går ”nollade” jag dock, men det är bara att göra ett nytt försök, får bli ett annat vatten då det inte kändes som ett optimalt ställe.😀

Kram

Andrahalvlek
Hur smakar en sådan?

Eller den äts ju inte förstås 😂

Uttalar man det berg-simpa? Trivs den under stenar? Är den ovanlig? Är det som fågelskådare gör när det går ett larm om ovanlig art siktad någonstans?

Så många ord och saker behöver en förklaring. Jag är hopplös. När jag förhörde min dotter på läxor när hon gick på högstadiet var det ständigt från min sida:

Vad menar de med det? Det kan de väl inte påstå? Vad är det för logik i det? Vad händer sen? Hur gick det till egentligen? Alltid fler frågor än svar.

Hon blev rätt trött på mig 😂

Kram 🐘

Torn
Fråga på

Jag har ju ställt en hel del icke alkoholrelaterade frågor till dig Andrahalvlek så det är lugnt.😜

Berg- simpa som det uttalas är en liten fisk ( Max 12 cm) och är därmed ointressant att äta. Den finns i sötvatten och är ganska ovanlig. De lever under och emellan stenar och är aktiv på natten. Födan består av maskar, larver och kräftdjur.

Om det dyker upp en extra ovanlig art så delas det i slutna grupper på Facebook tex. Jag har pga mitt alkoholmissbruk i bland inte orkat eller kunnat dra i väg snabbt och har därför ”missat” en del arter.
Det är slut med det nu, och tänker satsa extra hårt i år.😀

Det är dock extra kul när man lyckas fånga en ny art genom att själv ha hittat rätt ställe och rätt metod.
Jag kan inte skriva så mycket mer om detta om jag fortfarande vill vara anonym. Finns säkert flera andra i sportfiskekretsar som läser här som lätt listar ut vem jag är om jag skriver mer detaljerat.

Egentligen bryr jag mig inte om det blir allmänt känt i sportfiskekretsar att jag har haft alkoholproblem. Jag känner mig så stolt över att kommit ur skiten och skäms inte.

Kanske skulle kontakta ”pressen” och berätta om det😅

Men nä, det får läcka ut på naturlig väg i stället.

Ha en bra kväll Ah, och alla andra också såklart!

Kram

Andrahalvlek
Flodnejonöga

Läste en artikel om flodnejonöga i Silletorpsån i Blekinge i tidningen idag, så jag misstänkte att det nog är som när det går sms-larm till fågelskådare och de kan kasta sig i bilen och köra 70 mil för att kanske få se en ovanlig fågel.

Alla ska vi ha nya eller nygamla saker att göra nu när vi är nyktra. Det är det där drivet vi måste hitta inom oss. Vad går jag igång på? Vad får mig att agera på ren glädje och entusiasm?

Jag har inte hunnit med en höneblund idag, så jag är rätt sliten efter en hel dags faktamatande och starka känslor.

En av föreläsarna berättade sin egen historia, om hur hennes pappa betett sig gränslöst mot henne. Om hur hon till slut i vuxen ålder fick hjälp att bearbeta det.

Nu kan hon stötta andra i samma sits. SÅ modig och SÅ viktigt.

Nu blir det Eurovision en stund, får se hur länge jag orkar.

Kram 🐘

Torn
Ny fas

De senaste dagarna har jag fått en ny”känsla”. Svårt att beskriva men de där korta skavande stunderna av rastlöshet jag har känt är borta. Jag har helt enkelt inget att klaga på mer vad gäller den biten. Planer på fisketurer som jag vill göra, tankar på saker jag vill greja med här hemma, hur jag kan utvecklas på jobbet, semesterplaner, saker jag ska göra med fru och barn, träffa släkt och vänner mm är sådant som min hjärna jobbar med nu. Och det känns helt underbart. Jag längtar och ser fram emot saker utan att ens nudda vid tankar kring alkohol.Min motivation har på något sätt ökat ytterligare nu. Men jag tror inte att jag är ” färdig” med mitt nykterhetsarbete i och med detta. Jag har bara hamnat i en ny fas. En fas där jag hoppas att alla ni som läser detta ska hamna i, om ni inte redan är där. En sak har jag lärt mig under den här resan. Tiden är avgörande, man måste ha tålamod.

Ha en bra vecka! /Torn

Andrahalvlek
Härligt 🌸

Känner likadant. Mitt inre lugn gör mig nöjd på ett väldigt behagligt sätt. Jag kan känna en helt annan glädje i varje stund, även över småsaker.

Kram 🐘

Jullan65
Tålamod ska jag direkt ta

Tålamod ska jag direkt ta till mig, vill ju fara fram fort och lätt, helst före mig själv om du förstår vad jag menar🙃. Tänk vad skönt att ha tankarna och planeringen på annat håll än a. Dit vill jag oxå, tar helt sonika rygg på dig, en dag i taget. Ha en bästa vecka. Jullan

VaknaVacker
Härligt!

Så skönt när man når den där harmonin. Grattis till det💐 Är också där, även om det poppar upp ett sug ibland. Är mest road av det faktiskt😂
Ja tiden är avgörande. Inget man kan skynda på. Ha en fin kväll o kram🤗

Saskij
Tålamod..

Att acceptera att man står där man är, man kan gå ett steg i taget...

Men det låter underbart att höra att det går framåt, att nya faser ersätter de gamla, att drömmarna kanske slår in, att lusten till livet stärks för var dag.

Kram Saskij 🦉

Torn
Hamsterjakt

VaknaVacker, du är nog den enda här på forumet som tycker det är kul att få sug. 😂 Snacka om att vara positivt inställd!😍

Jag har jobbat i dag och efter jobbet har jag varit på hamsterjakt tillsammans med min dotter. Hon har tjatat till sig att få en hamster. Tre olika djuraffärer blev det innan vi hittade en som var tillräckligt söt. Men nu är hon själaglad.❤️ Hade aldrig haft tålamod förr i tiden att flänga runt så. Har nog avverkat minst 20 mil med bilen nu på eftermiddagen. Men hennes lyriska blick när hamstern var inköpt var värd varenda kilometer.😊

Ha en go kväll! 🐹

Se klart
Åh

Vad gulligt och vad snällt av dig, det är sånt som man som barn kan minnas hela livet, att pappa orkade. Tre ställen utan att bli irriterad...
Också jobbat och längtar efter lite sällskap här, så det blir härligt att lite barn kommer i helgen. De är ju så stora så det är också som vänner. Min man jobbar ju även han här på landet och just nu har jag mkt låg energi för att vara en inspirerande fru. (Han är f ö inte heller ett under av kreativt sällskap)
Det är helt okej, mest att jag känner behov av att vara för mig själv efter en hel dag med möten och koncentration. Vi är ju dags-kompisar så det kanske är något du känner igen? Å andra sidan; du gjorde en hel växtlåda i helgen= guldstjärna... Kram Torn, ha en fin kväll 😍

Andrahalvlek
Hamster ❤️

Vi har haft två hamstrar, Åke och Molly. (Efter varandra, går inte att ha ihop! Då slåss de. Dvärghamster går dock att ha ihop.)

Ursöta, men inte så sociala tyvärr. Omöjliga att få tama, nattaktiva och springer runt, runt i hjulet. Plus och minus 😂 Men det söta väger upp förstås, och det är bra för barn att ha husdjur att ta ansvar för.

En kanin har vi haft också, lite mer social. Hon blev min till slut, dottern tröttnade. Kiwi (brun och hårig) blev 7 år, hamstrarna bara 1,5 år.

Och en svart mellanpudel har jag haft också. Min älskade pudelpojke, min match in heaven ❤️ Någon gång blir det hund igen, en grå storpudel tror jag.
Kram 🐘

Torn
Sällskap

Ja du Se klart det är väl sisådär här med. Helt ok, men det är inget jag lägger någon större vikt vid nu. När frugan inte är superstressad pga jobbet så är det lugnt. Man är ju inte nykär om man säger så, men vi bråkar inte i alla fall. Har absolut inga tankar på att skilja mig eller så, men visst, jag hade väl viljat vara lite mer ” tänd” om du fattar vad jag menar.☺️ Känns i alla fall som att det går åt rätt håll. Får man fråga hur länge ni har varit ett par? För egen del är det ca 17 år.

@Andrahalvlek, vi har bara haft en katt och så fiskar i akvarium så klart.😁 Men det får räcka med en hamster i nuläget. Frugan var väldigt tveksam till den också, men jag tyckte det var ok.

Kram

Kram

Se klart
Livet livet

Jag har just läst en massa grejer, relaterade till jobb, som handlar om just längre förhållanden. Man blir inte jätteupplivad av dessa studier men det är som med det mesta annat (tex vara nykter) att det är ganska bra när man inte överblickar evigheten. Jag och min man har snart varit ihop 20 år. När vi träffades kände jag mig urgammal.., vilket betyder att jag nu är bortom räddning gammal. 👵🏻 Fast så känns det inte. Jag har ju helt vuxna barn så jag ser ju på dem att jag inte är 32 (och i min spegel). Men jag har ju varit gift tidigare så i jämförelse är jag på en väldigt bra plats i livet. För mig har nykterheten varit prio ett dessa månader, allt annat kommer i andra hand, också min man.. Kram och ha en fin kväll!

Torn
Samma här

Nykterheten är prio 1 nu. Väldigt mycket har ju blivit så otroligt mycket bättre nu.Tids nog så fixar sig resten också tänker jag.😍

Ha en fin kväll du med! Kram

Andrahalvlek
Hamsterhjul

Jag är så trött på att folk tjatar om ”ekorrhjul”. Det är ju hamstrar som springer i hjul. Ekorrar springer på trädstammar och hoppar i träd.

Önskar dig en trevlig kristi himmelsfärdsdag! Jag hoppas att vi båda hör göken i väster. Här i söder har man ”gökotta” imorgon bitti. Går ut i ottan och lyssnar efter göken.

Brukar dock inte själv orka upp så tidigt, och imorgon hoppas jag sova till kl 8 åtminstone. Jag hoppas göken håller igång vid lunchtid också!

Kram 🐘

Torn
Sant

Tack, hamsterhjul heter det! Här har hjulet börjat snurra för fullt nu. Dottern filmar och lägger ut på Tik tok.😅 Jag har förmedlat henne det du skrev om. Bara att vänja sig.

I morgon blir det en kort artsatsning i gryningen, sedan ska vi åka och möta upp svärföräldrarna ( tillhör riskgrupp) och äta lunch utomhus. Dom bor i en annan stad så vi möts halvvägs för att inte överskrida restiden på 1 till 2 timmar. Allt enligt Tegnells rekommendationer.😀

Jag ska hålla öronen öppna för västergökar.

Kram

Se klart
Väderstreck

Är tyvärr inte min starka sida men lyssnar år lite olika håll. Jag är också en lydig Tegnell-soldat men imorgon ska jag krama mina barnbarn och inget kommer att stoppa mig. Sov gott och tidigt hoppas jag. 😍

VaknaVacker
Godmorgon 🌼

Varje gång jag läser Nu får det vara nog! Så tänker jag, ja det får det allt vara😂

Tänker inte låta något sug förstöra min härliga känsla att vara nykter, kommer långt på att tänka positivt. Finns ju mycket man inte kan påverka i livet, men detta kan jag påverka💪🌞

Vad roligt med hamstern😊

Hoppas du får en bra ledig dag! Kram🐻

Varafrisk
Hej Torn!

Hej Torn!

Hade inte läst på några dagar h dig men gjort det nu och läst om inköpet av hamstern. Vilken lycka för din dotter? Hur gammal är hon?

Vi har haft lite olika djur genom åren, Började att vår son fick fiskar som vår dotter tog över. Men man kan ju inte kela med fiskar så därefter blev kaniner först två stycken som ”råkade” para sig och det föddes tre dödfödda ungar och en levande. Den kanin som överlevde lämnade vi t djuraffären när han var tillräckligt gammal. En av ursprungskaninerna dog och vi köpte ytterligare en kanin men när dessa två hade dött blev det inga fler kaniner. Efter mycket tjatande från vår dotter blev det t slut en dvärghamster. Har inte så lång levnadstid...vi tänkte att vi kunde inte ha husdjur i all evighet...att vi skulle bli lite låsta. Under alla dessa år då vi hade olika djur fanns hela tiden en önskan om att skaffa en hund men hund kräver ju sitt. Fast den önskan fanns ju hela tiden...så nu har vi Bella som är 85% shitzu och 15% bichon frisse ..fyller 10 år i augusti. Hon är mycket lättskött..är hos hunddagmatte när vi jobbar. Känns som om jag aldrig mer kan leva utan hund. Hade jakthundar i mitt föräldrahem.

Ha en fin Kristi Himmelsfärdsdag🌺

Torn
God förmiddag

Dagen till ära kallas också för första metaredagen då det först i dag anses vara värt att meta efter fisk. Detta pga att temperaturen i vattnet brukar vara tillräckligt hög för att fisken ska börja nappa just i dag.😊

Jag var ute en kort sväng i morse vid halv femtiden för att försöka få en Gräskarp, men det blev fiasko då fiskarna i den lilla dammen blev livrädda för mig så fort jag närmade mig.😂

@ Se klart, njut av att krama dina barnbarn, du är ju inte 70+ , så det är ju lugnt.🥰

@ VaknaVacker, yes! I dag försöker vi vara extra positiva allihopa här tycker jag.☀️

@ Varafrisk, min dotter är 11 år gammal. Hon ville så gärna ha en egen hamster och har lovat att ta fullt ansvar för den själv. Någon hund är inte aktuellt för oss i nuläget då det krävs för mycket tid, men kanske det kan bli en när barnen har flyttat hemifrån. Skönt att du har kommit igång med behandlingen. Nu borde det äntligen gå vägen, så du kan njuta av ett nyktert liv.❤️

Ha en bra dag allihopa!

Kram

Andrahalvlek
Gräskarp?

Är inte de alltid utplanterade? Förstår att de blev livrädda, de trodde nog att du var en häger 😂

Vi hade guldfiskar i en damm ett tag. Ett kort tag. Det tog inte en vecka innan hägern kom på besök. Vilken falkblick de måste ha!

Kram 🐘

Torn
Sömn

Lade mig hyfsat tidigt i går för att jag skulle upp tidigt i dag och åka till jobbet. Somnar nästan direkt , sover som en stock och vaknar pigg som en mört, fast en timme innan väckarklockan är satt. Min kropp verkar inte behöva mer sömn och det är egentligen perfekt. Men Jag har liksom inte vant mig vid detta ännu.😂 Kroppen har läkt och behöver inte mer sömn för att reparera sig. Den behöver inte kämpa med att bryta ner alkoholen mera. Och jag får fler timmar i vaket tillstånd. Mitt liv blir så att säga längre fast jag blir äldre och äldre.😍 Jag älskar detta livet!

p.s Andrahalvlek, stämmer om Gräskarpen, du är ju riktigt duktig på fiskar! Du borde börja med fiske, det finns massor med bra vatten i dina trakter och du gillar ju
att vara ute i naturen. Massor av trevliga singlar som sportfiskar också. En bra raggningsfras är: Har du fått något eller?😜

Nu blir det en kopp kaffe, sedan jobbet.

Ha en bra dag! Kram

Se klart
Sömnen

Det är liksom ett eget kapitel i den här boken. Något som förvånar mig är att jag fortfarande vaknar varje morgon och tänker som när jag var tonåring; gud hjälpe mig och låt mig sova... men efter en kopp kaffe klarnar det mesta. Kanske ska köra en kaffe- detox men jag får se med det. Idag har jag iallafall vaknat först i huset, och efter frukost ska jag gräva en rabatt. Sen får vi se. Göra pasta är en tanke. Att inte göra pasta är en annan...
Önskar dig en bra dag på jobbet.
Ps. Om frågan inte känns för personlig, vad säger din fru om att du inte dricker? Var det så att säga en issue hos er?
Kram 🌸🌸

Varafrisk
Ja...sömnen..

Ja...sömnen..

Låter gott att du mår så bra Torn. Å fisket låter så himla skönt för kropp och själ☀️

Själv har jag nog sovit över åtta timmar men varit uppe en el två gånger på toa. Är så trött när jag vaknar...trött i hela kroppen. Igår drack jag inte alkohol. Tänker att det blir bra den dagen när jag får göra en utredning kring min sömn ifall jag har sömnapné el ngt annat. Dessutom tror jag att en lång nykter period gör att kroppen kan återhämta sig ...inte känna sig så stressad vilket också påverkar sömnen. Läkaren som jag pratade m fr Internetbehandlingen sa att man går inte ner i djupsömn när man har druckit alkohol. Så idag tror jag på dag nummer två i nykterheten🙏🏻

Ha en fin fredag💕

Kaveldun
Sömn

..,det är otroligt motiverande för mig att läsa om din goda sömn Torn.
Jag är inte riktigt där än....men på väg hoppas jag.
’Det är den bästa av gåvor...att kunna sova lugnt’...som Bo Kaspers orkester sjunger.

Torn
Håller tummarna

Jag håller tummarna för att min sömn som den är nu håller i sig. Och ni som kämpar på, detta är verkligen något som är värt att kämpa för! Jag lovar.🥰

Se klart, när det gäller min frus syn på att jag inte dricker så är den enbart positiv. En stor lättnad för henne, det märker jag tydligt. Jag har inte fått några klagomål på att jag är för tråkig osv. Och så får hon ju ha sitt vin i fred.😂
Däremot är jag fortfarande lite bekymrad över hennes drickande. Jag kanske överreagerar men kan ju se tendenser till att hon dricker inte för smakens skull, utan för berusningens skull. Alltid när det är en ledig dag dagen efter så ska hon ha lite vin på kvällen. Jag gav en liten pik i onsdags och sa: Jasså du dricker vin i dag, på en onsdag. Och fick till svar: ja, det är ju helgdag i morgon. Man kanske är lite extra uppmärksam när man vet hur lätt det kan gå åt helvete i längden. Nåja, ingen fara på taket än så länge, men jag vill ju henne bara gott. Hur är det hos dig?

Kram

Andrahalvlek
Tveksamt

Tveksamt om mitt dåliga tålamod är redo för varken fiske eller dejtande faktiskt 😂

Dejtat en del golfare, men de går bort. De vill bara golfa, inte vandra i naturen. Fiskare är väl lite samma sak - de vill bara fiska 😂

Just nu funderar jag på att göra som på den gamla goda tiden, innan dejtingsajterna, och bli aktiv i en orienteringsklubb. Någon nytta ska de väl ha av mig typ.

Där finns kanske trevliga singlar också 😍 Som vill ut och röra på sig i naturen, även om de lär springa ifrån mig. Orienterare springer som älgar, dissar stigar och bara brötar på genom terrängen 😂

Kram 🐘

Torn
Låter bra

Du kan ju alltid hänga ut kontrollerna om inte annat, mycket skogsvandring blir det då😂 Eller finns det ens fysiska kontroller numera, allt kanske är digitalt?
Jag har ingen aning.🙃

Kram

Sidor