Klockan är nu 12:40 lokal tid (Thailand). Har inte druckit något idag, "än"! Fruktansvärt darrig i fingrarna och illamående, har spytt ett par gånger. Rastlös och kan knappt sitta stilla!

Jag har de senaste 20 åren druckit i stort sett varje kväll. För mycket men ändå alltid haft full kontroll på allting, aldrig några problem. För några månader sedan förlorade jag dock kontrollen helt och började dricka dygnet runt. Den senaste månaden har jag bara druckit, kollat på Netflix och suttit och läst här i forumet. Jag måste göra något åt det nu innan det är för sent men vågar inte sätta några mål. Har väl mest tänkt ta en nykter dag i taget och se hur det går!

Men hur f*n ska jag klara det? Varje timme känns som en hel evighet!

@Miss Mary Poppins skrev:"Hur går det? Vart är uppdateringen 😅👍💚"

- Har inte så mycket att uppdatera. Allt rullar på. Sover bra. Jobbar en hel del. Badar varje dag. Men inte så mycket annat. Börjar bli lite tråkigt.

Vet inte hur lång tid jag ska vänta med att ge mig ut och träffa folk, för var jag än går så dricks det. Det fungerar bra så länge jag håller mig hemma själv men vet inte hur det kommer att gå om jag går ut.

I morgon ska jag iväg och byta däck på bilen och sen storhandla så det blir lite avbrott i alla fall.

Du måste hitta roligheter att fylla ditt nyktra liv med. Återuppta en hobby, utforska närområdet mer. Samla på wow-moments 😍

För mig ger naturen mig sådana upplevelser och jag har verkligen gått all in på det i helgen. För att jag verkligen behövde det efter en tuff vecka.

Att umgås och skratta med andra är också wow-moments för mig. Har du någon vän som du kan föreslå att ni hittar på en nykter aktivitet?

Slutligen måste vi ha tråkigt för att senare ha riktigt roligt. På samma sätt har vi här i Sverige tråkig vinter och sen blir vi helt överlyckliga för varje vårtecken 😍

Själv har jag idag sett blåsippa, vitsippa, gullviva, kabbeleka, bok och lönn som slagit ut, citronfjäril, nässelfjäril, aurorafjäril, ormvråk och jag räknade till åtta jakttorn på rundan som var totalt 12.000 steg. Mycket jakt blir det, sannolikt mest efter vildsvin.

Just nu ligger jag i badkaret och njuter och det är också ett wow-moments för mig, om än i mindre skala till vardags.

Kram 🐘

Ja, det är svårt att koppla av jobbet ibland.. Jag tror det är nödvändigt att hitta ett sätt att göra det nykter, annars finns risken att man kraschar och tar till sin patenterade lösning för stresshantering... Har inte riktigt hittat något som funkar jämt, men att dra sig ut på en promenad brukar frigöra lite energi och få mig att slappna av..

Vi brukar tjata om meditation här på forumet. Kräver daglig träning och effekt får man först efter några månader, så det är bra träning för tålamodet också. Björn Natthiko Lindeblad har en del inspelningar på storytel såg jag. Själv lyssnar jag på sångmantra, det funkar för mig.

Kram 🐘

@Andrahalvlek skrev:"Du måste hitta roligheter att fylla ditt nyktra liv med"

- Du har så rätt i allt du skriver! Jag får försöka hitta på något. Men hitta någon att umgås med som inte dricker här blir svårt:-)

@Kennie skrev:"Ja, det är svårt att koppla av jobbet ibland.. Jag tror det är nödvändigt att hitta ett sätt att göra det nykter, annars finns risken att man kraschar och tar till sin patenterade lösning för stresshantering... Har inte riktigt hittat något som funkar jämt, men att dra sig ut på en promenad brukar frigöra lite energi och få mig att slappna av.."

- Jo, man är ju van att till den patenterade lösningen, men det undviker jag. Då får jag hellre ha tråkigt!

@Andrahalvlek skrev:"Vi brukar tjata om meditation här på forumet"

- Meditation försökte jag mig på för många år sedan men har svårt att koppla av tillräckligt för det.

@RayongPer skrev:"Meditation försökte jag mig på för många år sedan men har svårt att koppla av tillräckligt för det."

Det är då du verkligen behöver det. Det är själva avkopplingen du ska träna på. För att inte hamna där igen att du behöver använda alkohol både som startgas och narkos.

Tänk dig att du ska lära dig att spela ett instrument. Det låter inget vidare i början. Men 10-15 min daglig träning gör att det låter bättre efterhand. Efter ett tag blir det så pass kul att man utökar till 20-30 min daglig träning. Efter 2-3 månader känner man sig så nöjd att man vågar låta någon annan lyssna.

Precis den ingången ska du ha till meditation. Du ska träna dagligen för att bli bättre på sikt. Ingen värdering, bara göra. Tankarna kommer och stör. Tänk på dem som ballongerna som kommer seglande. Titta på dem, ge dem en etikett, ”okej, det där var en jobbtanke, byebye”. Släpp iväg ballongen. Ingen värdering, gå inte igång på tankarna.

Kram 🐘

@RayongPer
Vad grym du är.
Jag har bott långa perioder i Thailand sista åren. Jag dricker för mycket och för ofta hemma, men jag har lättare i Thailand. Det låter konstigt men det beror dels på att jag dricker inte sprit jag tycker bara om vin och det vinet jag har råd att dricka några större mängder av i Thailand smakar skit. Öl tycker jag är gott men efter en stor så är magen alldeles uppblåst så jag får ej ner med.
I Thailand är jag ej stressad och trött, jobbar ej så mycket bara några timmar på morgonen sen kör jag träning, springer på stranden, simmar och yogar det finns en fantastisk yogastudio där jag brukar vara. Yoga är så bra jag mår så bra av det. Pröva.
I vinter har jag ej kommit iväg pga corona. :( Jag har tagit ett extrajobb pga av att mitt företag gått sämre. Jag känner mig styrd av arbetstiderna. Har jobbat dubbelt över ett år nu. Det har gått utför med vindrickande. Jag har gått upp 10 kg sista året. Men nu har jag börjat försöka ta tag i livet sista månaderna. Har gått så där med motivationen, men haft några helnyktra dagar i veckan iaf.
Ha en fin dag. Njut av vädret. Jag vet att det är extremt varmt och kanske regnar. Men jag önskar sååååå att jag vore i Thailand nu.
MVH @lycklig

@Lycklig skrev:"Vad grym du är."

- Tack!

@Lycklig skrev:" Det låter konstigt men det beror dels på att jag dricker inte sprit jag tycker bara om vin och det vinet jag har råd att dricka några större mängder av i Thailand smakar skit. Öl tycker jag är gott men efter en stor så är magen alldeles uppblåst så jag får ej ner med."

- Nej, vinet här går knappt att dricka. Importerade viner är det en extrem lyxskatt på här så det blir för dyrt i längden. Upplever det på samma sätt med öl som du. Men jag föredrar tyvärr sprit!

@Lycklig skrev:"Ha en fin dag. Njut av vädret. Jag vet att det är extremt varmt och kanske regnar."

- Regnade inatt och nu är det solsken och varmt. Vid den här tiden på året så regnar det i princip en gång per dygn men med lite tur så är det på natten:-)

@Lycklig skrev:"Men jag önskar sååååå att jag vore i Thailand nu."

- Vi får hoppas allt det här med corona snart är över så du kan komma hit igen!

Anonym26613

Hello 🤓🤪

Hur går det med promenader? Jag har varit duktig och tränat oavsett väder. Det tar bort tankarna från allt negativt 👌💚

Har reserverat redan lite semesterveckor till höst och vinter. Fast besluten att få uppleva Asien. Tui säljer resor i alla fall. Kanske får vi vaccin snart. Då öppnas nog gränsen.

Ha en fin dag 🌸🥳💚

@Miss Mary Poppins skrev:"Hur går det med promenader? Jag har varit duktig och tränat oavsett väder. Det tar bort tankarna från allt negativt 👌💚"

- Simmar mest och tar promenader i poolen varje dag:-)

@Miss Mary Poppins skrev:"Har reserverat redan lite semesterveckor till höst och vinter. Fast besluten att få uppleva Asien. Tui säljer resor i alla fall. Kanske får vi vaccin snart. Då öppnas nog gränsen. "

- Tror det blir knepigt att komma in här innan alla i Thailand är vaccinerade och det verkar att ta tid!

@Miss Mary Poppins skrev:"Ha en fin dag 🌸🥳💚"

- Tack detsamma!

Hur har du det? Du skrev tidigare om att du undrade hur det skulle bli när den mest intensiva sluta-dricka-fasen går över i mer stabil nykterhet, att du var rädd att tröttna då. Känns det lugnt på den fronten? Promenad och simning låter som ett bra recept att ta till förebyggande.

@Kennie skrev:"Hur har du det? Du skrev tidigare om att du undrade hur det skulle bli när den mest intensiva sluta-dricka-fasen går över i mer stabil nykterhet, att du var rädd att tröttna då. Känns det lugnt på den fronten? Promenad och simning låter som ett bra recept att ta till förebyggande."

- Det är riktigt bra nu, varken upp eller ner utan mer på en lagom nivå. Har fått till bra rutiner med sömn, mat, jobb, promenader och simning.

Det känns rätt så stabilt och som det känns nu så mår jag bra nykter. Lite långtråkigt ibland på kvällarna men det kan jag ta.

Har dock inte varit ute och utsatt mig för några frestelser än. Men tänkte vänta åtminstone tills jag varit nykter en månad innan jag ger mig ut.

Anonym26613

Ahaa.. så du sitter hemma mestadels då. Det är väl klokt om du är osäker på hur du kommer agera.
Så kanske nästa helg blir du mer aktiv då? Vad ska du göra då? Jag har varit på olika fest och kalas. Det har gått bra. Faktiskt ingen som haft något negativt att säga om min nykterhet. Och det är så fantastiskt att krypa till sängs när man är nykter efter en fest. Då känner jag mig som en vinnare 💚😍😂

@Miss Mary Poppins skrev:"Ahaa.. så du sitter hemma mestadels då. Det är väl klokt om du är osäker på hur du kommer agera."

- Jo det blir mest hemma en vecka till, sen får vi se. Fast nu är det mesta nerstängt här igen så inte mycket frestelser ute:-)

@Ursus skrev:"Fantastiska steg du tagit, här snackar vi stora steg och en rejäl livsförändring. Följer tråden och önskar all lycka! :)"

- Tack Ursus! Jo det är verkligen en livsförändring och än så länge bara positivt!