@Kebne1 och håller med, jättebra att skriva här. Det har varit/är oerhört viktigt forum för mig. Både att få ta del av färskare medlemmars upplevelser och veteranernas erfarenheter som kommit långt i sin resa.

@Kebne1 klockrent med intervaller! Påslag av fina må bra hormoner. Abstinens kommer och går och ser olika ut hos oss alla, men njut när det känns bra😁.
Kan vara bra att läsa fakta om hur alkohol påverkar och vad som händer när man slutar. Jag googlade runt. Tips är ”skål, ta mig fan” har den som podd, och ”depphjärnan” om hur hjärnan påverkas av depression och stress.
Ha en fin onsdag🌺

Jag sover som en bäbis. Ingen abstinens förutom att jag äter som en häst. Helst sött. Idag blir det milen och sen isvak. Jag försöker hitta fakta vad som händer i kroppen när man slutar med alkohol ur ett positivt perspektiv, alltså inte abstinens-problematiken. Idag ska jag hitta sockerfria godisar som jag kan ta till när suget slår till. En fråga till er som hängt med ett tag i nykterheten: vad säger ni till andra om varför ni inte dricker? Jag har bara berättat för närmaste och vill hålla det så!

Om drickandet. Det är ju sjukt egentligen, att man ska behöva dölja, att man inte dricker ett gift, som gör oss omtöcknade, ostabila, så vi talar sluddrigt, ett sinnesförändrande medel. Men så har det blivit i vårt samhälle, tyvärr. I början av min nykterhet, sa jag det till mina närmaste, både familj och vänner. Dom hejade på och stöttade mig. Senare har jag i vissa sammanhang sagt det, att det blev för mycket, var tvungen att sluta. Eller att jag får högt blodtryck av alkohol, vilket jag fick. Med andra personer jag sällan träffar, eller av andra anledningar, tar jag inte upp det alls. Vissa av mina vänner, tyckte nykterhets beslutet var dåligt, eftersom dom då inte har mig att dricka med längre. Såna personer är inga riktiga vänner, och dom umgås jag inte med längre. Vem vill inte att kompisar ska ha ett gott liv och må bra? Den som själv har ett missbruk, och tycker det är ” tråkigt” när inte jag blir full, filterlös, och sluddrig som hen. Istället håller mig fräsch, nykter, och städad, och minns allt som sägs. Har fått ett liv, med pengar på sparkontot, och där mina tankar inte består av när jag ska dricka nästa gång, hur mycket ska jag köpa, så det räcker, vilket bolag ska jag till osv. Tankar som alltid kom först i min hjärna, som är beroende av alkohol. Rådet är att säga det till dom som stöttar dig. Med tiden, känner du själv hur du vill göra. Men att många mår dåligt av alkohol det kan man ju säga. Jag tål inte alkohol, blir så tjock, sjuk, eller illamående av det. Alternativt att man vill bli hälsosammare. Tror du hittar svaren med tiden. 🍃💫🍃

Jag är jätteimponerad av ditt isvaksbadande.😁Måste kännas gött efteråt. Jag badar ofta bastu hemma, men går bara ut en stund i snön och står där och andas frisk, kall luft. Det finaste är om det är stjärnklart, då är det mäktigt att kroppen ångar, lilla jag ser på stjärnorna på himlen, med bara en handduk på kroppen, och mår gott. 💫🍃💫

@Kebne1 Vad skönt att du får sova som en bäbis😁. Jag har också endast berättat för närmaste än så länge. Till andra har jag sagt att jag inte mår så bra av alkohol och att jag gör ett uppehåll ett tag och att jag känner mig mycket piggare utan. Har inte varit ute så mycket, men då jag varit det har jag beställt alkoholfri öl, ingen har undrat varför. Bor ute på landet, tar tåg in till stan, har vi frågor tänkt att jag ska säga att jag kör, alltså biten från stationen och hem.

Min tanke är att längre fram ska jag säga att jag mår så mycket bättre både psykiskt och fysiskt av att inte dricka och att jag trivs och gillar att vara nykter, om någon frågar.

Vilka kloka svar! Jag tänker att det är lättare om jag tänkt ut nått innan någon frågar. Just nu är svaret att jag gör 15 weeks off hell… jo, isvaksbad är toppen för mig. Jag bryter känslor och tankar på ett brutalt sätt. Funkar för mig men kanske inte för alla😅
Vilken fin grupp detta är; hjälper mig mycket! Idag lite huvudvärk, vilket jag aldrig har. Inte ens när jag var bakis…

@Kebne1 jag hade har huvudvärk till och från första tiden. Brukar heller inte ha huvudvärk. Det är hjärnan återhämtar sig från misshandel med alkohol. Det tar 3-6 månader för hjärnan att komma i balans igen. Med vetskap om detta samt nöjdheten över att vara nykter är det lättare att stå ut. Tar Alvedon om det behövs.
Ha det gott🌺

Absolut🤗Jag har varit fri i 6 år..Tiden går fort, och jag fortsätter på Forumet, för att jag tycker det är intressant, och givande. Det är många som slutar skriva av olika anledningar. Vissa tittar in ibland. Forumet är det ”enda” stöd jag har haft, och det har fungerat fantastiskt bra. ❤️