Finsk Sisu är starkt! Har själv finsk bakgrund.Att vara bestämd över huvudtaget är gott, när man ska förändras, oavsett nationalitet👍🏽😁..Iprocessen kommer det gupp, men det gäller som du Kebne1 vara lite före..Du går starkt framåt. 🤗

@Kebne1 Jag mår faktiskt riktigt bra idag! Lite ont i huvudet bara.
Blåste nyss i en Dräger 3000,, Tror inte det är sant,, 0,00 på en lördag,, har aldrig hänt..
Blir väl lite svett inatt dock.

Ja ”guppet” är jag livrädd för men fattar med mitt intellekt att det kommer. Jag har förberett mig med en arsenal av grejer att ta till. Hoppas att det kommer hjälpa! Tack för pepp!@miss lyckad

Söndag och jag har sprungit milen. Känner att det går mycket lättare nu! Jag sprang även tidigare när jag drack. Jag hade så konstiga vanor. Jag drack aldrig före lunch och aldrig efter åtta på kvällen. Disciplinerad. Aldrig sprit, bara vin. Tänkte att det inte är så farligt… så jag lurat mig själv! Att jag kunnat springa har också varit en sån där grej jag lurat mig med. Jag kan väl inte vara alkoholist när jag kan springa? Jodå, det kan jag visst det!
Ff inga abstinens förutom SUGET, omg! Nu har jag kommit på (förutom isbad) att wordfeud får mig att tänka på annat! Jag spelar mot min bror (som är unde behandling för alkoholism) och några andra. Jag ska vinna! Så himla bra att motionera hjärnan också! Inte bara kroppen! Igår efter bastun när jag blev såååå sugen på ett glas vitt med is fick jag syn på ett hopprep. En impuls fick mig att bara börja hoppa ett tag o räkna samtidigt och Poff så var suget över! Hoppas hoppas det håller i sig! Imorrn ny vecka! Min andra som nykterist!!!!!! Tjoho!

Andra veckan! Dag 8.
Ff lätt huvudvärk men annars allt väl. Ska träffa min dotter (som väntar barn) i morgon. Ska bli kul att se om hon märker nått. Hon har höksyn och hon är nog den enda som anat vad hennes fyllemamma hållit på med.
Jag började dricka när jag var 40 år. Drack typ inget innan (jag är inte Pingstvän eller nått…) jag blev akterseglad o dumpad, det var hemskt. Jag vill inte leva ensam så jag gav mig ut i dejtingdjungeln. Jag är ytterst privat, introvert och har stark integritet så för att klara dessa dejter var jag tvungen att styrka mig med vin. Före, under och efter. Sen rullade det på. Jag träffade min andra hälft på den resan och han är en ”sofistikerad drickare ” (töntigt ord jag hittade på!) Han är så blåögd och naiv, världens bästa man! Han har givetvis anat och sagt då o då att det var sjutton vad många boxar han far med till kartong-återvinningen… Nu vet han allt! Hur jag smusslat och hållit på. Han är också så glad att jag tagit steget. Han följer mig nu på resan också som nykterist.
Vecka två som nykterist och jösses vad jag är lättad, glad och lycklig!
@tikka @vår2022 är fina inspiratörer som jag följer extra noga. Men alla är så fina här inne och jag är så glad att jag vågade gå in här och att jag vågade börja skriva!!!!🙏🏼❤️❄️

@Kebne1 Så fint skrivet!
Det är otroligt att det känns så bra att få skriva av sig här, jag menar, man lägger upp alla kort på bordet, blottar sig totalt, och vet att alla kan läsa det,, men det känns så skönt efteråt.

Julen närmar sig med stormsteg. Jag o min man väljer att dra oss undan och bara vara vi två. Åka skidor som två galningar, dricka glögg, varm choklad och mysa. Ego-trip men absolut helt nödvändigt för mig. Orkar inte med umgänge nu. Och så kommer jag köra på hela mitt första nyktra år. Super-ego? Eller livräddare?

@Kebne1 Självklart ska du göra det DU känner för, allt som gör dig glad är till din fördel💖
Men akta dig från glöggen, jag kan inte dricka den ens alkoholfri,, blir påmind om alkohol då.

@Kebne1 Vad bra att du har din man som följeslagare, det går så mycket bättre då. Det är så skönt att berätta allt om smygandet och rasslandet. Att var ärlig tar bort mycket börda.Superskönt att dra iväg från julen bara ni två, bra beslut💕.
Det är roligt att läsa om din och @Tikka resor, ni peppar varandra bra med fart och fläkt😁👍

@Kebne1 Vad bra att du har din man som följeslagare, det går så mycket bättre då. Det är så skönt att berätta allt om smygandet och rasslandet. Att var ärlig tar bort mycket börda.Superskönt att dra iväg från julen bara ni två, bra beslut💕.
Det är roligt att läsa om din och @Tikka resor, ni peppar varandra bra med fart och fläkt😁👍