Tycker ett liv låter suveränt bra för er, och nu för ditt förändringsarbete❤️Jag tycker också att den viktigaste personen( förutom sig själv) ska vara den man tillbringar mest tid med. Har man ett eller flera barn, så får tiden fördelas så alla blir nöjda. Vissa av mina barn ( Jag har 4 st) trivs när det inte är så mycket stoj, Medans andra njuter av mycket folk. Jag är nog både och..Tycker också om att hämta energi från ensamma stunder, men är bra på att prata med typ vem som helst. Inbillar mig att jag är inkännande😅Viktigt att vara det i dom yrkena jag har/haft. Behandling, omsorg, service. Jag är glad att flera av er nya hittat till Forumet. Jag följer er, och tror på er. Varm Kram🍃🎉🍃

Framme i fjällen. Och det är vitt och vackert! Jag kommer ”skärm-banta” när jag är här. Dels är det dålig täckning och jag vill skärma av mig och bara vara. Med det sagt önskar jag alla fina här, en nykter och fin jul.
❄️🎄

@vår2022 Ambivert. Aldrig hört talas om innan. Stämmer rätt väl på mig också, jag är verkligen växelvis. Kryper in och ut ur min grotta 🤣 Trivs otroligt bra i mitt eget sällskap och med min närmaste familj och har inget stort tjejgäng som jag tillhör utan endast några få goda vänner. Gillar generellt inte att umgås ”ytligt” utan vill ha lite mer djup i mina relationer. Sen är jag oblyg och tar för mig i de flesta sammanhang, både privat och på jobbet. Tror alla om gott, avskyr skvaller och att bonda med ”rätt typer”.

Det viktigast för mig efter två omgångar med utmattningsdepression har varit den förbannade balansen. Plus och minus, eller dansa-pausa som jag brukar säga. Nu när jag inte kan använda alkohol som startgas eller fartdämpare längre är det extra viktigt. Vad är viktigast just nu? Vad vill jag egentligen? Släpp allt annat. Lättare sagt än gjort, men jag försöker prata förnuft med mig själv. Dagligen.

Kram 🐘

En snabb-visit här. Nu räknar jag inte mina nyktra dagar. Jag kommer aldrig mer dricka. Har inte tänkt på A på flera dagar. Åkte längd i månsken igår kväll och känner lycka. Varm choklad efteråt och hopp i säng. Nyfrälst i nykterhetens ljusa skimmer. Förstår med förnuftet att andra mörka dagar kommer komma. Men idag njuter jag. Ser också fram emot mer hjälp att gräva i min själ. Skräckblandad känsla.
Hoppas ni mår bra här inne! Tänker extra på en Mikael69 som har det kämpigt. Alkohol är lömskt o ett helvete!
Kram alla fina❄️❤️

@Kebne1 Det går bra för mig,, jag har "gjort upp" med Polisen och Transportstyrelsen nu så jag känner mig trygg i det. Nu rider jag bara ut stormen. Och ja,, frun mår bra!
Ang hockey, jag har aldrig spelat i förening (fick inte för mina föräldrar) jag har fått lira i "byalagsserien" istället och blev rätt hyfsad på rören ändå,, man bodde på rinken när man var liten, eller upp till 15-16 årsåldern då man hamnade i annat dåligt sällskap.
Men hockey har legat mig varmt om hjärtat, så med risk för min anonymitet här,, så kan jag avslöja att jag har varit materialförvaltare åt Flick/Damlag i 20 år på hög nivå. Har trappat ned på det nu, när man var 35-40 så gick det bra att åka runt i buss 800-900 mil per säsong, men nu är det för slitsamt. Och jag kan avslöja att det dricks rätt mycket alkohol på hotellen bland ledarstaben när man är ute på roadtrip, oavsett division.
Ha dé!

@Kebne1 Låter helt underbart! Lycka kommer i små portioner, då och då, gäller att passa på och njuta och känna lyckan när den kommer. Här och nu. Bilden av att ständigt vara lycklig tror jag är en utopi och något konstruerat.
Njut och må bra❄️💕

Kan inte låta bli att kika in här☺️. Igår kände jag irritation över inget. Stackars min man! Måste vara abstinens, eller? Jag funderar på hur tidigare trauman format mig. Min älskade mamma dog hastigt av sjukdom när jag var ung tonåring. Brutalt slag för hela vår familj, då hon var navet. Min älskade pappa försvann i samma veva in i alkoholen (han har senare berättat att han ville dö). Allt blev kaos. Min träning räddade mig, där var allt som vanligt och mina klubbkompisar blev så viktiga. Upptäckten av livets skörhet har gjort mig rädd. Rädd, ångestfylld och katastrof-tänkare. Vinet har hjälpt mig mycket där. Alltså, fake-hjälpt! För stunden har det lättat för att sen bli värre. Nu tränar jag på att känna min rädsla. Går ganska bra faktiskt. Ff överlycklig över att jag valde att ta steget och sluta med mitt vinpimplande!
Idag regn och drivis men jag ska åka milen ändå😊
Hej alla fina här som kämpar❄️👋🏼

God morgon till dig i snölandskapet🤗Att fundera och tänka på olika saker i sitt liv är jättebra tror jag. Då kommer man kanske på att ” det var därför hon gjorde si eller så” Ofta ger det sitt eget liv mer förståelse, med allt runtomkring. Att bli lite irriterad är beroendehjärnans sätt att försöka få sin substans..Har vi väl blivit beroende av någon substans, så ligger beroendet inkapslat i hjärnan för alltid och bara väntar på sin substans. Det lärde en man mig på Forumet som tog återfall efter 14 år! Nu har han snart varit nykter i 6 år, men skriver sällan. Pi3,14. Ha det jättefint i fjällen!💕☃️⛷

@Kebne1 God morgon "skärmbantaren"!
Det är kul att höra av dig iaf.
Intet nytt att rapportera från fronten.
Är för nyvaken nu, behöver kaffe annars vet jag inte vad som händer.
Det kommer lite reflektioner från livet i min tråd senare idag.

@Kebne1 Alkoholdjävulen poppar upp då och då i olika skepnader, ilska, irritation mm för att testa en om man verkligen inte ska ta ett glas för att slippa känna. Den är ju programmerad att göra av oss, olika känslor = drick.

Här pågår också bearbetning av mitt liv. Jag får tag i känslor på helt annat sätt som nykter. De måste gås igenom och bearbetas för att jag ska komma vidare, kunna lämna dem så att de inte är lika påtagliga mer. Så att de inte poppar upp och triggas av olika känslor. De blir inte lika farliga längre.

Bra jobbat av dig! Njut och ha det bra i fjällen❄️💕

@Kebne1 Alkoholdjävulen poppar upp då och då i olika skepnader, ilska, irritation mm för att testa en om man verkligen inte ska ta ett glas för att slippa känna. Den är ju programmerad att göra av oss, olika känslor = drick.

Här pågår också bearbetning av mitt liv. Jag får tag i känslor på helt annat sätt som nykter. De måste gås igenom och bearbetas för att jag ska komma vidare, kunna lämna dem så att de inte är lika påtagliga mer. Så att de inte poppar upp och triggas av olika känslor. De blir inte lika farliga längre.

Bra jobbat av dig! Njut och ha det bra i fjällen❄️💕

Instormade i fjällen. Och själen får komma ikapp. Riktigt nödvändigt för mig. Jag har varit så upptagen med mitt vin-pimpleri att sånt jag verkligen gillar att göra fått kliva åt sidan. Som att läsa t ex. Gud, vad jag läser ikapp nu. Här i stugan finns ingen TV. Bara det… När jag kommer hem kommer alla skit-kanaler ryka. Tänk vad jag suttit och sippat vin och tittat på allt möjligt skräp. Det är så så befriande att ha tagit steget att ta ett nytt spår i livet! I morgon en ny dag. Då ska här åkas skidor!
Glad advent alla fina här inne!