Diskussionen är avpublicerad på användarens begäran.

/magnus
alkoholhjälpen

Alkoholist Javisst

Åh nej... Så tråkigt läsa... Men du, även de starkaste misslyckas på sin resa till nykterheten.
Du har garanterat inte gjort bort dig så mkt som du tänker och tror.. Det är dina alkis-ångestspöken som härjar nu.
Somna i trappuppgången har de flesta av oss alkisar gjort och med tanke på att 1 av 10 tydligen har alkoholproblem så innebär det att om du bor i ett vanligt lägenhetshus/innergård så bör åtminstone 3 andra personer i ditt hus ha gjort samma sak någon gång tidigare.
Det känns vidrigt nu men det är för att du skäms och har ångest. Imorgon är det ny vecka och nya möjligheter. Skriv ner hur du mår och känner det här och nu. Skriv ner allt dumt du gjorde igår och nästa gång när du vill dricka - läs igenom det du skrev ner!
Du är som mig - du kan INTE dricka normalt! Vi kommer aldrig kunna lära oss det.. Tar vi ett glas så blir vi besatta efter att få i oss mest antal drinkar på kortast möjliga tid.. Vi dricker tills vi däckar och dagen efter vill vi dö. Kallar du det att "leva livet"?? Att ha "kul en lördagkväll"? Vi måste bara acceptera att alkohol inte är vår "drug of choice" dessvärre.. Alkohol funkar inte som den ska på oss tyvärr :(ä

Igår var hela Norge ute och festade (jag bor i Oslo). Då var jag bitter, ledsen och sur.. Idag är 17e maj och hela världen här utanför är full... Det är skitkonstigt och jobbigt att vara nykter en dag som denna, men nu när jag gick hem i eftermiddags från en långlunch med vänner så såg jag hur patetiska och tragiska fyllon är! FY FAN SÅ VIDRIGT!!! Ett fyllo på spårvagnen spydde, en annan tappade mobilen så skärmen sprack.. Körde förbi killar som kissade helt öppet på gatan, tjejer som grinade i ett dike och äckel som stod och spydde kebab.... Glad 17e maj! Not.

Alkoholist Javisst

Du är inte ett dugg ensam, Kvaddad! :)
Om det är till någon tröst så har jag kissat på mig i min trappuppgång. Jag har sovit i trappuppgången och i hissen och jag har spytt ner bägge delar. Jag har bjudit in grannar på fest hos mig och jag har bjudit in mig själv på fest hos dom (för att sedan tömma deras barskåp).
Jag har gjort bort mig totalt på de lokala krogarna i mitt kvarter och jag har ragglat omkring på diverse Seven Elevens i mitt område och snackat skit och betett mig som ett äkta retard.
Att jag inte blivit portad och bannlyst från det här landet är ett mysterium! (Tror jag kommer undan med rätt mycket tack vare att jag är tjej och ser bra ut).
Att du tog en liten power nap i trappuppgången och att du var lite klumpig i baren igår - det är ingen fara alls! Promise :)

AnnaPanna

Jättebra att du skriver av dig. Så bra och så viktigt. Jag vet hur det känns och jag håller med föregående talare. Skriv ner allt du känner och upplever nu. Skriv i detalj hur åt helvete det gick så du kan påminna dig själv. För oj vad man förskönar efter en tid. "Det va ju inte så farligt". Man förtränger och suktar efter den där härliga "utekvällen". Men så kommer den där kvällen. När man som du, somnar i trappuppgången, eller som jag, 27-årig "partytjej" som super så man hamnar på akuten eller halvt skiter på sig i sin glammiga festoutfit.

Försök se denna ångest som en vägledning åt rätt håll. Kanske är den behövlig just nu för att du ska våga se.

Ta hand om dig och stor kram!

Kvaddad

Tack igen för pepp och kommentarer.
Sovit fjorton timmar och är (,inte) redo att möta en ny dag. Dag två i min nya uppdaterade tideräkning.
Kommer att smyga runt gathörnen iförd skämmarluva men ut SKALL jag.
Så glad att jag hittade tillbaka hit

Kvaddad

Vaknade med insikten om hur mycket jag tycker om den " grå" vardagen och hur illa jag tycker om fredagar. Fredag = sug efter a och en enda väntan på att systemet skall stänga. Efter kl 7, om man nu kommer så långt infinner sej ett visst lugn när detvåk stängt. Jag brukade älska mina helger förut. Allt man kunde göra. Måste hitta tillbaka dit. Längta efter kreativ ledighet med sund sysselsättning.
Nån som har tips på hur'
Det är inte det att jag har brist på roliga saker att göra, jag tappar bara lusten att göra dem och aokt intresse fokuserad på vinet.
Är då trött på det.

Tilde

När jag ser tillbaka så minns jag att jag fyllde all min första lediga oroliga tid med allt som jag kunde slukas upp av som inte påminde om vinstunderna. Jag läste timmar på forum både natt och dag, jag gick igenom sömnkurs o mindfullneskurs som jag köpte på nätet. Längtade till nästa brev skulle komma o engagerade mig stenhårt i övningarna. Jag skickade nitiskt små lappar som blev en filt som påminner mig om hur det o hur det är. Successivt med att alkoholen försvann ur min kropp och mitt tänk så började de gamla intressena bli spännande igen. Det tog tid och misströstan men så skönt när det vänder. Så var det för mig. Säkert olika för alla. Du kommer att hitta tillbaka. Kämpa på!

Kvaddad

Stickning är bra!
Det hade jag glömt bort. Skall testa. Tack för tipset.
Vilken bra idé med lappar, som små dagboksblad som finns kvar som påminnelse den dag man förförhoppningsvis är stabilt nykter.

Kvaddad

Elfte nyktra dagen och inget sug. Känns väldigt skönt.
Är här inne och läser varje dag och det hjälper enormt mycket.
Herregud vad jag känner igen mej i många berättelser.
Skall iväg på en veckas semesterresa i slutet på veckan och bävar lite för hur det skall gå men jag fortsätter att läsa här och spottar i nävarna.

Alkoholist Javisst

Semester i starten av nykterheten är tuff, men du klarar det!
Den/de du reser med - känner dom till det val du har gjort?
Du kommer få en chock om du är på ett sådant semesterställe där folk gärna dricker en hel del.. Folk blir så äckliga och patetiska! Du kommer bli förfärad och äcklad (det kommer bara hjälpa dig i din nykterhet) :)
Kram

Kvaddad

Jag åker med min man som är min bäste supporter :)
Han har sett mej full och bedrövlig så många gånger att han helt slutat dricka själv.
När jag får för mej att jag vill/skall/ måste dricka har han understundom ett litet helvete.
Förvånar mej att han orkat stanna kvar.
Det skall förhoppningsvis bli en hälsosam resa med mycket vandringar och naturupplevelser.
Har dessutom laddat några bra böcker som jag längtar efter att sätta tänderna i.

Vändningen

Låter som en bra karl vid din sida där! Det svåra för någon som har alkoholproblem, kan ju vara om en partner t.ex. sätter sig och dricker öppet framför en när man själv försöker att inte ens tänka på etanolen. Lite avis på resan där, vandringar och naturupplevelser är precis vad jag känner att jag skulle behöva för själen nu. Grattis till 11'e dagen och kämpa på!

Kvaddad

Packar för resan.
Packar ner, packar upp, packar om. Kan inte tänka. Vilja skor måste med? Får jag plats med tjocktröjan?
Packar upp igen.Byter resväska.
Faaaan sån stress för en resa.
Hetsdricker kaffe som jag bara blir ännu mer stressad av. Börjar undra om alkoholen gjort mej helt kajko.
Inser nu att jag måste en tur till apoteket innan vi åker. Har tre apotek i närheten, samtliga ligger granne med ett systembolag.
Wish me luck!

Kvaddad

Ja det skall bli grymt skönt att komma iväg. Om jag nu gör det.
Klarar inte ens att packa av ren stress. Och vips infinner sej bilden av ett glas " avstressande" vin i soffan för att coola ner.