Nu börjar det likna något! Underbart att läsa ditt inlägg. Kan skriva under på allt inklusive myset. Men det är slut nu. Mitt mys har numera förflyttats till morgnarna. DET är mysigt! Att vakna utvilad och klar i skallen. Att kunna möta mig själv och min omgivning på ett ärligt sätt.
Kram!

Precis så ska du göra! Fundera och vända ut och in på alla dina gamla tankar - skruva på dem lite och skapa nya nyktra tankar ?

Minnet är alltid ”bättre” än den faktiska situationen. Många ger rådet ”spela hela filmen till slut”.

När du börjar tänka på myskänslan, fortsätt sen att tänka på de fortsatta glasen, minnesluckor, illamående, baksmälla, ångest, sömnstörningar. Ända till slutet. Dit myskänslan leder dig i slutändan.

Och det är sant att suget avtar när all alkohol försvunnit ur kroppen, och att det kan ta upp till tio dagar. Det är därför det är så svårt när man tar ett återfall att sluta direkt igen.

Har man dessutom gjort ett längre uppehåll innan så är effekten mycket större. Hjärnan börjar steppa av lycka ”äntligen alkohol!” Och alkoholdjävulen börjar nästan stamma i sin iver att komma till tals.

Sakta men säkert hoppas jag att du går från ”vill sluta dricka” till ”jag ska sluta dricka” och till slut till ”jag vill inte dricka”.

Kram ❤️

Tack Andrahalvlek och Charlie70:)

Jag ville ju att denna dag skulle bli helt utan alkohol...har varit ledig idag..tagit en långpromenad i solen, suttit vid vattnet och suttit länge ute...både ätit, läst och bara vilat så skönt...Tankar har kommit ngn enstaka gång om alkohol men jag har snabbt blåst bort dem. Har ändå känt en rastlöshet..ska jag städa.ska jag handla mat..men bestämde mig för att inte göra det utan att bara vara....Men så skulle jag fylla i egenremissen till sömnmedicinska enheten..och fyllde i min vikt, att jag var alkoholberoende, att jag har fettlever, högt blodtryck och äter medicin...å sedan kom tårarna..i floder...blev så himla ledsen ...å tänkte hur kunde det bli så här??
Var ändå tvungen att köpa frimärken till mitt brev...trodde postlådan tömde kl 18 men det var kl 16 så jag var för sen...handlade mat...blommor som jag ska ha inomhus och plantera utomhus i mina urnor...och därefter till systembolaget några minuter innan det stängde...min ledsenhet bidrog till ångest och därefter till systemet...Kom hem och läste inlägg fr Charlie70 och fr min rådgivare...och det peppade mig ...hällde ut det mesta..dock inte allt..känner mig ledsen för jag vill att min hälsa ska vara bra och jag vill verkligen leva...men...nu har jag handlat mat och blommor...imorgon ska vi nog hämta mat fr ngn restaurang...men det får min man göra...nu har jag försökt att planera så att jag inte behöver åka fram på stan efter jobbet utan hem...

Jag har högt blodtryck fast jag medicinerar, jag har fettlever men ska ta prover snart igen...jag är överviktigt men jobbar på vikten... och jag jobbar på att bli nykter...jag vill leva länge...jag vill bli gammal...för jag älskar livet och för varje år som jag lever så vill jag leva ännu mer.

Stor kram till er alla:)

Små och stora, i tankar och handling. Läser att du vill något så starkt, för dig själv. vilken viktig sak.
Om du testar att ta en dag, en timme i taget. Och försöker lägga allt annat åt sidan. Inser att den där nykterheten kommer kräva mycket av dig. Men att du kan fixa det.
Och vila lite i att kroppen vill bli friskare- av sig själv, och den kommer att hjälpa dig! Stötta och ge tillbaks. Kroppen är fantastisk, och snäll. Blommor, god mat, bra!
Kram på dig.

Varafrisk. Du har många måsten i ditt liv. Jag uppfattar att det snurrar mycket för dig kring din hälsa och jobbsituation. På något sätt önskar jag att du kunde dra ner alla tankar till två. 1. Jag ska vara nykter. 2. Jag letar efter ett arbete. Jag hade inte klarat av att tänka på allting samtidigt. Eller, det hade jag. Det har jag gjort i alla år. För att dämpa snurret i skallen har jag druckit. Därför måste jag strukturera upp det ordentligt. En konkret sak jag gör just nu är tex att göra som jag gör med mitt arbete fast i frågor som rör min flicka. Jag får bara tänka och agera på frågor som rör henne under kontorstid. Efter 17, helger och lov pratar jag inte om det och jag tänker inte på det. Ställer någon vän frågor på andra tider så säger jag som det är. Jag pratar och tänker på detta endast under kontorstid. Annars blir jag bara arg och upprörd vilket triggar min beroendehjärna och eftersom det är utanför kontorstid finns ju då också möjligheten att dricka. Jag tror detta kan vara en framgångsrik strategi för min egen del (den är bara någon vecka gammal). Kan du göra något liknande Varafrisk? Hoppas jag inte uppfattas som för "på" nu Inte min mening i så fall. Jag vill dig väl så klart och vill bara dela ett eventuellt förslag som tycks funka för mig i alla fall.

Kram!

Tänkte på hur du gjort när du varit på olika kurser? Typ danskursen på Billströmska?
Då har du väl inte kunnat dricka alkohol på några dagar?
Kanske du behöver en kickstart och som hindrar dig att dricka de första 4-5 dagarna?
Har man de vita dagarna i ryggen att luta sig tillbaka mot så är det kanske lättare att "hålla sig" när man väl kommer hem?
Bara en fundering..?
Styrkekramar ???
???

Hej!

Tack för era kommentarer Charlie70 och FinaLisa!

Jag är en fena på att hitta möjligheter att köpa alkohol. Det är som om när systembolaget är öppet så triggar det mig, om jag är hemma eller bortrest och det är några mil att köra så har det liksom triggat mig och tankarna sätter igång. Men idag när systemet är stängt har jag knappt haft några tankar alls på alkohol. Så FinaLisa det finns systembolag i närheten av Billströmska....Jag har ju önskat att få Antabus men kan inte få det eftersom jag har förhöjda levervärden och då kan man inte ta den medicinen. Det hade varit bra för mig att få medicin för då hade jag kunnat få några sammanhängande nyktra dagar som kan inspirerar för flera men nu kämpar jag på ändå!

Idag har det faktiskt varit en lättnad att inte ha den här kampen med tankarna...längtade efter denna dag! Har varit ute och gått, lagat pannbiff med lök och min dotter och jag åkte för att sätta blommor på mina föräldrars grav då min Pappa skulle fyllt 95 år imorgon! Vattnet var inte påsatt än för säsongen på kyrkogården så jag tog med mig de hem och firar min pappa med dem här hemma. Min dotter har körkort så det är så mysigt att hon kan köra vår bil när vi är ute och åker. Igår åkte vi till en badplats där det finns eldstäder och grillade korv med vår dotter och då var även vår son med sambo med. Mår väldigt gott då! Även om jag inte har lyckats så mycket bättre tidigare ang alkoholen så har det senaste veckorna känts lite tyngre. Jag tror det beror på det jag delar med alla andra..Corona...inget är sig likt ...vilket påverkar mig...ganska starkt....dessutom så har jag ett ganska begränsat socialt nätverk vilket gör att jag känner mig lite isolerad och jag kan verkligen inte säga att jag är isolerad med tanke på hur många andra människor har det...så jag säger det med respekt för andra...men jag känner mig lite ensam.

Hur som helst så..Charlie70...jag tar absolut inte illa upp för din kommentar snarare tvärtom blev väldigt glad! För visst är det så jag har så många måsten...och tänker på så många saker...och riktar mina tankar utåt...och inåt...och sätter allt som oftast inte mig själv först..så är det!
Så jag ska ta ditt råd...bestämma mig för ett par tankar där den ena är att sluta dricka alkohol..å jag ska försöka sortera i vad kan jag påverka och vad inte kan jag påverka. När det gäller arbetet så är jag lasad, har ett vikariat tom 30/4 och efter det vet jag inte vad som händer. Nu på onsdag den 1/4 ska jag träffa HR-specialist och min chef kring fortsättningen. Jag står ju inte utan jobb efter den 30/4 vilket är skönt och jag ska försöka vila i det. Det finns inga jobb för mig att söka just nu och det vore ju bra om jag kunde vila även i det för att hålla på att tänka på det hjälper ingenting. Så nu ska jag försöka planera veckan som kommer lite grann...

Kramar :)

Hej goa vänner:)

Å särskilt tack till Charlie70 och Vinäger för att ni har frågat hur det är.

Denna vecka och veckan innan dess har inte alls varit bra. Hade ju en väldigt bra vecka då jag hade mer alkoholfria dagar än med alkohol. Å tiden innan dess så kände jag att mitt drickande var på ett annat vis än hur det har varit under de senaste veckorna. Å jag kopplar den skillnaden mer till hur allt förändrades på jobbet, privat pga Coronan… å det har påverkat mig starkt! Dessutom min oro för min tillsvidareanställning...vad händer?? Som det ser ut nu kommer jag vara kvar på min arbetsplats men i nuläget är det lite otydliga arbetsuppgifter...mycket blir otydligt med anledning av coronan på jobbet därtill min egna tjänst...jag tror att det är därför som jag dämpar det med alkohol...då behöver jag inte känna...men det blir dålig sömn, mycket ångest över vad alkoholen gör med min fysiska hälsa, mina organ mm dessutom vakna upp med ångest för att inte veta om jag skrev ngt tråkigt sms till någon och även om inte smset var tråkigt...så kanske jag inte ville skicka det! Inte riktigt komma ihåg vad jag har sagt...känner igen mig i andras inlägg kring detta...och jag fullkomligt avskyr det!! Så jag behöver verkligen bryta det här beteendet nu!!
Jag tänker att jag vill göra lite som du skrev Charlie70 att tänka på jobbet när jag är på jobbet! Å jag behöver träna...vet inte om ni känner till ICA-klassikern men en kollega till mig har tipsat om den och jag har laddat hem Appen...så jag vill verkligen göra det! Efter att jag har skrivit här ska jag göra en noggrann planering för lördagen och söndagen....försöka att inte frångå den...det blir en utmaning...men jag tänker att det är den bästa chansen för mig att lycka...Har två böcker på mitt nattygsbord Tänka klart och Skål ta mig fan som jag vill läsa. Försöka göra en noggrann planering med så få inslag som möjligt om ni förstår vad jag menar...Jag längtar SÅ mycket efter att lyckas!! Jag vill verkligen det!!

Tack för att ni finns här:)

Stor kram:)

Förstår din oro och vi är nog alla där på ett eller annat sätt.
Jag känner att 12 stegsprogrammet hjälpt mig mkt mer än jag förstått.
Och kan bara varmt rekommendera att gå igenom det. Finns ju olika sätt antingen genom AA eller som jag med alkoholterapeut och min egna kloka människor runt mig.
Är ju lätt nu att pröva ett AA möte nu när det finns online varje kväll.
Många kramar och styrka till dig ?❤️?

Gör en planering för helgen och bocka av efterhand.

Båda böckerna är svinbra men bör läsas i portioner. En-två kapitel per dag - låt orden landa i dig ordentligt.

Och börja ikväll! Du behöver hjärntvätta din hjärna med nyktra tankar ?

Kram ❤️

Tack för era svar!

Tack för era svar Strulan65 och Andrahalvlek!

För många år sedan hade jag kontakt med Rådgivningscentrum i min stad. Kan inte ha kontakt med ngn i min stad el i grannkommunerna pga att jag känner ngn. Å pga att jag har den utbildning/yrke som jag har så vill jag behålla min anonymitet.

Få se om AA-online är ngt för mig.

Kram❤️

Jag tror på ICA-klassikern och planering för nykterhet Varafrisk. Du är inte nog inte riktigt där än att du har bestämt dig för att sluta dricka. Du vill, önskar och längtar men har inte bestämt dig med hela din hjärna. Vi är flera här som har ägnat oss åt att till exempel titta på Youtubefilmer om hur hjärnan påverkas av alkoholkonsumtion och vad som händer när man slutar dricka. Ingen skrämselpropaganda utan ren och skär fakta. Skulle det hjälpa om din man satte ner foten? Skulle han förmå det?

Kram!

Kram!

Vill bara säga att jag tänker på dig. ? Dina inlägg gör ont ibland, inte bara gör igenkänningen, utan för att jag känner din förtvivlan och önskar att du ska få kraft att bryta.

Ska vi ta nya kloka och starka tag i morgon? Riktiga j-vlaranammatag.

Kom igen, Varafrisk, nu kör vi!

Många varma kramar till dig

Hej mina vänner!

Söndag kväll och snart en ny vecka...ny möjligheter...känner mig lite dämpad ikväll...för jag blir påverkad av vad som händer omkring mig/oss...jag behöver hitta min strategi för att det inte ska påverka mig så starkt...vad jag bör börja med först är att kolla upp några saker med min hälsa.

Helgen har annars varit både ris och ros men mestadels ros vilket stärker mig. Det har tyvärr blivit alkohol både fredag och lördag. Jag vill egentligen inte säga något negativt om min man här men han kanske inte är riktigt det stöd jag behöver. Jo, han är ett stöd på så vis att han var med mig t Stockholm vilket var helt fantastiskt!! Jag hade aldrig åkt ensam och för det är han guld värd.
Det är sällan som jag ber honom att köpa alkohol oftast gör jag det själv...men om jag ber honom och det är en fredag el lördag då har han svårare att stå emot. Så igår åkte han iväg och köpte...men jag hade inte mått så bra under dagen..ont i magen mm...så jag tänkte att jag inte skulle dricka något men det är som om jag måste utmana ödet. Vad jag ändå klarade var att jag drack inte mer än vad jag hade bestämt mig för så jag..skulle lätt kunna druckit upp det mesta...men jag ville ha kontroll..mm. Det innebär dock inte att jag tänker att jag ska försöka dricka kontrollerat nu..nej..jag vill fortfarande sluta att dricka alkohol. Och, visst är det så att det är skillnad på att vara tvungen att sluta dricka alkohol, vilja sluta och att ha bestämt sig. Min hjärna är inte uppgraderad till 100% när det gäller att vilja men den vet att den måste för annars kommer något allvarligt hända med min hälsa. Det är det som är så läskigt...att man har inte kontroll på vad som händer inne i kroppen..och ändå dricker man och i synnerhet i dessa tider med Coronan.

Så tipset från dig Charlie70 om att titta på Youtube gällande inslag av vad som händer med hjärnan när man dricker alkohol eller även övriga kroppen är egentligen väldigt bra för mig att se på därför att det är lätt att glömma av den verkligheten. Även om det kan ge mig lite ångest eftersom jag tänker vad har jag gjort med min kropp så vill jag försöka att titta regelbundet på detta. Även läsa böckerna...håller på med Tänka klart!

Vad som var så gott med helgen var att min son och svärdotter var hemma igår för att byta till sommardäck på sin bil. Min svärdotter är ju riskpatient men har beslutat sig för att träffa mig och min man samt dotter. Var ute med vår hund på fm. Tänkte gå in och slappa men hade i bakhuvudet att jag skulle cykla och min dotter hade även visat hur jag kan boxas på boxningssäcken i garaget. Så det blev 10 minuter boxning och 11km cykel! Så himla skönt!
Idag var det meningen att vår dotter skulle komma hem t oss efter att hon hade gått av sitt pass i morse men det visade sig att hon hade feber och var tvungen att stanna hemma. Det gjorde mig ledsen dels för att hon bor ensam och är väldigt ensam dels för att hon fyller verkligen på med energi. Men vi åkte och ställde en påse med lite mat, Alvedon utanför hennes dörr vilket kändes skönt. Dessutom blev det 15 km på cykel idag...så nu är jag på när det gäller ICA-klassikern.

Så då var dag 1 avklarad...och Vinäger jag är på...hjärnan är inte med till 100%...men min kropp behöver återhämtning...å jag behöver slippa ångest...å jag önskar av hela mitt hjärta att det här ska leda till många många nyktra dagar, månader kanske tom år!

Ska fixa lite te nu och kvällsmacka:)

Kramar till er alla!!

Hej!

Tack för att du frågar, Charlie70!

Livet är väl sisådär. Är starkt påverkad av vad som pågår omkring oss och på jobbet är inget sig likt och de flesta känner nog lite tristess. Någonstans inom mig har jag väl tänkt att jag kan vara i riskzonen men nu vet jag väl lite mer konkret att jag är det men till min fördel är min ålder. Det blir ännu mer ångestfyllt i dessa tider att ha ett alkoholberoende, högt blodtryck, fettlever och övervikt. Naturligtvis är det desto viktigare att ta hand om sig då men det är väldigt lätt att välja alkohol. Idag har jag iaf inte valt alkoholen och jag har cyklat 19 km vilket var skönt och jag känner mig nöjd!

Jag vet inte om forumet är den bästa hjälpen för mig just nu. Är en bekräftelsetörstande individ...går i terapi...å vad jag behöver är att stärka mitt jag...att inte söka bekräftelse på massa olika vis utan lita på mig själv och mitt inre. Forumet blir därför för mig väldigt bekräftelsesökande och tar alldeles för mycket tid ifrån mig. Vi får se...jag har kontakt med rådgivare här på Alkoholhjälpen och jag/vi funderar på vad som kan vara behjälpligt för mig. Är ganska insiktsfull och medveten om saker och ting...men jag behöver påminna mig oftare om hur skadlig alkoholen är för min hälsa. Att ha en väckarklocka inom mig som ringer ofta och säger NEJ!

Är van att träffa min dotter ganska ofta men nu har hon varit sjuk denna vecka så vi har inte setts. Hon blir väldigt isolerad då och det gör mig så ont. Men imorgon ska vi ses...även min son med sambo...och vi ska vara utomhus i vår trädgård och grilla. Ser fram emot det:)

Kram till er alla och jag önskar er en så bra Påsk som möjligt i dessa tider:)

Hej igen!

Skrev att jag är alkoholfri idag...tyvärr inte. Vill inte gå in på anledningen här...men vill vara ärlig...det blev bara lite men jag ville vara helt alkoholfri!

Kram??

Kram