Jag äter bullar, choklad, god mat, nötter och smågodis på fredag.
Jag är säker på att det är detta jäkla stillasittande på vardagar som slår mot vikten. På helgen går jag snarare ner. Ett mindre problem om man inte har så stor övervikt att den ställer till det med de fem viktiga måtten, blodtryck, midjemått mm.
Men Viktväktarna har väl också nåt forum vi kan nästa oss in i, i samlad tropp ??‍??‍♀️???????????‍?
Tack för klokt och bra inlägg Torn.
Sov gott min vän ?

Tack för ? Se klart, jag sov som en stock tills väckarklockan ringde kl 05.00. I dag är det artjakt som gäller och jag och min son är hemma igen efter en sväng till ett ställe vid Vättern 20 mil bort. En ny art avbockad .?och snart ska jag i väg på pass nr 2. Halmstad är det som gäller. Ca 20 mil dit också.

Är jag galen? Troligtvis. Är det värt det? Definitivt. Njuter jag? Mer än någonsin. Är jag nykter? Dum fråga

Kikar in här när jag kommer hem igen, i natt någongång.?

P.s Ni som inte känner mig undrar väl vad det är jag håller på med. Men det finns beskrivet tidigare i min tråd.

Ha en bra kväll allihopa, och ta aldrig det första glaset. Tänk på det.

Kram?

Halloj Torn
Du låter helt enkelt som en nykter alkoholist!
Vi ger järnet - när vi är motiverade.
Det är både vår undergång och vårt hemliga vapen - om det används rätt.
❤️

...jag har läst hela din tråd och faktiskt också läst om den. Eftersom mina kamrater här på detta fora är så viktiga. Din tråd börjar när du varit nykter i mer än en månad.
Hur var dina första veckor - minns du?
Jag frågar eftersom du är en så positiv förebild för mig - och säkert många fler...

Lite knäpp är du allt ? Men jag gillar knäppt! Så länge den utgår från entusiasm och engemang.

Många timmar i bil blir det. Lyssnar du på musik eller ljudbok?

Jag lyssnar nästan jämnt på ljudböcker eller poddar. När jag går, cyklar, kör bil, diskar, lagar mat. Många böcker och poddar blir det!

Vilka firrar har du kryssat nu då? Jag vill veta, kan knappt ingenting om fiskar.

Kram ?

Så var jag hemma igen, det gick bra och jag fick arten jag var ute efter, Grönling. Arten tidigare i dag var Groplöja. Båda två är ganska ovanliga och finns nästan bara i Skåne men groplöja finns utplanterad i Hökensås som jag var vid i dag. Grönlingen finns även i ett par vattendrag i Halland. Dom är för små för att äta Andrahalvlek.?

Det blev ca 80 mil totalt i dag, jag lyssnar på radion. Ganska ofta på P1 faktiskt, och diverse musikkanaler.
@Kaveldun, jag kommer ihåg de första veckorna, jag ska skriva ner en sammanfattning vid ett tillfälle. Jag blir glad av att höra att du ser mig som en positiv förebild.?

I morgon (läs i dag) blir det lugnt med lite fixande inför midsommarafton. Det kommer ett par gemensamma vänner hit som vi inte har träffat på länge, och det blir lugnt och sansat. Frugan har tydligen redan berättat för dem att jag inte dricker mera och hon har även handlat diverse alkoholfria drycker på bolaget till mig. Bra service där.?

Gäsp, det börjar närma sig 24 timmar vaken på raken nu, dax att sova.

Ha en fin dag! Kram

Eller andra intressen..Jag märkte när jag slutade dricka att jag fick en massa tid över..Det är ju jättebra, men då bör man ju göra något kul på den tiden..Jag åkte mycket på secondhand rundor..Sen när jag skaffade eget hus tog det mycket tid i början. Måla, skaffa möbler, och fixa med mycket..Fiska i Hökensås har jag också gjort..Men det var längesen..Även Lidan som du nämnde i ett annat inlägg..För mig är det intressantast med fiskar som man kan äta..Men en skojig hobby du har Torn , att fånga fiskar av olika sorter för att pricka av..Skriver här på nätterna ibland när jag jobbar..Ganska bra att få betalt för att använda Forumet..?

Av att sluta med alkohol kommer det ut så mycket bra. Tycker jag bryr mig mer om mig själv i alla avseenden. Förtjänar kärlek av mig själv?
Då orkar jag ta hand om nära o kära på ett ännu bättre sätt. De är de viktigaste❤ Kram??????

Alla vanliga fiskar är förstås avbetade redan ? Praktiskt med fiskar jämfört med fåglar, finns de i en sjö så finns de liksom. Sen gäller de att få dem på kroken också förstås, och där kan man ju ha tur eller otur.

Jagar man fågelkryss måste man ju passa på och köra över halva Sverige just den dagen som pippin behagar slå sig ner någonstans.

Minns ett år då en ovanlig sort siktades i någons trädgård och hela trädgården fylldes med ornitologer från hela landet under en hel vecka.

Själv fortsätter jag samla på naturreservat. Nummer 29 förra veckan: Ytterön. Bland de sydligaste platserna i Karlskrona kommun. Påminde otroligt mycket om naturen på Onsalahalvön, där jag tillbringat många av somrarna i barndomen.

Till helgen tänkte jag besöka Kvalmsö i Ronneby kommun och ta med mig både lunch och badkläder ?

Kram ?

Håller med dig miss lyckad, hobbies eller intressen är jättebra att ha när man slutar/slutat med att dricka. Det underlättar mycket att ha något som man tycker är kul,givande, spännande mm att syssla med. Saker som man ser fram emot och som ger en glädje och som sagt får tiden att gå. Jag har mitt fiske, Se klart har sin odling, Andrahalvlek har naturreservaten för att ta några exempel. I början av nykterheten kan det vara lite svårt att "komma igång" men man får tiden att gå. Jag brukar också skriva här en del på arbetstid, särskilt när jag jobbar
sent skift och allt är lugnt på jobbfronten.?
@VaknaVacker! kul att du hälsar på här. Tänkte faktiskt på dig häromdagen och hoppas det
ordnar sig med medicinen och magen.?
@Andrahalvlek, jag har tillbringat väldigt mycket tid på Onsalahalvön genom hela livet, även nu. I en sommarstuga som varit i familjens ägo sedan jag var 7 år. Vi ska dit några veckor nu i sommar också.
Har du varit ute på Nidingen? Magiskt fint där ute, jag brukar åka dit med min båt några gånger varje sommar.
Har du vägarna förbi Onsala i sommar kan jag köra ut dig dit en sväng om du vill. ?

Ha en fortsatt bra dag!

Kram

Nidingen känner jag inte till. En ö? Trodde det var en sjö ?

Tyvärr har vi aldrig haft båt. Inte heller stuga. Mina morföräldrar bodde i ”nya” Vallda, halvvägs till Vallda Sandö. Fina barndomsminnen ? Min morfar hade en båt förresten som hette Mojje. Älskade att åka båt ❤️

Min pappas släkt har alltid bott i ”gamla” Vallda, ungefär i höjd med Smarholmen, och min familj hade själva husvagn på säsong i Rörvik i 20 år.

Minns somrarna då jag cyklade mycket, framför allt på kvällstid. Dofterna, svalornas pip högt upp i skyn, värmen från asfalten, vindstilla.

Visst var väl somrarna generellt mer väderstabila förr? Nä, jag minns många regniga somrar i husvagnen också ?

Tyvärr är alla band med Onsalahalvön brutna nu, men det är en härlig plats på jorden ? Hoppas inte att man bygger året-runt-hus på varenda öppen yta bara, för det skulle förta charmen.

Tänk vad världen är liten ändå. Gemensamma nämnare med andra dyker upp överallt.

Kram ?

Grattis till dina iprickade små arter, Torn, ska ta och googla! Roligt att lära mig något nytt. Min odling och nu trädgård har verkligen fått mig att tänka på annat än alkohol, och samtidigt ha fullt upp! En otroligt viktig del av nykterheten.
Träffade en dam idag på trädgårdsbutiken (ja det tar aldrig slut vad jag behöver...) som rådfrågade mig om ett och annat och jag tipsade lite om vad som kan passa i kruka och vad som växer till sig, fast de kan se lite skruttiga ut nu. Lill-Ernst, alltså jag, stegade sedan ut med stolta steg. Jag kan något nytt! Jag lär mig! I bilen hem när min man stått i kö till Systembolaget pratade vi en del om denna min nya nykterhet och hur jag upplever livet så himla starkt. Han är bra på det sen gammalt men försöker förklara hur mkt jag dämpat och höjt mig med vinets ”hjälp”. Nu har jag spring i benen och vill ut ut men ett par timmar till framför datorn återstår.
Ha en fin kväll, Torn, tänk om nån sagt till dig för ett halvår sedan att du skulle dygna nykter. Kram ?

Man är aldrig för gammal för att lära sig sägs det ju, om det så gäller fiskar, växter eller att Nidingen är en ö, tillika en av Sveriges äldsta fyrplatser. Och att lära sig att bli nykter går ju också tydligen, vilket jag är evigt tacksam för.

Fick mig en funderare när du skrev det där om att dygna nykter Se klart. Jag har gjort det ett par gånger när jag var 18 år och låg i lumpen. det är 32 år sedan. Jag har inte varit nykter en midsommarafton sedan jag var 14 år gammal, så i morgon blir det min första nyktra midsommarafton på 36 år! Det ska bli underbart.

Ha en bra midsommarafton! Och alla som läser detta håller sig nyktra I morgon hoppas jag!?

Kram

Nu ska vi leka lekar och dansa kring stången helt nyktra och slippa ta snedsteg. Leka och dansa nykter har jag inga problem med, tvärtom!

Kram ?

Blir det för mig också..Har jobbat mycket storhelger men även varit full många gånger, dom sista åren innan jag blev fri..Trevlig midsommar till er andra också!???

Lördag morgon, helt klart den bästa morgonen numera, tyst och lugnt ute, knappt en bil i sikte. I dag extra lugnt av någon anledning.?

Hade en trevlig dag i går i goda vänners lag, som vanligt regnade det större delen av dagen, en helt normal midsommarafton med andra ord. Det här med att jag var nykter kändes inte som en större grej faktiskt. Det är liksom den nya normala nu. Något nytt var däremot att vi alla hade en lång givande diskussion om varför jag har slutat att dricka, och om vad alkoholen ställer till med i samhället, hur vi kan försöka få våra barn att ha ett sunt förhållande till alkohol osv. Alla var helt överens, alkohol är skit!

Såg här att några inte har klarat att hålla sig helt vita men jag har inte läst om några skandaler. Bra jobbat alla starka fina människor!?

Ha en bra fortsättning på midsommarhelgen! Kram

Så glad jag blir att ni kunde prata om alkohol igår. Sa du att du hade druckit för mycket? Jag menar inte att snoka, mer för min egen del.
Jag drack 3 enheter igår. Jag vänder det till min fördel, att jag höll vid det och inte rasade igenom. Så jag mår bra nu och tittar ut på regnet.
Ha en fin dag!

Hej! Så skönt att det gick bra, huvudsaken är ju som sagt att du stannade där. Jag berättade att jag druckit för mycket ja, och att det blev ohållbart. Gick inte in på en massa hemska detaljer, känner inget behov av att göra det i nuläget. Får se om jag kommer göra det i framtiden, tveksamt. Det känns väldigt skönt att helt avslappnat nu kunna berätta för folk varför jag har slutat att dricka. Känner inga skamkänslor utan tvärtom stolthet. Det har varit en process som har vuxit fram under tiden. När jag berättade för de första personerna vid ca dag 40 så var jag jättenervös, sedan har det gått lättare och lättare hela tiden. Nu har jag t.o.m. berättat för mina arbetskollegor, det trodde jag aldrig att jag skulle göra. Jag tror det är viktigt att våga berätta och erkänna hur det legat till, men det tar tid innan det känns helt naturligt.

Jag önskar dig också en fin dag! kram

Att prata om alkohol, beroende och missbruk, är alltid intressant tycker jag..Samtidigt kan det göra mig irriterad, när folk inte förstår att det mesta av överdrift är beroende...Har alltid funderat kring dom frågorna..Jag tror att allt missbruk och beroende ger psykisk ohälsa..Det finns människor som har samlingsmani, fetma, arbetsnarkomani..Det är också beroenden..Just övervikt och bantning är speciellt, och väldigt vanligt..Jag tänker att när en stor del av en persons vardag kretsar kring substansen eller beteendet, då är det ett beroende..Och vad lätt det är att vi byter ett beroende mot ett annat..Vissa har flera samtidigt..Att tala om sitt eget beroende kan vara jobbigt..Jag pratade omgående med nära vänner. Men har inte sagt det till vem som helst, just för att det kan feltolkas, och vändas emot mig. Helt plötsligt var du en expert i ämnet Torn.?Det känns alltid bra när man råkar hitta personer som man kan vara öppen med..? Min midsommar var också trevlig med champis i glasen..?