Hej Varafrisk!

Du verkar vara inne i en loop sedan länge, som du behöver ta dig ur. Alkohol ger ångest, depression och övervikt (och en massa andra inre skador) som du vet. Jag har själv varit inne i den loopen, som så många andra här på forumet. Slutar du dricka blir ångesten, oron, begäret mindre och till slut avtar efter tid. Vikten blir automatiskt lägre när alkoholen försvinner ur ens liv.

När jag hade mycket oro och panikångst fick jag Atarax utskrivet av läkaren och det hjälpte mig. Jag behövde inte alkoholen för att lindra ångesten utan Atarax hjälpte mig att bryra mönster. Sen behövde jag jobba med den mentala besattheten själv. Det är inte lätt men vad är alternativet, att slösa bort sitt liv?

Kämpa på Villvarafrisk. Ta fram lite jävlarannamma nu

Kram

Ibland när jag skriver att jag ska sluta att skriva då handlar det även om att jag är för mycket här på forumet...precis som jag är för mycket på Facebook och Instagram. Jag tänker att det handlar om balans...

Hur som helst så blev jag glad för ditt inlägg Rosa-vina? Hjärnan ändrade lite riktning. Morgonen har börjat bra med en promenad m vår hund Bella nere vid strandpromenaden...klarblå himmel med vita stackmoln ..brukar ha någon av P1 sommarvärdar el ngn stillsam musik i lurarna men idag valde jag en spellista med glad musik och jag dansade lite smått på min promenad. När jag kom hem kopplade jag upp mig till Viktväktarnas workshop som varar en halvtimma. Mycket av vad som sägs där är applicerbart på mitt alkoholbruk som när det pratas om vanor, stress, att straffa sig själv, att om man har ätit ”fel” så är det lätt att fortsätta så..och man känner sig bara ännu sämre.. vår couch är verkligen bra och jag har berättat för henne om mitt alkoholmissbruk.

Nu blir det kaffe och knäckemacka m ägg??

Kram?

Ja, så är det då dags att snart åka iväg för att ta prover. Känner mig lite nervös. Igår tänkte jag ..ska jag avboka ändå ..men så tänkte jag... vad blir bättre?!?! Nej, det är bara att möta verkligheten! Vilket innebär att jag får ju reda på blodtrycket direkt men det dröjer ju några dagar innan jag får svar på mina leverprover. Och...det ska faktiskt bli skönt att få veta...och faktum är ju att jag styr väldigt mycket sjölv vad resultatet är på dessa prover...min livsstil är avgörande.
Jag hoppas nu att det inte blir ngt krångel eftersom det är jag själv som önskat dessa prover...ingen läkare har sagt ngt även om jag har hänvisat t mitt senaste läkarbesök.

Efter provtagningen ska jag hämta en kollega och vi ska åka på utflykt. Ska visa henne mina hemtrakter och hon har med sig pastasallad och kaffe??

Kram?

Hej!

Idag har jag fått ta leverprover dock inte blodtryck?

Kom t vårdcentralen, skulle anmäla mig och betala. Hade bokat två tider på 1177 för jag tänkte att om både blodtryck och leverprov ska tas så tar det väl lite längre tid...och innan man tar blodtrycket ska man ju vila för att gå ner i varv. Och när jag bokade via webben så tänkte jag att ngn säger väl t mig om jag gör fel?
Blodtrycket kunde inte tas för man måste ringa...hur som helst så fick jag en ny tid den 13/8. Kom upp t labb och blev uppropad....sköterskan säger t mig att hon har ingen beställning. Jag säger att det är jag som gjort beställningen. Eftersom min ordinarie läkare är föräldraledig och hon har varit så noggrann att följa upp levervärdena samt vid hennes första föräldraledighet glömdes jag av så ligger jag på. Sköterskan tar leverproverna. Jag säger att jag vill ha svar om inte muntligt så definitivt skriftligt. Internetbehandlingen som jag verkligen såg fram emot att följa funkar inte pga telniskt strul och ingen verka kunna fixa det.

Så om det inte vore för att jag vill bli nykter så kunde jag bara ge upp men jag har inte gjort det! Och jag kommer inte göra det!

AmandaL, Torn, Se klart, Andrahalvlek, Charlie70, Kaveldun, Vinäger, FinaLisa, Rosa-vina...ni betyder mycket för mig ...läser även andra inlägg...❤️

Stor kram❤️❤️

Tårarna rinner...och på ett vis är det skönt...för jag har känt mig så ledsen hela dagen..lite ensam...å ledsen för att jag inte kommer igång med att vara nykter. Så himla dumt att jag bara inte slutar...och väljer mig själv ...och väljer mitt liv.

Jag har ju berättat om våra barn ...som har haft det struligt i sina liv...å jag känner att min man och jag väljer alltid bort oss själva för att finnas för våra barn och ibland blir det inte alltid bra...för jag väljer bort mig själv...hela tiden. Att jag skriver om barnen är att jag tänker att de styrt lite vår dag....

Nu är det en vecka kvar på semestern...då jag vill välja att vara nykter. Eftersom många som börjar skriva här i forumet först efter några dagars nykterhet...så funderar jag.. ni som har varit med på min resa lite grann...tror ni att det skulle vara bra att skriva varje dag då jag är nykter även om det bara är en dag??

Måste bestämma mig nu..känner jag?

Kram?

AmandaL

Men ja sjävklart varafrisk ska du skriva varenda liten enstaka dag du klarar att vara nykter. Det är ju precis så som dagen blir till dagar.. det var det enda som hjälpte mig i början! Jag loggade in här en otroligt tung bakisdag och om det inte varit för att jag kunde skriva här varje dag vet jag inte om jag hade klarat det så här långt. Idag har jag 51 nyktra dagar! Liksom va?! Herregud hur gick det till?! Och idag känner jag att jag är livrädd för vin, jag kan fortfarande få sug ibland men blir samtidigt svin rädd av tanken att börja dricka. Ska jag förstöra min kropp så igen? Nej jag vågar inte. Men tillbaka till om du ska skriva efter en dag nykter, sjävklart, det gör dig glad och stark att känna att du klarar en dag, två eller tre, men det är bara du som kan bestämma om det här fungerar för dig eller inte, men det har iaf fungerar för mig ?

Så fantastiskt...AmandaL ..51 dagar???❤️

Ikväll är jag SÅ ledsen ...å jag har gjort mina barn SÅ besvikna...å de tror inte på mig?men jag ska fixa det??

Söndagar brukar vara dagar då jag fixar att vara nykter så då kan jag kanske börja skriva om nykterheten ??❤️

Kram??

Så mycket ångest, ilska, trötthet och ledsenhet jag bär inom mig idag?
Det går inte göra om det som varit det går bara att gå framåt, göra rätt..försöka på allra bästa sätt??

Har tagit bort frukosten, fixat i köket och nu nya sängkläder??Därefter dusch och sedan en liten utflykt,..släppa alla tunga känslor som bara förminskar mig... en ny dag...och idag väljer jag nykterheten...vågar skriva det redan nu??

Kram?

AmandaL

Härligt att du väljer nykterheten idag, stanna i den nu för att få uppleva dom fina och underbara effekterna av det. Det tar nämligen tid att bygga Rom.. du kommer inte uppleva dom finaste påverkningarna nykterheten har på dig, din kropp, sin själ och din omgivning om du inte håller dig nykter lite längre. Jag hejar på dig, idag är första dagen men stanna i nykterheten nu för att verkligen kunna känna skillnaden, du klarar det här. Ta veckan ut, det hade jag gjort, börja där. Söndag-söndag, det är väl inte några problem? En ynka vecka av hela ditt liv? Du kommer få fina effekter nästa söndag ???

Tack AmandaL?

Ja...herregud...vad är en vecka mot allt vad jag kan få istället?!?!
Nu gäller det att låta känslorna få ta plats...både lätta...positiva...svåra ...tunga...negativa....mina barn ska aldrig mer behöva träffa den mamman de träffade igår...så ilsken?..jo jag får vara arg men inte pga att jag druckit alkohol!!

?...solrosen har blivit min symbol...för jag vill kunna skina precis så som en solros ....den finns inom mig..men är ganska väl innestängd ...långt in....men den ska få komma ut❤️??

AmandaL

Varafrisk du får även vara arg på att du druckit alkohol. Det kanske är precis det du behöver egentligen?! J*vla alkoholen! Vad den har fått förstöra för mig. Mitt liv har blivit förstört på grund av alkoholen, men nu räcker det! Jag vill inte må som idag, känna som idag och skämmas över mig själv som jag gör idag, och det gör du endast för att du drack alkohol igår. Så skit i den nu i en vecka och upplev hur det är att vakna stolt och frisk istället ???

Har köpt en bok som heter ”Ord för dagen” 365 texter för styrka & sinnesro. För varje dag finns en liten text och efter texten med kursiv stil står det kanske en vädjan el frågor.
Dagens kursiva text passade så bra in på mig, tyckte jag...” Hjälp mig idag att sluta skjuta upp saker till morgondagen. Påminn mig om att min tid är begränsad. Gör min sårbarhet till styrka och hjälp mig att leva som jag vill känna mig när jag lämnar jorden.”

Vill aldrig någonsin mer bete mig som jag gjorde igår när mina barn var hemma. Jag var inte ett vrak men jag var så långtifrån som en mamma ska bete sig. Vi säger alltid ja t våra barn att de kan komma...men jag hade ingen bra dag igår...jag hade behövt vara ensam. Hade jag inte valt att dricka alkohol så hade jag nog kunnat stänga in det där som pyrde inom mig. Det är ju inte alltid en självklarhet att barnen vill komma hem så när de vill det får man vara tacksam??

??

Jag vet inte varför jag återkommer till detta ”Det goda jag vill det gör jag icke, det onda jag icke vill, det gör jag”. Kanske för att det är från bibeln och jag inser att detta paradoxala mänskliga beteende tycks lika gammalt som människan.
Jag läser det du skriver om att ständigt sätta dig själv i sista hand- och sedan blir konsekvensen av det- att du dricker- och det blir på ett alldeles omvänt sätt- dina behov som kommer först. Jag vet att det inte känns så men jag försöker ett panorama-perspektiv här ?
Inte enkelt alls.
Jag tror på dig idag! Att vara nykter är att på riktigt sätta sig själv främst. Det är jag helt säker på.
Kram! ?

AmandaL

Bra insikt! Lev nu i den. Varje dag, låt inte alkoholen få ta ett tag om dig igen, gör dig själv stolt i första hand, så kommer dina barn bli stolta över dig i andra hand. En mamma som är stolt över sig själv kan också barnen vara stolta över ???

Har tittat på en dansk serie tillsammans med min dotter. Det blev sent eftersom vi såg flera avsnitt i följd men det var det värt. Denna stund var så ljuvlig❤️

Och jag somnar nykter??

Kram?

Att du hade en fin kväll med din dotter, och somnade nykter. Det gäller att ta till vara på allt som är gott i det här livet. Kram!

Hej Vara frisk, ville bara höra hur du har det? Tänker på dig! Kram

Jag funderade just på samma sak,hoppas du har det bra!

Kram ?