Hej! Hyfsat ny här. Tycker om det jag läser, känns som det är en fin och trygg ton i inlägg och svar. Har lite svårt att förstå trådar och inlägg men tänkte att, nu är det bara att börja. Får lära mig efterhand 😅
Tänker skriva lite som en dagbok, funderingar som dyker upp. Känslor. Allt det där. Har bestämt mig för att helt sluta med vin i 90 dagar. Oftast känns det ok. Men ibland dyker den där förhandlaren upp som tycker det vore toppen att dricka ett gott glas till den goda maten. Så, en dag i taget. Är nu på dag 12!

@majken_r Härligt och starkt av dig att avbryta testet! 🤗 Det visade ju sig att mitt lilla ” varningsinlägg” var obefogat. Men som sagt, allt för många vågar inte återvända till forumet. Väldigt synd tycker jag. Kram

majken_r

@Torn ja det är ju jättesynd att det är så. Det betyder uppenbarligen en hel del att det finns ett gäng här som stöttar och förstår. Kram!

majken_r

Dag 5.
Eller dag 42.
Det är 42 dagar sedan jag gick med här och beslutade mig för att ta tag i mitt vindrickande. På riktigt. Kom på när jag tänkte på det att det är ju skitbra, på 42 dagar har jag druckit vid tre tillfällen. Klart bättre än tidigare..
Det tänker jag vara glad över idag.
Behöver liksom ha två spår i huvudet samtidigt. (Utöver de sjuhundraarton andra som puttrar)
Att faktiskt inte bara räkna dagar som är helvita. Utan också se ett större perspektiv. Har lätt annars att bli lite tvångsmässig och tappa fokus på det viktiga, att jag tar hand om mitt liv. Hur jag tar hand om mitt liv. Att jag lever som jag önskar.
Kram på er!🍀

@majken_r Hej! Hoppas du kommer igen nu o inte tappar sugen... Nu har du ju provat lite olika men du har egentligen många vita dagar!!! Det är starkt tycker jag, det är en slingrig väg vi har att gå. Jag skickar styrkekramar, vi klarar det här! Vi får peppa varandra när det går trögt. Jag hejar på dig 🤗

majken_r

@Tombor Hej! Här har det gått lite upp o ner kan man säga. Men nu är jag tillbaka på rätt spår. Ha en fin dag!! 🍀

majken_r

@majsan_nu Tack!! Läste din andra kommentar i torpets tråd. Det betyder mycket!! Slingrig är vägen, och överraskande. Lite oförberedd på ett sätt på hur snabbt och listigt min inre förhandlare jobbar. Måste få stopp på den😅
Du är ett fint stöd. Tack och ha en fin dag🥰

majken_r

@majsan_nu Hej! Allt är ok, har haft en intensiv period med jobb och familj. Tack för omtanken, det värmer 🙏🏼 Hur har du det?

@majken_r Skönt att allt är ok! För mig är det fortsatt vita dagar så på det viset rullar det på. Och har fortsatt mycket runt omkring mig med familj, sjukdom, begravning som nu har skett. Idag är en ny dag, får se hur den utvecklar sig...
Önskar dig en fin dag 🤗

majken_r

@majsan_nu beklagar🙏🏼 Det är verkligen slitsamt när nära kämpar, sjukdom och annat som är tungt. Inspirerad av att du avstått ifrån alkohol så länge nu. Jag kämpar på, lite hit och dit men det går framåt med det inre arbetet. Kram🍂

majken_r

Har haft en väldigt intensiv och ganska tung period. Stressigt. Oroligt. Men också bra.
Har lyckats att fortsätta ta hand om mig, så gott jag kunnat. Förr kunde jag liksom släppa taget om mina bra strategier. Slarva med sömn, kost och träning. Dricka för många glas. För många dagar i rad. Nu håller jag i.

Har druckit vin. En gång två glas mer än jag borde.. Men annars mer ok.
Sen så är det så att jag vill på riktigt testa en längre tids nykterhet. För att jag tror det är bra. För att jag läser många här som beskriver det. Men, det är lite påfrestande med förhandlaren som finns i mig som tycker att det räcker att inte dricka till december. Då är det mysigt med glögg och lite vin. Helt knäppt. Glögg är sällan gott…
Läser en del om det där med beroende. Riskbruk. Kontrollerat drickande. Lär mig.

Lite rörigt inlägg.. lite som känner mig just nu. Glad, sorgesam och allt på en gång. Trött.
Hoppfull.
Nä, nu blir det en kopp the 🫖

@majken_r Ja, många känslor finns med vare sig en vill dricka måttligt eller inte alls... För mig blev ju valet "inte alls", mest av hälsoskäl men också för att slippa förhandla om vad som är " lagom".
Sen tycker jag att det är hjälpsamt att inte tänka för långt fram i tiden, det kan kännas övermäktigt...Jag gillar glögg men det finns ju så många sorter. Tänker att det löser sig nog med tiden, dumt kanske men så tänker jag just nu... Min plan är i alla fall -fortsatt alkoholfri. Jag har egentligen inget val som jag ser det!
Önskar dig det bästa! Och en kopp The är inte heller dumt! 🤗

majken_r

@majsan_nu så bra och klokt skrivet! Instämmer! Ska också jobba på att inte tänka för långt fram. Tror det ställer till det ibland. Blir så ”antingen eller” i huvudet.
Sov gott🙏🏼⭐️

majken_r

Funderar en del på det här med hjärnan. Min hjärna blir glad av vin. Alltid varit så, även när jag var ung och inte gillade vin utan drack öl. Alltid glad och på gott humör när det var fest. Full av energi. Har inte blivit ledsen eller låg av att dricka, eller trött.
Tror att jag under väldigt lång tid vant mig vid att dricka lite för ofta. Inte så stora mängder. Men för mycket för mig. Först de senaste året som jag märkt att jag tappat kontrollen, att det alldeles för ofta blivit för många glas. Och att jag blir arg och irriterad om det finns för lite vin.
Sen det här med sömnen..
Vin påverkar min sömn så mycket! Tycker det är konstigt.. Två glas vin tidig kväll borde ju/väl inte göra så att man vaknar flera gånger under natten. Men det blir så för mig. Det är i och för sig bra, jag behöver sömnen och det motiverar mig rejält till att avstå från vin.
Någon mer som märker att deras hjärna blir oerhört störd av även mindre mängd alkohol?

@majken_r I unga år när jag drack, antingen måttligt eller rejält, sov jag som en stock. Kanske kände av det mentalt och kroppsligt dagen efter, men jag sov som en stock. I bland kunde det till och med hjälpa mig att dricka ordentligt för att riktigt klubba ner mig. för att få stopp på mig om saker snurrade för fort i mitt liv. Det hade lite effekten av sömntabletter. Det gav mig en rejäl lång tung sömn. Så jag upplevde att jag liksom vilat ut efter. Att jag nollställt mig. Kände mig ren och klar. Numer (eller innan jag slutade) räcker det med ett par glas rött eller ett par öl för att hela natten ska bli upfuckad. Oro, ångest, skam, skuld och total olust inför att finnas. Detta är en av parametrarna som gör att jag beslutat mig för att sluta. För även om jag alltså,mot förmodan, skulle kunna hålla mig måttlig har jag lik förbannat detta att fejsa. Då blir min slutsats att: Jag orkar inte. Det är inte värt det. Dessutom blir ju effekterna nattetid värre och värre ju fler dagar i sträck jag dricker. Detta alltså även om jag håller det måttligt. Min kropp, mina känslor försöker säga mig något: "Lägg av med det där drickat" "Du mår piss av det". Jösses vad jag slagits mot de där egna meddelanden. Men nu känns det som meddelandena har vunnit faktiskt. Jag ger upp. Lägger ner helt enkelt. Jag har inga argument kvar överhuvudtaget som rättfärdigar fortsatt drickande. Så är det för mig. Kram

majken_r

@torpet Tack för ditt svar. Lite gott att höra att någon har samma upplevelse. Känner igen mig i det du skriver. Om att liksom inte orka. För jag tror faktiskt jag kan dricka lite lagom, om jag jobbar på det. Men sömnen! Den skiter ju sig oavsett.
Älskar verkligen att vakna klar efter en hel natts sömn. Ha en fin dag, kram!!