Hej! Hyfsat ny här. Tycker om det jag läser, känns som det är en fin och trygg ton i inlägg och svar. Har lite svårt att förstå trådar och inlägg men tänkte att, nu är det bara att börja. Får lära mig efterhand 😅
Tänker skriva lite som en dagbok, funderingar som dyker upp. Känslor. Allt det där. Har bestämt mig för att helt sluta med vin i 90 dagar. Oftast känns det ok. Men ibland dyker den där förhandlaren upp som tycker det vore toppen att dricka ett gott glas till den goda maten. Så, en dag i taget. Är nu på dag 12!

majken_r

@Ase jag har tidigare pressat tänder, och då får man helt klart huvudvärk 😅 Sover ganska gott oftast. Funderar på om bakiskänslorna mer hör ihop med någon slags bearbetning.. Ha en fin söndag! 🥰

majken_r

@Tombor Hej! Och tack för peppen. Vi följs åt och får stötta när det behövs 🙌🏼

@majken_r Önskar dig en fin fortsättning på den här dagen! För mig är det den trettonde A-fria, det går upp och ner men just nu ganska lugnt! Vi vandrar vidare på den vita stigen eller hur 🙂

majken_r

@majsan_nu japp, vi får vandra på🐾 Stort med tretton dagar, bra kämpat!!

@majsan_nu Hej! För mig är det ingen bra dag, blev fest igår. Spårade inte ur men det känns idag. Dessutom blev jag hotad av en man som tidigare misshandlat mig. Jag längtar tills imorgon då jag känner mig normal igen........
Men jag är glad för din skull att det går bra! Ska försöka överleva denna dag.

Sköt om dig!

@Tombor Hej! Nu hamnade ditt inlägg under min kommentar till @ majken_r ,det gör inget. Jag har också läst lite vad du skrivit tidigare. Så ett sent välkommen hit! Tråkigt med din gårdagsfest, inte kul när det spårar ur så... Du får använda dagen idag till att komma i form/överleva. Önskar dig en bättre dag imorgon!

majken_r

28 dagar. Snart sommar jag. Tycker om att lägga mig tidigt.
Har kommit fram till att det bästa hittills är att jag älskar att vakna på morgnarna numer. Fri i tanken. (Förutom när jag tror jag är bakis.. )
Det är också härligt att vara piggare hela dagarna med barnen. Inte seg och trött halva dagen.
Klar vinst 🙏🏼
Har också blivit bättre på att meditera. Känner att det ger mig något och att jag inte är så rastlös.
Sov gott alla som kämpar på olika vis 🌙

majken_r

Flyttat mig till måttlig-forumet.
Har funderat en del de 30 dagar jag varit helt alkoholfri.
Kom fram till att jag behöver på allvar pröva att dricka lagom innan jag eventuellt blir helt utan alkohol i livet. Har aldrig testat det på riktigt. Att göra programmet här. Skriva av mig. Fundera och reflektera.
Det har gått hyfsat ”lätt” att vara utan vin. Några riktigt jobbiga sug men annars ok.
Däremot inser jag att jag är sårbar och skör inför alkoholens effekt. Kommer INTE dricka på sug. Det är uteslutet. Där måste jag stå ut och hantera vad det än är som triggar.
Det är också uteslutet att börja förhandla hit och dit med antal glas och annat. Det är inget för mig då jag innerst inne redan vet när det är förhandlaren som styr skutan och inte jag. Så. Inte dricka på sug. Inte ensam. Inte bli berusad.
Antingen så fungerar det. Eller så fungerar det inte. Och då är det stopp. Då har jag prövat även det.
60 dagar av detta. Sen får jag bestämma mig. Fortsatt ok relation till vin. Eller inget alls.
Lätt som en plätt 🙃😅 Ja, det inte enkelt detta.. men nu gör jag något för mig själv och tar det på allvar 🙏🏼

@majken_r Hej, nu ska jag vara helt ärlig och bara skriva vad jag tycker om ditt beslut. Du hade bestämt dig för 90 dagar utan alkohol men bestämmer dig nu för att testa att dricka måttligt. Varför inte hålla ditt mål och prova 90 dagar först, och därefter testa att dricka måttligt? Det hade varit mycket smartare, för nu missar du en väldigt massa fördelar och bättre mående som du inte vet om ännu. 30 dagar är alldeles för kort tid för att veta om du trivs med att inte dricka alls. Du väljer såklart själv, jag tycker bara det är synd att du inte väljer att fullfölja ditt mål. Jag har sett mängder med personer här på forumet som gör som du tänker göra nu. De allra flesta försvinner helt, några enstaka kommer tillbaka senare och skriver” det gick inte så bra” Och några få klarar att hålla sina måttlighetsmål och fortsätter att skriva här. Visst, du kan tillhöra de ” några få”. Så jag önskar dig lycka till! Fortsätt att skriv här, och skäms inte om det inte går som du hade tänkt. Det är det nämligen väldigt stor risk för att det inte gör. Det är bara att konstatera fakta.

Kram

majken_r

@Torn Tack för ditt svar. Det betyder mycket. Först blev jag lite sur och kände mig inte bekväm med att svepas in i många andra på forumet som gjort samma och misslyckats. Men sen, efter några andetag och insikt i mitt motstånd, känner jag tacksamhet för din omsorg.
Och. Jag tror du har helt rätt. Men. Jag behöver göra såhär för att släppa. Så jag inte fastnar i tanken att jag inte testat. Jag tror nämligen att jag faktiskt gillar att leva utan alkohol och det är en ny känsla. Ser mig lite mer utifrån och hur mycket med alkohol som är situationer där alkohol är en del men inte alls så stor som jag känner att den är (krånglig mening..)
En idé om att det kommer att det blir trist med en december utan glögg. Sen blir jag lite full i skratt när jag kommer ihåg att jag inte gillar glögg utan allt runtomkring. Och det finns ju kvar.
Så, jag låter mig utforska detta ett tag.
Tack igen, och trevlig helg! 🥰

@majken_r Tack för att du tog mitt inlägg på ett positivt sätt! 🤗 Jag vill ju alltid alla här väl, och kände att jag ville förvarna dig om att det kan vara riktigt svårt att få till en alkoholkonsumtion som man själv är jättenöjd med. Det är fullt normalt. Bara så du inte slutar att skriva här om det skulle gå mindre bra. Jag har sett alltför många göra detta tyvärr. Och de försvinner ju knappast från forumet för att de har lyckats jättebra. Så återigen, lycka till, och ge aldrig upp kampen till att må hur bra som helst! Alkohol ska aldrig vara en anledning till ett dåligt mående. Det är nog alla överens om.

Kram

majken_r

Ny upplevelse! Har haft en bra helg med familjen. Och druckit vin till maten. Fungerade fint och blev inte för mycket.
Men, det som hände i morse var helt nytt. Och så bra. Tidigare har det varit ångest som skapat tanken om att nu måste jag sluta dricka vin. Att jag mått dåligt och skämts. Då har jag pausat, inte druckit. Tills ångesten lagt sig efter tag och jag glömt (?) varför jag inte ska dricka mycket.
I morse vaknade jag pigg, inte bakis. Och såg fram emot att inte dricka! Utan att vara bakis. Utan för att det börjar kännas rimligt att alkohol inte är så himla roligt och härligt.
Blir lite rörigt detta men det var som att vinsten av att sluta helt, eller minska, inte längre var för att slippa må dåligt utan för att må bra alltid.
🌱

Hej Majken!
Jag är helt ny här på AH men känner igen mig i mycket av det du skriver. Blev imponerad av att du var ute på krogen med en kompis och klarade att dricka alkoholfritt. Det där tycker jag är bland det svåraste! Jag har ett par jättebra väninnor som jag känt länge men vårt umgänge går mycket ut på att ses och dricka vin i någon mysig bar. Ingen av oss blir stupfull, men ofta blir det ett par glas mer än jag tänkt innan.
Om jag ska meddela dem att jag - eventuellt - vill sluta dricka helt kommer de förmodligen inte att jubla. De skulle förstå mig, och vi har under årens lopp ibland pratat om vårt - lite för goda - förhållande till alkohol. Men det skulle ändå inte bli lika kul att träffas, varken för dem eller mig.
Har du någon sådan kompis, och hur tänker du i så fall kring det?

majken_r

@Abraxa hej och välkommen!
Det är inte helt enkelt att dricka alkoholfritt ute, men det går. Upplever att det där suget som jag oftast får i början av vana försvinner efter ett tag. Sen har jag inte, längre, vänner som skulle liksom bli besvikna om jag inte drack. Det är skönt! Det är ingen stor sak för dem de gånger jag inte dricker. Förr hade jag mer sådana vänner där den som inte drack förstörde stämningen. Inte enkelt det här med vänner alltid🙏🏼❤️

majken_r

@Abraxa Ja, träna och förbered dig! De får anpassa sig, kanske hen blir inspirerad av dig🥰