Hej! Hyfsat ny här. Tycker om det jag läser, känns som det är en fin och trygg ton i inlägg och svar. Har lite svårt att förstå trådar och inlägg men tänkte att, nu är det bara att börja. Får lära mig efterhand 😅
Tänker skriva lite som en dagbok, funderingar som dyker upp. Känslor. Allt det där. Har bestämt mig för att helt sluta med vin i 90 dagar. Oftast känns det ok. Men ibland dyker den där förhandlaren upp som tycker det vore toppen att dricka ett gott glas till den goda maten. Så, en dag i taget. Är nu på dag 12!

majken_r

Vaknade till vid 6 och trodde jag var bakfull..
Letade panikartat i minnet och insåg att, nej. Jag drack alkoholfri briska igår. Jag är inte bakfull. Somnade om. Vaknade nyss och kände på den lugna känslan av att vara klar. Redo för en lördag. Orka.
Tror banne mig det kan bli en riktigt bra lördag!

@majken_r Det är läskigt i början när man vaknar och känner sig bakfull, fast man absolut inte är det. Snacka om att vi har programmerat våra hjärnor helt fel 😫 Nu ska vi programmera om dem! Nyktert 😍

Kram 🐘

majken_r

Sovit bra. Kanske, tror, pga lite yoga och meditation igår kväll. Mår bra. Håller i min balans. Lär känna mig själv lite mer. Tror mer om min förmåga att styra mitt liv själv. Att jag kan prata med mig själv och påverka mina val. Ny dag.

majken_r

7 dagar utan vin, är lugn och stadig. Men vet att det plötsligt kan ändras. En dag i taget⭐️

majken_r

Har varit ofantligt trött, och har lyssnat och vilat. Snart ska jag på aw. Första efter pandemin bröt ut. Det blir alkoholfritt bubbel för min del och en tidig kväll. Vet att det skulle kännas trevligt med lite vin ikväll men det är inte aktuellt! Behöver sömn och ha en skön helg. Trevlig fredag till er 🥰

@majken_r Jag ska också på AW ikväll. Lite jobbigt känns det för fredagar är svårast. Men vi fixar det😊.
Trevlig helg

majken_r

Haft en bra helg, som inte är slut än😅 Aw med alkoholfritt. Ett glas till middagen igår. Har prioriterat vila och återhämtning några dagar och märker att det börja hjälpa. Behöver få lite lugn i allt som snurrar. Då hjälper vila, träning och häng med familjen bäst. Ha en fin söndag!

majken_r

Lite tung dag. Huvudet molar lite. Trött. Men ska träna lite senare. Ser fram emot det och vet att det får mig piggare. En dag i taget. Vila, träna, må bra.

majken_r

Läser mycket fina och kloka trådar och kommentarer här i forumet. Har haft, och har mycket omkring mig. Tunga och roliga saker i en vild blandning. Är ganska utmattad. Inte deprimerad men liksom lite slut. Inte alls konstigt och oroar mig inte. Tänker det vore konstigt om jag inte var trött. Samlar på bra stunder, skratt, natur, vila, kompisar, barn, träning. Dricker ibland. Ofta går det bra. Men ibland fungerar det riktigt dåligt.. Blir så less på mig själv då. Att jag liksom planerar för någon slags ”sista kvällen någonsin som jag ska dricka lite för mycket”. Myser till det med ljus och något gott. Fast jag redan vet att det kommer svida dagen efter. Som jag på riktigt är korkad.. Det retar mig och skaver i mig att jag gör så. Särskilt som jag som sagt ganska ofta hanterar mig och vinet bra.
Försöker att inte slå mig själv för hårt när det händer. Idag räknade jag antal dryckesdagar sedan jag gick med här och det är stor skillnad mot innan.
Så. Nu ska jag vara vänlig mot mig själv. Fortsätta arbetet med att förstå mig själv bättre. Känner ju allt mer att att om jag tar hand om mig och inte backar så kommer jag snart inte vilja dricka som jag gjort mera. Har lyckats ändra en del vanor (ovanor) så hoppet finns. Kram på er🍁

majken_r

Tänker på det här med beroende, missbruk eller riskbruk. När har det gått för långt. När går det att backa och byta till ett hanterbart spår. Känns som jag inte ska fundera såhär. Att det känns skamligt. Att när man funderar såhär så vet man och borde fatta att man ska sluta. Men om jag inte ska fastna i skam så måste och behöver jag få formulera detta för mig själv. Är jag beroende och är det kört. Eller inte. Jag vet helt klart att det är kört med den väg som jag vandrat på tills för några månader sedan. Men framåt. Vet inte.
Nu blir det en sval promenad i det grå vädret. Låta hjärna och kropp andas. Kan nog vara bra, förstår knappt själv vad jag skriver men det känns gott att få ur sig funderingarna 😅